- 19 Ağustos 2016
- 733
- 685
- 103
- 36
Mesafeli olun.sadece uzaktan izleyin. Bence bir süre iletişime gecmeyin. Aynı evde 2 yabancı gibi olun.neler olacak ona gore karar verirsinizElbette öyle insanla bişey olmaz. Beni çok yalnız bıraktı tek başıma yattım genellikle
Ben eşinizin durumunun psikolojik olduğunu düşünüyorum yani bi insan neden duş almasın ki .onun bı doktora görünmesi gerekir doktoru kabul ederse bence boşanma kararınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz belki farklı sorunlarınız da vardır doktor yardımcı olur. Belki vajinismus bile eşinizden dolayı olabilirGeçmiş konularimda bahsettim galiba ama kafam karışık. Eşimle boşanma aşamasındayiz. Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Uzak mesafe iliskisiydi bizimki ama çok ortak arkadasimiz vardı kim duysa tebrik etti. Çok iyi biri dedi ama evlenince öyle olmadığını anladım. Evlendiğim gece vajinismus oldugumu öğrendim. Uzun süre kadınlar kulübundeki sayfaları takip ettim egzersizleri yaptım. Benim için çok özel olmasını istediğim o an yaşanmadı maalesef. Sonra uyuşma nedeniyle acil beni psikiyatri doktoruna gönderdi. Gittiğim doktor ilaç verdi stres dedi ama vajinismustan bahsetmedim . Çıkarken hamile kalmak istedigimi ilaçların zararı olup olmayacağını sordum o zaman gel bakarız dedi. Bende o an vajinismus var ama yenmek istiyorum dedim. Bunu duyunca doktor tekrar çağırdı yanına eğer eşin kabul ederse 7-8 seansa cozeriz dedi.cok sevindim . Eşim dışarda beni bekliyordu yanına gittim anlattım , dediği şey bana tezgah mı kurdun? Yani ben o uyusmalari falan uydurmusum doktora getirmek için.oyle anladım ve moralim çöktü. Yine de girdik doktorun yanına . Kabul etti. Doktor egzersiz verdi ilk 4-5 hafta tek başıma yapacaktım sonra beraber. Tamam dedi. Ben egzersizleri yaptım ama bir iki kez aksattim - adet nedeniyle- o zaman kızdı bana eşim.bilmiyourm o zaman çok iyiydi doktora hediye alalım, hadi kalk egzersizleri yap falan. Sonra sıra ona gelince bir grip oldu baş ağrıları çıktı falan. Biz tanıştığımız dan beri sık sık olurdu zaten kendi anlatırdı olur bende baş ağrısı diye. Acillere gittik ne çekildi kılcal damarlarda tıkanma mı ne varmış uzmana gidin dediler. Haftalarca söyleye söyleye devlet hastanesinden iyi denilen bir doktora randevu aldı gitti . Doktor önemli değil çok eski sorun etmeyin dedi. Biz yine emin olamadik. Ozeli araştırdı ona da söyleye söyleye özelden randevu aldigitti o da aynı şeyi dedi.bi tane ilaç verdi. Hala baş ağrıları devam ediyor ama başka doktora gitmiyor kafasına göre eczaneden ilacı alıp duruyor.
Diyeceksiniz ki adam hasta tamam ama asıl sorun şu eşim banyo yapmıyor. Haftalarca yapmadığı oluyor. Banyoya girince saatlerce çıkmıyor. Yorulunca ben girip keseliyorum, sabunluyorum. Kokuyorsun diyince özür diliyor.
Birde başı agrisin, boynu agrisin, grip gibi olsun banyo süresini uzatsin gider salonda yatar. Ama öyle arada bir değil. Haftalardır öyle. Evliliğimizin yarısında yanımda yatmamistir sanmam. Yalvardım ,, küstüm olmadı. Kavga ederiz banyoya öyle girer. Dün akşam noktayı koydum ben gidiyorum dedim artık. Ya seviyorum diye böyle yapılmaz. Ben en çok aile istedim. O kadar yalnızlık çektim ki şu hayatta.bazen bu sayfada ailesinden evladından şikayet edenleri okuyorum . Bazen anneliği ovenleri okuyorum ağlıyorum..en son geçen gün okudum kalabalık bir oryamdaydim gittim tuvalete ağladım neden benim normal bir yuvam yok evladım yok diye . İlişkiyi denedik belki bir sene oldu en son ama oldu yapabildim yani. Ama tekrarlamak lazım. Yılda bir ilişki mı olur. Bebek istediğimi , kendimi ne kadar kotu hissettiğimi biliyor. Bebeklere onları seven annelerine bakamıyorum.yanlis anlamayın kiskankısk değil canım yanıyor. Bu adamdan çocuk yapsam ne değişecek. Salona kokudan giremedim az önce. Bide tersledi beni.
