Evet canim amh da rezerv durumunu belirtir.Antral folikul de her iki yumurtaliginda her adette belli sayida folikul beliriyor biri gelisip yumurta oluyor normal bayanda 10 folikul falan oluyor her adette iste rezerv azalanlar da daha az sayida oluyor.3 ay kullan bakalim canim hapi kistlerin varsa gider sonra da yumurta takibine falan gidersin endiselenme panik olmadan tedavi olursan daha kolay sonuca ulasirsin canim.Zaten fshin henuz cok yuksek degil bizim ezgi arkadasimiz 30 fsh ile hamile kaldi 2-3 hafta sonra dogum yapacak insallah sen cok daha iyi durumdasin yani ne es gec onemsememezlik yap ne de sana umutsuz konusan doktorlara kulak as canim.Allah yardimcin olsun.[/QUOTE
teşekkür ederim.şu 3 ayı bi geçirelim dediğin gibi başlayacağım inşallah tedaviye.hayırlısı olsun hepimiz için
Merhaba, Yumurtalık rezervinize Usg ile de baktırdınız mı? Çünkü bende 1,5 ay önce bir laboratuvarda laf olsun diye adetimin 3. günü yaptırdığım Fsh testi 15,5 çıkınca hemen internette araştırmış yazılanları okuyunca çok üzülmüş hatta dünyam kararma noktasına gelmiştim. Sonra hemen çalıştığım sağlık kurumundaki Kadın Hastalıkları Uzmanının yanına gittim ve Usg ile yumurtalıklarıma bakarak bu testte bir anormallik var bu Usg görüntüsü ile test sonucu tutmuyor yumurtalık rezervin çok iyi görünüyor ama için rahat etsin diye bir de Amh bakalım dedi tabi o arada ben Fsh'ın yüksek çıkmasının şokuyla doktora inanmadım ve Amh' ın sonucu çıkana kadar yaşadığım sıkıntıyı anlatamam, sonra Amh sonucu çıktı 2,99 doktor bunu görünce ben sana dedim yumurtalıklarında azalma falan yok hem Usg hem Amh bunun göstergesi dedi. Tabi ben o 4 gün boyunca okuduklarımın negatif etkisi ile bu söylenenlerden sonra moral olarak hiç düzelme yaşamadım ve hemen her iki sonucu da alarak, hem kadın sağlığı hem de Ivf konusunda İstanbul'daki en iyi hastanelerden birinde olan kendi doktoruma eşimi de yanıma alarak gittim.(Ivf'e başlayacağız ya hemen:) doktorum çok nazik ve çok profesyonel bir hoca olduğundan tüm anlattıklarımı dinledi ve bana 3 şey söyledi,
1.Fsh yumurtalık rezervini gösteren bir test olmaktan çoktan çıktı, ayrıca infertil hastalar için bile 15 yıl öncede kaldı artık Fsh bakıp çocuğun olmaz, tedavin tutmaz demeler falan dedi.
2. Yumurtalık rezervi kontrolü için, Usg gibi gelişmiş ve en ufak folikulden, toplam rezerv sayısına, çatlama aşamasına gelen yumurtaya kadar milim milim gösteren gibi bir teknoloji var.Biz burada tanı ve tedavide Fsh hiç bakmadığımız gibi Usg'de sorun görür isek Amh'ı da ancak o zaman isteriz dedi
3.Usg değerlendirmeden salt Fsh testi yorumlaması artık internet bilgisi dediğimiz kafa karıştırıcı ve zamanın gerisinde kalmış bir tanımlayıcı oldu artık dedi.
Ve benden elinden çekip almak istemiyorum şimdi lütfen sen o Fsh testi sonucunu yırtıp at dedi ve gel bir de ben Usg bakayım dedi. Usg sonucunda ise yine aynı şekilde rezervlerin yaşından beklenenden bile daha sağlıklı lütfen dert arama ve internetten hastalık ve tadavi araştırıp hayatı kendine zehir etme dedi. Ve nihayet içim rahatlamıştı.
Kısacası söylemek istediğim benim gibi bir fsh testi alıp dünyası karararak internette araştırmaya başlayıp forum forum dolaşan arkadaşlara örnek bir vaka olayım.
Buradaki arkadaşların çoğu Fsh dışında başka parametreleri de değerlendirilerek Erken Yumurta Rezervi Yetmezliği tanısı ile tedaviye başlayan ve maşallah Ezgi gibi sonucunu bile alan kızlar.
