fsh yüksek olanlar

Ne çok mutlu etti yazdıkların çok teşekkür ederim.meğer ne çok şey varmış bilmediğimiz ya da doktorların bize ayrıntılı anlatmadığı..umarım hepimiz için güzel şeyler olur.Sen şuan ne durumdasın?

Kizlar fsh laboratuvardan laboratuvara degismekle ve yanlis olcumler olabilmekle birlikte bu kadar yabana atilacak bir test degil.Fsh o hormonlar icerisinde en onemli hormon , bizler hepimiz yuksek fsh seviyesiyle hastaligimiza ilk basta tani koyduk.Aranizda bir kacinizda olan yanlis olcumler vs bu hormonun onemli olmayan bir hormon oldugunu gostermez.Bunu tip fakultesinde okuyan ve az cok bu isin icinde olan ve ayni zamanda bu hastalikla savasan biri olarak soyluyorum.Amhin da yanlis olculdugu zamanlar oluyor ayni sekilde digerlerinin de yani bir ikinizde fsh yanlis olculmus diye bu fshi bu kadar yabana atmayin gozunuzu seveyim.

Merhaba, Ezgim10 Ezgi ben iyiyim şükür herşey yolunda çıkınca bebek konusunu zamana bırakmaya karar verdim, senin kızından haber bekliyoruz :) H hnrs bahsettiğim süreçten sonra 1 adetim geçti daha, gebelik yok henüz Allah ne zaman nasip ederse sağlıkla olsun diyorum, çünkü bebek stresi hem erkek hem de kadın için çok büyük bir engel ve hormon baskılayıcı, tabi öte yandan tıkalı tüpler yada erkekte sorun da olabilir bu anlamda kapsamlı bir muayeneye girmedik henüz bu ay 6. ayım, 1 sene dolmadan kafama göre sorun aramaktan, test yaptırıp kendimce yorumlamaktan vazgeçtim :)

Yani demek istedigim fsh tek basina tani koydurucu degil cunku yanlis olcumler ya da reseptor bozukluklari falan olabiliyor o yuzden amh ve usg degerlendirmesi sart ama eskide kalmis onemsenmeyecek bir hormon da degil.

Bu arada promethea senin adina cok sevindim.En azindan sen bu tarz belali bir hastalikla ugrasmaktan kurtuldun :) Muhtemelen olculen fshin yanlisti dogru olan amh ve usg.Birbirini destekliyor cunku.Insallah en kisa zamanda bebegini kucagina alirsin.

FKB2012 Aslında belki ben olay akışında doğru ifade edemedim ama doktorum da Fsh'ın tanı ve tedavide tek başına değerlendirilmesinin eskide kaldığını söyledi yani önceden Usg teknolojisi bu kadar gelişmiş değildi ve Amh testi de 8-10 yıllık bir zamandır kullanılmaya başladı bu sebeple tek başına güvenilir olmayan ama tek alternatif olduğu için genel geçer kabul edilen Fsh testinin artık tek başına bir şey ifade etmediğini söyledi. Tabi ki kötü Usg görüntüsü ile birlikte çıkan referans üstü fsh değeri doğru kabul edilecektir demek istedi sanırım.
Ben özellikle "Buradaki arkadaşların çoğu Fsh dışında başka parametreleri de değerlendirilerek Erken Yumurta Rezervi Yetmezliği tanısı ile tedaviye başlayan ve maşallah Ezgi gibi sonucunu bile alan kızlar" kısmını yazdım ki benim gibi elinde sadece bir kağıt parçası internet alemine dalan (ah o kadar çok ki) insanların kendi kendilerine tanı koyup demoralize olmasınlar.
Bu arada Fsh sonucunu alır almaz ilk telefonda konuştuğumda bana POF var ise bile, nadir de olsa yumurta üretilirse havuz gibi bir teknoloji varken dünyanın sonu değil demişti :)
Bakalım herşey nasip ben bu arada geçen haftaya kadar eşime test yaptırmadan onu da kendi kendime problemli ilan edip araştırmalara başlamıştım ki şükür yine bir şey çıkmadı ama dediğim gibi zaman ne gösterir, nasibimizde ne var bilemeyiz Allah herkese gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin, biz istiyoruz Allah'ta ister inşallah, sevgiler.

tıp fakültesi mi okuyorsunuz? kaçıncı sınıf?

tıp fakültesi mi okuyorsunuz? kaçıncı sınıf?
Evet canim tip okuyorum , 3. Sinifim malesef 21 yasinda tanistim bu hastalikla 10 binde bir vakadan biriyim anlayacagin , evlendim bu sene embriyo donduruyorum simdilik.

