tuaf insanların siyası fikirlerine göremi göz ardı ediyorsunuz belki sizin mahallede olup yanlış düşünen yada bizim mahalede olup dogru düşünen yokmudur
şaşırılacak uzulecek bır durum ben goremıyorum bu sekılde mılyonlarca ınsan var...Şaşırdım ve üzüldüm.
Yani aslında hayat tarzı farklı olup iş için evet diyen bir eşe ben saygı duyamazdım.
Daha da şaşırdım bu mesajınızla
Şunu samimiyetle söylüyorum, ben geçmişte olanlar yüzünden bu uygulamalarla ilgisi olmayan insanlara kin dolu değilim. Sırf sağ sol başörtüsü falan da değil üstelik, benim çevrem nesiller boyu korkularından çocuklarına anadillerini öğretmediler, aman okulda konuşmayın diye tembih ederlermiş. Şimdi anadilim unutulmak üzere, ki bu topraklar için ölen bu ülkeye her daim hizmet eden zenginlik katan bir halka bu reva değildi. Demem o ki bir şekilde yaşadık yani bunları, ama bunların sorumlusu şimdiki nesil değil ve ben ve yaşadığım çevre adına konuşursam kin dolu değiliz. Bir insanın zulüm görmesine sevinmemiz mümkün değil böyle düşünüyorsan üzülürüm sahiden demek ki yanlış bir izlenim bırakmışız.Sürekli geçmişte yaşayıp mağduriyet mi yarıştıralım yani?
Nereye varacağız peki.
Evet geçmişte hatalar oldu. Sadece sağa değil sola da oldu. Geçmişte yaşananları ısıtıp ısıtıp mağduriyet yarıştırınca ne olacak peki?
Geçmişte size yapılanların şimdi başkalarına yapılmasını onaylamak veya intikam alır gibi içten içe sevşinmek etik değil.
Geçmiş bırakıl daha fazla ayrışmadan birbirimize kin duymadan ilerlemek laızm. Ama bu anayasa düzenlemesi işte bunu istemiyor. Ama mühim değil tabii mühim olan geçmişim acısını bugün başka kesşmlere yaşatmak sanırım.
+1evet iktidar bunu gayet iyi yapıyor maduriyelleri kulanmayı buna katılıyorum
ama siz beni hala anlamadınız bu durumdan oldukça rahatsızım ve ülkem adına üzülüyorum aynı şeyleri yaşamış birisi olarak
ben solcu olsam şunun kritigini yapardım keçke 28 şubat olmasaydı ve birileride bunu kulanmasaydı
bana geçmişte yaşadıklarımın tekrar yaşanmayacagının garantisi verilse belki farklı düşüne bilirim o derece aynı saftayız:)
benim için hayatın her alanında ya siyah vardır ya beyaz
griler bana göre değil ayrıca göz ardı zaten beğendiğimiz bize yakın bulmadığımız ya da düşüncelerine önem vermediğimiz kişileri görmememiz için yapılmış bir şey amacına uygun kullandığımı düşünüyorum
sadece siyasi anlamda değil her koşulda ben kullanıyorum zaten onu[/QUOTEben genelde griyim sanırım tarz meselesi saygı duyarım
Taban tabana çok zıtsa tabi olmaz bence de.O durumda hiç başlamam ben.Aşık olup zor duruma da düşmek istemem.Yapan nasıl yapıyo anlamış değilim, bu sadece görüş değil ki yaşam tarzı kadınlarla tokalaşmayan gözüne bakmayan insanlar var, atıyorum ben liberalim nasıl yapicam öyle biriyle, ben karma arkadaş gruplarıyla geziyorum gezecek mi ya da bana tabi canım sen gidebilirsin diyebilecek mi
Dürüstlükle söylüyorum siz istisnasınız. Araştırıp sorgulayıp karşıt görüşü gerçekten dinliyorsanız oyunuz ne olursa olsun bilinçli bir insansınız tebrik ederim. Ama be yazık ki istisnasınız gözlemlerine göre şimdiden kutuplaştık ve kimse zıt kutupların haberlerini izlemeye tahammül edemiyor.
Benim kayınvalidem kayınbiraderlerim evet diyecekler kanal 7 ve a haber hariç izlemiyorlar.
