- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
Tam anlayamadım ama Sonra işin sonu birbirine ürün satmayan,ticaret yapmayan değişik bi kutuplaşmaya gitmez mi?Konu ilgimi çekti ilk mesajı yeniden okudum.
Kendimi erkek arkadaşının yerine koydum, benimle zıt görüşten insanlarla şartlara göre değişse de iş yapabilirdim (iş ahlakına hak hukuka uygun olduğu sürece tabi). Yani öteki türlü şövalyelik de komik oluyor bazen. Ama kendimi olduğumdan farklı göstermezdim, ben buyum benim hayat görüşüm bu size de uyarsa birlikte çalışırız uymazsa uğurlar olsun mesajını artık beden diliyle ya da bi şekilde verirdim.
Erkek arkadaşının tavrı mesajından tam anlaşılmıyor. Özetle kiminle iş yaptığından çok omurgalı mı omurgasız mı ona bak.
İşte ben o yüzden yapamam.
Belli bir yere kadar iki taraf da birbirini tolore edebilir. Mesela sevdiğim bir arkadaşımın kocası içki içmez, biz içeriz. Aynı masada hepimizin önünde rakı, şarap olur, o soda içer, Biz içerken gider namazını kılar gelir. Ne o bize müdahale eder, ne biz ona. Ama siyasi görüşleri benzer, oy tercihleri yakın. Yoksa arkadaşımın eleştirdiği bir partinin seçmeni olsa yapamazlardı.
Yani bu çok temel bir hayati gerçek, bu konuda bu kadar farklı insanların aynı hayatı paylaşabilmesi bana da değişik geliyor. Hayat tarzı boyutunda fark varsa yani.
Yani işte. Siyasi partiler aynı olmasa da yakın olabilir ama referandumda iki seçenek var ve taban tabana zıt.Benim eşim de içki sigara kullanmaz millet bira içerken onun oruç açtığı çok oldu Allah kabul etsin denilip geçildi,bizde farklı iki partiye oy verdik yıllarca ama referandum için diğer seçeneği düşünemiyorum
Taşlanmayacaksam şu referandum yüzünden bazı insanların zekasından şüphe eder oldum gerçekten, değil ki öyle biriyle evleneceğim
Gunnaayyddin :) dun gece de yazdiginizi anladim..da kendimi ifade edemememisim..Ben sizin arkadaş rektöre yakın profil çiziyor demedim. Bizim rahatsız olduğumuz o hocanın orda çalışması değil, çıkarı için inanmadığı bir şeymiş gibi gözükmesi demek istedim. Ama işte saat geç oldu devreler yanıyor.
eşim evetçi ben hayırcı, ama genel yaşantımız aynı dunya goruslerımız aynı eeee sorun oluyor mu hayır! herkesın kendı gorusu gıdıpte sagda solda propoganda yapmadıktan , benım gorusume saygı duyduktan , bana sıyası anlamda baskı kurmadıktan sonra gerısı benı baglamaz...İyi geceler sevgili KK hanımları. Fazla zamanınızı çalmadan birşey sormak istiyorum. Konunun cevabı çok öznel olacak ama bilirsiniz işte, biraz da içimi dökmeye, belki de farklı öznel bakış açıları görmeye ihtiyacım var. Mesele şu:
Birinden hoşlanıyorsunuz ya da seviyorsunuz, her neyse sizin için özel olan biri. Onunla ilgili bütün düşünceleriniz şimdiye kadar olumlu diyelim ki... Ama nasıl desem, karşınızdaki insanı tanıma aşamasındasınız. Ve şimdi söyleyeceğim şey bir insanı az çok tanımanın bir parçası olabilir nitelikte sanırım. Burada siyaset konuşmak yasak, ben de siyaset konuşmayacağım zaten ama, her şey süper giderken bu kişinin bir tercihinin (siyasi tercihi, aslında referandum tercihi demek çok daha doğru ona) sizinkinin zıttı olduğunu ya da olabileceğini öğrenseniz... O kişiden soğur muydunuz mesela? Ya da ilişkinizde bir uzaklaşma, o kişiye bakış açınızda bir değişme olur muydu? dert eder miydiniz yani? Böyle şeyler ilişkinizi etkiler miydi? Aslında konunun çok fazla detayı var ama burada açıklayamıyorum.
Altını çiziyorum bu bir siyaset tartışması konusu değildir. İki zıt görüş de diyebiliriz buna. Birinin doğru gördüğü şeyi diğerinin yanlış görmesi ile aynı şey. Fikirlerinizi ve özellikle öznel düşüncelerinizi bekliyorum. Ortada bir saygısızlık yok, kimse kimseye karışmıyor. Sadece duygusal anlamda siz olsanız etkilenir miydiniz ya da önemsemez miydiniz onu merak ediyorum... Mesele iki zıt düşünce olduğu için bireysel fikirleri merak ediyorum, bunu isteme amacım bu yani buraya gelip de "benim dememle mi hareket edeceksin?" diyecek olan üyelere söylüyorum.