Beni seviyor biliyorum. Ya da ne bileyim o kadar mutsuzluk gördüm ki şu hayatta bu sevgi kirintisini bile aşk sandim. Yuvami bozmak istemiyorum çünkü zil takıp oynayacaklar var biliyorum ama yapamıyorum. EvEislerine yardım etmez. BenB dersem ancak. Bişey istesem kırmaz normalde hemen alır
bana yardımcı olun lütfen
Kimseye gitmiyoruz eve misafirde alamıyoruz. Yattığı kanapenin rengi değişti ama eve kanapenin yıkayan firma elemanı cagiricam falan falan. Onda da benimkinin keyfini bekledim. Annemle aynı şehirdeyiz bir yıldır gelmedi evime. Kadına anlatamıyorum da çok seviyor damadını. Bilmiyor kimse huyunu. Banyo yaptığı zamanlarda gidiyoruz işte. O zamanlarda da gel vajinismus u yenmek için birşeyler yapalım diyorum onda da hep bahaneler. Ama beni asıl üzen şey belki de umut vermesi. Buna benzer bir kırgınlığım olmuştu yine hiç unutmuyorum cumartesi sabahı uyandım yatıyorum yanıma geldi denemelere başlayacağımizi hayatımızın normale gireceğini söyledi hep soyler zaten bunu neyse bebeğimiz kız mı olsun erkek mı istersin dedi. Bu bile içimde bir kıpırtı yaptı evet dedim eşim normale girecek normal aileler gibi olacağız bugün banyo yapacak dedim . Pazar akşamı kusura bakma aşkım yapamayacağım dedi . Buna benzer umutlar hep söz veriyor normale döneceğini söylüyor ama değişen bişey yok. Artik sabrım kalmadı. İnanmıyorum sözlerine . Bebek zaten düşünmüyorum bide ömür boyu böyle olursa diye korkuyorum artık. En güzeli boşanmak galibaEvi temizlemesede olur kendini temizlesin önce. Onu biryere götürmeye utanıyosundur arkanızdan evi havalandırmak zorunda kalanlar vardır. Ayıp ya gencecik insan. Bir zahmet yatma onunla zaten mikrop kapma ihtimalin var. Benki boşanma milyonda bir seçenektir benim icin. Boşan tatlım hiçbişey yaşamadığın adamın rehabilitasyon merkezi sen değilsin. Sorunları varsa doktora gider beraber çözersiniz. Les gibi yatacak başka odada tedavide olmayacak sonra iyi günde kötü günde... Yok öyle bisey
Inan cok zor ya öyle hayat geçmez bence işin gücün de varsa boşan hiç bekleme o ne ya banyo yapmamak ne demek inan insan içine beraber çıktığınızda seni utandiriyordur afedersin kokusundan ya da eşinin arkasindan geldi yine kokarca diye bahsetmiyolarsa iyi yani kesinlikle pskolojik sorunlari var sizin evliliginizde tamamen anormal bi evlilik bence hić bekleme bu ne tamamen işkence 5 yıl dayanmişsiniz duzelmemis bence umut yokGeçmiş konularimda bahsettim galiba ama kafam karışık. Eşimle boşanma aşamasındayiz. Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Uzak mesafe iliskisiydi bizimki ama çok ortak arkadasimiz vardı kim duysa tebrik etti. Çok iyi biri dedi ama evlenince öyle olmadığını anladım. Evlendiğim gece vajinismus oldugumu öğrendim. Uzun süre kadınlar kulübundeki sayfaları takip ettim egzersizleri yaptım. Benim için çok özel olmasını istediğim o an yaşanmadı maalesef. Sonra uyuşma nedeniyle acil beni psikiyatri doktoruna gönderdi. Gittiğim doktor ilaç verdi stres dedi ama vajinismustan bahsetmedim . Çıkarken hamile kalmak istedigimi ilaçların zararı olup olmayacağını sordum o zaman gel bakarız dedi. Bende o an vajinismus var ama yenmek istiyorum dedim. Bunu duyunca doktor tekrar çağırdı yanına eğer eşin kabul ederse 7-8 seansa cozeriz dedi.cok sevindim . Eşim dışarda beni bekliyordu yanına gittim anlattım , dediği şey bana tezgah mı kurdun? Yani ben o uyusmalari falan uydurmusum doktora getirmek için.oyle anladım ve moralim çöktü. Yine de girdik doktorun yanına . Kabul etti. Doktor egzersiz verdi ilk 4-5 hafta tek başıma yapacaktım sonra beraber. Tamam dedi. Ben egzersizleri yaptım ama bir iki kez aksattim - adet nedeniyle- o zaman kızdı bana eşim.bilmiyourm o zaman çok iyiydi doktora hediye alalım, hadi kalk egzersizleri yap falan. Sonra sıra ona gelince bir grip oldu baş ağrıları çıktı falan. Biz tanıştığımız dan beri sık sık olurdu zaten kendi anlatırdı olur bende baş ağrısı diye. Acillere gittik ne çekildi kılcal damarlarda tıkanma mı ne varmış uzmana gidin dediler. Haftalarca söyleye söyleye devlet hastanesinden iyi denilen bir doktora randevu aldı gitti . Doktor önemli değil çok eski sorun etmeyin dedi. Biz yine emin olamadik. Ozeli araştırdı ona da söyleye söyleye özelden randevu aldigitti o da aynı şeyi dedi.bi tane ilaç verdi. Hala baş ağrıları devam ediyor ama başka doktora gitmiyor kafasına göre eczaneden ilacı alıp duruyor.
Diyeceksiniz ki adam hasta tamam ama asıl sorun şu eşim banyo yapmıyor. Haftalarca yapmadığı oluyor. Banyoya girince saatlerce çıkmıyor. Yorulunca ben girip keseliyorum, sabunluyorum. Kokuyorsun diyince özür diliyor.
Birde başı agrisin, boynu agrisin, grip gibi olsun banyo süresini uzatsin gider salonda yatar. Ama öyle arada bir değil. Haftalardır öyle. Evliliğimizin yarısında yanımda yatmamistir sanmam. Yalvardım ,, küstüm olmadı. Kavga ederiz banyoya öyle girer. Dün akşam noktayı koydum ben gidiyorum dedim artık. Ya seviyorum diye böyle yapılmaz. Ben en çok aile istedim. O kadar yalnızlık çektim ki şu hayatta.bazen bu sayfada ailesinden evladından şikayet edenleri okuyorum . Bazen anneliği ovenleri okuyorum ağlıyorum..en son geçen gün okudum kalabalık bir oryamdaydim gittim tuvalete ağladım neden benim normal bir yuvam yok evladım yok diye . İlişkiyi denedik belki bir sene oldu en son ama oldu yapabildim yani. Ama tekrarlamak lazım. Yılda bir ilişki mı olur. Bebek istediğimi , kendimi ne kadar kotu hissettiğimi biliyor. Bebeklere onları seven annelerine bakamıyorum.yanlis anlamayın kiskankısk değil canım yanıyor. Bu adamdan çocuk yapsam ne değişecek. Salona kokudan giremedim az önce. Bide tersledi beni.
