fsh yüksek olanlar

Gulnevacim ne yaptin folikuller buyuyor mu? Gittin mi doktora tekrar? Merak ettim seni.
can8ım biraz sonra gidicem geçen ayki tedavimde de kar engeli vardı..şimdide dışarda o kadar bir kar varki nasıl gidcez diye düşünüyorum kara kara..neyseki takirdağ yakın ma 20dk mesafe var..zincir takıp gidicez mecburen..

MERHABA SİZLER DENEYİMLİSİNİZ DİYE SORUYORUM.REFERANS DEGERİ EN YÜKSEK 8.78 İKEN BENİM 8.23 ÇIKTI.BİE KEZ DE 9 ÇIKTI ÇOK MU YÜKSEK ÜNİVERSİTE HASTANESİ PEK ÖNEMSEMEDİ.ÖZLE GİTTİM ORDA DA SONUÇLAR 8 CİVARI.DOKTOR LH I DA YÜKSEK BULDU DOĞUM KONT HAPI VERDİ 3 AY KULLAN ÖYLE BAKALIM DEDİ.FSH I SORDUĞUMDA BENİM 15 İLE NORMAL YOLDAN GEBE KALAN HASTAM VAR DEDİ....NEDİR SİZCE DURUMUM?

TEŞEKKÜR EDERİM .EVET KH İÇİN VERDİ DOĞUM KONT HAPINI 3 AY KULLANACAĞIM.FSH I SORDUM DOKTORA BENİM 15 İLE NORMAL YOLDAN GEBE KALAN HASTAM VAR DEDİ.YİNE DE İÇİM TUHAF ACABA ZAMAN KAYBEDİYOR MUYUM.DİREKT AŞILAMA TÜP BEBEK GİBİ ŞEYLERE Mİ BAŞLASAM...3 AY BEKLESEM Mİ İLACI KULLANSAM.NE DERSİNİZ?

MERHABA SİZLER DENEYİMLİSİNİZ DİYE SORUYORUM.REFERANS DEGERİ EN YÜKSEK 8.78 İKEN BENİM 8.23 ÇIKTI.BİE KEZ DE 9 ÇIKTI ÇOK MU YÜKSEK ÜNİVERSİTE HASTANESİ PEK ÖNEMSEMEDİ.ÖZLE GİTTİM ORDA DA SONUÇLAR 8 CİVARI.DOKTOR LH I DA YÜKSEK BULDU DOĞUM KONT HAPI VERDİ 3 AY KULLAN ÖYLE BAKALIM DEDİ.FSH I SORDUĞUMDA BENİM 15 İLE NORMAL YOLDAN GEBE KALAN HASTAM VAR DEDİ....NEDİR SİZCE DURUMUM?

Canim seninki referans degeri 10 olan bir labda 9 a yakin demek ki , bence yukselme var ideali 6-7 cunku.Soyle soyleyeyim su an normal deger gibi gorunse de hafif yukselme var dolayisiyla yukselmeye basladiginin isareti bence.Hemen tup bebege falan gerek yok ama cocuk isini ertelememekte fayda var.15 ile dogal yoldan hastasinin hamile kalmasi bu degerin yuksek oldugu gercegini degistirmez.Zaten cogu tup bebek merkezi 15 ustu fshi kabul etmiyor bile.10 un ustu yuksek kabul ediliyor ideali 6-7 seninki 9 burdan durumunu anlayabilirsin sanirim ben tam izah edemedim ama.Bence yumurta takibi falan yaptir derim.Bir de amh testi var onu yaptirabilirsin yumurta rezervi hakkinda daha net sonuc veriyor.Cok panik olmana gerek yok 30 fsh gorup hamile olan arkadaslarimiz var ama hani cocuk isini erteleme sadece onemli olan bu.

Iyi haberlerini bekliyoruz tatlim bizi merakta birakma.

Canim nete yaz fsh yuksekligi tek neden menopoz baslangici olmasidir ben prolaktinle bir baglantisi oldugunu sanmiyorum.Direk yumurtaliktaki folikul hucrelerinle alakali bir durum.Prolaktin sut hormonu fazlaliginda yumurtalamayi baskilar ama fshi yukseltmesine dair hicbir sey okumadim bugune kadar bir yildir bu konuma okumadik sayfa birakmamis biri olarak konusuyorum.Bence bir doktora daha danis derim ben dogru bir yaklasim oldugunu dusunmuyorum.Fsh E2 ile baglantili onun yuksekligi fshi dusurur ama prolaktinle bir ilgisi yok.Gebelik olusur tabi fsh yukselmis de olsa buna engel degil cok asiri yukselmedikce ama doktorunun yaklasimini dogru bulmadim ben kendin de nete yaz bak istersen fsh yuksekligine ya da prolaktin yuksekligine.Prolaktin yuksekligi bence aksine dusurur fsh ve lh i cunku yumurta gelisimini baskiliyor.

