Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

aynı fikirdeyim özellikle parantez içindeki kısımla ilgili

Bunu yaparken ama ülkenin kalan yarısını bir köşeye itmeyi doğru buluyorsunuz belli ki?
E peki farkı ne dediğinizin?
Aslında aynı şey olmuyor mu?
Ben ve kocam dinsiz ve milliyetçi olmayan insanlarız ama hiç bir zaman başörtülü dindar insanlara nefret kusmadım mesela. Herkes kendi hayatını kendi istediği gibi yaşasın isteyen bir insanım benim ne kabahatim var da ben azınlık olarak görüp kazanmalılar kalsınlar köşede diyorsunuz?
Vaktinde başörtülülere yapılan şimdi bize de yapılmaya başlandığında aman başa gelmesinler de takılsınlar böyle demenin ne farkı var? Bu da zulüm değil mi?
Kusura bakmayın ama benim nezdinde ikisinin de farkı yok

Benim için sorun olmazdı,birbirimizin hayatını etkilemediği müddetçe iki tarafta istediğini destekleyebilir,partizan olmadığı müddetçe.Aşırı bağımlılık vs düşündürürdü sadece beni.

Verdiğiniz örnekle de konu pek bağdaşmadı.

Dini tercih ve siyasi tercih çok farklı şeyler farkındasınız değil mi?

Yorumlar beni cok şaşırttı. Bana da bu sekilde düşünüp "fanatik degilim" dese de fanatik olanlari itici buluyorum. Siyasi konular tumuyle iyici buliyorum o ayri da. Vallahi kafalar cok farkli. Calistigi sirket onu destekleyebilir ama hic mi konusmadiniz sacma sapan dusunceleri yoksa dogruyu yanlisi gozu kararmiscasina degistirmiyorsa ne bilim asiri bi bagnazligi boluculugu yoksa sanane hangi partiye oy verdiginden ?

28 şubatta üniverstedeydim bitirmeme bir ay kalmıştı 3 soruşturmayla bitti okul ama yılarca bir devlet kurumunda çalışamadım özel sektörde süründüm resmen şu an 39 yaşındayım nihayet resmi bir kurumda çalışıyorum ben yılarımın hesabını kime sorucam
halk tv yi dinliyorum ulusal kanalı iyi konuşuyorlar hoş konuşuyorlar da biri bana bunun cevabını versin yılarımın hesabını kime sorayım
türkiyede hiçbirşey konuşuldugu gibi degil ne yazıkki

28 şubatta üniverstedeydim bitirmeme bir ay kalmıştı 3 soruşturmayla bitti okul ama yılarca bir devlet kurumunda çalışamadım özel sektörde süründüm resmen şu an 39 yaşındayım nihayet resmi bir kurumda çalışıyorum ben yılarımın hesabını kime sorucam
halk tv yi dinliyorum ulusal kanalı iyi konuşuyorlar hoş konuşuyorlar da biri bana bunun cevabını versin yılarımın hesabını kime sorayım
türkiyede hiçbirşey konuşuldugu gibi degil ne yazıkki
ha belirtmeyi unuttum çektigim sıkıntılardaki benim tek suçum baş örtülü olmak ve onu açmak istemeyişimdi çok başarılı bir ögrenciydim

Baska bir siyasi dusunce bir yere kadar tolere edilebilir ki o bile zor ama isin kolay gorulsun,kapilar sonuna kadar acilsin diye bir fikri destekleyen biriyle beraber olma fikri cok vahim.Bunun adi kaypaklik.Baska birsey degil.Kaypak biriyle isinizin olmamasi lazim bence.Destekleme sebebini duyunca sogumadiniz mi gercekten ? Babam olsa tiksinirim.Net.

Son düzenleme:

Peki şimdi bizlere aynısını yapması eskiyi geri getirip içinizi mi ferahlatıyor?'
Ben ve en yakın arkadaşım lisede büyük ideallerle iletişimi kazandık birinci sınıftan itibaren stajlar yaparak bitirdik. Çalışmadığım özel kanal yok. Arkadaşım altı yıl aynı yerde başarıyla çalıştı mesela.
Sonra TRT alım yapacak dendi büyük umutlarla girdik. Ne oldu peki? Başka bir arkadaşımın araya tanıdık sokan iktisatçı arkadaşı girdi. Biz atanamadık.
Altmış kişi alınacaktı yirmi kişi alındı kalanlar yetersiz dendi. Tecrübesi olmayan, okulunda mezun olmayan yeterli, biz değiliz?
E benim hakkımı peki savunan kanal var mı şu an?
Duydunuz mu bir havadis?
Ben bu mağduriyetimi kullanarak ama dindar kesime saldırmıyorum aman onlar gelmesin de demiyorum.
Geçmiş yanlışlar hep sağa da yapılmadık ayrıca. Babam 12 eylülde solcu olduğu için öğretmenlik yapamadı mesela. Geçmişte yaşananlar hepimizin mağduriyeti ama bunlar kullanılarak günümüzde Yeni mağduriyetler yapılmasına da karşı çıkmaz insanlık vazifesi

şuanki durumdan memmun oldugumu nerden çıkardınızki
anlatıklarınıza harfiyyen katılıyorumda
biri bana çözümü söylesin artık o zaman şuan madurum diyen kesim aynısının daha fazlasını güç eline geçince yapıyor
siz sürütülerek sınıftan çıkarıldınızmı

Sevgili konu sahibi sana çok teşekkür ederim
bu konu sayesinde kimin ne olduğunu gördük
göz ardı edeceğimi ettik