Anladim canim haklisin 3unu bir degerlendirmek lazim , zaten doktorlar da yanlis tani koymamak adina fshtan sonra hemen amh falan istiyor cunku labdan kaynaklanan yanlis olcumler olabiliyor.Hatta amhi bile yanlis olcebiliyorlar o yuzden hepsini bir degerlendirmek lazim bir de en iyi belirtec usg aslinda.Hakkinda hayirlisi olsun canim sevindim senin adina. :)

Merhaba ben aranıza yeni katıldım aynı sorunu yaşıyorum bana da yardım edin teşekkür 'ler

Iyi akşamlar kızlar inşallahhhhh herkes iyidir. .gulneva çok merak ettim seni nasıl gidiyor tedavin inşallah herşey yolundadir. .

günaydınlar.... benimde fsh yüksek amh düşük rezerv az :)))

inşallah isteyen herkese Rabbim nasip etsin evlat kokusunu içine çekmeyi....

Günaydın, hayırlı cumalar
bu polen in tadı çok kötü yaaaa,nasıl yenecek bitecek bu yiyeceğimi düşündükçe midem bulanıyor ağır biraz yaaa
amayaa merhaba Allah yardımcınız olsun
serife-67 bildiğimiz birşey ise yardımcı oluruz tabiki

gulneva77 nerelerdesin tatlım?umarım herşey yolundadır....

hepimizin inşallahhhh

Tedaviniz hayırlı olsun.Bende Malatyada tüp bebek için arayıştayım.Gerçekten denizhan beyi bende tek geçerim.Nasıl oluyorda tüp bebek sertifikası eğitimi almadan tüp bebek yapıyor acaba tabi bunu birde buna izin veren merkeze sormak gerekir.denizhan bey ilk tüp bebeğe başladığında sosya kültürel düzeyi yüksek bir arkadaşım onda doğum yapmıştı çocuğu istanbuldaki büyük merkezlerden birinde tüp bebekte o bana denizhan beyde yapmaya başladı ama tüp bebek sertifikası yok dedi demekki bu tüp bebek kulaktan dolma bilgilerlede oluyor zannedersem.....

Teşekkür ederim inşallah tedavi aşamasına gelebilmektedir nasip olur daha gelemedim bir türlü hayırlısı. .o konu hakkinda bir bilgim yok ama insana davranışı yaklaşımı çok güzel gittiğim her dr çok ümitsiz di ama denızhan bey sansimin az olduğunu ama denemek için sabretmemiZ gerektiğini söylüyor her muayene de..tutma oranlarida Doğu fertil in iyi diğer yerlere göre malatyada. .sizin sorun nedir merkezde mi oturuyorsunuz☺

canlar bu aralar çok yoğunum kontroler git geler işede gidiyorum eve gelince yrogun düşüp uyuyorum haber veremedim sizlerede..benim iki yumoşum yavaş büüyor son kontrolümde ikisindede bir gelişme yok..ama sürpriz arkadan gelen iki yumoşum daha var dünkü kontrolde çıktı ortaya..erbil bey bir bayan bir ayda iki kere yumurtlayabilir öyle bir hastam var şuan gebe dedi..o bayan iki kere opu olmuş ve şimdi hamişmş..tekrar klomene başladı artı merinol 150mg..yarın tekrar kontrolüm var canlar sonradan gelen iki yumoş büyürmü ALLAH bilir..ama ben çok umtsuzum..

Gulnevacim buyur insallah canini sıkma masallah en azindan hala yumos uretebiliyorsun bak arkadan gelenler varmis benim son tedavimde de arkadan gelen minicik bir yumurta embriyo oldu kontrollerde gorunmuyordu bile.Bekle bakalim canim cikmadik candan umit kesilmez.Erbil beye gidiyor musun en son tekirdagdaki doktoruna karar vermistin opuya kadar havalar duzeldi diye mi devam etme karari aldin? Hadi bakalim canim bizi habersiz birakma cok ayrintili olmasa bile gelismeleri yaz.Bir de kac mmler su an?

Umutsuzluğa hiç yer yok, Allah ın izniyle bazen o geriden gelenler diğerlerine bakarak maşallahı oluyor.benim umudum var.
yoruluyorsundur tabi kıyamam yaaa Allah bu kadar koşuşturmacanın emeğinizin karşılığını verir umarım.canım benim güzel haberlerini bekliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…