Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Siyasi görüşlerimin zıt olduğu biriyle evlenmezdim, sevemezdim o insanı.

Referandum ise bambaşka bir olay.
Onda da aynı fikirde olmalıyım, buzz gibi soğurum yoksa.
Memleket meselesi bir yerde, önemli konular bunlar.

Tam anlayamadım ama Sonra işin sonu birbirine ürün satmayan,ticaret yapmayan değişik bi kutuplaşmaya gitmez mi?

Benim eşim de içki sigara kullanmaz millet bira içerken onun oruç açtığı çok oldu Allah kabul etsin denilip geçildi,bizde farklı iki partiye oy verdik yıllarca ama referandum için diğer seçeneği düşünemiyorum

Sunumda cikarlari icin x oyu verecegini hissettirip, sandikta tam tersi y oyunu verirse soğumazdım. Ama gercekten siyasi görüşü benim zittimsa, o goruse gonulden inaniyorsa soğuma hizim 1 saniye falan olabilirdi

Yani işte. Siyasi partiler aynı olmasa da yakın olabilir ama referandumda iki seçenek var ve taban tabana zıt.

siyası görüşün farklı olması degilde temelledindirme noktasına önem verirdim neden bu fikri benimsemiş altı dolumu boş mu ona bakardım,olaylara kritik olacak yaklaşabilen düşünebilen insanları severim .Kendi siyası görüşümde olup düşünmeyen aklını cebine koyup başkasının aklıyla yada ideolojik yada birilerine yaranmak için benimle aynı görüşte olan insandansa düşünebilen adam gibi adam karşıt görüşü tercih ederim
yani tamamen tarz ve duruş meselesi olur beni etkilemesi diye düşündüm şuan:)
hakınızda hayırlısı olsun...
mutlu yarınlar....

Gunnaayyddin :) dun gece de yazdiginizi anladim..da kendimi ifade edemememisim..
benim kast ettigim kesim oyleymis gibi olmayan ama bir sekilde yollari kesistiginde profesyonelce dusunup siyesi fikir veya tercihlerini kenara koyup calisanlar.
bu cocukda boyle olabilir.
olmayabilir de... acabalar ile birseyler yazioruz.
tek emin oldugum sevgili kocamin oylesmis gibi asla davranmayacagi :) ve birgun degisirsek hayatimiz zehir oluyorsa ayriliriz.

eşim evetçi ben hayırcı, ama genel yaşantımız aynı dunya goruslerımız aynı eeee sorun oluyor mu hayır! herkesın kendı gorusu gıdıpte sagda solda propoganda yapmadıktan , benım gorusume saygı duyduktan , bana sıyası anlamda baskı kurmadıktan sonra gerısı benı baglamaz...

Gerçekten bunu başarabildiyseniz helal olsun ne denir.
Ben kayınvalidelemlere gittiğimde hep aynı propagandaları yapan iki kanaldan haber izlemelerinden bile daralıyorum mesela. Gerçekten ikinci günde eve kaçıyoruz ikimizde kavga etmemek için. İster istemez geriliyor insan tam zıt haberleri izleyince sürekli. Mesela hangi haber kanallarını izliyorsunuz ki en basiti? Eşiniz sürekli a haber beyaz izlemek ister siz fox mesela. E nasıl oluyor?
Benim eşim kardeşinden soğudu bu referandum çıktı çıkalı. Öz kardeşlerini aramıyor mesela. İkisinin de sınırı kaldırmıyor birbirlerini kırmamak için aramamaya başladılar.Hele ki aynı evde dip dibe eşler nasıl oluyor hayret ediyorum ben.

Referandumda evet oyu vermeyi düşünüyorum ama söylediginiz kanalları degil halk tv deki tartışma programlarını izlerim genelde ,anlamaya çalışırım düşünmeye ve dogru degerlendirmeye ne alakası var izlenen kanalla

Açıkçası ben de bunu anlamıyorum, bu konu nasıl bu kadar ara açacak hale gelir.
Bizim aile de aynı görüşü paylaşmıyor ama kimsenin kimseye garezi yok.
Hoşgörüde zirve yapmışlığımız falan da yok.

Dürüstlükle söylüyorum siz istisnasınız. Araştırıp sorgulayıp karşıt görüşü gerçekten dinliyorsanız oyunuz ne olursa olsun bilinçli bir insansınız tebrik ederim. Ama be yazık ki istisnasınız gözlemlerine göre şimdiden kutuplaştık ve kimse zıt kutupların haberlerini izlemeye tahammül edemiyor.
Benim kayınvalidem kayınbiraderlerim evet diyecekler kanal 7 ve a haber hariç izlemiyorlar.

Tahammüller azaldı. En azından eşim artık kardeşleriyle tartıştı mı sinir oluyor başı ağrıyor uzun süre. Tercihi bu yönde oldu.
İnsanların birbirine tahammülü azaldı

Referandum ile genel seçim arasındaki farkı hala anlayamadığı için bi çoğunluk böyle durumlarla çok sık karşılaşıyoruz bu ara. Aile içlerinde bile bu fikir ayrılıkları tartışmalara sebep veriyor. Daha derini durumun doğruluğunu yanlışlığını sorgulamaya başlarsan o modern görüntülerin arkasındaki bilinçsizlik,körü körüne savunma ve tartışmayı kavgaya dökecek kadar pervasız bir yaklaşım oluyorki .. en azından bu konuda ne kadar sabit fikirli olup olmadığından yola çıkarak karakteri ile ilgili ipuçları yakalarsın.

Tam anlayamadım ama Sonra işin sonu birbirine ürün satmayan,ticaret yapmayan değişik bi kutuplaşmaya gitmez mi?
İşte böyle bi kutuplaşmaya gitmek gereksiz, zaten ticaretle uğraşan biri azcık aklı varsa böyle şeyler yapmaz yapsa sonu iyi olmaz zaten :)

Demek istediğim evet farklı görüşten insanlarla/kurumlarla çalışırdım ama bunun için illa onlar gibi olmam gerekiyorsa işi yapmamayı tercih ederdim. Hani ihale almak için namaza başlayıp camide siyasilerin yakınında saf tutmak ya da başka 'mahalleden' rant almak için hükümete/sağ görüşe atıp tutmak gibi. Herkesle iş yapardım ama duruşumun nasıl olduğu da herkesçe bilinsin isterdim, allah bizi münafıklardan değil doğru insanlardan eylesin.

Ticaret esasen siyasetin dışında kalması gereken bişey, koza-ipeklerin boydakların halini gördük.

Biraz karışık ifade etmiş olabilirim ama umarım anlatabilmişimdir

zıt demişsiniz..belki başka çıkarlar elde etmek için sunum yapacağı gruba sizdenim imajı vermek istiyordur..terfi gibi,ihale gibi atıyorum..iş haytında görüyoruz böyle şeyler ( gerçi benim için bu soğumak için daha büyük sebep orası ayrı )

ben olsam zıtlıklar devam ediyor mu diye bakardım..yok aynıysak bi konuda da adam benden farklı düşünsün yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…