Elvan ben hayatım boyunca benim gibi olmayan insanları (nefret dolu olmadıkları sürece) asla bir köşeye itmedim, hep haklarını da savundum. Seninle aynı şehirdeyiz, o kadar yobaza insanın dinsiz olabileceğini öyle yaşayabilmesini savunuyorum, bazıları burada beni ilginç değişik buluyorlar. Daha geçenlerde bi ortamda baskı yapıyorlar diye (yakın hayat görüşlerine sahip olsak da) inadımdan evet demeyeceğimi söyledim, çünkü baskının her türlüsüne alerjim var. Nasip olursa çocuklarımı da öyle yetiştireceğim bir kişi bile olsa temiz kalpli iyi şahsiyetli ayrım yapmayan insanlar olsunlar. Ama ikimiz de biliyoruz ki senin ve benim gibi insanların sayısı az, hayır diyecekler de nefret dolu bunu inkar etme lütfen. Ben günlük hayatımda gücüm yettiğince kişisel özgürlükleri savunuyorum insanlara ona göre muamele ediyorum, hiçbir menfaatim de yok bunun için ama biliyorum ki yapmalıyım aksi bana yakışmaz. Fakaaat, dile getirince mağdur edebiyatı diyorlar ama daha ergenken yok yere çektiğim sıkıntılarda başa dönmek istemiyorum.

Bence sen biraz sakin ol.
Bir kesim dediğinin içinde alenen ben varım.
Sana göre kuma gömmek, bana göre değil.
Senin kadar ateşli savunmak durumunda değiliz sonuçta.

Öyle çok özgürlükçü değil ailem aslında.
Gerçi çok okurlar, araştırırlar.
Yani evet diyen de hayır diyen de bunu açıklayabilir.
Sanırım bu yüzden tartışma çıkmıyor, evet bağnaz değiller.
Başkasına hakaret de etmezler.
Şanslıymışım.

Katılıyorum, evetçinin de hayırcının da fanatiğinden gına geldi.

Sürekli geçmişte yaşayıp mağduriyet mi yarıştıralım yani?
Nereye varacağız peki.
Evet geçmişte hatalar oldu. Sadece sağa değil sola da oldu. Geçmişte yaşananları ısıtıp ısıtıp mağduriyet yarıştırınca ne olacak peki?
Geçmişte size yapılanların şimdi başkalarına yapılmasını onaylamak veya intikam alır gibi içten içe sevşinmek etik değil.
Geçmiş bırakıl daha fazla ayrışmadan birbirimize kin duymadan ilerlemek laızm. Ama bu anayasa düzenlemesi işte bunu istemiyor. Ama mühim değil tabii mühim olan geçmişim acısını bugün başka kesşmlere yaşatmak sanırım.

Sevgili konu sahibi sana çok teşekkür ederim
bu konu sayesinde kimin ne olduğunu gördük
göz ardı edeceğimi ettik
tuaf insanların siyası fikirlerine göremi göz ardı ediyorsunuz belki sizin mahallede olup yanlış düşünen yada bizim mahalede olup dogru düşünen yokmudur

Ben de ailem ve yetiştiğim çevre açısından kendimi çook şanslı hissediyorum, çöldeki vahadaymışım resmen. Kendileri gibi olmayanı da kabul edecek şekilde yetiştirdiler bizi sağolsunlar. Ben ailemdeki kişilerden hayatımda küfür hakaret duymadım, dışarıdaki tartışmalardan midem bulanıyor.

Beni de korkutan bu işte.
Bu düzenleme iki tarafın arasını iyice açmaktan başka neye yarar?
Sen de biliyorsun baskı her zaman baskılanan saha da kinlendiren ve güçlendiren bir şey.
Bugün sen çoğunluk değilsin yüzde kırksın sesini kes otur temsil edilme hakkın da yok bizim çoğunluk ne derse o olsun demek bu kini besler bu ayrıştırmayı besler.
Aynı Meclis'e bile giremeyen farklı fikirler demek ülkenin bölünmeye gitmesi demek işte.
Beni korkutan da bu.

İşi gereği evet nasıl olabilir yaa bir rejim degisiyo nesiller yetişecek, ayrıca takip etmeden oyu neye göre vereceksin lütfen yapmayın bunu,lütfen
hayır olacak oyum nedenını de fazla açıklamayacagım kamu personelıyım bu tarz ortamlarda sıyası anlamda derın mevzulara gırmek ıstemıyorum ....

sadece sunu soyleyebılırım egemenlıgın tek zumrede yada kısıde olmasına karsıyım kı su an gayrı resmı anlamda rejım zaten degıstıgı seklıyle uygulanıyor....

esıme gelırsek işi nedenıyle iş yaptıgı herkes o yada bu nedenle hukumet yanlısı dolayısıyla evetçi...o da o cevrede tutunabılmek ıcın onlardan yana tutum sergılemek zorunda bır bakıma, zamanında sıyası ıdeallerı ugruna aç işsiz kalan çok tanıdığım oldu o nedenle ona kızmıyorum o yapması gerekeni yapıyor ortam gereği..

evet iktidar bunu gayet iyi yapıyor maduriyelleri kulanmayı buna katılıyorum
ama siz beni hala anlamadınız bu durumdan oldukça rahatsızım ve ülkem adına üzülüyorum aynı şeyleri yaşamış birisi olarak
ben solcu olsam şunun kritigini yapardım keçke 28 şubat olmasaydı ve birileride bunu kulanmasaydı
bana geçmişte yaşadıklarımın tekrar yaşanmayacagının garantisi verilse belki farklı düşüne bilirim o derece aynı saftayız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…