• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var. Kayınvalidem, eltim ve Çocuğum

mrv_mn35

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
240
243
628
Merhaba arkadaslar, ciddi anlamda beni bunaltan bir konuda fikirlerinizi bekliyorum. Hikayem uzun, sabredip okur ve akıl verirseniz cok mutlu olacagim.

Durumumu oldugunca anlatmaya calistim. Lütfen bana bir fikir.

Son düzenleme:
maalesef eltiler hep el oluyo
görümcenizin kendi kanından kendi yeğeni
bence eltinin eline bırakmayın
hem kendi çocuklarına ezdirir gibi geldi hemde çocuğunuz şimdi öğrenme çağında
çocuğunuzun karakterinin oluştuğu dönemlerde eltinizin verdiği eğitimi ahlakı görgüyü nasıl buluyosunuz
kv.yide kırmamanızı anlarım ama konu çocuğumsa öncelik onundur...

maalesef eltiler hep el oluyo
görümcenizin kendi kanından kendi yeğeni
bence eltinin eline bırakmayın
hem kendi çocuklarına ezdirir gibi geldi hemde çocuğunuz şimdi öğrenme çağında
çocuğunuzun karakterinin oluştuğu dönemlerde eltinizin verdiği eğitimi ahlakı görgüyü nasıl buluyosunuz
kv.yide kırmamanızı anlarım ama konu çocuğumsa öncelik onundur...

Öncelikle cevabınız için tesekkur ederim, eltim Allah kitap bilen biridir ama malesef yalan ve onda var bende neden yok olayına cok giren biri. İlk okul mezunu (buna takılmak istemiyorum, benim annemde öyle ama biz bababım evinde yalan nedir bilmiyorduk). Köyden sehire mütahit gelini olarak gelmis birisi. Buyuk cocuklarını bazen tekme ile bile dövdüğünü kendi söyler ama benimki ile yasıt olani öpmeye koklamaya doyamıyor..

bana görümcen daha mantıklı bi fikir gibi geldi...
madem ev alacaksınız görümceye yakın biyerden alın....

Kayınvalideniz misilleme yapıyor sanki, zamanında onlarla aynı evde oturmayı kabul etmemissiniz, simdi cocuk yüzünden mecbur kaldıgınızın farkında ve eltiyle bir oturdugu icin de onu daha bir ön planda tutuyor gibi, birde söyle bir gercek var anaanne olsun, babaanne olsun kim onlarla ya da onlara daha yakın büyürse o torunlara daha farklı daha ayrı davranılıyor..

Benim teyzemin kayınvalidesiyle hic bir sorunu yok, görümceleriyle de öyle gayet iyidir araları, hatta eltisiyle de aynı sekilde, kayınpederi 16 yıl önce vefat etti ve suan kayınvalidesi diger oglu ve geliniyle yasıyor.. Onun cocuklarıyla daha bir baska ilgilenir, diger oglunun cocugu da yaramazdı ama benim teyzemin cocuklarının yaramazlıgı görülür, onların yaptıgı yaramazlıklar hep sikayet edilirdi. Hatta bir gün kuzenim aramıs ve telefonu babaannesi acmıs yengesini istemis babaanne aynen su sekilde, '' ayseeee gel, nurdanın kızı ''
:52:

Bunlarında cocukların babaanne ile birlikte büyümesinden kaynaklandıgını düsünüyorum..

Öncelikle cevabınız için tesekkur ederim, eltim Allah kitap bilen biridir ama malesef yalan ve onda var bende neden yok olayına cok giren biri. İlk okul mezunu (buna takılmak istemiyorum, benim annemde öyle ama biz bababım evinde yalan nedir bilmiyorduk). Köyden sehire mütahit gelini olarak gelmis birisi. Buyuk cocuklarını bazen tekme ile bile dövdüğünü kendi söyler ama benimki ile yasıt olani öpmeye koklamaya doyamıyor..

aslında eşiniz kreşe nasıl bakar
görümce eltiyle olacak işler değil bence
dediğim gibi çocuğunuzun kişiliği 6 yaşına kadar nerdeyse oluşacak
bu önemli yılları heba etmeyin..

Ben olsam ne huzurumu bozdururum ne de minnet ederim
bakici tutar ya da krese verirdim...

İsin acigi ben en basından beri guvenilir bir bakıcı diyorum ama esim inatla krese de bakıcıya da karsı cıkıyor. Kendimi kapısız penceresiz bir oda da gibi hissediyorum.

Kayınvalideniz misilleme yapıyor sanki, zamanında onlarla aynı evde oturmayı kabul etmemissiniz, simdi cocuk yüzünden mecbur kaldıgınızın farkında ve eltiyle bir oturdugu icin de onu daha bir ön planda tutuyor gibi, birde söyle bir gercek var anaanne olsun, babaanne olsun kim onlarla ya da onlara daha yakın büyürse o torunlara daha farklı daha ayrı davranılıyor..

