Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Önemli değil diyemem ben şahsen soğurum elimde olmadan.
Biz de eşimle farklı partilere oy verdik veriyoruz. Kendi içimizde de tek partiye vermediğimiz oluyor çünkü fanatik değiliz.
Ama eşim benim tam zıttım olsa için için sinir olur tahammül edemezdim dürüst olmak gerekirse.
Çünkü bazen evde oturup gündemi tartışıyoruz ve benzer pencerelerden baktığımız için gerilmiyoruz mesela. İnsan evinde de gerilmek istemez.
Aynı parti, aynı görüş tamam olmasın ama birbirine taban tabana zıt iki görüş çok zorlar insanı. Bence gerek yok buna

Yaşam tarzını, çocukları yetiştirme şeklini etkiliyorsa ve işin fanatizm boyutu varsa benim için ayrılık ve soğuma sebebidir. Çünkü evliliğe yol arkadaşlığı olarak bakıyorum sadece aşk, olduğu gibi kabullenme, romantizm değil bence.

Ben siyaset konuşmayı sevmem. Eşim çok sever. Eşim konuşur konuşur ben dinlerim, yorum yapmam :)
Bazı görüşlerimiz evet farklı ama önemli olan birbirimizi kırmamamız.
En baştan beri de biliyorduk. Bizi etkilemedi.
Ama her iki tarafta siyaset konuşmayı sevseydi sıkıntı olurdu.

Bilemiyorum kişiden kişiye değişir.

Hayatımdaki insanla aynı hayat görüşüne sahip olmak isterim. Bağnaz olmadıkları sürece her görüşte insanla arkadaşlık ederim ama hayat arkadaşı farklı, o bana en yakınlardan biri olacak dolayısıyla görüşleri bana benzeyen biri olmalı.

Bi de hayat görüşü önemli bi öyle bi böyle olmaz, omurgasız davranan insan iki yüzlüdür

Erkek arkadaşın için söylemiyorum bunu, nefret ettiği bir görüşü ticari kaygıyla destekliyor gibi mi yapıyor yoksa aslında apolitik biri onun için çok da fark etmiyor mu orasını anlayamadım. Eğer birincisi ise ben soğurdum.

Fanatizm yapmayan biriyse çokta sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
Kendi çekirdek ailemle bile farklı farklı görüşlerdeyiz açıkçası.
Kimin kime oy verdiği belli değildir.
Siyaset konuşup yorum yapana he he der geçeriz kendi aramızda da.
Benimle sandığa girmiyor ya.
Ama sabahtan akşama vırvır aynı muhabbeti çeviriyorsa yapamazdım.

Konu ilgimi çekti ilk mesajı yeniden okudum.

Kendimi erkek arkadaşının yerine koydum, benimle zıt görüşten insanlarla şartlara göre değişse de iş yapabilirdim (iş ahlakına hak hukuka uygun olduğu sürece tabi). Yani öteki türlü şövalyelik de komik oluyor bazen. Ama kendimi olduğumdan farklı göstermezdim, ben buyum benim hayat görüşüm bu size de uyarsa birlikte çalışırız uymazsa uğurlar olsun mesajını artık beden diliyle ya da bi şekilde verirdim.

Erkek arkadaşının tavrı mesajından tam anlaşılmıyor. Özetle kiminle iş yaptığından çok omurgalı mı omurgasız mı ona bak.

Soğumak değil de hayal kırıklığı olurdu herhalde.
Çünkü bahsettiğiniz meseleler hayatı yaşama tarzını ve hayat görüşünü net bir şekilde yansıtır.
Bence siyaseti mutlaka konuşmalısınız çünkü günlük hayatlarımızın bir parçasıdır siyaset,sonuçta siyasi fikirlerimiz hayatlarımızı arkadaşlıklarımızı, ailemizi etkiliyor.
Tabi bu demek değildir ki her şeyiyle aynı görüşte olan insanlar mükemmel anlaşırlar..
Yalnızca söylemek istediğim, mutlaka tüm düşünceleriniz hakkında özgürce bir diyaloğa girmelisiniz.
Devlet sırrı değil ya, bence açık olmalısınız birbirinize karşı sonuçta gönül ilişkisinden bahsediyorsunuz bakkal amcayla olan yüzeysel konuşmalardan değil.
Demem o ki iyice tartın deneyin ona göre karar verin,ilerde adamın düşünceleri ve bu düşünceleri dile getirme şekli canınızı sıkmasın..

Eşimle referandum tercihlerimiz farklı.
Evde siyaset konuşmak yasak uzun zamandır.
Arasıra delersek pek iyi bitmiyor, yasağa uymayı tercih ediyoruz.

O kişiden soğur muydunuz mesela? Ya da ilişkinizde bir uzaklaşma, o kişiye bakış açınızda bir değişme olur muydu? dert eder miydiniz yani? Böyle şeyler ilişkinizi etkiler miydi?
Dört soruya da evet.
Birebir aynı görüşte olmayabiliriz ama hassas noktalarda yakın düşüncelerde olmak isterim. Referandumda iki oy seçeneği var, taban tabana zıt. Bu anlamda kabul edemezdim ve soğurdum.
Siyasi anlamda da benden çok farklı görüşte biriyle yapamam. Bazıları için önemli olmayabilir ama benim için bu anlamda hayat görüşürüm aynı veya benzer olması önemli.

ben siyaseti sevmem. ciddi ciddi haz etmem, çok nadir konuşurum. ama referandumda benden farklı oy verecek olsaydı buzzz gibi soğurdum. farklı parti tercihi biraz daha anlaşılabilir, tolore edilebilir bir şey ama şu referandum… ben yapamazdım.

Yapan nasıl yapıyo anlamış değilim, bu sadece görüş değil ki yaşam tarzı kadınlarla tokalaşmayan gözüne bakmayan insanlar var, atıyorum ben liberalim nasıl yapicam öyle biriyle, ben karma arkadaş gruplarıyla geziyorum gezecek mi ya da bana tabi canım sen gidebilirsin diyebilecek mi

Ama buradan görüşü ortaya çıkar mı

Yani anladım o tarafa yaklaşıyor diyorsunuz esasen görüşünden öte çıkarına göre yön tutmak mı yoksa gerçek görüşü mü önemli

Gerçek görüşü ise bana zıt ise bile sırf para kazanmak için birilerine eyvallah demekten daha iyidir

İşte ben o yüzden yapamam.
Belli bir yere kadar iki taraf da birbirini tolore edebilir. Mesela sevdiğim bir arkadaşımın kocası içki içmez, biz içeriz. Aynı masada hepimizin önünde rakı, şarap olur, o soda içer, Biz içerken gider namazını kılar gelir. Ne o bize müdahale eder, ne biz ona. Ama siyasi görüşleri benzer, oy tercihleri yakın. Yoksa arkadaşımın eleştirdiği bir partinin seçmeni olsa yapamazlardı.

Yani bu çok temel bir hayati gerçek, bu konuda bu kadar farklı insanların aynı hayatı paylaşabilmesi bana da değişik geliyor. Hayat tarzı boyutunda fark varsa yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…