- 15 Ocak 2013
- 913
- 101
- 53
- Konu Sahibi pamukannesi
-
tşk ederim cnm.. söylediklerin insana moral veriyor, kendini ii hissettiriyor... söylediklerinin hepsinde sana katılıorum.. bakacak olan ben olduktan sonra onlara bişey sölemek düşmez..
Hayırlı uğurlu olsun bebişinizÇevre ne der diye düşünmeyin, sonuçta aç değilsiniz açıkta değilsiniz, allaha şükür anne olarak yetersiniz evlatlarınıza, babasıda var bu çocukların ve gerekirse ailedende yardım alırsınız, daha şimdiden paniklemeyin. Hele bi öğrenin hamile olup olmadığınızı ve doğurun sonra allah yardım eder zaten
Gerçekten bende senin yerinde olmayı isterdim. Yaşları birbirine yakın olan üç tane evladım var.. Düşüncesi bile ne kadar güzel ve gurur verici :103: Allah sağlık, sıhhat, iyilik versin yeterki...
evet cnm, en güzelini yaparsın.. benim çevremdekiler de öyle maalesef.. işte bu yüzden çekiniorum... senin ilk hamileliğin mi.. ablan nie bu kadar tepki verdi.. :26:
hayırlı olsun kardeşim,öncelikle tavsiyem bakış açını değiştir ve tevekkül et,Allah sana bir tane daha aziz misafir gönderiyor,bir süreliğine yanında emanet olarak.. birkere daha ayaklarının altına cennet döşüyor,hamileyken melekler kuşatıyor anneyi,emzirirken günahları dökülüyor,iki yaşında olduğunda bebek ve ayrıldığında memeden bir melek nida ediyor "ne mutlu sana,tüm günahlarından pak oldun,artık şimdi yeniden doğmuş gibi başla hayatına" diye.. mubarek olsun kardeşim yeniden anne oluyorsun,içindeki tüm olumsuz dürtülerden kurtul ve ruhunu bedenini sekine sekine hazırla bebeğine,şimdi senin endişelendiğin," ama şimdi sende nerden çıktın" der gibi başkalarının ne diyeceğini önemsediğin anlarda inciniyor bebeğin,hayr hayr sahip çık tüm annelik fıtratınla çocuklarına,onlar Rabbimin en güzl hediyeleri ve derdine düş onları incitmeden bir süreliğine nasıl rehberlik yapabilirim diye.. ancak o annelik kıvamına ulaşınca başkalarını duymaz olursun.. bu annelik kıvamını yakalamak,hayata çocuklara ve çevreye,aileye bakış açını değiştirmek için burç fm de yayınlanan çocuk deyip geçmeyin adlı programı tavsiye ederim,.. ve son bir şey daha tüp bağlattırma gibi şeylere girişme ne olur,Allah dilediğine verir dilediğinden alır dilediğine hiç nasip etmez,bu kısırlaştırma yöntemi ancak Rabbe asilik olur.. tevekkül et ve gülümse Rabbin senin için ne güzellikler hazırlıyordur kimbilir..
evet ilk hamileliğim çok heyecanlıyız biz
ablamı anlamıyorum inan kendisi evlendikten 4 ay sonra hamile kaldı bişey diyen olmadı
bizim için daha erkenmiş
doğrudur belki erkendir 9 aylık evliyiz, yaşayıp göreceğiz
ama bakabilecek güce sahibiz çok şükür
eşimde destek olacağını söyledi
çalışıyorum henüz kadroya geçemedim o yüzden sanırım
gerçi biz evlenirkende erken deyip burnumdan getirmişti herşeyi
şu an kendisi de 2. ye hamile daha ilk günden söylemişti ailece çok sevinmiştik
malesef benimki böyle oldu
üzülmüyor değilim
evet ilk hamileliğim çok heyecanlıyız biz
ablamı anlamıyorum inan kendisi evlendikten 4 ay sonra hamile kaldı bişey diyen olmadı
bizim için daha erkenmiş
doğrudur belki erkendir 9 aylık evliyiz, yaşayıp göreceğiz
ama bakabilecek güce sahibiz çok şükür
eşimde destek olacağını söyledi
çalışıyorum henüz kadroya geçemedim o yüzden sanırım
gerçi biz evlenirkende erken deyip burnumdan getirmişti herşeyi
şu an kendisi de 2. ye hamile daha ilk günden söylemişti ailece çok sevinmiştik
malesef benimki böyle oldu
üzülmüyor değilim
valla kinin ne dediği önemli değil. bulamayan insan cok. allah vermiş işine karısılmaz. öyle diyene de ki 3 ü de birbirine sahip çıkar arka olur. hem hepsi bir aynı zamanda büyür çıkar. kime ne ne zaman çocuk yapacağima siz mi karısacaksınız. sağlam ve geniş ailem olsun istiyorum de bence... bende o cesaret olsa öyle derdim...
bakıma gelince zaten tecrübelisin 2 cocuk varmış. ilk 3 ay birinden destek al. sonrası gelir... gaz dönemi bitince tamam. cocukta ele avuca gelir... allah kolaylık versin.
Tüplerini bağlatma canım gelecekte ne olacagı hiç belli olmaz Allah korusun hastalık durumu gibi olaylar söz konusu olabilir ve yeni bir kardeşe ihtiyaç duyulabilir ayrıca 2-3 tane tanıdıgım tüplerini bağlatmışlardı hemde geri dönüşü olmayandan kısmı de degil bunlar yine hamile kaldı hiçbir koruma yöntemi %100 degil dedikleri olay bu olsa gerek.
insanlar torunlari olsun diye deliriyorlar su dunyada bebek sevmeyen var mi ya
insallah bebeginin saglikla kucagina alirsin arkadasim tebrikler
hayırlı olsun arkadaşım...
korunma yöntemlerine rağmen hamile kaldığına göre azimli olucak senin çocuklar
evet çok çocuklu aile güzel bişey ama işte dediğim gibi yaşımın da genç olması sebebiyle duyacağım şeyleri şimdiden tahmin edebiliorumhayırlı olsun demezler.. yandın, bittin, napıcaksın şimdi, ve buna benzer bi sürü can sıkıcı sözler...
Tüplerini bağlatma canım gelecekte ne olacagı hiç belli olmaz Allah korusun hastalık durumu gibi olaylar söz konusu olabilir ve yeni bir kardeşe ihtiyaç duyulabilir ayrıca 2-3 tane tanıdıgım tüplerini bağlatmışlardı hemde geri dönüşü olmayandan kısmı de degil bunlar yine hamile kaldı hiçbir koruma yöntemi %100 degil dedikleri olay bu olsa gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?