şuanki durumdan memmun oldugumu nerden çıkardınızki
anlatıklarınıza harfiyyen katılıyorumda
biri bana çözümü söylesin artık o zaman şuan madurum diyen kesim aynısının daha fazlasını güç eline geçince yapıyor
siz sürütülerek sınıftan çıkarıldınızmı
Bunu yaparken ama ülkenin kalan yarısını bir köşeye itmeyi doğru buluyorsunuz belli ki?
E peki farkı ne dediğinizin?
Aslında aynı şey olmuyor mu?
Ben ve kocam dinsiz ve milliyetçi olmayan insanlarız ama hiç bir zaman başörtülü dindar insanlara nefret kusmadım mesela. Herkes kendi hayatını kendi istediği gibi yaşasın isteyen bir insanım benim ne kabahatim var da ben azınlık olarak görüp kazanmalılar kalsınlar köşede diyorsunuz?
Vaktinde başörtülülere yapılan şimdi bize de yapılmaya başlandığında aman başa gelmesinler de takılsınlar böyle demenin ne farkı var? Bu da zulüm değil mi?
Kusura bakmayın ama benim nezdinde ikisinin de farkı yok
Geçen gün gökyüzümüze kürdistan bayrağı çekildi misal bir tarafı evet bir taraf hayır diyo, merak ediyorum nasıl yorumlanmış bu konu taraflar arasında
Bir kesimde kavga ederiz diye o konulara girmiyo, kafayı kuma gömmek buda
Bundan önce de bir evet hayır durumu olmuştu.Aileler bölünmüştü resmen bizde de.Şimdi genelde aynı düşündüğümüz için sorun yok.Fanatiklik olmadığı sürece ben hergörüşten insanla bu meseleleri fazla konuşmadıkça diğer uyumlar güzelse anlaştığımı düşünüyorum.Çünkü aynı görüştesin ama gr aynı tarz değilsin uyumun gr yok.Kişilikleriniz çok farklı.Sana kötülüğü dokunuyor saygı duymuyor falan.Diğer insanlarda hiç önem arzetmiyor bu benim için.Ama tabiki mümkünse aynı görüş isterim hayatımdaki erkeği.Gerçekten bunu başarabildiyseniz helal olsun ne denir.
Ben kayınvalidelemlere gittiğimde hep aynı propagandaları yapan iki kanaldan haber izlemelerinden bile daralıyorum mesela. Gerçekten ikinci günde eve kaçıyoruz ikimizde kavga etmemek için. İster istemez geriliyor insan tam zıt haberleri izleyince sürekli. Mesela hangi haber kanallarını izliyorsunuz ki en basiti? Eşiniz sürekli a haber beyaz izlemek ister siz fox mesela. E nasıl oluyor?
Benim eşim kardeşinden soğudu bu referandum çıktı çıkalı. Öz kardeşlerini aramıyor mesela. İkisinin de sınırı kaldırmıyor birbirlerini kırmamak için aramamaya başladılar.Hele ki aynı evde dip dibe eşler nasıl oluyor hayret ediyorum ben.
Bundan önce de bir evet hayır durumu olmuştu.Aileler bölünmüştü resmen bizde de.Şimdi genelde aynı düşündüğümüz için sorun yok.Fanatiklik olmadığı sürece ben hergörüşten insanla bu meseleleri fazla konuşmadıkça diğer uyumlar güzelse anlaştığımı düşünüyorum.Çünkü aynı görüştesin ama gr aynı tarz değilsin uyumun gr yok.Kişilikleriniz çok farklı.Sana kötülüğü dokunuyor saygı duymuyor falan.Diğer insanlarda hiç önem arzetmiyor bu benim için.Ama tabiki mümkünse aynı görüş isterim hayatımdaki erkeği.
Yahu ne güzel siyasete girmiyordum oldu mu şimdi.
Hala biri evet dedi ya da hayır dedi diye fikir belirliyoruz ya ne diyim. Açıp da şu maddeler ne yapıyormuş ya diyen yok.
Verdiğiniz örnekle de konu pek bağdaşmadı.
Dini tercih ve siyasi tercih çok farklı şeyler farkındasınız değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?