FSH yüksek olupta düşdükten sonra tüp bebek tedavisine başlayanlarrrr...????

Merhabalar hepinize, ben de endometriosis dolayısıyla FSH yüksekliğimi 2 aydır öğrendim ve onun karamsarlığı içindeyim... Burada FSH'ını düşürenleri görmek moral oldu bana :1rolleyes:

Ben Ocak ayında negatif bir tüp denemesi yaşadım, o zamanki doktorum bana DHEA ve QEnzim verdi ve 2 ay sonra gel tekrar deneyelim dedi, ben o zamandır DHEA'yı kullanıyorum, b,lm,yorum faydası oldu mu ? Yalnız bu arada bir aşılama denedik, tüpte 2 yumurtam oluşmuştu, aşılamada 4 oldu, 1 tanesi yeterince büyüdüğünde çatlatma iğnesi yapıldı, maalesef onda da sonuç negatif oldu... Bu arada geçen ay FSH 21,8 olunca çok üzüldüm.. Şu an yeni doktorum da DHEA yı öneriyor, çaylarla birlikte ona devam ediyorum.. Doktor onaylarsa önümüzdeki ay tekrar tüp denemeyi düşünüyorum..

Ne dersiniz, FSH düşmeden denememeli mi tip acaba, önce düşürmek için buradaki kürleri mi yapmalı fisfisfisfisfisfis

canım bol şans diliyorum.allah yardımcımız olsun.biliyosun bende kamptayım.tatilde bende 2 ay yurtdışında olacagım.orda akapuntur ile ilgili araştırma ve hatta tüp bebek ile ilkgili dr a gitmeyi düşünüyorum.
belki kullanılan farklı vitaminler v.s vardır.sen americadasın ben avrupa da olacagım sistem tamamen degişik aslında.ögrendigim herşeyi burda paylaşacagım.
ben vitamin komplex içiyorum içinde bi sürü şey var artı folic asit .bunun dışında DHEA bu kadar.
dong quai yi hep okuyorum kafama göre alıp içsem mi bilmiyorum ki?

canım biz kürleri deniyoruz.ben dr a sordum seni mutlu ediyorsa ,inanıyorsan kesinlikle uygulamalısın dedi:)
tedavi öncesi kamptayız anlayacagın.
bu topic de kamp var:)

bence kesinlikle ilk once moralinizi yuksek tutmaya bakin cunku hormonlarimizi cok etkiliyor.. bana acupunckturecim deha dedi ama bitkisel satan yere gittigimde dr nize sormadan kullanmayin dedi. yada baska bitkiseller aliyorsaniz deha yi kullanmayin dedi. bende vaz gectim birde yuzde tuylenmeler felan yapiyor diye.. umarim size yarar.. FSH icin kesinlikle kendi uzerimde ispatladigim bitkisel HAYIT suyu cayi yada hapini oneriyorum. 3 aydir aliyorum neredeyse.. gozle gorulur degisiklik oldu :) hapinin adi VITEX icimide kolay ama suyunu daha cok oneriyorlar.. genelde yuksek olan fsh ile dr ler tup bebege baslamak istemiyor. o nedenle bende daha sistemli olmak istedim. incir kurunu de bence ise yarar yani hisslerim oyle diyor. cok lifli... Allah yardimcimiz olsun arkadaslarim...

don quai hormon dengeleyiciymis. fsh ile e2 yi dengeliyor sanirim yada diger hormonlarimizida :) sukur benim ikisi de normal seviye ye geldi... biraz once acu. den geldim inanilmaz bisi... pelte seklinde eve geliyorum :) ama elektrik vermedi bugun :) hadi hayirlisi bakalim daha neler yasiyacagiz... ivf le ilgili cd koyuyor. ivf in butun asamalarini sakin bir sesle konusuyor zaten dinlerken gidiyorsun :))) hipnoz gibi :))) ivf icin kullandigimiz ignelerin verdigi etki tartisilmaz ama bence bitkisellerinde cok buyuk rolu var... burada bir cok kisi bugday cimi ye dedi bana.. aliyorum marketten her gun kesip blendire koyup cekiyorum suyunu iciyorum.. umarim sifa buluruz... Allah hepimize yardimci olsun... effffet kamp var bu topikte :)))

canım ben dhea alıyorum bitkisellerle çok yönelmemek lazım yani???
şu don quai den alsam diodum.kafama göre iş yapmayayı
m.
dhea hayıt incir yeter o zaman...kaş yapayım derken göz çıkartmayım:))

canım ben dhea alıyorum bitkisellerle çok yönelmemek lazım yani???
şu don quai den alsam diodum.kafama göre iş yapmayayı
m.
dhea hayıt incir yeter o zaman...kaş yapayım derken göz çıkartmayım:))

vallahi ayni durumdayiz ama demekki. bende dehayi almim dedim :) suanda zaten kur yapmiyorum. acu.cunun verdigi bitkisel sudan iciyorum, hayit, birde bol bol vitaminler folic asid felan iste :)) reglmle birlikte basliyacagim bal, corek otu, tarcin, keten tohumu, karanfil macunuma :) regl in 3. gunu fsh me tekrar baktiricam. eger butun hormonlarim normal seviyesini koruduysa Allahimin izniyle tedavime baslayacagim. :) bakalim neler yasiyacagiz :) simdiden sana da iyi tatiller canim...

