Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Geçen gün gökyüzümüze kürdistan bayrağı çekildi misal bir tarafı evet bir taraf hayır diyo, merak ediyorum nasıl yorumlanmış bu konu taraflar arasında

Bir kesimde kavga ederiz diye o konulara girmiyo, kafayı kuma gömmek buda

İşin içine terör, ülkeyi bölme parçalama düşünceleri, vatana ihanet vb düşünceler girmediği müddetçe herkes hür iradeye sahip olarak, istediği kişiye oy vermekte serbesttir bizim ailede.

Eşimin seçimlerde kime oy verdiğini sormadım; ama kesinlikle farklı iki partiye verdik.

Referandum için eşimin fikrini almak istedim birgün. Sana evet/hayır gibi bir cevap vermem, sen kendini nasıl bir gelecekte görmek istiyorsan ona göre seçim yap dedi mesela.

Şuan maalesef bazı kesimlere yakın görünmediğin takdirde 1-0 yenik çıkıyorsun sahaya. Üzücü ama böyle.

Bence bu konuya takılmayın. Eğer işiniz siyaset değilse, hayatınızı siyasi seçimlere göre şekillendirmeyin.

Sevgi ile kalın :)

Ne var canım bayrak dikildiyse ertesi gün indi aman canım diyen insanlara ne hoşgörüsü yahu, ben böyle insanların bulunduğu ortamı terk ettim onlara göstereceğim tek hoşgörü küfür etmemiş olmamdır

eşim aslında kafa yapısı ve yaşam tarzı olarak modern bir adam , birazda işi gereği belli bir zümreye yakın olmak zorunda o nedenle evet çi diyebilirim....
evde atv den ızler genelde haberlerı ben fox yada show a takılırım ama son zamanlarda haber falan ızlemeyı bıraktım , zaten o saatler yemek saatımıze denk geldıgınden mutfakta oluyorum coğu zaman
ailem genelde siyasi anlamda demokrat görüşlü insanlar eşimin ailesi de öyle ve tabiki arkadaş çevremde aa hiç mi yok derseniz karşıt görüşlü insanlar tabikide var ama biz ilişkilerimize siyaseti sokmuyoruz ortam olursa herkes fikrini söyleyip geri çekiliyor, yani tekrar söylüyorum bana baskı kurulmadığı müddetçe kimseyi siyasi görüşüne göre yargılamam ya da ilişkimi kesmem...
kendimde zaten siyaseti yakından takip etmem oyumu veririm , ortam olursa fikrimi söylerim , sosyal medya vs asla propoganda yapmam cunku bir partiye sendikaya üye değilim bana yakın gördüğüme oy atarım sadece durum bu..

Nasıl şekillendirmeyecegız li
Mesela çıkan yasalar ben size oy vermedim uymak zorunda değilim diyebiliyor muyum, 4+4+4 geldi mesela, yok ben çocuğumu 5+3+3 le devam ettireceğim diyebilir miyim, al sana siyaset al sana hayatıma etkisi

İşi gereği evet nasıl olabilir yaa bir rejim degisiyo nesiller yetişecek, ayrıca takip etmeden oyu neye göre vereceksin lütfen yapmayın bunu,lütfen

Hiçbir zaman anlayamayacağım bu durumu, umarım yani.
Etrafınızda bağnaz insan çoğalırsa anlarsınız. Ben evet diyeceğim (ya da bir ihtimal oy kullanmayacağım çünkü özgürlükçü biri olarak giderek artan ayrışma hoşuma gitmiyor, fakat hayır diyerek şimdiye kadar zarardan başka şey görmediğim bir kanat ile bir de teröristlerin yanında olmam mümkün değil).

Ama mesela etrafımda evetçilerden de hayırcılardan da at gözlüklü sabit fikirli olanları var hakaretin bini bi para iki gruptan da sinir basıyor bana. Çevremde iletişim kurabileceğim, tartışma adabını bilen laftan sözden anlayan insanlarla olmayı tercih ediyorum.

Şaka yapıyosun heralde,arkadaş açılım meselesi Oslo haburda davul zurna en son barzaniyi bayrakla karşılama...kim yaptı bu işleri ne demek terörist bu kadar milli hassasiyetlerin varsa asıl tam tersi yönde olman gerekir

Soğurdum

Ya menfaatçi
Ya çok saf
Ya çok umursamaz
Y a da yobaz kafalı diye düşünürdüm.

