aynı fikirdeyim özellikle parantez içindeki kısımla ilgiliEtrafınızda bağnaz insan çoğalırsa anlarsınız. Ben evet diyeceğim (ya da bir ihtimal oy kullanmayacağım çünkü özgürlükçü biri olarak giderek artan ayrışma hoşuma gitmiyor, fakat hayır diyerek şimdiye kadar zarardan başka şey görmediğim bir kanat ile bir de teröristlerin yanında olmam mümkün değil).
Ama mesela etrafımda evetçilerden de hayırcılardan da at gözlüklü sabit fikirli olanları var hakaretin bini bi para iki gruptan da sinir basıyor bana. Çevremde iletişim kurabileceğim, tartışma adabını bilen laftan sözden anlayan insanlarla olmayı tercih ediyorum.
Ben milliyetçi bir insan değilim, daha doğrusu türk milliyetçisi değilim zaten türk de değilim. Vatan sevgisi ile türk milliyetçiliği aynı şeyler değil. O teröristlerle şimdiki hayırcı parti de çok masaya oturdu, cemaati de oturdu, hükümeti de oturdu. Salt buna göre karar verirsem oy kullanmamam lazım, ki ailemde bunu yapan da var. Ama benim hayır demem mümkün değil, gördün yukarıdaki hatunu ilk fırsatta pisliklerini döküyorlar bunlar kazanmamalı.
Verdiğiniz örnekle de konu pek bağdaşmadı.Bütün yorumları okumadım.
Ama kesinlikle referandum tercihi ve siyasi egilimi beni etkilerdi.
Aynı siyasi bakışa sahip olmadığım insanlarla sevgili olamiyorum. Sevemiyorum.
Mesela ben deistim. Sevgilim inançlı olsa ve bana oruç tut falan dese direkt sogurum.
O yüzden deist ya da ateist insanlari çektim hep.
Bir de şu var. Biriyle tanısınca "müslüman değilsen sevgili olabiliriz" demiyorum elbette. Ama muhabbet sohbet ve hayata bakış konusulmaya baslandiginda zaten su akıp yatagini buluyor.
Bir de çıkarı için, işi için ve kariyeri için bir görüşün yaninda olup yaltaklanan biri midemi bulandirir.
28 şubatta üniverstedeydim bitirmeme bir ay kalmıştı 3 soruşturmayla bitti okul ama yılarca bir devlet kurumunda çalışamadım özel sektörde süründüm resmen şu an 39 yaşındayım nihayet resmi bir kurumda çalışıyorum ben yılarımın hesabını kime sorucamBunu yaparken ama ülkenin kalan yarısını bir köşeye itmeyi doğru buluyorsunuz belli ki?
E peki farkı ne dediğinizin?
Aslında aynı şey olmuyor mu?
Ben ve kocam dinsiz ve milliyetçi olmayan insanlarız ama hiç bir zaman başörtülü dindar insanlara nefret kusmadım mesela. Herkes kendi hayatını kendi istediği gibi yaşasın isteyen bir insanım benim ne kabahatim var da ben azınlık olarak görüp kazanmalılar kalsınlar köşede diyorsunuz?
Vaktinde başörtülülere yapılan şimdi bize de yapılmaya başlandığında aman başa gelmesinler de takılsınlar böyle demenin ne farkı var? Bu da zulüm değil mi?
Kusura bakmayın ama benim nezdinde ikisinin de farkı yok
28 şubatta üniverstedeydim bitirmeme bir ay kalmıştı 3 soruşturmayla bitti okul ama yılarca bir devlet kurumunda çalışamadım özel sektörde süründüm resmen şu an 39 yaşındayım nihayet resmi bir kurumda çalışıyorum ben yılarımın hesabını kime sorucamBunu yaparken ama ülkenin kalan yarısını bir köşeye itmeyi doğru buluyorsunuz belli ki?
Ben ve kocam dinsiz ve milliyetçi olmayan insanlarız ama hiç bir zaman başörtülü dindar insanlara nefret kusmadım mesela. Herkes kendi hayatını kendi istediği gibi yaşasın isteyen bir insanım benim ne kabahatim var da ben azınlık olarak görüp kazanmalılar kalsınlar köşede diyorsunuz?
Vaktinde başörtülülere yapılan şimdi bize de yapılmaya başlandığında aman başa gelmesinler de takılsınlar böyle demenin ne farkı var? Bu da zulüm değil mi?