merhaba arkadaşlar ben geçen ay ara ara burda yazmıştım fsh yüksekliğinden dolayı tedavim ertelenmişti daha önce 2 bebek kaybım vardı aralıkda kürtaj olmuştum nisanda tedaviye başlayacaktık önce genetik testler yaptırdık genetik pıhtılaşma sorunu çıktı mayısta pıhtılaşmayı önleğici iğnelerle tedaviye başlayacaktık kistim çıktı hap kullandım haziranda başlayacaktım fsh ve prolactinim yüksek çıktı artık çıldırmak üzereydim fsh 2. gün 15 3. gün 24 çıktı prolactinde 60 larda çıkmıştı tedaviye başlayamadık psikolojim altüst olmuştu dedim ben artık tedaviye başlayamayacağım başka şehire gidiyoruz zaten bitti artık herşey sanmıştım
fsh yüksek çıktıktan sonra 1 hafta hayıtsuyu kullandım kasıklarım ağırmaya başlamıştı sonra bıraktım ben bitkisellerin bende yaptığı kist yüzünden hep çok çektim acaba yinemi kist olacak diğe bıraktım sonra allaha bıraktım herşeyi çok dua ettim bu ay adet olunca testlerimi yaptırımca fsh ım 6.5 çıktıdiğer leride normaldi inanamadım tabi çok sevindim 1 hafta kullandığım hayıt suyunun etkisimi oldu yoksapsikolojikti de geçtimi bilmiyorum ama düşmüştü ama 1 tanede kistim olmuştu 3. tüp bebek tedavime başladım tedaviyi bir daha ertelemeyelim diğe dr um kistimi küçük bir operasyonla temizledi iğnelerimin bugün 4. günü inşallah yumurta sayım ve kaliteleri çok iyi olur çünkü çok yumurtam olursa pgt işlemi yapılabilir genetik problemimden dolayı bu arada prolactin yine yüksek çıktı şimdi parlodel kullanıyorum düşsün diğe
arkadaşlar bazen psikolojide çok etkiliyor hormonları ama zorlada psikoloji düzelmiyor ki benen şimdi iyiyim ama kaç ay sonra o kadar problemden sonra başlayabildik ya umutluyum yarın yine dr kontrolüm var inş. herşey yolundadır puregon kullanıyorum 375 dozla başladık inşallah sizinde hormonlarınız normale dönerde bende hepimizde sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz

Demek bu topikte kamp var Ben 3-4 yıl sonunda yorgun savaşçı gibi hissediyorum, geçen hafta da dibe vurdum, ama madem kamp var, çıkıp toparlanayım ben de delikafadulden Evet, ben de kampınıza katılıyorum arkadaşlar, moralsizlik yok, hep birlikte başaracağız o zaman buyrunnnnnnnnn

Doktorum bana endometriosisde FSH iniş çıkış yapabilir demişti, be henüz 3 ay ölçtürdüm, 15, 0.8 (Yasmin kullanımı sonrası) ve 21,8 çıktı.. Hayıta başladım ama bu ay ölçtüremedim.. Dün de bal, tarçın, çörekotuna başladım, soğanı da yapacağım regl bitince... DHEA yı da almayı düşünüyorum, madem hepsi bitkisel, büyük sorun olmamalı gibime geliyor.. Bir de bana doktorun verdiği endo diyetini 3 ay aralıksız yapmıştım ki FSH bu kadar yükselince bıraktım... Oldu olacak ona da geri döneyim bari.. Tüp denemesine kadar ben de şimdilik bunları yapmayı düşünüyorum...

Eylülcüğüm, sen başlamışsın yeni denemene, hayırlı olsun... Yürekten dua edeceğim senin için de, bol sayıda ve çok iyi kalitede yumurtalar olsun inşallah... Bu son denemen olsun diliyorum canım :1rolleyes:

edacım çok teşekkür ederim duaların için inşallah herşey güzel olur
ben bal çörekotu tarçını yediğim zaman kist yapıyor sonra doğum k. hapı kullanıyorum
bence senin de fsh düşmüş olabilir hayıt suyu içmişsinya
canım inşallah herşey yoluna gider de sende başlarsın tedavine
4. iğnemide yaptım az önce yarasın yumoşlarıma inşallah

Yarasın Eylülcüğüm, her bir iğnen daha fazla yarasın :1rolleyes: Bekliyoruz güzel haberlerini :1rolleyes:

canım kamp a hoşgeldin:)
Dhea yı almadan doktoruna danış mutlaka.sonuç hormon ilacı..
geçmişi okursan yaptıklarımızı yazmıştık.
kamp hayatındaki en önemli şey huzur sakin stressiz bir yaşam.(ne kadar mümkünse tabi)

canım geçen ay tedavim ertelendi .kist varmış(
geçen adet öncesi bal tarçın çörek otu yemiştim 13 gün boyunca..
sebebi o olabilirmi acaba?
hayıt suyuna devam ediyorum ama çörek otu bal tarçın bana yaramadı kesin
çok şifalı bir bal aldım.polen arı sütü onu kullanıyorum.
kahvaltıda ceviz veya badem veya fındık.aralarda bitkisel çaylar ve hayıt suyu.

