Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Konu sahibi bile ben olsam yapmazdım derken, siz niye tanımadığınız Ada'mın avukatlığına soyundunuz anlamadım.
Bir de o cerrah örneğiniz çok sığ kaldı. Alakası yok örneğinizin bu durumla
Son olarak benim eşime de aynı teklif yapılsa, hayır der.
Dediğim sebeplerden dolayı!

adamın avukatlıgını yapmıyorum .
lakin ben de konu sahibinin zaten soguyacagına eminim. ki yazdımda.

iş böyle birşeydegildir. iş iştir.
siyasi görüş işin dışındadır.

Anlıyorum ama bu sadece kişisel bir fikir. Sizin fikriniz. Başkalarının da başka fikirleri var. Sizin verdiğiniz örnekte o profesörün o okulda çalışması değil sorun, sırf işi sıkıntıya girmesin diye rektöre yakın bir profil çiziyorsa sıkıntı olan o. Bakın iş önemlidir ama iş için olmadığı bir şeymiş gibi görünmemeli insan.

Karşıdaki kişinin söyledikleri onun görünüşünü bile değiştirir benim gözümde. Masaya ona hayran oturup ondan iğrenerek kalkabilirim yani, sözleri neticesinde.
Fakat sizdeki durum farklı bence, siz onun görüşünü bilmiyormuşsunuz,sadece karşıt görüşlü bir ortamda sunum yapacağı için rahatsız olmuşsunuz. Belki adam da o görüşten değil?
Ama siz benim ilkelerime göre karşıt görüşte bi ortamda sunum da yapmam diyorsunuz. Bu noktada ayrılıyor olabilirsiniz sadece. Bence açık açık konuşun.
Ben iki yıllık evliyim, kocamla siyasi görüşlerimiz birebir aynı olmasa da benzer, ama bizim dini konularda farklı algılama ve uygulamalarımız var, ikimiz de okuyup öğrendiğimizi inandığımızı uyguluyoruz,kimse kimseye müdahale etmiyor. Hatta çocuk konusunda da herşeyi görsün istediği gibi yaşasın diye konuşuyoruz. Fakat eğer dini konularda bağnaz ve kulaktan dolma hareket ediyor olsaydı işte o zaman soğurdum.

Bence ayri görüşte olmak sorun oluşturur.

Aynı görüşleri paylaşmak en güzeli...

Ben olsam soğur muydum?
Hayır soğumazdım ama böyle biri ile ciddi düşünemezdim.

rektöre yakın bir profil cizmiyor.sadece işini iyi yapıyor.
bakıon verdigim örneklerde ki insanlar hep benim etrafımda ve bir fiil görüştügüm insanlar.

rektöre yakın bir profil cizmiyor.sadece işini iyi yapıyor.
bakıon verdigim örneklerde ki insanlar hep benim etrafımda ve bir fiil görüştügüm insanlar.

Ben sizin arkadaş rektöre yakın profil çiziyor demedim. Bizim rahatsız olduğumuz o hocanın orda çalışması değil, çıkarı için inanmadığı bir şeymiş gibi gözükmesi demek istedim. Ama işte saat geç oldu devreler yanıyor.

Bu konuyu oturup o insanla konuşun derim. Rahatsızlık duyduğunuzu anlatın derim.
Her görüşten arkadaşım vardır. Farklı görüşlere sahip sevgililerimde oldu. Fanatik olmadığı sürece sıkıntı yok. Aynı görüşü savunmak için baskı yapmıyorsa sorun olmaz. Saygı duymalı.
Orada sunum yapması aynı düşüncede olduğunu göstermez sanırım. Farklı görüşteki herkesi soyutlayalım o zaman etrafımızdan. İş yeri arkadaşlarımızı aynı görüşte olanlarla sınırlandıralım.
hatta işveren bile farklı görüşte, ona göre o işte çalışalım.
Önemli olan sizin ne düşündüğünüz.

Isi geregi diyorsunuz bu yuzden birazda mecburilikte var gibi..suan bu devirde bircok insan ise girebilmek icin yada herhangibir isini yaptirabilmek icin bazi seyleri kabulleniyor..gayet normal bir durum..kopruden gecene kadar ayiya dayi deme meselesi gibi...kendi gorusununde aynisi yada zitti olmasi gene fark etmiyor ki mecbursa yapmak zorundaysa yapabilir..sadece sizin iliskinize yansiyormu bunun olumsuzluklari ona bakin ..birde şu pencereden bakin acaba hayatinizda sizin yaptiklarinizda yanlislik varmi hersey olmasi gerektigi gibimi..ornek sacma gelebilir dunyada bircok yerde muslumanlar katlediliyor elimizden hic birsey gelmiyor tabii..ama biliyoruz ki gelebilir aslinda ney gelir muslumanlari katleden ulkelerin bize sattigi urunleri yiyip icmemekle kullanmamakla onlara para kazandirmamakla gelir..simdi siz muslumanlarin katledilmesine yardimci olan ulkelerin urunlerini satin aliyorsaniz sizinde hoslandiginiz kisiye laf soyleme yetkiniz yok demektir.