Son düzenleme:
Bütün yorumları okumadım.

Ama kesinlikle referandum tercihi ve siyasi egilimi beni etkilerdi.

Aynı siyasi bakışa sahip olmadığım insanlarla sevgili olamiyorum. Sevemiyorum.

Mesela ben deistim. Sevgilim inançlı olsa ve bana oruç tut falan dese direkt sogurum.

O yüzden deist ya da ateist insanlari çektim hep.

Bir de şu var. Biriyle tanısınca "müslüman değilsen sevgili olabiliriz" demiyorum elbette. Ama muhabbet sohbet ve hayata bakış konusulmaya baslandiginda zaten su akıp yatagini buluyor.

Bir de çıkarı için, işi için ve kariyeri için bir görüşün yaninda olup yaltaklanan biri midemi bulandirir.

Şaşırdım ve üzüldüm.
Yani aslında hayat tarzı farklı olup iş için evet diyen bir eşe ben saygı duyamazdım.
Daha da şaşırdım bu mesajınızla

Yürü be. Cok haklısın.

Bunlarla hemfikir olmayana hemen terörist demeyi pek severler zaten. Bu nasıl bir şerefsizliktir anlamiyorum.

Hayatı siyasete göre şekillendirmekle verdiğiniz örnek arasında bir bağlantı kuramadım.

Bahsettiğiniz şey kendi tercihimiz değil. Yasa koyucuların ( A,B,C.. Partisi) önümüze getirdiği sistem. Ayrıca bir sistemin aksini savunuyorsanız, seçim hakkı sunulduğunda, savunduğunuz görüşü seçip, üzerinize düşeni yapıp, çoğunluğun tercihi ile de yaşamak zorundasınız.

Hayatı şekillendirmek ise, konu sahibinde olduğu gibi. Tam doğru insanı buldum derken siyasi görüşüne takılmak, Türkiye' nin en iyi şirketinde çalışmak için teklif aldığında; siyasi görüşüne göre karar vermek. Çevrende siyasi görüşü farklı olan insan bırakmamak, gerekirse aileni silmek falan!!!

Sorun şu görüş bu görüş değil. Herkesin kendine göre doğru bulduğu, haklı gördüğü şeyler var, farklı farklı siyasi görüşlerde.

Önemli olan tüm renklerle savaşmadan, birlik içinde yaşayabilmek. Ben eşimi benimle zıt görüşte diye terk edemem. Veya çocuğum ileride istediği ideayı destekleyebilir. Evlatlıktan mı reddedeyim?

Ayrıştırmayın, birleştirin.

Yürü be. Cok haklısın.

Bunlarla hemfikir olmayana hemen terörist demeyi pek severler zaten. Bu nasıl bir şerefsizliktir anlamiyorum.
Sen bunu bana mı söyledin??
Şurada kimsenin ne namusuna ne şerefine tek kelime etmişliğim yoktur, insanın içi nasılsa onu karşısındakine yansıtır ve onu söyler. Ben sütü bozuk değilim o yüzden aynı karşılığı benden asla alamayacaksın ama nasıl bir insan olduğunu senin gibi insanlar günlük hayatta sana sık sık hatırlatacak merak etme.

İşte bu yüzden hayır demem mümkün değil, ben sizin gibilerin ciğerini bilirim asla da pabuç bırakmadım bırakmam. Pisliğinizde boğulun hayatınız böyle nefretle geçecek üzgünüm.

Ben milliyetçi bir insan değilim, daha doğrusu türk milliyetçisi değilim zaten türk de değilim. Vatan sevgisi ile türk milliyetçiliği aynı şeyler değil. O teröristlerle şimdiki hayırcı parti de çok masaya oturdu, cemaati de oturdu, hükümeti de oturdu. Salt buna göre karar verirsem oy kullanmamam lazım, ki ailemde bunu yapan da var. Ama benim hayır demem mümkün değil, gördün yukarıdaki hatunu ilk fırsatta pisliklerini döküyorlar bunlar kazanmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…