fsh yüksek olanlar

Günaydın kızlar. .
esimle biz çok severek evlendik..Ailesi ilk başta sorun çıkardı. 3.5 yıl bekledik acı çekerek en sonunda esım bir daha yüzümü goremezsiniz deyip çekip gitti onlarda mecburen kabul ettiler ama sonra çok pişman oldular Özür dilediler benden neyse çok şükür çok iyi anlasiyoruz ailesiyle gercek kızları gibiyim..eşimde bu kadar zorlu bir süreçten sonra kavuşup mutlu olduk çok seviyoruz diyor çocuk için mutsuz ediyorsun sürekli aglayarak diyo.ben seni çok seviyorum cocugumuz olsun cok istiyorum ama dr verdiği şans düşük sen sürekli ağlayıp olmadiginda yiprandim kafana çok takıyorsun hayatı bize sürekli aglayarak zindan ediyorsun diyor..oyüzden birincisini yapalımama tutmazsa hemen 2.ci icin karalar baglayip surekli aglarsan mutsuz oluruz biz diyor..olmazsa ALLAHIN BIR BILDIGI VARDIR DIYO ONDAN GELENI KABUL ETMEK LAZIM DIYOR..ZATEN BEN SANA HEP DIYORUM OLMAZSA EVLATLIK ALIRIZ ODA BIZIM COCUGUMUZ DIYOR BEBEGIMIZ DIYOR.YETIMSEVABI COK BUYUK DIYOR..eşim çokistiyor cçocuk ama benim böyle yipranmamdan aglamamdan bikmis. ..ALLAHIM BOYNUMU BÜKÜK BIRAKMA NE OLURSUN YARABBIM INŞALLAH EN HAYIRLI EN YAKIN ZAMANDA EVLATLARIMIZI KUCAGIMIZA VER YARABBIM AMINN. .

Tatlim esinin yaninda cok aglamayi uzulmeyi birak bakalm ne bahanesi kaliyor.esin cok inatci ve cok kaderci.tamam biz de kadere inaniyorz ama bu denizin ortasnda siddetli dalgalarla kalip gelen yardimlari kabul etmeyip ALLAH beni kurtarir kaderimde varsa kurtulurum demek gibidir.evet ALLAH bize firsat yaratr kullanin der oturun da kader de varsa olur diye beklemek acizliktr.bu is kavgayla gurultyle yurumez hassas bir donemdesin ne guzel bak yumurta da var.adami sıkmadan aglamadan konus cozume ulastrin.bu firsati degerlendrin

yani itikatlı imanlı insanlar destek olurlar sanıyorum ama Allahım başa vermeden anlanmıyorki bu durumlar, bakalım tedavi başlasında büyük ihtimal söylerim eşimin abisi dr. olmadı o bilimsel bir dille ama anlayabilecekleri türden anlatır.bakalım

aaaa inanmıyorum bir de dr. arkadaşım oldu iyi mi :) çok sevindim..

Va
Hikayen oldukca ilgincmis.ama dogru karar vermissin evlenerek.benim bir akrabam da kiz 18 yasinda adet duzenszlgi yuznden dr a gittgnde doktor yumurtalari tukenmk uzeere en fazla iki yil icnde tam biter.iki yil icinde cocugun oldu oldu olmadi daha da olmaz diye net konusmus.kız yalvarms annesine anne evleneyim hemen.anne yok olmaz demis elalem ne der.o da univ 1.siniftaydi.simdi 5.sinifta ama fsh oldkca yuksek adet olamiyor.cok uzgun kariyer degil cocuk yapsaydm diyor.senin durumunu bilmeleri iyi olmus.yaşın daha cok genc umutsz vaka deglsn bence.ben de 22 de anne oldum iyi ki erken evlenmis yapmisim diyorum.o zamanlar cok pismndim neden erken evlendm diye 20 de evlndim.keske evlenir evlnmez ust uste yapsaydm korunmasaydm diyorm simdi.24 te menopoza girdim.uc yildr ugrasiyorm fsh la kizima kardes istiyorm.umarm sen de cocuk ta yaparsin kariyer de:)

