fikrinizi almak istiyorum

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.702
7.790
448
arkadaşlar dert demeyeyimde sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim fikir almak istedim.
nişanlıyım birkaç ay sonra düğünüm var. kaynanamlara yakın oturacağım annemlerin evi biraz uzakta kalacak. kayınvalidemlerle para konusunda bi sıkıntı yaşamadım şükür. daha doğrusu herşeyi nişanlımla ben yapıyoruz ailelerin durumu iyi olmadığı için.
gelelim konuma düğünden 1 gun sonra balayına gideceğiz. kayınvalidemlere guveniyorum ama arkadaşlarım ne olursa olsun altınlarını emanet edip gitme balayına diyorlar. düğünden 1 gün sonra balayına gideceğiz. annemlerin evi daha uzak bize. ben napıcam yanımıza götursek riski fazla. buyuk ihtimalle anneme bırakalım dicek nişanlım. olmaz desem guven miyor musun bişeylerinimi gördün diyecek. gerçektende görmedim ama arkadaşlarım bırakma belli olmaz hayat bu diyolar. napıcağımı bende bilemiyorum. haksızlıkmı ediyorum acaba onlara

canım kasaya en az 400 vs diyolarmış çok fazla. zaten takıları bilezikler hariç bozup borç ödeyeceğiz. yani bir hafta için 400 lirayı nasıl verelim. üstelik nişanlıma ne derim sizinkilere guvenmiyorum mu of ya işin içinden çıkamadım

1 hafta için 400 mü yoksa üstüne yatılan binlerce lıralık altın mı tercıh sızın?

Dügün esnasinda takilan takilari annenize verin.

Kasa fiyatları kasa büyüklüğüne ve bankaya göre değişir... Mesela biz halkbankasında küçük kasayı 250 TL ye tuttuk...Bunun 150 TL si depozito yani kasayı kapattığımız zaman geri ödenecek... Daha uygunlarıda var kasaların daha pahalıları da...Araştırmak gerek...Dikkat etmeniz gereken konu her banka bünyesinde kasa yok maalesef o yüzden düğün öncesinde araştırın ki balayına gitmeden hazır olsun... Yoksa bizim gibi gün boyu kasa arayıp bulamaz altınları yanınızda balayına götürmek zorunda kalırsınız

Bencede ailelere vermeyin

ya zaten benim oyle takıma felan el koyamazlar ya ben ortalığı ayağa kaldırırım ama işte arkadaşlarım diyoki hepsini değilde 3-5 tane çeyrek alsalar napıcaksın? bende üzülüyorum boyle düşündüğüm için kızıyorum kendime çünkü kötü birşeylerini görmedim. resmen fesatlık düşünüyorum ama ote yandan da ne bileyim herkes uyarınca kalakaldım boyle. anneme soyledim bende kalmasın ben alamam ayıp olur kayınvaliden alır sonra geri verir dedi.
zaten ben nişanlıma nasıl söyleyeceğim. önerisi olan var mı? yada biz boyle yaptık diyen

Bence de bedeli ne kadar olursa olsun kasa!
kayınvalideye bırakmak istememe sebebini şöyle açıkla''ev de altın bulundurmak mesele zaten,
annen de ya da biz de olması değil,banka da garanti.riske atamayız''de.
Böyle açıklarsan yanlış anlamayacaktır.
Hem senin aklında da kalmamış olur.

ben senin yerinde olsaydım ilkgünden huzursuzluk çıkarmazdım,eşinin ailesinin bir kötülüğünü şimdiye dek görmemişsin say güzelce altınları çıkarkende şakayla karışık altınlarım size emanet de çık ..eşine kendi annene vermek istediğini söylersen olay çıkar bence ..kasa olayına sıcak bakarsa eşin evde garantisi yok hırsız mırsız girer korkuyorum de belki eşininde aklı yatar ..

Annen doğru söylemiş, baştan böyle bir sıkıntı içine girersen gerginlik hep devam eder. Altınlarının sayısını biliyorsundur, anne şu kadar adet der verirsin, dönünce de bozduracakmışsınız zaten istersin. Nişanlın da incinmemiş olur. Baştan tavırlı olmayın nişanlınızın ailesine, zaten ters bir durum görmemişsiniz

annenin tavrı çok güzel. yani kayınvalidene ver demesi. demek ki güvenilir insanlar. bence ver bişey olmaz. zaten olsa da alırım geri diyosun

en mantıklısı kasa yada ne yap et annene ver altınları...
çooooooook geri alırım diye gidiyo altınlar sonrası malum....
eşimde ablasına emanet etti geri almadı almadı aylar sonra istedi kadın balkondan kafasına fırlatmış çocuğun..
kelepçemde kırılmış...eşim nişanda takmıştı...

Son düzenleme:

Yok artık. Ne terbiyesizlik yaaaa.

annem bana daha yakın oturduğu halde ben kayınvalidemlere bıraktım nasıl bıraktıysak öyle de aldım

annem biraz paniktir bu konularda bana bırakma dedi

ama kayınvaliden kayınvalideye fark var benim ki sağolsun iyidir

Altınları bir güzel say, yaz bi kağıda. Altınları koyduğun kutunun içine kağıdı da koy. Aynen geri alırsın. Ama zaten kayın validen 2-3 çeğreğe göz dikmez sanmıyorum. Annen de ona ver dediğine göre güvenilir insanlardır.

ayy nişanlanmaya evliliğe çok özeniyorum ama ne çok detay var yahu=)) hiç aklıma gelmez mesela böyle bir şey ama gerçekten ne kadar önemli bir detay:)

kayınvalideden kayınvalideye göre değişir diye düşünüyorum bende, mesela annemler benim babaanneme verselerdi hiç birşey olmadan geri alırlardı ama burda okuyoruz ne kayınvalideler var vermiyor.. bence en iyi siz tanırsınız oyüzden sizin vereceğiniz bir karar:)

kesinlikle yanınızda götürmeyin, annenizde almıyorsa sanırım 2 seçenek kalıyor geriye:)

o listeyi kayınvalide gördüğünde biraz ayıp olmaz mı? içinden alırsan anlarım bak ona göre demek bu... :44:

o kadar şüphesi varsa bırakmasın zaten

kayınvalidene güveniyorsan ver. verirken de, evde güvenli olmaz biz balayından gelene kadar sizde kalsın desin eşin.

Çok enteresan bir görümcen varmış hakıkaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…