sevgili bile değiller henüz,sanırım..Çocuk var mı
Gerçekten bunu başarabildiyseniz helal olsun ne denir.
Ben kayınvalidelemlere gittiğimde hep aynı propagandaları yapan iki kanaldan haber izlemelerinden bile daralıyorum mesela. Gerçekten ikinci günde eve kaçıyoruz ikimizde kavga etmemek için. İster istemez geriliyor insan tam zıt haberleri izleyince sürekli. Mesela hangi haber kanallarını izliyorsunuz ki en basiti? Eşiniz sürekli a haber beyaz izlemek ister siz fox mesela. E nasıl oluyor?
Benim eşim kardeşinden soğudu bu referandum çıktı çıkalı. Öz kardeşlerini aramıyor mesela. İkisinin de sınırı kaldırmıyor birbirlerini kırmamak için aramamaya başladılar.Hele ki aynı evde dip dibe eşler nasıl oluyor hayret ediyorum ben.
Açıkçası ben de bunu anlamıyorum, bu konu nasıl bu kadar ara açacak hale gelir.
Bizim aile de aynı görüşü paylaşmıyor ama kimsenin kimseye garezi yok.
Hoşgörüde zirve yapmışlığımız falan da yok.
eşim aslında kafa yapısı ve yaşam tarzı olarak modern bir adam , birazda işi gereği belli bir zümreye yakın olmak zorunda o nedenle evet çi diyebilirim....Gerçekten bunu başarabildiyseniz helal olsun ne denir.
Ben kayınvalidelemlere gittiğimde hep aynı propagandaları yapan iki kanaldan haber izlemelerinden bile daralıyorum mesela. Gerçekten ikinci günde eve kaçıyoruz ikimizde kavga etmemek için. İster istemez geriliyor insan tam zıt haberleri izleyince sürekli. Mesela hangi haber kanallarını izliyorsunuz ki en basiti? Eşiniz sürekli a haber beyaz izlemek ister siz fox mesela. E nasıl oluyor?
Benim eşim kardeşinden soğudu bu referandum çıktı çıkalı. Öz kardeşlerini aramıyor mesela. İkisinin de sınırı kaldırmıyor birbirlerini kırmamak için aramamaya başladılar.Hele ki aynı evde dip dibe eşler nasıl oluyor hayret ediyorum ben.
sevgili bile değiller henüz,sanırım..
İşin içine terör, ülkeyi bölme parçalama düşünceleri, vatana ihanet vb düşünceler girmediği müddetçe herkes hür iradeye sahip olarak, istediği kişiye oy vermekte serbesttir bizim ailede.
Eşimin seçimlerde kime oy verdiğini sormadım; ama kesinlikle farklı iki partiye verdik.
Referandum için eşimin fikrini almak istedim birgün. Sana evet/hayır gibi bir cevap vermem, sen kendini nasıl bir gelecekte görmek istiyorsan ona göre seçim yap dedi mesela.
Şuan maalesef bazı kesimlere yakın görünmediğin takdirde 1-0 yenik çıkıyorsun sahaya. Üzücü ama böyle.
Bence bu konuya takılmayın. Eğer işiniz siyaset değilse, hayatınızı siyasi seçimlere göre şekillendirmeyin.
Sevgi ile kalın :)
pardonBen başkasına sordum zaten
eşim aslında kafa yapısı ve yaşam tarzı olarak modern bir adam , birazda işi gereği belli bir zümreye yakın olmak zorunda o nedenle evet çi diyebilirim....
evde atv den ızler genelde haberlerı ben fox yada show a takılırım ama son zamanlarda haber falan ızlemeyı bıraktım , zaten o saatler yemek saatımıze denk geldıgınden mutfakta oluyorum coğu zaman
ailem genelde siyasi anlamda demokrat görüşlü insanlar eşimin ailesi de öyle ve tabiki arkadaş çevremde aa hiç mi yok derseniz karşıt görüşlü insanlar tabikide var ama biz ilişkilerimize siyaseti sokmuyoruz ortam olursa herkes fikrini söyleyip geri çekiliyor, yani tekrar söylüyorum bana baskı kurulmadığı müddetçe kimseyi siyasi görüşüne göre yargılamam ya da ilişkimi kesmem...
kendimde zaten siyaseti yakından takip etmem oyumu veririm , ortam olursa fikrimi söylerim , sosyal medya vs asla propoganda yapmam cunku bir partiye sendikaya üye değilim bana yakın gördüğüme oy atarım sadece durum bu..
