fikrinizi almak istiyorum

Bilezikleri takacak mısın peki?
Bu devirde kolunda bilezikle gezilmez adamı keserler.
At kasaya kafan rahat olsun,ben de evlenir evlenmez kasa kiraladım.
O kadar rahat ettim ki,altınlaır unuttum adeta.
Garanti B. kiraladığım kasa 200 lira +200 lira depozito yani kasayı kapattığında iade ediyorlar.

yok canım ya liste koymak ayıp olur bence çok. nasıl olsa sayısını bileceğiz düğün gunu sayarız.
birşey daha sorcam şimdi düğün esnasında takılar takılınca boyundan kim çıkarıyo kimin çantasında kalıyo gene kayınvalidenin mi? hani gecenin sonunda alcaz tamam ama geceni sonuna kadar kimde kalcaK?

bende bırakman taraftarı degılım ne olur ne olmaz balayında yanında götürürsün otelin kasasına koyarsın olur biter ayrıca daha 1 var o zaman gelsın daha iyi karar verırsın

valla ben vermiştim
hiç saymadım
zaten gelen altınların coğu onların zamanında taktıkları altınların geri dönüşü
bize aylar sonra bile altınlar geldi
düğüne takamayanlar sonradan vermisler
getiriyordu esim su da altın getirmis bu da gibisinden
vermeyedebilirlerdi.
siz güveniyorsanız verin bence. ama tabi evlerinde kasa varsa
yoksa banka kasası bulun mutlaka oraya koyun bence.

Böyle bir kural yok.
Düğünde benim çantam yani bildiğiniz kol çantam annemdeydi.
İki düğün yapmıştık ikisinde de altınlar benim annemde olan kol çantama konulmuştu,sonra da bana veirlmişti.
Daha soğrusu ben böye organize etmiştim

bende senin durumundaydım düğün gecesi altınları biz alalım siz gideceksiniz dediler(k.validem ve saz arkadaşları:) k.pederimden allah razı olsun dedi ki eve gidelim beraber gözünüzün önünde sayalım alalım gelince verelim dediler öylede yaptık dönünce verdiler ama k.pederim öyle yapmasaydı üzülürdüm acaba eksik mi vs....diye iyiki yaptı güvenilir insanlarsa ver (anlarsın az çok)yoksa kasaya koyun

haftalık 400 değildir ben yıllık 600 tl ödüyorum çünkü

Insanlik halidir, belli olmaz.
Kimseye birsey emanet etmeyin bu devirde, emanet eden icinde sorun edilen icinden.
Bence en uygunu eger altinlari uzun süre kullanmayi düsünmüyorsaniz ve bozdurmayacaksaniz kasa kiralayin.
Yok bozduracaksaniz, dügünde altinlari kendi cantaniza koydurun sonucta sizin altinlariniz, o cantayida annenize verin.
Nisanliniz altinlar konusunu acarsada " anneme vermis bulundum, balayindan sonra aliriz dedim, düsünemedim senin annene vermeyi, simdi istersem cok ayip olur anneme, güvenmiyormus gibi " falan dersiniz ve gecistirirsiniz.

düğün akşamı annenlere ver asla ama asla ailesine bırakma... nie annenlere veriyorsun dersede sen de birşeylerini mi gördün diye eğer derse ki e sen bnm ailemin nesini gördün die cnmm gelince alcaz temelli vermedim bu tür ufak şeyleri büyütücek kadar çocuk değiliz dimi de hemen kavgayı engelle yada daha nazik tutarlı birşey bul sen düşün artık ama hayatının hatası olur kayınvalidenlere emanet etmen bence çünkü kendilerine harcarlarsa rüyanda görürsün birde eşin derse cnm durumları yok nasıl ödesinler boşver diye ah vah der kalırsın ne demişler eşeğini sağlam kazığa bağla sonra ne yaparsan yap kimsenin içi görünmez zaten ailenin baştan size yardım etmemesi bile bence bir gösterge istedikleri kadar iyi olsunlar para insanı değiştirir!!! erkek ailesi hiçmi birikim yapmaz çocuğuna hadi kız olsa dersin kız ailesi sonuçta az masraflada atlatırım demiştir dersin