Beni seviyor biliyorum. Ya da ne bileyim o kadar mutsuzluk gördüm ki şu hayatta bu sevgi kirintisini bile aşk sandim. Yuvami bozmak istemiyorum çünkü zil takıp oynayacaklar var biliyorum ama yapamıyorum. EvEislerine yardım etmez. BenB dersem ancak. Bişey istesem kırmaz normalde hemen alır
bana yardımcı olun lütfen
Ayrı odalardayiz artık.Mesafeli olun.sadece uzaktan izleyin. Bence bir süre iletişime gecmeyin. Aynı evde 2 yabancı gibi olun.neler olacak ona gore karar verirsiniz
Zaten o olmadan tek başıma bişey yapamiyorum ki. Vajinismus u yenmek için eş lazimBen eşinizin durumunun psikolojik olduğunu düşünüyorum yani bi insan neden duş almasın ki .onun bı doktora görünmesi gerekir doktoru kabul ederse bence boşanma kararınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz belki farklı sorunlarınız da vardır doktor yardımcı olur. Belki vajinismus bile eşinizden dolayı olabilir
Allah allah bugün yıkanacam nedir ya. Sudan falanmı korkuyor şişmanmi tembelmi kuduz değildir herhaldeKimseye gitmiyoruz eve misafirde alamıyoruz. Yattığı kanapenin rengi değişti ama eve kanapenin yıkayan firma elemanı cagiricam falan falan. Onda da benimkinin keyfini bekledim. Annemle aynı şehirdeyiz bir yıldır gelmedi evime. Kadına anlatamıyorum da çok seviyor damadını. Bilmiyor kimse huyunu. Banyo yaptığı zamanlarda gidiyoruz işte. O zamanlarda da gel vajinismus u yenmek için birşeyler yapalım diyorum onda da hep bahaneler. Ama beni asıl üzen şey belki de umut vermesi. Buna benzer bir kırgınlığım olmuştu yine hiç unutmuyorum cumartesi sabahı uyandım yatıyorum yanıma geldi denemelere başlayacağımizi hayatımızın normale gireceğini söyledi hep soyler zaten bunu neyse bebeğimiz kız mı olsun erkek mı istersin dedi. Bu bile içimde bir kıpırtı yaptı evet dedim eşim normale girecek normal aileler gibi olacağız bugün banyo yapacak dedim . Pazar akşamı kusura bakma aşkım yapamayacağım dedi . Buna benzer umutlar hep söz veriyor normale döneceğini söylüyor ama değişen bişey yok. Artik sabrım kalmadı. İnanmıyorum sözlerine . Bebek zaten düşünmüyorum bide ömür boyu böyle olursa diye korkuyorum artık. En güzeli boşanmak galiba
Çalışıyorum kadrolu olarak maaşım fena değil 3000 üstü. Annemin yanına tasinirim. Borcum var bankaya o biraz zorlar bitene kadar.Inan cok zor ya öyle hayat geçmez bence işin gücün de varsa boşan hiç bekleme o ne ya banyo yapmamak ne demek inan insan içine beraber çıktığınızda seni utandiriyordur afedersin kokusundan ya da eşinin arkasindan geldi yine kokarca diye bahsetmiyolarsa iyi yani kesinlikle pskolojik sorunlari var sizin evliliginizde tamamen anormal bi evlilik bence hić bekleme bu ne tamamen işkence 5 yıl dayanmişsiniz duzelmemis bence umut yok
Ya konunuz bana dert oldu. Banyo yapmayan bir eş insanın nasil desem ayy ya mahveder. Valla cok uzüldüm hani demissiniz ya is yerine gidiyorum kokudan arkadaslarindan utaniyorum.Sonra bir daha denemedik. En son denedigimizde oldu sonra eşim bahanelerle geldi. Yanımda bile yatmiyor çoğunlukla. Aylaar geçti üzerinden eşim gelse denesek kesin olacak bitecekti şimdiye. Cinsellik yok, yanımda yatmıyor, banyo yapmıyor. Bu sorunlar çözülmeden ilişkiye girmek istemiyorum. Bebeğe de bana da yazık. Böyle bir hayat istemiyorum.
İlgisini çekmiyor pek onu da denedim.Ya konunuz bana dert oldu. Banyo yapmayan bir eş insanın nasil desem ayy ya mahveder. Valla cok uzüldüm hani demissiniz ya is yerine gidiyorum kokudan arkadaslarindan utaniyorum.
Esinizin gercekten tedavi gormesi gerekiyor. Ama boyle insanlar var, hic dis fircalamayan, temizlige onem vermeyen. Ama onun da sorunlari var demek ki yoksa niye boyle olsun.
