geç dölenme olabiliyormuş bunuda yeni öğrendik canım yalnız doktorunu emriyoloğu tebrik ediyorum beklediği için benimde tek yumoşum vardı biliyorsun dolu çıkmıştı ama dölenmemişti eşimle bu sabah konuşuyorum burda okuduklarımı umut verici olayları paylaşıyorum eşimle şeker yumurtası sonradan dölendi bizim yumoşuda bekletselerdi sonradan dölenme olabilrdi diyorum.. kısmet bu işler bence canım ya..ben hep dua etmiştim Allahım tutmıycaksa transfer opu aşamasına gelmeyeyim hiç diye..transfer sonrasıki yıkım çook büyük ama senin bebişin mücadele ediyor inş Allahında izniyle tutncak annesi sana 9 ay hiç birakmıycak seni..çook sağlıklı doğucak Allahınd izniyle inş..canım sana tavsiylerim var günde bir dilim ananas, çiğ kabak çkirdeği, badem fındık ye bol bol her sabah mutlaka yumurta ye çok şekerli tatlı şeyler yeme bol bol su iç günde en az 2 litre su iç..canıım ne güzel bir haber bu hani dölenmemişti tedavini sonlandırmışlardı şok şokkk dölenmeyince beklemişlermi Allahın ne büyük mucize yada yanlışlıklımı yapmışlardı dölenmiştide görmemişlerdi..Hakında hayırlısı olsun canım ve bugün 4 hücreli olması süper hadi al gel meleğim..Rabim can kan versin minişine..Canlar Allah ın izniyle elmas gibi parlayan 4 hücreli bebikimi aldım eve geldim yatıyorum dinleniyorum, sürpriz yumurtam benim o :) embriyolog dün aradığında döllenme olmadığını çok ama çok düşük bir ihtimal ile geç döllenme olabileceğini yarın tekrar ararsanız bilgi veririz dedi,ben tabi salya sümük bir vakit sonra Allah ın takdiri diyip yeni şeyler araştırmaya başladım, bugünde gerçekten hiç umudum yok yani aramıycam sonraki işlemleri konuşmak için dr dan randevu alırım salı yada çarşamba diye düşünürken tel çaldı baktım hastane hah dedim tedavi sonlandı diye arıyorlar,embriyolog demezmi sizin 4 hücreli gelişiyor diye küçük dilimi yutuyordum az daha öğlen gelin transfer yapıcaz dedi uçarak gittim bebiki aldım geldim Rabbim izin verirse 12 sinde test yapıcam,artık Allah ıma sığınıp bekliycem, bugünümüzede çok şükür, progestan var hem vajinal hem iğne birde vücuda yapışan bandım var bunları kullanıcam.. Rabbim bağışlar inşallah
şekerpancarım tatlımm ne güzel bir sürpriz bu maşallah...ayy ben de heyecanlandım şimdi.iyi haberlerle gel bize inşallah..
AYY ÇOOK SEVİNDİİMM VALLAAAA..ne güzel bir habeeerrr ayy çook şüküürrrr...
ebecim sen gittin mi doktoraa...
Canim doktorunun amacini ben anlamadim , yasina gore az yumurta olmasinin sebebi yumurta yetmezligin, frajil x sendromu da erken yumurta yetmezligine sebep olan nedenlerden biri.Yumurta gelistirmene ekstra bir katkisi olmaz bu testin yani bu testi yaptirmanizla tedave baslama arasinda baglanti kuramadim ben.Benim yaptirma sebebim erkek bebeklerde mental gerilik sebebi olabiliyormus bu gen o yuzden embriyolara genetik tarama amacli ki onu bile yaptirir miyim mechul? Yani tedavine baslamakla frajil x arasinda baglanti kuramadim ben.Yasina gore normal olmamasi mantikli degil mi, normal olsa zaten erken yumurta yetmezligin olmaz ki.Bence doktorunla tekrar ayrintili olarak konusun derim bu durumu.ilk tüp bebek denemem yarida kesildi yumos yok diye. gecen ay adetin 3 günü baktim 2 tane var.cok az dedi. yasiniza göre hic normal bi durum degil.baslamadan genetik test yaptirin dedi. dua ediyorum yumurta yetmezligi sinavim zannediyodum ama bu konu beni allak pullak etti. esim yaptrialim dedi tedaviye baslamadik. allahim bizlere en güzelini en hayirlisini versin insallah.