28 şubatta üniverstedeydim bitirmeme bir ay kalmıştı 3 soruşturmayla bitti okul ama yılarca bir devlet kurumunda çalışamadım özel sektörde süründüm resmen şu an 39 yaşındayım nihayet resmi bir kurumda çalışıyorum ben yılarımın hesabını kime sorucam
halk tv yi dinliyorum ulusal kanalı iyi konuşuyorlar hoş konuşuyorlar da biri bana bunun cevabını versin yılarımın hesabını kime sorayım
türkiyede hiçbirşey konuşuldugu gibi degil ne yazıkki
şuanki durumdan memmun oldugumu nerden çıkardınızkiPeki şimdi bizlere aynısını yapması eskiyi geri getirip içinizi mi ferahlatıyor?'
Ben ve en yakın arkadaşım lisede büyük ideallerle iletişimi kazandık birinci sınıftan itibaren stajlar yaparak bitirdik. Çalışmadığım özel kanal yok. Arkadaşım altı yıl aynı yerde başarıyla çalıştı mesela.
Sonra TRT alım yapacak dendi büyük umutlarla girdik. Ne oldu peki? Başka bir arkadaşımın araya tanıdık sokan iktisatçı arkadaşı girdi. Biz atanamadık.
Altmış kişi alınacaktı yirmi kişi alındı kalanlar yetersiz dendi. Tecrübesi olmayan, okulunda mezun olmayan yeterli, biz değiliz?
E benim hakkımı peki savunan kanal var mı şu an?
Duydunuz mu bir havadis?
Ben bu mağduriyetimi kullanarak ama dindar kesime saldırmıyorum aman onlar gelmesin de demiyorum.
Geçmiş yanlışlar hep sağa da yapılmadık ayrıca. Babam 12 eylülde solcu olduğu için öğretmenlik yapamadı mesela. Geçmişte yaşananlar hepimizin mağduriyeti ama bunlar kullanılarak günümüzde Yeni mağduriyetler yapılmasına da karşı çıkmaz insanlık vazifesi
Elvan ben hayatım boyunca benim gibi olmayan insanları (nefret dolu olmadıkları sürece) asla bir köşeye itmedim, hep haklarını da savundum. Seninle aynı şehirdeyiz, o kadar yobaza insanın dinsiz olabileceğini öyle yaşayabilmesini savunuyorum, bazıları burada beni ilginç değişik buluyorlar. Daha geçenlerde bi ortamda baskı yapıyorlar diye (yakın hayat görüşlerine sahip olsak da) inadımdan evet demeyeceğimi söyledim, çünkü baskının her türlüsüne alerjim var. Nasip olursa çocuklarımı da öyle yetiştireceğim bir kişi bile olsa temiz kalpli iyi şahsiyetli ayrım yapmayan insanlar olsunlar. Ama ikimiz de biliyoruz ki senin ve benim gibi insanların sayısı az, hayır diyecekler de nefret dolu bunu inkar etme lütfen. Ben günlük hayatımda gücüm yettiğince kişisel özgürlükleri savunuyorum insanlara ona göre muamele ediyorum, hiçbir menfaatim de yok bunun için ama biliyorum ki yapmalıyım aksi bana yakışmaz. Fakaaat, dile getirince mağdur edebiyatı diyorlar ama daha ergenken yok yere çektiğim sıkıntılarda başa dönmek istemiyorum.Bunu yaparken ama ülkenin kalan yarısını bir köşeye itmeyi doğru buluyorsunuz belli ki?
Bence sen biraz sakin ol.Geçen gün gökyüzümüze kürdistan bayrağı çekildi misal bir tarafı evet bir taraf hayır diyo, merak ediyorum nasıl yorumlanmış bu konu taraflar arasında
Bir kesimde kavga ederiz diye o konulara girmiyo, kafayı kuma gömmek buda
Öyle çok özgürlükçü değil ailem aslında.Etrafınızda bağnaz insan çoğalırsa anlarsınız. Ben evet diyeceğim (ya da bir ihtimal oy kullanmayacağım çünkü özgürlükçü biri olarak giderek artan ayrışma hoşuma gitmiyor, fakat hayır diyerek şimdiye kadar zarardan başka şey görmediğim bir kanat ile bir de teröristlerin yanında olmam mümkün değil).