Etrafınızda bağnaz insan çoğalırsa anlarsınız. Ben evet diyeceğim (ya da bir ihtimal oy kullanmayacağım çünkü özgürlükçü biri olarak giderek artan ayrışma hoşuma gitmiyor, fakat hayır diyerek şimdiye kadar zarardan başka şey görmediğim bir kanat ile bir de teröristlerin yanında olmam mümkün değil).Hiçbir zaman anlayamayacağım bu durumu, umarım yani.
Etrafınızda bağnaz insan çoğalırsa anlarsınız. Ben evet diyeceğim (ya da bir ihtimal oy kullanmayacağım çünkü özgürlükçü biri olarak giderek artan ayrışma hoşuma gitmiyor, fakat hayır diyerek şimdiye kadar zarardan başka şey görmediğim bir kanat ile bir de teröristlerin yanında olmam mümkün değil).
Ama mesela etrafımda evetçilerden de hayırcılardan da at gözlüklü sabit fikirli olanları var hakaretin bini bi para iki gruptan da sinir basıyor bana. Çevremde iletişim kurabileceğim, tartışma adabını bilen laftan sözden anlayan insanlarla olmayı tercih ediyorum.
İyi geceler sevgili KK hanımları. Fazla zamanınızı çalmadan birşey sormak istiyorum. Konunun cevabı çok öznel olacak ama bilirsiniz işte, biraz da içimi dökmeye, belki de farklı öznel bakış açıları görmeye ihtiyacım var. Mesele şu:
Birinden hoşlanıyorsunuz ya da seviyorsunuz, her neyse sizin için özel olan biri. Onunla ilgili bütün düşünceleriniz şimdiye kadar olumlu diyelim ki... Ama nasıl desem, karşınızdaki insanı tanıma aşamasındasınız. Ve şimdi söyleyeceğim şey bir insanı az çok tanımanın bir parçası olabilir nitelikte sanırım. Burada siyaset konuşmak yasak, ben de siyaset konuşmayacağım zaten ama, her şey süper giderken bu kişinin bir tercihinin (siyasi tercihi, aslında referandum tercihi demek çok daha doğru ona) sizinkinin zıttı olduğunu ya da olabileceğini öğrenseniz... O kişiden soğur muydunuz mesela? Ya da ilişkinizde bir uzaklaşma, o kişiye bakış açınızda bir değişme olur muydu? dert eder miydiniz yani? Böyle şeyler ilişkinizi etkiler miydi? Aslında konunun çok fazla detayı var ama burada açıklayamıyorum.
Altını çiziyorum bu bir siyaset tartışması konusu değildir. İki zıt görüş de diyebiliriz buna. Birinin doğru gördüğü şeyi diğerinin yanlış görmesi ile aynı şey. Fikirlerinizi ve özellikle öznel düşüncelerinizi bekliyorum. Ortada bir saygısızlık yok, kimse kimseye karışmıyor. Sadece duygusal anlamda siz olsanız etkilenir miydiniz ya da önemsemez miydiniz onu merak ediyorum... Mesele iki zıt düşünce olduğu için bireysel fikirleri merak ediyorum, bunu isteme amacım bu yani buraya gelip de "benim dememle mi hareket edeceksin?" diyecek olan üyelere söylüyorum.