canım benim oyyy kendi küçük daha, olsun tatlım inşallah bebişin tez vakitte sağlıcakla gelsin, yaşından olgun arkadaşım, bu arada eşinede tebrikler sana bu konu dahil her konuda destek olduğu için, bin maşallah size, sen bir yola girdiysen sonuna mutlulukla kavuşacaksın okulunda bitecek bebişlerinde olacak Allah ın izniyle çok güzel genç yaşta anne olacaksın, dün o kadar kötüydümki, bugün nedense farklıyım, ben 32 yaşındayım yaklaşık 2,5 yıllık evliyim bazen diyorumki keşke erken evlenseydim, o zaman belki bunları yaşamazdım. birde benim vajinismus geçmişim var tabii, onuda söylemem gerek.

erken evlenenlere hep özenmişimdir, ama işte bizde şartlar olgunlaşmadı kader mi desem başka şeymi kaldık bu yaşa, çok şükür bir sıkıntım yok ama keşke daha erken olabilseymiş demek bu işler bende daha öncede vardı diyorum birde vajinismus yüzünden bekledik babamın vefatı falan hep üst üste geldi. Allah kızınıza uzun sağlıklı ömürler versin ve inşallah 2. yide versin.bende ankaradayım sizin gibi başkent hast.gidiyorum tedavi yeni başlayacak yani eşim daha tahlil vermedi, inşallah onda sorun yoksa belki 1-2 kez aşılama olabilirmiş ama varsa kesin tüp bebek diyorlar...

canım şuu istemeyen ailelerde sinir oluyorum sonra göz gööze diz dize oturuyorsun ama içinde bir ah oluyor eski günler aklına geldikçe..canım bu erken menopoz stres yüzünden oluyor..kimin erken menopoz hikayesini dinlesem o dönemlerde üzüntüler stresli zaman geçirip menopoza girmiş..ben evlenmeden önce çok stres yaşadım eşimle tanışınca aileme nasıl söylerim çevreme nasıl söylerim diye çok stresler yaşadım ailem kabullenmedi önce cevermin saçma sapan soruları çok zorlu bir süreçti eşimin ikinci evliliği benim ilk evliliğim ve eşimin bir kızı vardı ama şimdi diyorumki iyiki eşimle evlenmişim şimdi en azından biyolojik annesi olmasamda bana anne diyen biri var yaşadığımız herşeyde bir sebep vardır..ama kaderimiz buymuş deyip beklemekte mantıksız bizim durumumuzda.. Allahım ol derse olucak ama tıp çok ilerlemiş artık onların vesilesiyle belki anne olucaz..canım cidi cidi al eşini karşına konuş bir çıkış yolu bulun..

Ben de basta elalem ne der kismina cok taktim.Cok uzuldum.Uzun bir sure kabullenemedim erkek arkadasimdan ayrilmayi dusundum vs ayrilacaktim da soyledim anlattim boyle boyle ben devam edemem diye ama o beni birakmadi.Simdi de evlendik bakalim cevreden epey laf duydum niye simdi evleniyor daha erken vs hamile mi mecbur mu kalmis diyen bile oldu inanir misin.Insanlar bu kadar acimasiz iste.Simdi salladim o insanlari umrumda bile degiller.Sadece kendimi uzdum ailemi uzdum bu surecte sirf baskalarinin lafi yuzunden.Fsh aldi basini gitti bu surede 30 a yukseldi sirf uzuntuden stresten oldu eminim.Artik umursamiyorum , okuluma gidiyorum dersime calisiyorum ev isleri vs zaman geciyor.Akrabanin kizina cok uzuldum ama annesini ilginc buldum.Elalem ne der diye kizinin hayat boyu cocuksuz kalmasina nasil goz yummus? Benim annem benden cok istedi evlenmemi.Her turlu destegi verdi maddi manevi hala da oyle bebegin olsun ucretsiz izne ayrilir ben bakar buyuturum sen calis derslerine diyor.Ogretmen annem de.Kayinvalidem de diyor biz bakariz diye.Esimle annelerimiz arkadas 10 yillik :) biraz da o yuzden kolay oldu isimiz.Bakalim ben de tedaviye baslayacagim en kisa zamanda doktor tavsiyen icin cook tesekkurler canim timur hocayi arastiracagim.Allah bagislasin kizini bu arada ne guzel erken evlenmissin sen de coook iyi olmus iste hepsinde vardir bir hayir :) ben de tamamen kendi pimpirikligimden fark ettim yoksa simdi yeni gidiyor olurdum doktora.

