Fikirlerinizi merak ediyorum

Ben buna her zaman şükrediyorum. Ama 3 evi varken bizim evinize hicbi dey uyduramadiğinizi görüyolar.
Ayni durumda sizde olsanız içerlersiniz
Ben sizi anlıyorum, içerlemişsiniz ve ummuşsunuz. Evlilik arifesinde olur böyle şeyler ama hiç kimseden birşey ummayın beklemeyin. Madem vermişler teşekkür edip ona göre eşya alın oturun. Ilerde gönlünüze göre ev alır istediğiniz gibi eşyaları alıp koyarsınız. Boş yere bu güzel günlerinizi kendinize zehir etmeyin.

Eşinizin ailesi kalkıp sanane sen mi aldın da bekliyorsun dese kim bilir ne kadar ağrınıza gider. O yüzden size düşen ya teşekkür edip oturmak ya da kiraya çıkmak. Geriye kalan mesele oğullarıyla onların arasında siz müdahil olmayın, yarın onlar iyi olur siz kötü olursunuz.

Davlumbaz ve konsolda hevesim var demişsiniz, ilk defa duydum. Genelde düğünde gelinlikte hevesi olur insanın. Davlumbaz ve konsol ileride alınabilecek şeyler, neden heves edip de olmadı diye mutsuz olmayı tercih ediyorsunuz?
1.5 yıl oldu evleneli, evlenmeden önce annem ev teklif etti saolsun. Ev 35 yıllık, eşim de ben de seve seve kabul ettik. Çünkü hem kira ödeme derdimiz olmayacak hem de ev sahibiyle uğraşmayacağız diye.
Mutfağı ankastre mutfak değil, mutfak yaptıracak durumumuz da yoktu, dolap kapaklarını yeniledik sadece. Davlumbazı aldım ama sığmadı, kutusunda duruyor şu an ileride mutfağı yenilersek kullanırız diye.
Evin kendimize ait olmasının avantajını kullandık, mobilyaların hiçbirini hazır almadım hepsini özel ölçü verip yaptrdık. Hazır mobilyalarla aynı fiyata geldi ama ölçüleri kendi duvarlarıma göre, kendi kullanışıma göre oldu. Gümüşlük yerine de güzel bir kitaplık yaptırdım o da mis gibi oldu. Çok büyük bir evde değil ha, banyosu hele gerçekten küçük. Eşim de ben de hep küvet olsa keşke çocuk da olunca oynar biz de keyif yaparız derdik, olmadı. Bişeyimiz de eksilmedi şükür.
He bu arada annemler yeni ev yaptırıyor yaz sonu bitecek. Şimdi ben onlara siz gelmişsiniz 55-60 yaşına, napacaksınız yeni evi, siz geçin bunda oturun yeni eve ben geçeyim demem, diyemem, aklımdan geçirsem kendime kızarım ne kadar kötü kalpliyim diye. 4 ay değil 4 hafta orda kalsalar fark etmez orası onların evi ve zevklerince döşüyorlar. Siz de lütfen elimizdekine şükredin ya da çıkın kiraya heveslerinizin peşinden gidin. 60 yaşına geldi diye insanların hevesleri yok olmuyor yani.

Biz evlenirken eşimin evi vardı , semti güzel ama içi eski evlerdendi.İçini yaptırdık o evde yaşıyoruz.Evlenmeye karar verdiğimizde eşimin annesi ve babası bize kendi evlerini vermek istediler dubleks bir evdi , annen bu eve yetişemiyor çok büyük vs diye.Ki bunların da bize o evi vermek için bahane olduğunu düşünüyorum.Biz istemedik.Kıyamadık daha doğrusu.Kaç yaşına gelmiş insanları evinden çıkarmak ne biliyim bana doğru gelmedi.Ki bizimkiler de yazın o evde yaşamıyorlar , 6 ay bomboş duruyor ev ama ona rağmen alamadık biz.Bence siz de böyle düşünmeyin.İçerlemeyin de yani.Biraz kalender olun ve şükredin.Eviniz var küçük de olsa eşyalar zor sığacak olsa da bir çatınız var başınızda.

size ev vermişler daha istiyorsunuz
gümüşlük falan çok da önemli bir şey değil bana göre
eskidendi onlar ya
eşyaya ne bekarken önem verdim ne de şimdi.evde full eşyan var mutlu huzurlu değilsin
ne önemi var ki
ha yine de istiyorsanız kendinize uygun bir ev bakın

Herkese cok teşekkür ediyorum. Kimsenin malinda gerçekten gözum yok ki nisanlım sorun etmiyorsa benim asla söz soyleme hakkim yok. Onlarim aralarindaki mesele.
Bilmiyorum sadece içerledim sanirimbu duruma ve tvmiz çok büyük bize cok gerekmiyo size veririz deyip ev konusunda boyle olunca içten içe uzuldum. Allaha bin şükür kira derdimiz yok bunun farkindayim

Ben buna her zaman şükrediyorum. Ama 3 evi varken bizim evinize hicbi dey uyduramadiğinizi görüyolar.
Ayni durumda sizde olsanız içerlersiniz
Asla içerlemezdim, aksine ben kayınvalidenin verecek olduğu evi de asla istemem, kendi evimi kendim yaparım, manevi desteğini esirgemeyip bana güzel davransın yeter, bir de şöyle düşünün o 60 yaşındaki kayınvalideniz belki gençken minicik evlerde oturdu, belki bir göz odaya tıkılıp kaldı, sabretti senelerce sesini çıkarmadan küçük evlerde oturdu, sonra sabrının mükafatı ev sahibi olmak nasip oldu ve hep küçük evlerde oturdum, ömrümün kalan kısmında geniş evde oturmak istiyorum dedi, yaş 60 olabilir ama belki o 60 yıllık ömre ne sıkıntılar, ne sabır sınamaları sığdırdı.