DETAY: forum kurallarını aşmadan şöyle anlatayım:
İşi gereği bu iki zıt görüşten birine daha yakın olursa, yakın gözükürse daha avantajlı oluyor. Bir sunum yapacak, bu organizasyona ev sahipliği yapan grup da o siyasi tercihe daha yakın hatta onun kampanyalarını yapıyorlar resmen. Bizimkinin yapacağı sunum siyasi bir sunum değil, işle ilgili ama adamlar daha şimdiden konuşacağı kürsüye koca koca harflerle o siyasi tercihi yazmışlar. Yani o tercihi destekleyenlerin arasında, onların kampanyasında işiyle ilgili bir sunum yapacak, tercihin kocaman harflerle yazdığı o kürsüde... Kendi ağzıyla bana "ben şu oyu vereceğim" demedi. Fanatizm de yapmıyor, biz konuşmayız siyaset falan ama olay bu. Yani bir yandan da düşünüyorum ki o tercihe yakın olmasaydı o sunumu yapmayı kabul etmeyebilirdi sonuçta. Ben olsam yapmazdım.
eşim aslında kafa yapısı ve yaşam tarzı olarak modern bir adam , birazda işi gereği belli bir zümreye yakın olmak zorunda o nedenle evet çi diyebilirim....
evde atv den ızler genelde haberlerı ben fox yada show a takılırım ama son zamanlarda haber falan ızlemeyı bıraktım , zaten o saatler yemek saatımıze denk geldıgınden mutfakta oluyorum coğu zaman
ailem genelde siyasi anlamda demokrat görüşlü insanlar eşimin ailesi de öyle ve tabiki arkadaş çevremde aa hiç mi yok derseniz karşıt görüşlü insanlar tabikide var ama biz ilişkilerimize siyaseti sokmuyoruz ortam olursa herkes fikrini söyleyip geri çekiliyor, yani tekrar söylüyorum bana baskı kurulmadığı müddetçe kimseyi siyasi görüşüne göre yargılamam ya da ilişkimi kesmem...
kendimde zaten siyaseti yakından takip etmem oyumu veririm , ortam olursa fikrimi söylerim , sosyal medya vs asla propoganda yapmam cunku bir partiye sendikaya üye değilim bana yakın gördüğüme oy atarım sadece durum bu..
Yürü be. Cok haklısın.Şaka yapıyosun heralde,arkadaş açılım meselesi Oslo haburda davul zurna en son barzaniyi bayrakla karşılama...kim yaptı bu işleri ne demek terörist bu kadar milli hassasiyetlerin varsa asıl tam tersi yönde olman gerekir
Nasıl şekillendirmeyecegız li
Mesela çıkan yasalar ben size oy vermedim uymak zorunda değilim diyebiliyor muyum, 4+4+4 geldi mesela, yok ben çocuğumu 5+3+3 le devam ettireceğim diyebilir miyim, al sana siyaset al sana hayatıma etkisi
Sen bunu bana mı söyledin??Yürü be. Cok haklısın.
Bunlarla hemfikir olmayana hemen terörist demeyi pek severler zaten. Bu nasıl bir şerefsizliktir anlamiyorum.
Ben milliyetçi bir insan değilim, daha doğrusu türk milliyetçisi değilim zaten türk de değilim. Vatan sevgisi ile türk milliyetçiliği aynı şeyler değil. O teröristlerle şimdiki hayırcı parti de çok masaya oturdu, cemaati de oturdu, hükümeti de oturdu. Salt buna göre karar verirsem oy kullanmamam lazım, ki ailemde bunu yapan da var. Ama benim hayır demem mümkün değil, gördün yukarıdaki hatunu ilk fırsatta pisliklerini döküyorlar bunlar kazanmamalı.Şaka yapıyosun heralde,arkadaş açılım meselesi Oslo haburda davul zurna en son barzaniyi bayrakla karşılama...kim yaptı bu işleri ne demek terörist bu kadar milli hassasiyetlerin varsa asıl tam tersi yönde olman gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?