Son düzenleme:
Arkadaşımda yazmış ama benim durumum şöyleydi ; prolaktinim 124 çıkmıştı fsh ım 10, sonra ilaçla prolaktini düşürdük çok şükür 1,51 e düşmüş ama fsh 15 e çıkmıştı. dolayısıyla birbiri ile ilgili çokta değil bence. sen hayıt hapını kullan zaten diğer hormonlarada iyi geliyor. sadece dr.un böyle demesine şaşırdım.

tatlım ne yaptınız gitmişsinizdir inşallah...hadi büyümüş güzel yumoş haberleri ver bize ...

Bir de hayit hapi ostrojen iceriyor vucuttaki ostrojeni artiriyor yani e2 yi dolayisiyla fsh baskilaniyor ama tedavi ediyor mu etmiyor bence suni dususler onemli olan yumurta kalitesinin artmasi bunu da ancak dhea saglarsa sagliyor o da herkese etki etmiyor bazi hastalarda ise yariyor.Tupe baslanilacagi zaman veriyor doktorlar ama senin su an tupluk bir durumun yok , prolaktin icin dostinex veriyor doktorlar genelde ondan vermedi mi o dusuruyor cogu zaman.

TEŞEKKÜR EDERİM CEVAP İÇİN.EVET Bİ SIKINTI VAR .ERTELEMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM ZATEN 8 AYDIR UĞRAŞIYORUZ.DOKTORUN VERDİĞİ DOĞUM KONT HAPINI KULLANARAK ZAMAN MI KAYBEDERİM DİYE DÜŞÜNDÜM BAŞTA AMA O DA LH İÇİN GEREKLİ DEĞİL Mİ? YANİ 3 AY UZUN SÜRE DEĞİL DİMİ? ZAMAN KAYBI ÇOK CİDDİ OLMAZ SANIRIM.NE DERSİN?

dostinex i daha once yukseldiginde kullanmistim 36 dan 18 e dusurmustu bu doktor ben dostinex vermem hemen dedi 3 ay sonra yine yuksekse beyin emari cekilecek. Fsh icin hic uzerinde durmadi bile adetlerimi sordu zaten duzenli adet goruyorum dediginiz gibi yumutlama rezervlerinde dusus vardir muhakkak bunu gozardi etmiyorum ama oncelikle prolaktini dusurcez sonra adetin 2.gunu tekrar tahlil yaparsin dedi 3 ay sonra prolaktin duser de hamile kalamazsam eger yumurtlama takibi yapilacak

Canim zaten fsh baslangicta adet belirtisi vermez bu cok sonra olur fshin yuksek olsa bile adet goruyor olabilirsin ama rezerv azaliyor.30-40lara ciktiginda anca belirti veriyor onda da arasi aciliyor sadece yine adet gorebilirsin.Yumurta takibi iyi bir secenek en azindan yumurtalarin kendi buyuyor mu catliyor mu gormus olursun zaten adetin 3. Gunu antral folikul sayindan da rezerv durumun az cok anlasilir.

Bilemedim acikcasi muhtemelen sende pcos da var doktor bir sure yumurta olusumu olmasin kistler gitsin diye vermistir lh yuksekligi pcosta olur genelde.Kistler gidince normal tedaviye baslar bence mantikli bir yol dedi mi sana pcos var falan diye?3 ay kullan bakalim uzun bir sure degil endiselenme rezerv hemen bitmiyor.Antral folikul sayin kac doktor soyledi mi adetin 3. Gunu o da onemli bir parametre rezerv konusunda.

Arkadasım inan ki yazını Büyük bir heyecanla okudum.cok sşükür anne olmuşsun emeklerinin karşılığını almissin. ..bende gittim ama orda yaptirmadim ilk gittiğimde çok sıcak davrandı ama maddi açıdan uygun olmadı. Araştırma da ertleyince Doğu fertile gidiyorum şimdi. Daha tüp bebek aşaması na gelemedim uygun olmadı bir türlü tahlıller kist falan sabirla her ay gidip geliyorum denizhan beyi tek geçerim malatyada birtane çokiyi anlayisli bir dr.

çok teşekkür ederim biçok şey duyuyorum sizden.ben de 3 ay hapı kullanma kararı aldım.3 ay sonunda o dediğin değeri soracağım.doktorum bi de amh bakarız olmazsda demişti ona da baktırayım...çok sağol umarım hepimiz için güzel şeyler olur.

