fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

pamuksekerim23

ALLAHIM OL DE OLUVERSİN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2014
290
201
48
34
arkadaşlar 85 gram civarı altınım var şuanda altın yükselmiş durumuda
şuan bozdursam çok değil 400 lira civarı karımız olacak eşim bozduralım ev almak için birikim yaptığımız banka hesabımıza koyalım altın düşünce takrar alalım yükselince tekrar bozduralım buşekilde kar elde etmiş oluruz diyor eşimi dinleyip altınları bozdurmalımıyız sizce

Son düzenleme:
altının 2015 sonbahar sonuna kadar bir düşüşü olacağını sanmıyorum.. acelemiz yok derseniz eşinizin fikri denenebilir

85 gr altın ne kadar yapıyor ki ?
ortaalama 7400 yapıyor biz alırken 6940 almıştık
bankadaki paranın üzerine eklemeyi düşünüyoruz bozdurunca maksat azda olsa (400 lira civarı) kar yapmak düşünce tekrar alırız yükselince takrar bozduruz bu şekilde devam edip kar edriz diye düşündük ama bilemedim kararsız kaldım

anladım e eşiniz o kadar kara ok diyorsa bozdurun bari ama benim için altın uzun vadeli yatırım ..Ben olsam hemen bozdurmazdım ,gerçi çok para da değil ama offf bilemedim

anladım e eşiniz o kadar kara ok diyorsa bozdurun bari ama benim için altın uzun vadeli yatırım ..Ben olsam hemen bozdurmazdım ,gerçi çok para da değil ama offf bilemedim
altında çok bir kar olmuyor aslında 400 bile şükür diyorum ben şans meselesi biraz mesela altındüşük durumdayken paraya ihtiyacın oluyor bozdurmak durumunda kalıyorsun zarar ediyorsn eşimde kar etmişken bozdursak bankaya atsak diyor bende bileziklerime kıyamıyorum

Benimde 106 gramım vardı. Ve deli gibi takip ediyofum altının çıkmasını sonunda cuma çıktı ve bozdurdum. Çok mutluyum:))
Çünkü altından çok çektim, hep güvenli yatırım dedim bazen kazandırdı bazen kaybettirdi şans işi işte. Ama bozdurabilirsiniz. Ama daha çıkabilirde bakarsın tekrar düşebilir de risk işte.

Altından kazanmanın iki yolu vardır.

1- Yastık altı yapar unutursun diyelim 10 sene.N kadar kazandırracağı tartışılır.

2- Altını düşükten alır, yüksekten satar devamlı gramaj ve nakit dengesinde büyütürsün. Eşinin düşüncesi ikincisi, gayet mantıklı ve şu an satmanız gereken dönem. Eşini dinle canım.

Bu arada bankalarda altın mevduat hesabı vardır, parayı normal hesabınıza koyduktan sonra, ani gelişmelerde direkt online altın satın alıp, altın mevduat hesabına geçmesini sağlayabilirsiniz.

Sadece acil durumlarda bu yolu kullanın çünkü piyasaya göre biraz fiyat farklı olur...

Bende bu aralar tam bu konuyu düşünüyordum. Yastık altında saklayacagima su zamanlar bozdurup altın hesabi acsam mi diye. Altın hesabı için hangi bankaları onerirsiniz ?

teşekkürederim sanırım bozdurmak en mantıklısı şuanda

Evlendiğim zaman çeyrek 50 lira idi 7 yıl oldu şimdi 150 lira. Ben ve eşim hiç anlamadığımız için o dönem bu işlerden bozdurup bankaya yatırmıştık. Eğer bozulan parayı hiç harcamazsanız sorun olmaz ama altın paraya dönünce insanın eli nakite gidiyor. Piyasa haberlerini takip edin. Birde altın hesaplar var şimdi internetten hesabını takip edebiliyorsun. Baktın ki yükseldi. Birazcık düşüşe geçince bozduruyor ve daha çok düşün ce nakiti yine altına yatırıyorsun.

Bende bu aralar tam bu konuyu düşünüyordum. Yastık altında saklayacagima su zamanlar bozdurup altın hesabi acsam mi diye. Altın hesabı için hangi bankaları onerirsiniz ?
Evet bende bunu merak ediyorum. Mesela parayı vadesiz hesaba yatırınca kesinti yapıyorlar altın hesapta da bu kesinti oluyor mu dur.

bende nakit olunca harcanır diye endişe ediyorum eşim altın hesabını kabuletmez zaten ben sürekli takipediyorum hatta düşdüyse altın alacaktık bankadaki paraya ama yükseldiğini görünce acaba altınları satıp kar etsek sonra düşünce yinemi alsak diye düşündk
yada henüz ev almamıza 1 2 yıl var enaz dursun seneye daha çokmu yükselir ozaman mı bozdursak bilemiyorm işte

Evet bende bunu merak ediyorum. Mesela parayı vadesiz hesaba yatırınca kesinti yapıyorlar altın hesapta da bu kesinti oluyor mu dur.

vadesiz hesapta nasıl bir kesinti uygulanıyorki benim daha önce hesabım vardı böyle birşey olmadı olduysada ben farketmedim şimdi eşim hesap açtı vadesiz hesap nasıl bir kesinti oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…