Ama mesela etrafımda evetçilerden de hayırcılardan da at gözlüklü sabit fikirli olanları var hakaretin bini bi para iki gruptan da sinir basıyor bana. Çevremde iletişim kurabileceğim, tartışma adabını bilen laftan sözden anlayan insanlarla olmayı tercih ediyorum.
şuanki durumdan memmun oldugumu nerden çıkardınızki
anlatıklarınıza harfiyyen katılıyorumda
biri bana çözümü söylesin artık o zaman şuan madurum diyen kesim aynısının daha fazlasını güç eline geçince yapıyor
siz sürütülerek sınıftan çıkarıldınızmı
tuaf insanların siyası fikirlerine göremi göz ardı ediyorsunuz belki sizin mahallede olup yanlış düşünen yada bizim mahalede olup dogru düşünen yokmudurSevgili konu sahibi sana çok teşekkür ederim
bu konu sayesinde kimin ne olduğunu gördük
göz ardı edeceğimi ettik
Ben de ailem ve yetiştiğim çevre açısından kendimi çook şanslı hissediyorum, çöldeki vahadaymışım resmen. Kendileri gibi olmayanı da kabul edecek şekilde yetiştirdiler bizi sağolsunlar. Ben ailemdeki kişilerden hayatımda küfür hakaret duymadım, dışarıdaki tartışmalardan midem bulanıyor.Bence sen biraz sakin ol.
Bir kesim dediğinin içinde alenen ben varım.
Sana göre kuma gömmek, bana göre değil.
Senin kadar ateşli savunmak durumunda değiliz sonuçta.
Öyle çok özgürlükçü değil ailem aslında.
Gerçi çok okurlar, araştırırlar.
Yani evet diyen de hayır diyen de bunu açıklayabilir.
Sanırım bu yüzden tartışma çıkmıyor, evet bağnaz değiller.
Başkasına hakaret de etmezler.
Şanslıymışım.
Katılıyorum, evetçinin de hayırcının da fanatiğinden gına geldi.
Elvan ben hayatım boyunca benim gibi olmayan insanları (nefret dolu olmadıkları sürece) asla bir köşeye itmedim, hep haklarını da savundum. Seninle aynı şehirdeyiz, o kadar yobaza insanın dinsiz olabileceğini öyle yaşayabilmesini savunuyorum, bazıları burada beni ilginç değişik buluyorlar. Daha geçenlerde bi ortamda baskı yapıyorlar diye (yakın hayat görüşlerine sahip olsak da) inadımdan evet demeyeceğimi söyledim, çünkü baskının her türlüsüne alerjim var. Nasip olursa çocuklarımı da öyle yetiştireceğim bir kişi bile olsa temiz kalpli iyi şahsiyetli ayrım yapmayan insanlar olsunlar. Ama ikimiz de biliyoruz ki senin ve benim gibi insanların sayısı az, hayır diyecekler de nefret dolu bunu inkar etme lütfen. Ben günlük hayatımda gücüm yettiğince kişisel özgürlükleri savunuyorum insanlara ona göre muamele ediyorum, hiçbir menfaatim de yok bunun için ama biliyorum ki yapmalıyım aksi bana yakışmaz. Fakaaat, dile getirince mağdur edebiyatı diyorlar ama daha ergenken yok yere çektiğim sıkıntılarda başa dönmek istemiyorum.
hayır olacak oyum nedenını de fazla açıklamayacagım kamu personelıyım bu tarz ortamlarda sıyası anlamda derın mevzulara gırmek ıstemıyorum ....İşi gereği evet nasıl olabilir yaa bir rejim degisiyo nesiller yetişecek, ayrıca takip etmeden oyu neye göre vereceksin lütfen yapmayın bunu,lütfen
evet iktidar bunu gayet iyi yapıyor maduriyelleri kulanmayı buna katılıyorumSürekli heçnilte yaşayıp mağduriyet mi yarıştıralım yani?
Nereye varacağız peki.
Evet geçmişte hatalar oldu. Sadece sağa değil sola da oldu. Geçmişte yaşananları ısıtıp ısıtıp mağduriyet yarıştırınca ne olacak peki?
Geçmişte size yapılanların şimdi başkalarına yapılmasını onaylamak veya intikam alır gibi içten içe sevşinmek etik değil.
Geçmiş bırakıl daha fazla ayrışmadan birbirimize kin duymadan ilerlemek laızm. Ama bu anayasa düzenlemesi işte bunu istemiyor. Ama mühim değil tabii mühim olan geçmişim acısını bugün başka kesşmlere yaşatmak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?