Tek bir kritere bağlı olarak soğumazdım. Çünkü insan bir bütündür, ya siyahtır ya beyazdır denilebilecek kadar basit bir tanımlamayı hak etmez. Kesinlikle şunu yaparım ya da asla bunu yapmam gibi büyük sözler benden uzak sözler. Çünkü insanız ve bazen hiç istemediğimiz durumların içine de düşebiliyoruz. Ki ülkemizde çoğu konuda olduğu gibi özellikle iş dünyasında maalesef ne denli baskıcı tutumların olduğu da aşikar. Bunun yanı sıra o insan belki de sizin kadar bu konulara büyük bir önem atfetmiyordur ve çıkıp sadece sunumumu yapacağım şeklinde de bakıyor olabilir duruma. Tüm bunları sadece önyargısız, samimi bir konuşmayla anlayabilirsiniz.

olabilir neden olmasın yani şöyle düşünün fenerle galatasaraylı iki sevgili gibi ikiside yeri geldimi ödün verebiliyor tatlı sürtüşmeler oluyor zaten vatan haini olmadıktan sonra da istediğini düşünsün bu konuda fazla konuşmazsınız olur biter bu sevginizden birşey eksilte bilecek bi konu değil yani anneniz yada babanızda farklı görüşü savunabilir annenize babanıza annem babam değilsin seni bundan dolayı sevmiyorum diyomusun demiyosun

Vatan bölücü tarafta olmadığı sürece ,Belli bi görüşe her zaman saygım vardır .
Belli derecede ilerde beni zora sokmuyacak o yönde diktotorluk yapmıyacağina samimiyetle inanirsam şüphesiz sorun olmaz kendi adıma.

Üzülürdüm bir şok olurdum kaderime kahrederdim ama vazgeçecek kadar çok sorun etmezdim bepeniyorsam.Çünkü beğenilecek insan da kolay çıkmıyor ;karşına çıksa sevecek mi seni bir sürü sorun.Başka bir kötü özelliği yoksa devam ederim.
Daha önce de zıt görüşe sahip biriyle çıktım sorun etmedim onu hiç.

Sen de haklısınDediklerin çok doğru.Ama şahsen yaşımdan dolayı bunu elemem.Zaten zor beğenirim.

Her fikir belli bir kitleyi bağlar o yuzden hiçbir görüşü kucumsememek lazim konuşup eksi arti yönleri tartismak cok geliştirici eskiden insanlar boyleydi

ben bu konuda çok keskin görüşlerim var özellikle bu referandumda hem de para için öyle bir şey yapıyorsa arkadaşım bile olamaz

Bu durumda size siyasi görüşünü bastıra bastıra belirtip,fanatizm boyutuna getirmeyen bir insan profili çizdiniz.
Şu an işle ılgili o partiye destek veren bir firma ile iş yapacak anladığım kadarıyla.
Profesyonel olmakla alakalı geldi bana bu durum.
Ha gider bir parti çatısı altında çalışırdı amenna ama olay sadece bir gruba sunum yapmaksa sorun edilecek birşey göremiyorum. Öte yandan işin fanatizm boyutu olsaydı,her yerde,her şartta ve her fırsatta parti konuşan biri olsaydı zaten soğurdunuz diye düşünüyorum. Zira fanatiklerin pek mantıklı,makul ve laf anlayabilen,realist bir duruşları olmuyor çoğu zaman. Bir kanıksamışlık,bir ne yapılırsa yapılsın haklı çıkarmaya ,haklı görmeye /göstermeye çalışma çabası alıp başını gidiyor.
Oturup konuşup çözülebilecek birşey bu durumda. "Ben x parti logosu gördüm sunum yaptığın yerde,şaşırdim açıkçası o partiye yakın olmana"vb bir girizgah yapabilirsiniz. Oda size derki "evet ben x partiyi destekliyorum" yada" neden şaşırdın,o sadece bir işti,profesyonel bakıyorum,y partide olsaydı gider sunumumu yapardım,bu benim siyasi tercihimle alakalı değil,işimle alakalı".sizin içinde belirleyici olur diye düşünüyorum burada vereceği cevap

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…