Evet canim amh da rezerv durumunu belirtir.Antral folikul de her iki yumurtaliginda her adette belli sayida folikul beliriyor biri gelisip yumurta oluyor normal bayanda 10 folikul falan oluyor her adette iste rezerv azalanlar da daha az sayida oluyor.3 ay kullan bakalim canim hapi kistlerin varsa gider sonra da yumurta takibine falan gidersin endiselenme panik olmadan tedavi olursan daha kolay sonuca ulasirsin canim.Zaten fshin henuz cok yuksek degil bizim ezgi arkadasimiz 30 fsh ile hamile kaldi 2-3 hafta sonra dogum yapacak insallah sen cok daha iyi durumdasin yani ne es gec onemsememezlik yap ne de sana umutsuz konusan doktorlara kulak as canim.Allah yardimcin olsun.

Merhaba, Yumurtalık rezervinize Usg ile de baktırdınız mı? Çünkü bende 1,5 ay önce bir laboratuvarda laf olsun diye adetimin 3. günü yaptırdığım Fsh testi 15,5 çıkınca hemen internette araştırmış yazılanları okuyunca çok üzülmüş hatta dünyam kararma noktasına gelmiştim. Sonra hemen çalıştığım sağlık kurumundaki Kadın Hastalıkları Uzmanının yanına gittim ve Usg ile yumurtalıklarıma bakarak bu testte bir anormallik var bu Usg görüntüsü ile test sonucu tutmuyor yumurtalık rezervin çok iyi görünüyor ama için rahat etsin diye bir de Amh bakalım dedi tabi o arada ben Fsh'ın yüksek çıkmasının şokuyla doktora inanmadım ve Amh' ın sonucu çıkana kadar yaşadığım sıkıntıyı anlatamam, sonra Amh sonucu çıktı 2,99 doktor bunu görünce ben sana dedim yumurtalıklarında azalma falan yok hem Usg hem Amh bunun göstergesi dedi. Tabi ben o 4 gün boyunca okuduklarımın negatif etkisi ile bu söylenenlerden sonra moral olarak hiç düzelme yaşamadım ve hemen her iki sonucu da alarak, hem kadın sağlığı hem de Ivf konusunda İstanbul'daki en iyi hastanelerden birinde olan kendi doktoruma eşimi de yanıma alarak gittim.(Ivf'e başlayacağız ya hemen:) doktorum çok nazik ve çok profesyonel bir hoca olduğundan tüm anlattıklarımı dinledi ve bana 3 şey söyledi,
1.Fsh yumurtalık rezervini gösteren bir test olmaktan çoktan çıktı, ayrıca infertil hastalar için bile 15 yıl öncede kaldı artık Fsh bakıp çocuğun olmaz, tedavin tutmaz demeler falan dedi.
2. Yumurtalık rezervi kontrolü için, Usg gibi gelişmiş ve en ufak folikulden, toplam rezerv sayısına, çatlama aşamasına gelen yumurtaya kadar milim milim gösteren gibi bir teknoloji var.Biz burada tanı ve tedavide Fsh hiç bakmadığımız gibi Usg'de sorun görür isek Amh'ı da ancak o zaman isteriz dedi
3.Usg değerlendirmeden salt Fsh testi yorumlaması artık internet bilgisi dediğimiz kafa karıştırıcı ve zamanın gerisinde kalmış bir tanımlayıcı oldu artık dedi.
Ve benden elinden çekip almak istemiyorum şimdi lütfen sen o Fsh testi sonucunu yırtıp at dedi ve gel bir de ben Usg bakayım dedi. Usg sonucunda ise yine aynı şekilde rezervlerin yaşından beklenenden bile daha sağlıklı lütfen dert arama ve internetten hastalık ve tadavi araştırıp hayatı kendine zehir etme dedi. Ve nihayet içim rahatlamıştı.
Kısacası söylemek istediğim benim gibi bir fsh testi alıp dünyası karararak internette araştırmaya başlayıp forum forum dolaşan arkadaşlara örnek bir vaka olayım.
Buradaki arkadaşların çoğu Fsh dışında başka parametreleri de değerlendirilerek Erken Yumurta Rezervi Yetmezliği tanısı ile tedaviye başlayan ve maşallah Ezgi gibi sonucunu bile alan kızlar.

Canim merhaba nasilsin.yazini okudum ve cok begendim bence de fsh bi olcut degil olmamali hepimiz ilk fsh ile tanistigimizda internetten arastirip kahrolduk ve yanlis drlar yuzunden karamsarliga suruklendik.evet usg bulgulari cok onemli kendim icin soyluyorum benim usg bulgularim da ic acici degildi amh baktirmadim follikul sayim 4 u gordu en cok.ama bunlar umutsuzluga suruklemedi beni cunku 1 yumurya ve 1 sperm yeterli bi insan icin.bilgilerin icin cok tesekkur ederim buradan arkadaslara umut oldugun icin.bu arada dogumuma tam 3 hafta var kismetse .dualarinizi eksik etmeyin:))

Nasilsiniz kizlaaar cok giremiyorum kusura bakmayin.doguma son 3 hafta..... dualarinizi eksik etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…