canimm insallah sende güzel sonuclar alirsin..duam seninle
canımcığım iki emriyona çook sevindim ben sana demedimi aramızda en gencimiz sensin senin yumoşların taze taze iki emriyoda süper inş şimdi 5 günede giderlerse deymeyin keyfine..canımbu dondurma işlemi 5 günde blastosist emriyolada oluyormuymuş ben ilk defa duydum sanki emriyoyu 3 gün dondurup çözündükten sonra 5 gün gitmesi bekleniyor diye biliyorum..sen doktorundan bilgi al canım bu farklı bir tedavi biçimi herhalde..Ben yaptirdim canim bugun yarin alacagim sonucumu , neden sordun?
Gulneva aminnn inşallah, beni ilk gün aralıklarında bunun çok çok düşük bir ihtimal olduğunu söylediler o nedenle yazmadım bile, diğer güne kadar bekletip tedaviyi öyle sonlandırıyorlarmış,çok şükür gülüm bugünüde gördüm, artık hep diyorum Gerisi Rabbim e kalmış, ona sığındım,gulneva ananas ta yiyorum kabak çekirdeği de,piknik olabilir diye kayısı kurusu aldım, yatıyorum şu anda, iğne vurulmaya gidicem bir tek.o bana sürpriz yaptı bende varım dedi, inşallah ben ona o bana sıkı sıkı tutunuruz, kısmet..geç dölenme olabiliyormuş bunuda yeni öğrendik canım yalnız doktorunu emriyoloğu tebrik ediyorum beklediği için benimde tek yumoşum vardı biliyorsun dolu çıkmıştı ama dölenmemişti eşimle bu sabah konuşuyorum burda okuduklarımı umut verici olayları paylaşıyorum eşimle şeker yumurtası sonradan dölendi bizim yumoşuda bekletselerdi sonradan dölenme olabilrdi diyorum.. kısmet bu işler bence canım ya..ben hep dua etmiştim Allahım tutmıycaksa transfer opu aşamasına gelmeyeyim hiç diye..transfer sonrasıki yıkım çook büyük ama senin bebişin mücadele ediyor inş Allahında izniyle tutncak annesi sana 9 ay hiç birakmıycak seni..çook sağlıklı doğucak Allahınd izniyle inş..canım sana tavsiylerim var günde bir dilim ananas, çiğ kabak çkirdeği, badem fındık ye bol bol her sabah mutlaka yumurta ye çok şekerli tatlı şeyler yeme bol bol su iç günde en az 2 litre su iç..
inş canımcığım kocaman aminn hepimiz sırayla hamiş kalalım ilk sırada sen ol inş..sende hamiş sayılıyorsun ayın 12 tam tescilencek inş canım..bol su iç çok su tutnmasını sağlarmış tatlı yeme canım bunuda başka topikte duydum tatlı engelermiş tutunmayı..yukarı uzanmak yok ağır kaldırmak yok devamlı yatma arada yürüyşler yap tutunması için kan dolaşımı şartmış..şimdilik aklıma gelenler bunlar canım..Gulneva aminnn inşallah, beni ilk gün aralıklarında bunun çok çok düşük bir ihtimal olduğunu söylediler o nedenle yazmadım bile, diğer güne kadar bekletip tedaviyi öyle sonlandırıyorlarmış,çok şükür gülüm bugünüde gördüm, artık hep diyorum Gerisi Rabbim e kalmış, ona sığındım,gulneva ananas ta yiyorum kabak çekirdeği de,piknik olabilir diye kayısı kurusu aldım, yatıyorum şu anda, iğne vurulmaya gidicem bir tek.o bana sürpriz yaptı bende varım dedi, inşallah ben ona o bana sıkı sıkı tutunuruz, kısmet..