Benim teyzemin kayınvalidesiyle hic bir sorunu yok, görümceleriyle de öyle gayet iyidir araları, hatta eltisiyle de aynı sekilde, kayınpederi 16 yıl önce vefat etti ve suan kayınvalidesi diger oglu ve geliniyle yasıyor.. Onun cocuklarıyla daha bir baska ilgilenir, diger oglunun cocugu da yaramazdı ama benim teyzemin cocuklarının yaramazlıgı görülür, onların yaptıgı yaramazlıklar hep sikayet edilirdi. Hatta bir gün kuzenim aramıs ve telefonu babaannesi acmıs yengesini istemis babaanne aynen su sekilde, '' ayseeee gel, nurdanın kızı ''
:52:

Bunlarında cocukların babaanne ile birlikte büyümesinden kaynaklandıgını düsünüyorum..

Haklısınız bende farkındayım.Ve en basından beri sen bak demeyi istemiyordum ama esim ve kücük gorumcemin baskılarıyla mecbur kaldım. Aslinda kv. görümcelerin cocuklarına da aynı benimki gibi davranıyor. Ve kayınpeder kaynıma annesi ile birlikte yasaması karsılıgında oturdukları daireyi vermis. KV. e de buyuk oglumla kal demis. Ama kv. her fırsatta bizim evde de bir oda olsun istedgimde orda istedigimde burda kalayımı dile getiriyordu, simdi böyle olduk.
İsin acigi kv. e ile yasamak benim icin de cok zor olacaktı ama esim ve cocugum icin teklif etmistim, o da reddetti..

Tatlım seni Çok iyi anlıyorum aynı konudan bende dertliyim.kendim yapamasamda kayınvalidenin ve eltinin sölediklerini duymazk-lıktan geleceksin eğer gerçekten çalışmaya ihtiyacın varsa.
Eltidir kıskanır oluyor bunlar sen onun bu mağduriyetini hoş göreceksin Bana Kalırsa eğer sizi zora sokacaksa ev alıp görümcene taşınma .kayınvaliden hazır he demişken kalın kaldığınız yerde . çok çok bhunaldığın zamanlarda görümcenle konuş Kayınvalidem yorulduğu zaman 1 haftalığına sen idare edebilirmisin(bu yorulduğu zaman senin cocuğun için endişe edip biraz özlesinler torunu dediğin zaman)
Bu benim fikrim tabiki BANA KALIRSA onların 3. 4. torunu olabilir ama senin ilk evladın çalışma tatlım kaybedek ne kadar çok şeyin olabilirki.
Tabi bu konuda eşininde düşüncerleri önemli
aranız nasıl ikinizin geleceğini görebiliyormun(güveniyormusun)
eğer cevabın evet ise yasla sırtını kocana sala emekliliği
yaşın geldiğinde de(ki kanunlar elbet değişecek) anlaşırsın bi bankayla kalan günlerini kredi ile tamamlarsın maaşından %20 kesinti ile geri ödemesini yaparsın amaç emekli olmak sonuçta ha 700 almışsın ha 500 bunda takılma bence m
çalışma ile ilgili mecburiyetinide bilmediğim için bu kadar paylaşabiliyorum fikrimi

Olabildiğince sakin ve sadece evladını düşün tatlkım o onu dedi bu bunu dedi ile kendi içini acıtırsın sadece

aslında eşiniz kreşe nasıl bakar
görümce eltiyle olacak işler değil bence
dediğim gibi çocuğunuzun kişiliği 6 yaşına kadar nerdeyse oluşacak
bu önemli yılları heba etmeyin..

Yasadıgım yerde guvenerek cocugumu verebilecegim kresler 3 yas ve userini alıyor. Hos esim kres bakıcı hepsine karsı..ille de akraba diyor..

Tatlım seni Çok iyi anlıyorum aynı konudan bende dertliyim.kendim yapamasamda kayınvalidenin ve eltinin sölediklerini duymazk-lıktan geleceksin eğer gerçekten çalışmaya ihtiyacın varsa.
Eltidir kıskanır oluyor bunlar sen onun bu mağduriyetini hoş göreceksin Bana Kalırsa eğer sizi zora sokacaksa ev alıp görümcene taşınma .kayınvaliden hazır he demişken kalın kaldığınız yerde . çok çok bhunaldığın zamanlarda görümcenle konuş Kayınvalidem yorulduğu zaman 1 haftalığına sen idare edebilirmisin(bu yorulduğu zaman senin cocuğun için endişe edip biraz özlesinler torunu dediğin zaman)
Bu benim fikrim tabiki BANA KALIRSA onların 3. 4. torunu olabilir ama senin ilk evladın çalışma tatlım kaybedek ne kadar çok şeyin olabilirki.
Tabi bu konuda eşininde düşüncerleri önemli
aranız nasıl ikinizin geleceğini görebiliyormun(güveniyormusun)
eğer cevabın evet ise yasla sırtını kocana sala emekliliği
yaşın geldiğinde de(ki kanunlar elbet değişecek) anlaşırsın bi bankayla kalan günlerini kredi ile tamamlarsın maaşından %20 kesinti ile geri ödemesini yaparsın amaç emekli olmak sonuçta ha 700 almışsın ha 500 bunda takılma bence m
çalışma ile ilgili mecburiyetinide bilmediğim için bu kadar paylaşabiliyorum fikrimi