O temiz olmadan hic bisey olmaz. Ne cinsellik, ne bebek. Bi yolunu bulun bi uzamanla gorussun yani banyo yap seviselim deyin belki bu ilgisini ceker ne de olsa erkek :))))
Tam böyle değil ama buna yakın bisey yaşadık biz damadimizda. Tembel ve şişmandı. Hoş bende kiloluyum kilolu olmam kokmami gerektirmez. Tırnaklarını kesmezdi kıvrılır çoraplarını delerdi. Tembel oluşundan kendinden başka kimseyi adamsamadigindan. Kendine ozen gostermedigi gibi isinede gistermezdi. Eve icra gelirdi o him him yemege devam ederdi. Hakaret olsun diye yazmıyorum. Biz ayrıldık şimdi iki dirhem bir çekirdek olmuş. Olan kardeşimle kızına oldu. Yani bu adamlarjn işine bu geliyor.Hanımefendi zaten üzgünsünüz üzülmenizi istemem de daha fazla "Boşanamam zil takıp oynayacaklar var." diyorsunuz.Yani bu düşünce de normal değil.Eşiniz çocukken banyo yapmakla ilgili travmatik bir şey yaşamış olabilir.Önce yapacağım bebek yapalım diyip sonra yapamayacağım demesi bana bunu düşündürdü.Eşinizin destek alması şart.İyi bir psikiyatrist bulup eşinizle beraber gidin.
Hiçbir fikrim yok . Ama ailesinde psikolojik rahatsızlıklari olanlar var. Doktora git dedim baş ağrısı için ki doktor durumu biliyor ama eşime doktorun bildiğini söylemedim. Doktorda patalojik bir sorun gelsin dedi. Çocukları çok seviyor hayaller kuruyor bizimde olur diye . Ama umudum kalmadı ya daha kotu olursa öyle banyo yapmazsa haftalarca çocuğu nasıl veririm kucağınaHanımefendi zaten üzgünsünüz üzülmenizi istemem de daha fazla "Boşanamam zil takıp oynayacaklar var." diyorsunuz.Yani bu düşünce de normal değil.Eşiniz çocukken banyo yapmakla ilgili travmatik bir şey yaşamış olabilir.Önce yapacağım bebek yapalım diyip sonra yapamayacağım demesi bana bunu düşündürdü.Eşinizin destek alması şart.İyi bir psikiyatrist bulup eşinizle beraber gidin.
Eşinizle ciddi ciddi konuşmanız lazım.36 yaşındasınız , anne olmak istiyorsunuz.İnanın dövünecek ağlayacak bir şey yok ortada.Eşiniz hasta , psikiyatriste gidip tedavi olursa ilişkinizin düzeleceğini düşünüyorum.
Hic kimseye bosan demem ama bu adam senin cocuk sahibi olma hakkini, ozlemini, istegini elinden aliyor. Ayri odalarda yatarak evlilik olmaz. Zaten daha banyo yapamayan adamdan da baba olmaz.İlgisini çekmiyor pek onu da denedim.
Hanımefendi siz büyük resmi kaçırıyorsunuz , hâlâ çocuğu nasıl veririm kucağına diyorsunuz ayol eşinizin sorunu pislik değil.O sadece hastalığının bir tezahürü.Yani hastalığı kendini o şekilde gösteriyor , yıkanmasına engel oluyor.Bence sağlam bir psikiyatristle görüşmeli eşiniz.Ha uğraşmak istemiyorsanız da ayrılın.Zor çünkü yani ağır şeyler bunlar. Ayrıca ailesinde de varmış psikolojik rahatsızlıkları olanlar diyorsunuz.Ruh hastalıklarının çoğu genetiktir zaten.Hiçbir fikrim yok . Ama ailesinde psikolojik rahatsızlıklari olanlar var. Doktora git dedim baş ağrısı için ki doktor durumu biliyor ama eşime doktorun bildiğini söylemedim. Doktorda patalojik bir sorun gelsin dedi. Çocukları çok seviyor hayaller kuruyor bizimde olur diye . Ama umudum kalmadı ya daha kotu olursa öyle banyo yapmazsa haftalarca çocuğu nasıl veririm kucağına