Buarada tedavin hayırlı olsun.nerde tedavi oluyorsun dr un kim ?
bizim durumuz daha farklı bu konuda uzman bi dr bulmak lazım galiba?

Canım DHEA'yı ilk başarısız tüp denemesi sonrası doktor vermişti, 2 ay kullan tekrar deneme demişti.. Daha sonra da Murat Berksoy devam et dedi, onun kontrolünde gidiyor, aslında Ocak'tan beri aralıksız alıyorum, acaba fazla mı aldım artık diye düşünmeye başlıyorum bilmiyorumkismile

Kamp hayatına uyum sağlamaya çalışacağım söz yerimseniben dediğim gibi geçen hafta tam dibe vurmuş durumdaydım, ama toparlamaya ve güçlü durmaya çalışıyorum :lepi:

:dance:
bende nisandan beri içiyorum.sivilce veya daha farklı bi yan etkisi oldu mu sana da?
yabancı forumları takip ediyorum DHEA ilew ilgili başarı hikayeleri çook
bizde bu hikayelerden birinde olacagız göreceksin.
Eylül de ivf denemesi yapacagız o güne kadar (arada şımarıklık yapıp bozsamda)saglıklı beslenip dikkat ediyorum.
daha sonra kamp anılarımızı paylaşırız...

merhaba starsuzie kistin büyük ihtimalle bal çörekotu tarçın karışımından olmuştur ben artık buna kesinlikle inanıyorum kaç sefer yediysem aynı oldu diğer zamanlarda kistim olmuyor çünkü
bu karışım sanada yaramıştır ama kist olduğu için sonrası problem en iyisi tedaviye başlayınca az miktarda 1 hafta falan yemek çünkü yumurtalar toplanıyor ya kist yapacak yumurta kalmıyor hayıt suyu genelde iyi geliyor diyorlar inşallah sanada iyi gelir canım
bende önceden bal pekmez ceviz daha çok yiyordum ama bu ay tedaviye başlayınca düzenim bozuldu ben tedaviye trabzona gidiyorum artvinin bir ilçesinde yaşıyorum sabah çok erken gidip gece geldiğimiz için yemek düzenimiz bile bozuldu çalışıyorumda hemde 24 saat nöbetli bir yerde bu dönemde o yüzden fazla dikkat edemedim ama bol meyve yemeye çalışıyorum su içiyorum
dün gittim kontrole 8 yumoşum var inşallah hepsi kalitelidir perşembe tekrar gideceğiz o gece çatlama iğnesi yapılırım heralde cumarteside yumoşlarım toplanır
benim doktorum iyi çok ilgileniyor uzaktan geldiğimiz içinde yardımcı olmaya çalışıyor pıhtılaşma problemimde olduğu için daha dikkatli davranıyor inşallah çoğu döllenirde 2 tane transferim olur
herkes gibi benimde pozitif sonuca sağlıklı bir bebeğe çok ihtiyacım var allah kaderimize yazmış olur inşallah
seninde inşallah bitkiseller yararda biran önce başlarsın

Yok canım, ben hissetmedim herhangi bir yan etki DHEA'dan. Yürekten diliyorum, biz de bu hikayelerden biri olalım ve burada paylaşalım Ben de Ağustos ya da Eylülde düşünüyorum ikinci tüpü, bakalım bu ay doktor nasıl yönlendirirse... Bugün soğan kürüne başladım, böğğğğğğğğğğğğğğğğğk !!-tatlicadiarzu-, ne kötü tadı yawww, içim dışıma çıktı, burnumu tıkayıp içtim sabah akşam kafamçokkarıştı Hayıt çayı da içiyorum günde iki kez, o da ağzımın tadını allak bullak etti kafamçokkarıştı Artık hayırlısı
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Eylülcüğüm, 8 yumoş çok güzel alkisalkisalkis Hepsi döllensin de yavruların gelsin canım, bak bu kampa bebişler lazım neşe katacak :1rolleyes::1rolleyes:

yarın sabah yola çıkıyorum kızlar akşama çatlama iğnesi olucam cumartesi toplanır heralde transferden sonra 2 gün kalır geri dönerim inşallah yumoşlarım kalitelidir kızlar dua edin de herşey yolunda gitsin neolur bebişlerimiz hepimizin gelsin inşallah

güzel haberlerle dön inşallah...kalbimiz seninle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…