Hepimizin bunu bir sekilde yasamasi gerekiyormus.Yasa bakmiyor hic bak ben erken evlenmis oldum ama seninle ayni durumdayim :) senden kac yas kucugum ustelik.Yani 5 yil once evlenmis olsan bu kez de 5 yil once yasardin bu sorunu cunku kaderimizde bunu yasamak var , degistiremiyoruz.Ben de 3-4 sene sonra olsaydi bu durum nolurdu diye dusunmeden edemiyorum okulum bitmis olurdu en azindan diye ama dusun dusun sorgula sorgula bu hayat hic cekilmiyor.Esimden Allah razi olsun onu kimselere degismem :) Senin durumun iyi bence canim fshin cok yuksek degil hemen tedaviye basla en kisa zamanda kavusursun insallah yavruna bana nedense ilk sen kavusacaksin gibi geliyor :)

Evet ilk zamanlar cok pisman olmustum niye okumadm erken evlendm diye.iyi ki erken evlenmisim diyorm gercekten hayir varmis.bekarken okusaydm evlnmeyi ertelesydm belki hic cocugm olmayacakti.zaten evlndkten sonra okudum da.hicbir en ust kariyer cocuk sevgisine degismezmis.her iste bir hayir var lafi da bosa degilmis anladim.27 yasndayim 8.yila girdi evlilgm.en buyuk kazancim kizim.kardessiz kalmasini istemiyorm hic.cok sukur ALLAH onu verdi hic olmayanin isi daha zor.ALLAH once hic olmayana versin derim hep.ALLAH senin de kucagini bos birakmasin.bir an once cennet kokuluna kavusursun insallah...senin yasin kac ne kadardr ugrasiyorsun? Bu arada ben baskent hastanesine degil.gurgan clinic te Timur Gurgan a gidiyorm.Diyarbakir da oturuyorm :)

Insanlar zaten konusmak icin yer ararlar.ne oldgunu bilmeden konusup dururlar.iyi ki dinlememissinz.ne guzel iste kayinvalidenle annenin tutumu.bos konusanlar birak konussun.takmamaya devam et.esin yaninda aileler yaninda zaten bosver.hic stres etme biliyorsn stres fsh dusmani.yasin da daha kucuk zaten.bu yaslar gelip geciyor hizla kiymetini bil uzme tatli canini.ALLAH yardimcin olur elbet yeter ki dualarini eksik etme.bol bol dua et.zekeriya peygamberi bilirsin kendisi de karisi da epey yasliymis ALLAH onlara evlat verdiginde.imkansz diye birsey yok.onun duasini cek hergun tesbih olarak.REBBI LA TEZERNA FERDEN VE ENTE HAYRUN VARISUN...

Biz kadinlar hep boyleyiz cok duygusaliz.Ben de bu mesele yuzunden aylarca agladim hala agliyorum.Esim de bana kiziyor olmazsa olmasin her sey cocuk mu diyor ayni seyleri soyluyor.Evlenmeden once de oyleydi.Bize cok agir geliyor hepimiz anne olmak icin ölüp bitiyoruz bu sekilde bir imtihan cok agir geliyor.Keske hicbirimiz bunlari yasamak ustelik bence biz tipin en agir vakasiyiz bu konuda.Yumurta bitti mi hic care yok.Diger herkese bir sekilde care bulunabiliyor ama bize yok.Duadan baska.Insallah en kisa zamanda esin yola gelir ve tedaviye baslarsin canim.Keske bu ayi kacirmasan , yumurtani takip ettir bence mutlaka yine de.