bende de aynı durum olmuştu balayınca gidecektik nede olsa bozduracağım için kasaya da koymak istedim ve çok istiyorlar kasa için ben de kayınvalidemlere bırakmak istemedim ama eşim illa oraya bırakalım dedi sonra düşündüm eğer kendi annemlere bırakıp başlarına bir şey gelse annem babam bunun vicdanından çok üzülürler eşimin tarafıda hep söyler durur o yüzden kayınvalidemlere bıraktım o da hiç evden çıkamamış hep başında beklemiş altınların bende bırak onlara

bende bu konudan çk korkuyodum ama ustalıkla işi bir anda çözdüm
geçen akşam nişanlım aynı soruyu sordu bana annemlere bırakıcaz dedim direk neden dedi bizim site güvenlikli anneninkiler değil dedim mantıklı geldi kabul etti kurtuldum bu dertten

biz de bu konuda ufak bi travma yaşadık ama atlattım zeki çevik hareketlerim sayesinde

nikahımız vardı 10 gün önce, istanbul'da düğün yapmayacağımız için nikah teferruatlı oldu altın falan da takıldı. nikahtan sonra bizi bi odaya aldılar altınları falan çıkaralım diye o arada kayınvalidem geldi bizim zaten heyecandan aklımız başımızda değildi sayamadık da hoop aldı hepsini çantaya attı benim ağzım açık kaldı

neyse eve gittik altınları istedim eşimden getir de sayalım diye saydık falan paraları altınları direkt anneme verdim ben. kardeşim bankacı kasalar da pahalı olduğundan kardeşim kendi adına alacak kasayı cüzi bi miktara mal olacak bize. nişanlıyken konuşmuştuk zaten bu konuyu tamam demişti nişanlım da.

aldık altınları adana'ya döndük arkamdan "biz güvenilmez miyiz?" vs demişler eşim de müdahale etmiş biz böyle karar verdik, ne sizde ne bizde ne onlarda; kasada kalacak altınlar demiş. bu arada dikkatli olun bizim bi bilezik gitti o arada. ne olduğunu kimse bilmiyor eve geldiğimizde farkettik. nikah salonunda gitmiştir muhtemelen yine de kimsenin günahını almak istemem. o da bizim bildiğimiz yani bilezik sayısını biliyoduk çünkü çeyreklere bir şey olmamıştır inşallah :/

yani sonuç olarak önceden nişanlınla konuş düğünden önce ve düğün sırasında yanınızda aklı başında biri bulunsun altınlara sahip çıkmak için. ikiniz de kendinizde olmayacaksınız soyup soğana çevirseler farketmez insan o telaşla.

Canım,kesinlikle böyle bir şey yapma.Ne kayınvalidene nede annene bırakma.Annene bırakma diyorum çünkü Allah korusun hırsız girme ihtimalini düşün.Yanında zaten götürme,oda tehlikeli.Şimdiden bankadan kasa kiralayıp düğünden sonraki altınları kasaya bırakıp balayına gidebilirsin.

kasa o kadar pahalı değil ya. bi tanıdık 150 tl ye kiraladı. 1 yıllık bildiğm kadarı ile. naptınız 400 tl falan. hangi banka olduğunuda biliyrum.

kasa en mantıklısı ama ılla bırıne bırakacaksan kendı annene bırak derım .

kayınvalıden kotu olmaz ama,bazı aıleler de malesefe dugun de takılan altınlara

el koyma gıbı bı adet var .adet dıyorum buna cunku ;resmen adet edılmıs

bı gelenek gıbı erkek tarafı altınlara el koyar .o yuzden daha sonradan problem

yasayacagına ,en ıyısı annene ver basın agırmasın

bu tamamen altın bırakılan kişiye göre değişir sanırım sen daha iyi tanıyorsun bence bi yanlışlarını görmediysen bırakabilirsin neden boşuna eşinle sorun yaşayasın ki

bazıları eşlerinizin ailesine dolaylı yoldan hırsız dediğinizin farkındasınızdır inşallah :) balayınıza 1 gün geç gini altınınızı takınızı bankaya koyun bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…