- 25 Kasım 2014
- 290
- 201
- 48
- 34
- Konu Sahibi pamuksekerim23
-
acelemiz yok şimdilik ama kararsız kaldımaltının 2015 sonbahar sonuna kadar bir düşüşü olacağını sanmıyorum.. acelemiz yok derseniz eşinizin fikri denenebilir
ortaalama 7400 yapıyor biz alırken 6940 almıştık85 gr altın ne kadar yapıyor ki ?
bende pek anlamıyorumda eşimin fikri buşekildeben pek anlamam kuzum bu parasal islerden :)
altında çok bir kar olmuyor aslında 400 bile şükür diyorum ben şans meselesi biraz mesela altındüşük durumdayken paraya ihtiyacın oluyor bozdurmak durumunda kalıyorsun zarar ediyorsn eşimde kar etmişken bozdursak bankaya atsak diyor bende bileziklerime kıyamıyorumanladım e eşiniz o kadar kara ok diyorsa bozdurun bari ama benim için altın uzun vadeli yatırım ..Ben olsam hemen bozdurmazdım ,gerçi çok para da değil ama offf bilemedim
teşekkürederim sanırım bozdurmak en mantıklısı şuandaAltından kazanmanın iki yolu vardır.
1- Yastık altı yapar unutursun diyelim 10 sene.N kadar kazandırracağı tartışılır.
2- Altını düşükten alır, yüksekten satar devamlı gramaj ve nakit dengesinde büyütürsün. Eşinin düşüncesi ikincisi, gayet mantıklı ve şu an satmanız gereken dönem. Eşini dinle canım.
Bu arada bankalarda altın mevduat hesabı vardır, parayı normal hesabınıza koyduktan sonra, ani gelişmelerde direkt online altın satın alıp, altın mevduat hesabına geçmesini sağlayabilirsiniz.
Sadece acil durumlarda bu yolu kullanın çünkü piyasaya göre biraz fiyat farklı olur...
Evet bende bunu merak ediyorum. Mesela parayı vadesiz hesaba yatırınca kesinti yapıyorlar altın hesapta da bu kesinti oluyor mu dur.Bende bu aralar tam bu konuyu düşünüyordum. Yastık altında saklayacagima su zamanlar bozdurup altın hesabi acsam mi diye. Altın hesabı için hangi bankaları onerirsiniz ?
bende nakit olunca harcanır diye endişe ediyorum eşim altın hesabını kabuletmez zaten ben sürekli takipediyorum hatta düşdüyse altın alacaktık bankadaki paraya ama yükseldiğini görünce acaba altınları satıp kar etsek sonra düşünce yinemi alsak diye düşündkEvlendiğim zaman çeyrek 50 lira idi 7 yıl oldu şimdi 150 lira. Ben ve eşim hiç anlamadığımız için o dönem bu işlerden bozdurup bankaya yatırmıştık. Eğer bozulan parayı hiç harcamazsanız sorun olmaz ama altın paraya dönünce insanın eli nakite gidiyor. Piyasa haberlerini takip edin. Birde altın hesaplar var şimdi internetten hesabını takip edebiliyorsun. Baktın ki yükseldi. Birazcık düşüşe geçince bozduruyor ve daha çok düşün ce nakiti yine altına yatırıyorsun.
Evet bende bunu merak ediyorum. Mesela parayı vadesiz hesaba yatırınca kesinti yapıyorlar altın hesapta da bu kesinti oluyor mu dur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?