Yasim kucuk ama ben yorgunum.Son bir yil beni on yil yaslandirdi.Cok sıkildigim bunaldigim zamanlar oldu.Komsular hayirli olsuna geldi yanlarina cikmadim sirf laflarini duymamak icin.Bayramda akraba ziyaretlerine gitmedim uzak kalmak icin.Cok yoruldum simdiden daha da onumde uzuuun yollar var.Tedavisi var tup bebegi var gecmem gereken 3 ve 4 gibi cok agir iki sinif var.Onlari gecsem sonrasi yine biter bir sekilde.Bilmiyorum dusunmekten kafayi yedim bir ara destek aldim psikolojik.Simdi ani yasiyorum nasilsa hayat beni surukluyor istedigi yere.Ben sadece seyrediyorum o yuzden dusunmek plan yapmak cok da mantikli degil.Bugun biraz canim sıkkin 2 gundur ev temizledim tertemiz ettim alt kata banyo akiyormus sucu geldi banyoyu yapiyor bi de ayakkabiyla girmis eve ben icerde banyoyu topluyodum tum koridor banyo geri batti.Arkadaslarim geldi sehirdisindan onlarla bulusacaktim ustelik kafayi yedim su an.Off off evin isi hic bitmiyor cidden.(

oo cnm daha yenisin ev islerinde sıkılmn normal.ben de of of bu ne ya niye temizliyorum sonra yine kirleniyor diye dertlenirdm bi seferle kalmiyo iste ev isleri nankordur.zamanla alisacaksin.ayrica insanlar daha konusacaktr onune gecemezsin onlardan kacmak yerine guclu bir sekilde konusulanlarin, konusanlarin karsisina cik durumunu anlat cevrene.agizlari kapansin.hem ayip degil gunah degil.kimse sagligina guvenmesin herkesin basina gelebilir.anlat ta kurtul.hala bos konusuyorlarsa da ALLAHA havale et bosver. yasananlar seni yipratmis belli ki.kolay degil biliyorm ama soyle dusun; bugun doktor sana erken menopoz yumurta yetmezligi yerine kanser oldgunu ancak birkac aylik omrunun kaldgini soyleseydi ne yapardin?gencsin sagliklisin bak ne guzel bir ailen var ne guzel bir tahsil aliyorsun.hicbirsey hicbir hayat mukemmel dort dortluk olmuyor ki.bu da senin nazarin, bu da senin sinavin.unutma daha da agir bir seklde sinanabilirdin.psikolojik destek almani da tavsiye ediyorm cnm..

Hic sorma hele de benim gibi yurtta yatmaya alismis bir kiza iyice zor geliyor.Dersler olmasa yine neyse ama bi yandan ders bi yandan ev isi zor oluyor.Utusu camasiri bulasigi vs annemle konustum kadin tutacaz bir tane.Iki haftaya bir gelsin evi temizlesin diye gunluk bulasik falan yaparim ama ev isi zor tum evi temizlersem gunlerimi aliyor 4 haftaya bir sinava giriyorum goturemem tek basima.Yakin cevreme hastaliktan bahsettim zaten ama herkesin de bilmesine gerek yok yani hepsinin diline laf olmak istemedim.Artik takmiyorum eskisi kadar.Evet dedigin gibi bu da benim sinavim kabullendim ve careler ariyorum.Evlendim en buyuk adimi attim sira tedavide.Bakalim insallah hepimiz icin hayirlisi olur :)

Yazdıklarınız için Sağolun gulneva farrahdiba FKB 2012 ezgimm diğer tüm cevap yazan arkadaşlar. .
kaynanam görümcem arkadaşım la konuştum bütün gün agladım rahatladım biraz.biz desteğiz diyorlar sen gelecek ay tedaviye başla olumsuz hicbirsey düşünme Relax ol inşallah tutacak diyorlar tut masada canın sagolsun bizyanindayiz diyorlar.insallah gelecek ay aadetim de başlıyorum kızlarr. .tek başıma da olsa iyi olup savasacam belkide kavusacam kimbilir ALLAH BÜYÜK. ..ESIM YAPALIM DIYOR AMA TUTMAMA IHTIMALI YÜKSEK DIYOR AMA OLSUN PES ETMEYECEGIM KAYNANAM BELKİIKIZLERIMIZ OLUR DIYOR CÇOK ŞÜKÜR HERKES DESTEK BANA ESIMIN DEDIKLERINI DINLEMEMEYE CALISACAM KAZANAN BEN OLURUM INŞALLAH KARDESLERIM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…