Film bitti, ben kendime gelemiyorum

Geçen gün "La La Land'"i izledim. İlk film bittiğinde o kadar etkilendiğimi düşünmemiştim ama kaç gündür tekrara alıp "City Of Stars"'ı dinliyorum. Bi seferde 3-4 saat dinlediğim oldu .

Onun dışında Çok etkilendiğim ama neden olduğunu tam olarak anlatamadığım filmler benim de var.
Mesela "As You Like It" diye bir film var. Aynı isimli Shakespeare oyunundan senaryolaştırılmış. Ben cinsiyet eşitliğini savunan biriyim. Bu film de neredeyse tam tersi. İçinde çok hoşuma giden bir aşk hikayesi de var. Kitabı okuduğumda o kadar etkilenmemiştim ama filmdeki karakterlerin konuşmaları görünüşleri, bilmiyorum aslında beni etkileyen tam olarak ne oldu. Ama en çok izlediğim filmlerden biridir. Her izlememde de bikaç gün etkisinde kalıyorum hatta. Ordaki başrole aşık olmuş bile olabilirim.

Bir de benim dışında kimsenin sevmediği başka bir film var. Merak eden olursa onu da söyleyeyim. Çok kimliğimi ele vermek oluyor yoksa .Filmin başrolü ergen. Yaratılan sahneler karakterler çok hayallerimle mi örtüştü ne oldu bilemiyorum. Ama onu da defalarca izledim. Her seferinde daha çok beğendim. Ama benden başka o filmi beğenen bir insana bile rastlamadım. Filmin türü fantastik. Ama öyle hızlı heyecanlı filmlerden değil. Çoğu insan izlemeye çalışıp ay çok sıkıcı diye kapatıyor bitiremeden.

Ben her zaman yeni film arayışında olduğum için kendi adıma çok merak ettim filmi. Özellikle romantik, bilim kurgu, fantastik film önerileriniz varsa mesajlarınızı bekliyorum. @utopikuye yargılanmaktan korkmanı anlıyorum. Ama sana söz veriyorum istemediğin hiç bir tepki vermeyeceğim. Sadece izlemek istiyorum o filmi de. Hatta bunun yanında başka film önerilerin varsa alırım bir dal.

Çok uzun yorum oldu ama asıl soruna cevap vermedim. Bazı filmler açıklamasız bir şekilde etkileyebiliyor. Bilinçaltıyla bir alakası bile olabilir. Filmi sürekli tekrar tekrar izleyeceğin filmler listesine al ve çok kaygılanma derim. Benim bu şekilde hissettiğim çok film var. İlla neden olduğunu anlamam lazım diyorsan. Oyuncuların ve yönetmenin diğer filmlerini araştırıp aynı etkiyi yaratıp yaratmayacağına bakabilirsin. Sebebini bulmaya bu şekilde yaklaşabilirsin. Belki seni etkileyen hiç bir şey değil de yönetmenin tercih ettiği kamera açılarıdır. Saçma geliyor ama olabilir. Beyniniz bunu açık açık algılayamıyor ama çok etkileniyor bu yüzden siz de açıklama getiremiyorsunuz.

Burada filmin bi önemi yok çünkü muhtemelen ortada bir film de yok. Geçmiş konulara bakınca kocasıyla mutlu olmayan, evliliğinde mutlu olmayan bir kadın ve geçmişte yaşadığı bir ilişkiye özlem var. Acaba onunla olsam nasıl olurdu, muhtemelen daha mutlu olurdum beni daha çok seviyordu kıymetini bilemedim benzerinde bir sorgudan geçiyor ve eskiyi özlemin ne kadar sürede geçeceğini merak ediyor. Bu hareketin başka açıklaması yok. Ha gerçekten film var ve kıskanılıyorsa durum daha vahim, çocuk gelin falan herhalde konu sahibi. Zira bir filmden bu kadar etkilenip evliliği, eşi sorgulamak, filmi kıskanmak falan ancak ergen kafası ile olacak işler. Üzgünüm.