Bu arada promethea senin adina cok sevindim.En azindan sen bu tarz belali bir hastalikla ugrasmaktan kurtuldun :) Muhtemelen olculen fshin yanlisti dogru olan amh ve usg.Birbirini destekliyor cunku.Insallah en kisa zamanda bebegini kucagina alirsin.Merhaba,Ezgim10 Ezgi ben iyiyim şükür herşey yolunda çıkınca bebek konusunu zamana bırakmaya karar verdim, senin kızından haber bekliyoruz :) H hnrs bahsettiğim süreçten sonra 1 adetim geçti daha, gebelik yok henüz Allah ne zaman nasip ederse sağlıkla olsun diyorum, çünkü bebek stresi hem erkek hem de kadın için çok büyük bir engel ve hormon baskılayıcı, tabi öte yandan tıkalı tüpler yada erkekte sorun da olabilir bu anlamda kapsamlı bir muayeneye girmedik henüz bu ay 6. ayım, 1 sene dolmadan kafama göre sorun aramaktan, test yaptırıp kendimce yorumlamaktan vazgeçtim :)
Kizlar fsh laboratuvardan laboratuvara degismekle ve yanlis olcumler olabilmekle birlikte bu kadar yabana atilacak bir test degil.Fsh o hormonlar icerisinde en onemli hormon , bizler hepimiz yuksek fsh seviyesiyle hastaligimiza ilk basta tani koyduk.Aranizda bir kacinizda olan yanlis olcumler vs bu hormonun onemli olmayan bir hormon oldugunu gostermez.Bunu tip fakultesinde okuyan ve az cok bu isin icinde olan ve ayni zamanda bu hastalikla savasan biri olarak soyluyorum.Amhin da yanlis olculdugu zamanlar oluyor ayni sekilde digerlerinin de yani bir ikinizde fsh yanlis olculmus diye bu fshi bu kadar yabana atmayin gozunuzu seveyim.
Evet canim tip okuyorum , 3. Sinifim malesef 21 yasinda tanistim bu hastalikla 10 binde bir vakadan biriyim anlayacagin , evlendim bu sene embriyo donduruyorum simdilik.tıp fakültesi mi okuyorsunuz? kaçıncı sınıf?
Anladim canim haklisin 3unu bir degerlendirmek lazim , zaten doktorlar da yanlis tani koymamak adina fshtan sonra hemen amh falan istiyor cunku labdan kaynaklanan yanlis olcumler olabiliyor.Hatta amhi bile yanlis olcebiliyorlar o yuzden hepsini bir degerlendirmek lazim bir de en iyi belirtec usg aslinda.Hakkinda hayirlisi olsun canim sevindim senin adina. :)FKB2012 Aslında belki ben olay akışında doğru ifade edemedim ama doktorum da Fsh'ın tanı ve tedavide tek başına değerlendirilmesinin eskide kaldığını söyledi yani önceden Usg teknolojisi bu kadar gelişmiş değildi ve Amh testi de 8-10 yıllık bir zamandır kullanılmaya başladı bu sebeple tek başına güvenilir olmayan ama tek alternatif olduğu için genel geçer kabul edilen Fsh testinin artık tek başına bir şey ifade etmediğini söyledi. Tabi ki kötü Usg görüntüsü ile birlikte çıkan referans üstü fsh değeri doğru kabul edilecektir demek istedi sanırım.
Ben özellikle "Buradaki arkadaşların çoğu Fsh dışında başka parametreleri de değerlendirilerek Erken Yumurta Rezervi Yetmezliği tanısı ile tedaviye başlayan ve maşallah Ezgi gibi sonucunu bile alan kızlar" kısmını yazdım ki benim gibi elinde sadece bir kağıt parçası internet alemine dalan (ah o kadar çok ki) insanların kendi kendilerine tanı koyup demoralize olmasınlar.
Bu arada Fsh sonucunu alır almaz ilk telefonda konuştuğumda bana POF var ise bile, nadir de olsa yumurta üretilirse havuz gibi bir teknoloji varken dünyanın sonu değil demişti :)
Bakalım herşey nasip ben bu arada geçen haftaya kadar eşime test yaptırmadan onu da kendi kendime problemli ilan edip araştırmalara başlamıştım ki şükür yine bir şey çıkmadı ama dediğim gibi zaman ne gösterir, nasibimizde ne var bilemeyiz Allah herkese gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin, biz istiyoruz Allah'ta ister inşallah, sevgiler.