Olabildiğince sakin ve sadece evladını düşün tatlkım o onu dedi bu bunu dedi ile kendi içini acıtırsın sadece

Aslında maddi ihtiyactan degil ama esimin ben calısırkenki bana verdigi deglerle evdeyken bana tutumları ve suan basladıgım iste devam edebilirsem inş. 6 yıl sonra güzel bir üniversitede akademisyenlik olacak. manevi bir meslek tatmini anlayacagınız. yoksa buradan aldıgım para arabaya gaz, görümceme bakma karsılıgı olacak..

canım bence ki yanlış anlamanı hiç istemiyorum
Evlat bu ya ne bi kariyere ne bi manavi işe bedel onun gelişimi
ASLINDA KOCALARIMIZIN TUTUMU DEĞİŞMİYOR
Sadece bu tutumları kendi yargılarımıza göre üstümüze alınıyoruz
Adam o sehpa üzerinde ki toza kızıyorsa sen evde isen de kızıyor işteysende
ama sen evde olduğunda tüh yetişemedim bak adam laf soktu deyip kendini yiyorsun
işte ikende aman napayım çalışıyorum

demek istediğim bizim kendimize yaptığımız bi tutum bu adam aslında aynı ADAM
İlk önce bunu iyi ayıralım canım eminim kocanla bu konuyu konuşsan sana ben değişmedim saçmalama ne kızıyorsam o odur düşüncem odur der
şöle sakin olduğunda eminim demek istediğimi anlarsın:emir_bebek: evlatlarımız bizim canımız hiç bişeye değişmemeliyiz mecburiyetlerimiz yoksa

benimde 18 aylık bir oğlum var ONA SIMSIKI SARIL KOKUSUNU İÇİNE ÇEKTİĞİNDE bırakamam yawrum diyorsan bırakma evladını

Yasadıgım yerde guvenerek cocugumu verebilecegim kresler 3 yas ve userini alıyor. Hos esim kres bakıcı hepsine karsı..ille de akraba diyor..

anladım o zaman görümceyi tercih edin bence
şartları daha uygun gibi geldi
mesleğinize de devam edin okuyup emek vermişsiniz

Haklısınız bende farkındayım.Ve en basından beri sen bak demeyi istemiyordum ama esim ve kücük gorumcemin baskılarıyla mecbur kaldım. Aslinda kv. görümcelerin cocuklarına da aynı benimki gibi davranıyor. Ve kayınpeder kaynıma annesi ile birlikte yasaması karsılıgında oturdukları daireyi vermis. KV. e de buyuk oglumla kal demis. Ama kv. her fırsatta bizim evde de bir oda olsun istedgimde orda istedigimde burda kalayımı dile getiriyordu, simdi böyle olduk.
İsin acigi kv. e ile yasamak benim icin de cok zor olacaktı ama esim ve cocugum icin teklif etmistim, o da reddetti..

Tam tahmin ettigimi gibi, eltiniz bakıyor nihayetinde bir cok seyiyle o ilgileniyor kayınvalideye katlanmak zorunda kalıyor isteyerek veya istemeyerek oda onu tutuyor, onun cocuklarına farklı davranıyor.. Eltinizin agzına bakıyordur. Cünkü yalnız yasamak onluk degil.. Bence kres düsünebilirsiniz sonucta babaanne, hala bir cocuga ne katabilir, ne kadar özverili olabilir.. Cocugunuzun krese gitmesi kendi gelisimi acısından da iyi olacagının kanaatindeyim..

Cevaplarınız için cok tesekkur ederim arkadaslar. inş. sakin bir kafa ile öncelikle oglum sonra da esim ve kendim için en dogru kararı verebilirim.

görümcene baktırman daha mantıklı gibi:44:ayrıca eltinin küçük bebeği varmış zaten iki bebeğe birden bakması kolay değil.bunu öne sürüp kabul etmeyin görümcen baksın:31:

görümcene baktırman daha mantıklı gibi:44:ayrıca eltinin küçük bebeği varmış zaten iki bebeğe birden bakması kolay değil.bunu öne sürüp kabul etmeyin görümcen baksın:31:

eltimin küçük bebegi var evet ama ona zaten kv. bakıyor, eltimde buyuklerini okula getir götür , carsı pazar islerini yapıyor. kv öyle kösede oturan tiplerden degildir, bulasıgı yıkar, yemegı yapar, evde iş bulamazsa elişi yapar torunlara.. ben oglumu bıraktıgımda ortalıkta büyüyecek anlayacagınız..

Back
X