Bacim sen hepimizi tümden catlatmakmi istiyon ?

Zaman yolcusunun karısı. Ben ilk kitabını okuyup son 50 sayfası aglamistim. Sonra baktım filmini çekmişler onu da izledim. Hala da en sevdiğim kitaplardan biridir. Ama belki size sıradan gelebilir.

hadi ya.. o kitap sonradan açılıyor mu ? hayatım boyunca yarım bıraktığım iki kitaptan biri.. yıllar önceydi ne anlatıyordu hatırlamıyorum bile . merak ettim şimdi

Kızlar tüm yorumlarınızı okudum huysuz ama çoookkk tatlısınız ne diyim valla gülümsedim sabah sabah yorumlarınızla

sanırım"grinin 50 tonu"
benim içinde grinin 50 tonu öyle etkiliydi.ben kitabını okumuştum.
sadece oradaki aşk,tutku çok sahici sanki o okuduğum an elimle tutacak gibiydi o aşkı.
bende uzun süre etkisinden çıkamamıştım ki hala beğenirim hatta filmin sound
Hayir. Ama ayni hisleri yasatabilir yani böyle bir film. Kendinizden bir seyler bulduğunuz herhangi bir film.
sanırım"grinin 50 tonu"
benim içinde grinin 50 tonu öyle etkiliydi.ben kitabını okumuştum.
sadece oradaki aşk,tutku çok sahici sanki okuduğum sahneleri o an elimle tutacak gibiydim.
bende uzun süre etkisinden çıkamamıştım ki hala beğenirim hatta filmin soundtrack şarkısını her dinlediğimde kitap gözümde canlanır.

ee sonuç ne? 11 sayfayı okuyamayacağım . filmin adını vermiş mi?

Of Allahım kadın iç düşüncelerini anlatıp derdini paylaşmış millet film adi soylemedi diye saldirmis. Ister soyler ister soylemez ne meraklisiniz konuyu saptirip insanin ustune gelmeye icim sisti burdan

Insanlar istediklerini elde edemeyince nasıl cirkinlesiyor :))

Zeka yetmeyince ucuzluk başlamış soyletemedim bari hakaret edeyim deniyor.

Evet bana özel evet cook goreceli. Ne eski, ne yeni sevgiliyle alakalı

Bence ucuzlasan sizsiniz hic te üzülmüyorum zaten anonim olarak varim bu forumda

Insanlar istediklerini elde edemeyince nasıl cirkinlesiyor :))

Zeka yetmeyince ucuzluk başlamış soyletemedim bari hakaret edeyim deniyor.

Evet bana özel evet cook goreceli. Ne eski, ne yeni sevgiliyle alakalı

Madem öyle düşünüyosun böyle bir platformda böyle bir konu açmıcaksın kardeşimmm....Merak ederizz insanız tabi ki..
Artık adnı söylesende kimse izlemez zaten...Ama senin kafa dağıtmak günün stresini atmak için buralarda olan insanların canını sıkmaya hakkın yok bence.

ne yazik ki var oyle bi film siz ot gibi yaşıyorsunuz hicbir filmden kitaptan etkilenmeden heralde :))

Merak edilir bundan dogal bir sey yok. Ama adını alamayinca hakaret ediliyorsa bu acizliktir. Hincini o sekilde çıkarmaktir. Konumda soylemiycem dedim ben degil insanlar eğlence ariyor :))

ne yazik ki var oyle bi film siz ot gibi yaşıyorsunuz hicbir filmden kitaptan etkilenmeden heralde :))

Ya evet bu forumda en entelektüel, en sanatsal üye sizsiniz Bizler ne filmden ne kitaptan anlarız. Sadece ucuz romantik filmler ve diziler izleriz. Herkes kendini özel sanıyor ama aslında herkes aynı. :)

Belirtttiginiz icin tşekkürler cok onemliydi çünkü sizin beni sevmeniz :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…