hepimizin inşallahhhh
Tedaviniz hayırlı olsun.Bende Malatyada tüp bebek için arayıştayım.Gerçekten denizhan beyi bende tek geçerim.Nasıl oluyorda tüp bebek sertifikası eğitimi almadan tüp bebek yapıyor acaba tabi bunu birde buna izin veren merkeze sormak gerekir.denizhan bey ilk tüp bebeğe başladığında sosya kültürel düzeyi yüksek bir arkadaşım onda doğum yapmıştı çocuğu istanbuldaki büyük merkezlerden birinde tüp bebekte o bana denizhan beyde yapmaya başladı ama tüp bebek sertifikası yok dedi demekki bu tüp bebek kulaktan dolma bilgilerlede oluyor zannedersem.....Arkadasım inan ki yazını Büyük bir heyecanla okudum.cok sşükür anne olmuşsun emeklerinin karşılığını almissin. ..bende gittim ama orda yaptirmadim ilk gittiğimde çok sıcak davrandı ama maddi açıdan uygun olmadı. Araştırma da ertleyince Doğu fertile gidiyorum şimdi. Daha tüp bebek aşaması na gelemedim uygun olmadı bir türlü tahlıller kist falan sabirla her ay gidip geliyorum denizhan beyi tek geçerim malatyada birtane çokiyi anlayisli bir dr.
Dün bir tanidigimin kardeşi de 11 senelik evli tüp bebek yaptırdı fethiye ersan da yüzde 60 demiş tutma ihtimal i ama dün öğrendim negatif çıkmış. 6500 tl demişler 8500 tl ödemiş ler ve ssonuç negatif. .yazık yüzde60 ne kadar bbüyük bir oran bari az diyeydiniz tutma ihtimal ini insanlar umitlenip hayal kırıklığına ugramasaydi yazık. ..
gerçekten çok sevindim sizin adınıza sağlıklı büyütün inşallah yavrunu zu. .inşallah bizimde birgün bu hasreti miz biter inşallah aminnn☺
Tedaviniz hayırlı olsun.Bende Malatyada tüp bebek için arayıştayım.Gerçekten denizhan beyi bende tek geçerim.Nasıl oluyorda tüp bebek sertifikası eğitimi almadan tüp bebek yapıyor acaba tabi bunu birde buna izin veren merkeze sormak gerekir.denizhan bey ilk tüp bebeğe başladığında sosya kültürel düzeyi yüksek bir arkadaşım onda doğum yapmıştı çocuğu istanbuldaki büyük merkezlerden birinde tüp bebekte o bana denizhan beyde yapmaya başladı ama tüp bebek sertifikası yok dedi demekki bu tüp bebek kulaktan dolma bilgilerlede oluyor zannedersem.....
Gulnevacim buyur insallah canini sıkma masallah en azindan hala yumos uretebiliyorsun bak arkadan gelenler varmis benim son tedavimde de arkadan gelen minicik bir yumurta embriyo oldu kontrollerde gorunmuyordu bile.Bekle bakalim canim cikmadik candan umit kesilmez.Erbil beye gidiyor musun en son tekirdagdaki doktoruna karar vermistin opuya kadar havalar duzeldi diye mi devam etme karari aldin? Hadi bakalim canim bizi habersiz birakma cok ayrintili olmasa bile gelismeleri yaz.Bir de kac mmler su an?canlar bu aralar çok yoğunum kontroler git geler işede gidiyorum eve gelince yrogun düşüp uyuyorum haber veremedim sizlerede..benim iki yumoşum yavaş büüyor son kontrolümde ikisindede bir gelişme yok..ama sürpriz arkadan gelen iki yumoşum daha var dünkü kontrolde çıktı ortaya..erbil bey bir bayan bir ayda iki kere yumurtlayabilir öyle bir hastam var şuan gebe dedi..o bayan iki kere opu olmuş ve şimdi hamişmş..tekrar klomene başladı artı merinol 150mg..yarın tekrar kontrolüm var canlar sonradan gelen iki yumoş büyürmü ALLAH bilir..ama ben çok umtsuzum..
Umutsuzluğa hiç yer yok, Allah ın izniyle bazen o geriden gelenler diğerlerine bakarak maşallahı oluyor.benim umudum var.canlar bu aralar çok yoğunum kontroler git geler işede gidiyorum eve gelince yrogun düşüp uyuyorum haber veremedim sizlerede..benim iki yumoşum yavaş büüyor son kontrolümde ikisindede bir gelişme yok..ama sürpriz arkadan gelen iki yumoşum daha var dünkü kontrolde çıktı ortaya..erbil bey bir bayan bir ayda iki kere yumurtlayabilir öyle bir hastam var şuan gebe dedi..o bayan iki kere opu olmuş ve şimdi hamişmş..tekrar klomene başladı artı merinol 150mg..yarın tekrar kontrolüm var canlar sonradan gelen iki yumoş büyürmü ALLAH bilir..ama ben çok umtsuzum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?