Dolu dolu yumoşların olsun seninde toplansında can olsun kan olsun bu uzun meşakkatli yolda Rabbim cümlemize dayanma gücü versin..
canim doktorum yaptirma amacida erkek bebeklerdeki mental gerilik olma tehlikesi. Tedaviye baslammak istemesi de bu testin sonucu beklemek istiyomus riske girmemek icin..ben de yaptirimiyim bilmiyorum sonucta allahim vericek herseyi. az yumurta sayisinda genetik test yapmiyolarmis diye duymustum..sonra diyorum ozaman bu testi neden yaptiriyorum.. kafami iyiceee karistirmak icin herhaldeCanim doktorunun amacini ben anlamadim , yasina gore az yumurta olmasinin sebebi yumurta yetmezligin, frajil x sendromu da erken yumurta yetmezligine sebep olan nedenlerden biri.Yumurta gelistirmene ekstra bir katkisi olmaz bu testin yani bu testi yaptirmanizla tedave baslama arasinda baglanti kuramadim ben.Benim yaptirma sebebim erkek bebeklerde mental gerilik sebebi olabiliyormus bu gen o yuzden embriyolara genetik tarama amacli ki onu bile yaptirir miyim mechul? Yani tedavine baslamakla frajil x arasinda baglanti kuramadim ben.Yasina gore normal olmamasi mantikli degil mi, normal olsa zaten erken yumurta yetmezligin olmaz ki.Bence doktorunla tekrar ayrintili olarak konusun derim bu durumu.
Merhaba Herkese Tekrar,
Buraya ilk mesajımı yazdığım Salı gününden beri ilk sayfasından başlayarak her fırsatta forumu okudum hepinizin hikayesini, üzüntülerini ve umutlarını. Güzel yürekli arkadaşlar; tüm sayfaları kısa sürede arka arkaya okuyunca anladım ki güzelliklerin ve umut ışığının ne zaman hangi şart altında belireceği belli olmuyor yani tüm bu 660 sayfa bana karamsarlık ve endişe değil umut verdi hem de zaman zaman yaşadığınız olumsuzluklara rağmen.Ben hepimiz için her şeyin çok iyi olacağına yürekten inandım, oysa geçen hafta bu saatlerde arabayla bir duvara çarpmak vardı aklımdane saçma ve nankörce bir düşünce imiş, Allah affetsin binlerce kez tövbeler olsun yarabbim.
Emel sen bana çok olumlu bir hava verdin senin için her şey çok güzel olacak Allah'ın izniyle hiç olumsuz bir şey hissetmedim senin hikayende, çokta güzel bir insansın hem
Fkb ve şekerpancarı bu hafta bütün dualarım sizinle, hele şu yumurtanın canlanma hikayesi
İsmini saymadığım herkes hakkınızı helal edin tüm yazdıklarınızı okudum eşimle paylaştım hikayelerinizi. Her şey için çok teşekkürler :)
HERKESE MERHABALAR KIZLAR..
dr gittim sağda 2cm kist var büyüyen yumurta kiste dönüşmüş.e2 yüksek çıkması ondanmış zaten.dr bu ay tüp bebeğe başlayamayız dedi..önümüzde çok uzun bir süreç var dedi..belik 2 ay sürer belki 1 yıl bilemeyiz dedi..en uygun ayı bekleyecegiz dedi..eğer gelecek ayda böyle kist falan çıkarsa doğum kontrol hapına başlayacagız dedi ama şuan hemen başlamak istemiyorum dedi..durumun ciddiyetini bil dedi normal insanlarda yüzde 60 iken sende yumurta toplanıp yerleşirse yüzde 30 tutma şansı olur dedi..o yüzden inanki tedaviye başlamayı senden çok istiyoruz dedi..en uygun zamanı bekleyip görecegiz femara yöntemi uygun bir yöntem sana dedi düşük dozla kaç yumurta büyütürsek kar dedi.ben senden en çok 3 follükül bekliyorum dedi.bir tane bile toplasak kar bizim için dedi..çok umutlanmayalım zor bir durum ama yaşın genç elimizden geleni yapıp görelim her ay e2 ve fsh baktırıp gel adetinde dedi..moral çok önemli dedi..hayıt tohumu ve inciri söyledim hepsini yapabilirsin dedi..ama kiloya dikkat dedi..drum çok iyi net konuştu ama deneme yapma falan demedi..oyüzden çok iyi bir dr..
bugünden itibaren..
hergün 4 tane incir
arada hayıt tohumu
hergün aslan pençesi
koşu bandında hergün yürüyüş yapacam
kayısı yağıyla karnımı masaj yapacak bir tüp bebek uzmanı tavsiye etmişti..
beslenmeme daha dikkat edecem..TABİKİ DUA EDECEM EN ÖNEMLİSİ.