Gençsiniz, özenirsiniz hak veriyorum ama kayınvalideniz kendi evinde otursun, siz ileri de kendi çabalarınızla büyük bir ev alırsınız.

Ben icerlenecek hiçbir şey görmedim. İsterse eşimin babasının annesinin dört beş evi olsun ( ki gerçekten 4 Evi var) isterse daha fazla olsun bize oturmamız için vermelerini beklemem hele kisa surede olsa oturdukları evden çıkıp bize vermelerini asllaaaaa beklemem. Kendileri emek etmişler para biriktirmisler yada miras yoluyla edinmişler benim hakkım yok ki evlerde. Eğer büyük eve eşyaya hevesim vardiysa da çıkarım kiraya büyük eve istediğim gibi doserim. Bedava ev diye küçücük eve istemediğim halde oturmam. Otursamda diğer büyük evi bize niye vermiyorlar diye heveslenmem. Neden siz büyük evde oturacaksiniz diye insanlar düzenlerini bozsunlar ki çok anlamsız bir istek bence

Bu arada _meLinDa_ arkadaşım, evlenirken 1+1 eve taşındı. Gayet mutlu 4 5 sene geçirdiler.
eşimin bekar evine taşındım, yeni eşya olarak sadece yatak odasına konsol çekmece ve gardrop aldık
tv ünitesi aldık bir de
iki gönül bir olunca ne evin boyutu ne de eşyaların niteliği o kadar önemli değil
iyi ki de öyle yapmışız çünkü borçsuz evlendik ve çok daha büyük bir ev alabildik çok şükür

kaldı ki kayınvalide kayınpeder evi de değildi o, eşimin emeğiyle aldığı evdi
asla beklentim olmadı ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden, kendi tırnaklarımızla geldik bu noktaya
bilmiyorum konu sahibine hem ev veriyorlar hem de beğenilmiyo, çok ilginç

Aslında keşke kiraya bile çıkıyor alsanız da onların verdiği evde oturmasanız...Ben oturdum hala da oturuyorum ama sorun oluyor. Her şeyi kendiniz yapıp kimseye minnet etmemek en iyisi. Ayrıca tadilat işi çok zor ve eski ev sürekli sıkıntı çıkarıyor. Habire uğraşamayacaksanız bence yeni temiz bir eve geçin.

Ben çıkmak için resmen bahane arıyorum şu an. Keşke baştan hiç oturmasaydım. Ha benim kv-kp de kendileri yeni evde oturuyor, daha büyük olanda. Hiç sizin gibi düşünmedim.

Bence yanlış düşünüyorsunuz onlar yaş almış olabilirler ama ferah rahat bir evde oturmak hakları ki size ev de vermişler tek göz oda olsa bile sizde çalışın daha büyüğünü alın geçin insanlar o kadar emek vermiş yapmışlar evlerini bence fedakarlık yapmalarını beklemeniz bencillik olur. Ayrıca başka bekar-evli çocukları da varsa size büyük evi verseler diğerlerine de haksızlık olur. Evinizin boyutuna göre çokta güzel spor ferah bir ev elde edebilirsiniz fazla eşyadan kaçının derim. Bu zamanda ev veren kv kp bulmuşsunuz kıymetini bilin derim.

Benim exin annesi kendi evini bize vermek istedi ben kabul etmemistim. Kiraya cikariz demistim.
Valla milletin rahatligina hayranim.
Kucuk olsun kendi evin olsun. Ki suan ki evi bile vermisler. Ama bostaymis zaten. E ozaman oturursun. Ama sakin bu dusuncelerini nisanlina ve ailesine iletme, cok ayip kuzum.
İlerde kendinize guzel bir buyuk ev alirsiniz. Hos buyuk evin daha cok temizligi oluyor bence kucuk ve yeterli odalari olan evler iyidir iyi. Veya bu kucuk evi kiraya verin madem ve daha buyuk bir eve kiraya cikin. Tabi bu da hos karsilanirmi bilmem ailesine ve nisanlina bagli..

Kira vermekten o kadar bunaldım ki simdi bana 1+1 ev teklif etseler çocuğumu alır kocamla eşyalarımi da satar Minnos minnoş yaşardım.
O parayla da tatil yapardım.

Az kiymet bilin. Ama yaşamadan bilinmiyor.

Illa ki zorluk çekmişlerdir
başka cocuklari yok.
Nişanlimda calisip baska ev alalim dediğimde ne gerek var deyip alıniyo beğenmediğimi dusunerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…