DETAY: forum kurallarını aşmadan şöyle anlatayım:
İşi gereği bu iki zıt görüşten birine daha yakın olursa, yakın gözükürse daha avantajlı oluyor. Bir sunum yapacak, bu organizasyona ev sahipliği yapan grup da o siyasi tercihe daha yakın hatta onun kampanyalarını yapıyorlar resmen. Bizimkinin yapacağı sunum siyasi bir sunum değil, işle ilgili ama adamlar daha şimdiden konuşacağı kürsüye koca koca harflerle o siyasi tercihi yazmışlar. Yani o tercihi destekleyenlerin arasında, onların kampanyasında işiyle ilgili bir sunum yapacak, tercihin kocaman harflerle yazdığı o kürsüde... Kendi ağzıyla bana "ben şu oyu vereceğim" demedi. Fanatizm de yapmıyor, biz konuşmayız siyaset falan ama olay bu. Yani bir yandan da düşünüyorum ki o tercihe yakın olmasaydı o sunumu yapmayı kabul etmeyebilirdi sonuçta. Ben olsam yapmazdım.
eşim evetçi ben hayırcı, ama genel yaşantımız aynı dunya goruslerımız aynı eeee sorun oluyor mu hayır! herkesın kendı gorusu gıdıpte sagda solda propoganda yapmadıktan , benım gorusume saygı duyduktan , bana sıyası anlamda baskı kurmadıktan sonra gerısı benı baglamaz...
Çocuk var mı
Referandumda evet oyu vermeyi düşünüyorum ama söylediginiz kanalları degil halk tv deki tartışma programlarını izlerim genelde ,anlamaya çalışırım düşünmeye ve dogru degerlendirmeye ne alakası var izlenen kanallaGerçekten bunu başarabildiyseniz helal olsun ne denir.
Ben kayınvalidelemlere gittiğimde hep aynı propagandaları yapan iki kanaldan haber izlemelerinden bile daralıyorum mesela. Gerçekten ikinci günde eve kaçıyoruz ikimizde kavga etmemek için. İster istemez geriliyor insan tam zıt haberleri izleyince sürekli. Mesela hangi haber kanallarını izliyorsunuz ki en basiti? Eşiniz sürekli a haber beyaz izlemek ister siz fox mesela. E nasıl oluyor?
Benim eşim kardeşinden soğudu bu referandum çıktı çıkalı. Öz kardeşlerini aramıyor mesela. İkisinin de sınırı kaldırmıyor birbirlerini kırmamak için aramamaya başladılar.Hele ki aynı evde dip dibe eşler nasıl oluyor hayret ediyorum ben.
Gerçekten bunu başarabildiyseniz helal olsun ne denir.
Ben kayınvalidelemlere gittiğimde hep aynı propagandaları yapan iki kanaldan haber izlemelerinden bile daralıyorum mesela. Gerçekten ikinci günde eve kaçıyoruz ikimizde kavga etmemek için. İster istemez geriliyor insan tam zıt haberleri izleyince sürekli. Mesela hangi haber kanallarını izliyorsunuz ki en basiti? Eşiniz sürekli a haber beyaz izlemek ister siz fox mesela. E nasıl oluyor?
Benim eşim kardeşinden soğudu bu referandum çıktı çıkalı. Öz kardeşlerini aramıyor mesela. İkisinin de sınırı kaldırmıyor birbirlerini kırmamak için aramamaya başladılar.Hele ki aynı evde dip dibe eşler nasıl oluyor hayret ediyorum ben.
Referandumda evet oyu vermeyi düşünüyorum ama söylediginiz kanalları degil halk tv deki tartışma programlarını izlerim genelde ,anlamaya çalışırım düşünmeye ve dogru degerlendirmeye ne alakası var izlenen kanalla
Açıkçası ben de bunu anlamıyorum, bu konu nasıl bu kadar ara açacak hale gelir.
Bizim aile de aynı görüşü paylaşmıyor ama kimsenin kimseye garezi yok.
Hoşgörüde zirve yapmışlığımız falan da yok.
Hiçbir zaman anlayamayacağım bu durumu, umarım yani.Tahammüller azaldı. En azından eşim artık kardeşleriyle tartıştı mı sinir oluyor başı ağrıyor uzun süre. Tercihi bu yönde oldu.
İnsanların birbirine tahammülü azaldı
İşte böyle bi kutuplaşmaya gitmek gereksiz, zaten ticaretle uğraşan biri azcık aklı varsa böyle şeyler yapmaz yapsa sonu iyi olmaz zaten :)Tam anlayamadım ama Sonra işin sonu birbirine ürün satmayan,ticaret yapmayan değişik bi kutuplaşmaya gitmez mi?
Son paragraf yüzde yüz doğru. Yaşam tarzı... Ama bu insana bakıyorum, yaşam tarzı yarın sunum yapacağı insanların desteklediği görüşe de zıt! O yüzden biraz şok etkisi yaşadım ve sizlerle paylaşayım dedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?