BENDEN PEK İYİ HABERLER YOK KIZLAR..İNŞALLAH YARIN DAHA GÜZEL BİR GÜNE BAŞAYACAM ALLAHIM BÜYÜK..HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM..
ebe 88 canım yaşın kaç fsh değerin kaçtıHERKESE MERHABALAR KIZLAR..
dr gittim sağda 2cm kist var büyüyen yumurta kiste dönüşmüş.e2 yüksek çıkması ondanmış zaten.dr bu ay tüp bebeğe başlayamayız dedi..önümüzde çok uzun bir süreç var dedi..belik 2 ay sürer belki 1 yıl bilemeyiz dedi..en uygun ayı bekleyecegiz dedi..eğer gelecek ayda böyle kist falan çıkarsa doğum kontrol hapına başlayacagız dedi ama şuan hemen başlamak istemiyorum dedi..durumun ciddiyetini bil dedi normal insanlarda yüzde 60 iken sende yumurta toplanıp yerleşirse yüzde 30 tutma şansı olur dedi..o yüzden inanki tedaviye başlamayı senden çok istiyoruz dedi..en uygun zamanı bekleyip görecegiz femara yöntemi uygun bir yöntem sana dedi düşük dozla kaç yumurta büyütürsek kar dedi.ben senden en çok 3 follükül bekliyorum dedi.bir tane bile toplasak kar bizim için dedi..çok umutlanmayalım zor bir durum ama yaşın genç elimizden geleni yapıp görelim her ay e2 ve fsh baktırıp gel adetinde dedi..moral çok önemli dedi..hayıt tohumu ve inciri söyledim hepsini yapabilirsin dedi..ama kiloya dikkat dedi..drum çok iyi net konuştu ama deneme yapma falan demedi..oyüzden çok iyi bir dr..
bugünden itibaren..
hergün 4 tane incir
arada hayıt tohumu
hergün aslan pençesi
BENDEN PEK İYİ HABERLER YOK KIZLAR..İNŞALLAH YARIN DAHA GÜZEL BİR GÜNE BAŞAYACAM ALLAHIM BÜYÜK..HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM..
ebe 88 canım yaşın kaç fsh değerin kaçtı
canim yazdiklarini simdi okudum ve cok etkilendim. suan kendini nasil hissediyosun tahmin edebiliyorum.allah yar ve yardimcin olsun. insallah en tez zamanda saglikla bizde evlatlarimiza kavusuruzsabir ve dua baska yapabilecegimiz hicbisey yok.ama biliyorum bu herzaman böyle kolay olmuyo..HERKESE MERHABALAR KIZLAR..
bugünden itibaren..
hergün 4 tane incir
arada hayıt tohumu
hergün aslan pençesi
canim yazdiklarini simdi okudum ve cok etkilendim. suan kendini nasil hissediyosun tahmin edebiliyorum.allah yar ve yardimcin olsun. insallah en tez zamanda saglikla bizde evlatlarimiza kavusuruzsabir ve dua baska yapabilecegimiz hicbisey yok.ama biliyorum bu herzaman böyle kolay olmuyo..
Anladim canim sonuc yaklasik bir ayda cikiyor.Doktorun kim canim herkes istemiyor bu testi.Ben aldim bugun test sonucumu cok sukur bir problem yokmus muhtemelen sende de cikmaz.Ailen de var mi erken menopoza girmis olan? Fsh , amh degerlerin nasil bunlar daha onemli.Istersen yaptirabilirsin genetik tarama ama iste erkek bebekte bu gen cikarsa insan nasil yok istemiyorum diyecek yani kafa karistiran bir durum aslinda baska bir sey degil.Sen bilirsin istersen hic yaptirma yoluna devam et ya da yaptir bir sey cikmazsa icin rahat eder.canim doktorum yaptirma amacida erkek bebeklerdeki mental gerilik olma tehlikesi. Tedaviye baslammak istemesi de bu testin sonucu beklemek istiyomus riske girmemek icin..ben de yaptirimiyim bilmiyorum sonucta allahim vericek herseyi. az yumurta sayisinda genetik test yapmiyolarmis diye duymustum..sonra diyorum ozaman bu testi neden yaptiriyorum.. kafami iyiceee karistirmak icin herhalde
Canim bilmiyorum yarin doktorun yanina giderim diye dusunuyordum esimle , bugun genetik sonucumu da aldim cok sukur bir problem yokmus doktoruma mesaj attim o da sonuna adet olunca goruselim yazmis.Yine de bi sormak istiyorum aslinda embriyolar ne durumda belki yine de giderim.5. Gun dondurulabiliyor demek ki oyle yapacagiz dedigine gore.Kendi biliyordur diye cok karismak istemiyorum.Cok sukur gulneva ya ikisi dollenmis evet sanirim yas da etkili ama yumoslar cok taze degil bence sanirim genc oldugum icin vucudum daha iyi yanit veriyor ilaclara vs Bakalim ilk adette tekrar gidecem insallah.canımcığım iki emriyona çook sevindim ben sana demedimi aramızda en gencimiz sensin senin yumoşların taze taze iki emriyoda süper inş şimdi 5 günede giderlerse deymeyin keyfine..canımbu dondurma işlemi 5 günde blastosist emriyolada oluyormuymuş ben ilk defa duydum sanki emriyoyu 3 gün dondurup çözündükten sonra 5 gün gitmesi bekleniyor diye biliyorum..sen doktorundan bilgi al canım bu farklı bir tedavi biçimi herhalde..