Kimseye gitmiyoruz eve misafirde alamıyoruz. Yattığı kanapenin rengi değişti ama eve kanapenin yıkayan firma elemanı cagiricam falan falan. Onda da benimkinin keyfini bekledim. Annemle aynı şehirdeyiz bir yıldır gelmedi evime. Kadına anlatamıyorum da çok seviyor damadını. Bilmiyor kimse huyunu. Banyo yaptığı zamanlarda gidiyoruz işte. O zamanlarda da gel vajinismus u yenmek için birşeyler yapalım diyorum onda da hep bahaneler. Ama beni asıl üzen şey belki de umut vermesi. Buna benzer bir kırgınlığım olmuştu yine hiç unutmuyorum cumartesi sabahı uyandım yatıyorum yanıma geldi denemelere başlayacağımizi hayatımızın normale gireceğini söyledi hep soyler zaten bunu neyse bebeğimiz kız mı olsun erkek mı istersin dedi. Bu bile içimde bir kıpırtı yaptı evet dedim eşim normale girecek normal aileler gibi olacağız bugün banyo yapacak dedim . Pazar akşamı kusura bakma aşkım yapamayacağım dedi . Buna benzer umutlar hep söz veriyor normale döneceğini söylüyor ama değişen bişey yok. Artik sabrım kalmadı. İnanmıyorum sözlerine . Bebek zaten düşünmüyorum bide ömür boyu böyle olursa diye korkuyorum artık. En güzeli boşanmak galiba
Tembel o kesin hayatı tuvalet ve salon arasında geçiyor haftasonu olsun evden zor çıkar. Bir bisiklet merakı var havalar güzelken çıkar gezer. Ama sorsan tansiyon hastası, basuru var , başı boynu ağrır falan. Ama çarşıya gitmek istesin bisiklet istesin ona tamam. Yemekte de durmaz acgozluyum ya diyip yer kiloda göbekte gidiyor. Son bir yıldır evde de çok yemek yapmıyorum sofrayı kurmak için bile davet gerekir onda da ne götüreyim der ben sayarim tek tek onları götürür. Salata falan yapmaz utuyu anlamaz evi bir iki defa süpürdü nasıl olduysa . Bu çöpü atar onda da günlük değil birkaç günde haftada bir. Suyu alır.markwte gider yaptığı işler bunlar yani. Bende yetişemiyorum artık evde yemek olayını azalttım. Ona da itiraz etmiyor Yeter ki dokunmayım onaTam böyle değil ama buna yakın bisey yaşadık biz damadimizda. Tembel ve şişmandı. Hoş bende kiloluyum kilolu olmam kokmami gerektirmez. Tırnaklarını kesmezdi kıvrılır çoraplarını delerdi. Tembel oluşundan kendinden başka kimseyi adamsamadigindan. Kendine ozen gostermedigi gibi isinede gistermezdi. Eve icra gelirdi o him him yemege devam ederdi. Hakaret olsun diye yazmıyorum. Biz ayrıldık şimdi iki dirhem bir çekirdek olmuş. Olan kardeşimle kızına oldu. Yani bu adamlarjn işine bu geliyor.
Umudum kalmadı çoğu şeye. Bu saatten sonra boşanma falan olsabiriyle tanışıp evlensem en en en az bir yıl belki iki .kaldı ki o saatten sonra olur mu kiHic kimseye bosan demem ama bu adam senin cocuk sahibi olma hakkini, ozlemini, istegini elinden aliyor. Ayri odalarda yatarak evlilik olmaz. Zaten daha banyo yapamayan adamdan da baba olmaz.
Ya terapi ya bosanma bana gore baska yolu yok. 36 yasindan sonra ne zaman hamile kalacak da cocuk yapacaksiniz acele edin lutfen...
Bilmiyorum bu saatten sonra nasıl olur dayanabilir miyim psikolojik olarak bende çok yiprandim. Şimdi konuşmuyoruz konuşursak iletirim konusmazsak bu haftasonu olmadan ayrilirim bu evden herhalde.Hanımefendi siz büyük resmi kaçırıyorsunuz , hâlâ çocuğu nasıl veririm kucağına diyorsunuz ayol eşinizin sorunu pislik değil.O sadece hastalığının bir tezahürü.Yani hastalığı kendini o şekilde gösteriyor , yıkanmasına engel oluyor.Bence sağlam bir psikiyatristle görüşmeli eşiniz.Ha uğraşmak istemiyorsanız da ayrılın.Zor çünkü yani ağır şeyler bunlar. Ayrıca ailesinde de varmış psikolojik rahatsızlıkları olanlar diyorsunuz.Ruh hastalıklarının çoğu genetiktir zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?