fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

tabiki azalmasını istemem vadeli hesap olunca nasıl oluyor peki
Vadeli bankanın parayı işlettiği için faiz koyduğu hesap oluyor. Yanlız dikkat edilmesi gereken para çektikten sonra otomatik olarak para vadesize geçiyor ve yine bağlamak için işlem yapıyorsunuz. ondada kesinti oluyor mu hatırlamıyorum ama üstüne eklendiği için sorun olmuyor du. Yani eksilmiyor du. Mesela 30 günlük bağladınız paranızı ama 29. Gün para çektiniz bu yüzden faiz eklenmiyor paraya. Para çekeceğiniz zaman Vezne uyarıyor vade süreniz şu gün dolacak isterseniz ozaman çekin diye. Ben açıkçası çok takip etmezdim. Çünkü amacım ekstra Para eklenmesi değildi. Sadece param eksilmesin istedim

• elinizdeki altın, gram altın mı yoksa çeyrek,takı, bilezik, ziynet vb. mi? eğer gram altın değil ise altınlarınızı satarken kuyumcular işçilik, eski tarihli, yeni tarihli, kulplu-kulpsuz vb. diyerek yaklaşık %5 - %10 arası komisyon kesintisine gidecekler. altına yatırım yaparken sertifikalı gram altın tercih edin.
  • "altınlarımızı bozdurup mevduat hesabımıza mı eklesek?" diye sorduğunuza göre mevduat birikiminiz de var. esasında birikimlerinizi altında tutarak portföy de yapmış oluyorsunuz. TCMB düşen petrol fiyatları etkisi ile enflasyonun aşağı geleceğini düşünürek faizleri indirecek, bu mevduat hesabınızın faizinin de düşmesi demek. bu durumda altın ve döviz fiyatları artacaktır. altın varlıklarınız ile alternatif getiri sağlayabilirsiniz.
  • altına yatırım yaparken anapara korumalı fonları da seçebilirsiniz. altının yükselmesi ya da düşmesine karşı korumalı fonları tercih ederek, anaparınızı vade sonunda korur, üstüne getiri de elde edebilirsiniz. fonlar hakkında detaylı bilgi için mevduat hesabızın bulunduğu bankadaki müşteri temsilcinize danışabilirsiniz.
  • ayrıca altına yatırım yaparken, altına dayalı mevduat hesabı açarak faiz geliri de elde edebilirsiniz. isterseniz elinizdeki altınları bankanın altın gününe götürürek de mevduat hesabı açabilirsiniz. böylelikle bankada kiralık kasa masrafı ya da evde hırsızlık riskine karşı korunmuş olursunuz.
http://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bireysel/MevduatUrunleri/Pages/VadeliAltinMevduatHesabi.aspx

Son düzenleme:
Bazı bankalarda hesap işletim ücreti bile kesilmiyormus.
Evet özellikle vadesizde zaten diyelim vadeli hesabınızdan bankamatik ile para çektiniz hem işlem parası kesiliyor hemde hesap vadesize dönüşüyor tekrar bankaya gidip vadeliye çevirmek gerekiyo. O yüzden vadeli vadesiz para çekim işlemlerinde ücret alınıyormu kesinti ne oluyor en baştan konuşmak gerek ki süpriz olmasın :))

canım naptın bozdurdun mu altınları?ben bozdurdumda aklıma sen geldin merak ettim

canım naptın bozdurdun mu altınları?ben bozdurdumda aklıma sen geldin merak ettim
yok canım eşim bozduralım dedi ben istemedim şimdilik ev vs almıyoruz 1 2 yıla ancak ev alma söz konusu olabilir dursun kolumda allah korusun acil bir durum olmadıktan sonra ev alana kadar bozdurmamaya karar verdim 1 2 yıla kadarda altın yüksleirmi düşermi allah bilir şansımıza kalmış artık senin şuan ihtiyacın varmış oyüzden altın yükselmişken iyi yapmışsın bozdurmakla

daha varmış canım ev almanıza.iyi yapmışsın.o zamana kadar dursun en güzeli.bize temmuz-ağustos gibi lazım mecbur bozdurduk.kuyumcularda bozmuyor altın yükselince.nakit yok diyorlar.tanıdık bi kuyumcu var o bozdu sağolsun.fazla fazla hesapladı iki gündür adama dua ediyorum :) altınları bozdurunca sırtımdan bi yük gitti sanki canım ya.üzüldüm biraz ama planımız için adım atmış olduğumuzdan mı nedir bilemedim resmen hafifledim :)

gramını kaçtan bozdular canım bizim kuyumcu gr 87 ye bozucaktı ben bozdurmadım riske atmaya gelmiyor altın canım iyi yapmışsınız

gramını kaçtan bozdular canım bizim kuyumcu gr 87 ye bozucaktı ben bozdurmadım riske atmaya gelmiyor altın canım iyi yapmışsınız
88den bozdu canım.çıkacak mı düşecek mi kimse bilemiyor.hiç akıl işi değil valla altına yatırım yapmak.daha 1 kez bile takmamıştım hepsi gitti bi setim kaldı bide bileklik küpe vs..zaten hiç sevmem altın takmayı.kendimi teselli ediyorum sanki

Canim bence esinin soyledigi mantikli, bende tesetturlu bir bayan oldugum icin gerdanliklarim ve kupelerimi satip altin dusuncede bu parayla bilezik alma niyetindeyim.

iyi bozdurmuşznz canım 88 e bende eskiden sevmezdim altın takmayı ama şimdi alıştım seviyorum
asla gösteriş sevmem ama dosta düşmana karşıda iyi oluyor biryandan altın takmak
birde nakit para olunca harcanıyor mesala 3 5 bankadaki para harcanıyor işyerine vs laızm oluyor altın olunca kolay kolay harcanmıyor oyüzden şimdilik bozdurmamak hayırlı benim için inşallah zarar etmem bozduracağım zamanda

Canim bence esinin soyledigi mantikli, bende tesetturlu bir bayan oldugum icin gerdanliklarim ve kupelerimi satip altin dusuncede bu parayla bilezik alma niyetindeyim.
benmkiler bilezik hem takmak hoşuma gidiyor hemde şimdilik acil bir durum olmamasından dolayı ev alana kadar bozdurmamak daha mantıklı geldi canım

birikim yaptığımız için parayı direk bankaya yatırdık canım.harcamam aman aman :) inşallah canım bozduracağında altın çoook yükselmiş olur.kuyumcumuz çok güvenilir bi tanıdık altın yükselir mi diye sorduk "kimse bilemez haberlerdeki altın yükselecek lafına bakma herkes altın alsın diye kuyumcuların abartması" dedi.1-2 yıla ne olacağı belli olmaz tatlım inşallah bol karlı ve bereketli kazançlarınız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…