canım doktorun gerçekte güzel konuşmuş seninle durumun ciddiyetinin farkında oda ve tek yumurtada olsa tedavini başlatır..canımcığım sana tavsiyem incir yapma bu ay kistin var dahada büyütür..aslan pençesi hayıt mayıt kullanma onlarda yumurtaları büyütüyor bende de şahsen öyle yapmıştı çatlamayınca kist olmuştu bende de biesterona devam arı sütü karışıma devam..birde adetin bitsin soğan kürü dene..soğan kürü bana iyi gelmişti sonrasında fsh düşmüştü yumurtalarım çıkartmıştı ortaya..sadece kür olarak soğan kürü yap kistin için..diğer karışımlar kistini büyütr..bu ay beni dinle canım bana güven çok yol denedim en iyi yol kendi haline bırakmazk bazen kafayı rahatlatmak bu fsh düşmesi için..Artık doktor ellerindesin bu ay sttres yok stres bizim baş düşmanımız..yaştan dolayıda başrı şansın yüksek..Sagol canım gerçekten çok zor..inşallah en hayırlı en yakın zamanda anne olalım ALLAHIM SEN BUYUKSUN ICIMIZI BILIYOR SUN NE OLUR KUCAGIMIZI BOŞ BIRAKMA
canım tel konuşabilirsin gitmene gerek yok bence aslında adete görüşürüz dediyse şimdi sana hergün bilgi verirler emriyon hakında..ben opu sonrası emriyom ordayken hiç rahat olamazdım sanki canımın yarısı orda kalmış gibi hissediyordum..o andan itibaren annelik koruma iç güdüsü oluşuyor acayip bir duygu..karnımda olunca nasıl bir duygu hayal bile edemem..Canim bilmiyorum yarin doktorun yanina giderim diye dusunuyordum esimle , bugun genetik sonucumu da aldim cok sukur bir problem yokmus doktoruma mesaj attim o da sonuna adet olunca goruselim yazmis.Yine de bi sormak istiyorum aslinda embriyolar ne durumda belki yine de giderim.5. Gun dondurulabiliyor demek ki oyle yapacagiz dedigine gore.Kendi biliyordur diye cok karismak istemiyorum.Cok sukur gulneva ya ikisi dollenmis evet sanirim yas da etkili ama yumoslar cok taze degil bence sanirim genc oldugum icin vucudum daha iyi yanit veriyor ilaclara vs Bakalim ilk adette tekrar gidecem insallah.
canim cok sükür sevindim birsey cikmadigina. benim yas 28, amh 0,1-0,8 degisgenlik gösterdi. FSH bi normal bi yüksek oda degisiyo gecen ay normaldi sükür. ama yinede iki yumurta gözüktü sirf..ama buna sükür ondan öncekinde hic yoktu..Anladim canim sonuc yaklasik bir ayda cikiyor.Doktorun kim canim herkes istemiyor bu testi.Ben aldim bugun test sonucumu cok sukur bir problem yokmus muhtemelen sende de cikmaz.Ailen de var mi erken menopoza girmis olan? Fsh , amh degerlerin nasil bunlar daha onemli.Istersen yaptirabilirsin genetik tarama ama iste erkek bebekte bu gen cikarsa insan nasil yok istemiyorum diyecek yani kafa karistiran bir durum aslinda baska bir sey degil.Sen bilirsin istersen hic yaptirma yoluna devam et ya da yaptir bir sey cikmazsa icin rahat eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?