- 29 Ocak 2015
- 6.981
- 127.671
- 748
- Konu Sahibi lou salome
-
Bu yorumunla şimdi seni de yobaz ilan ederlerOruçluya saygıdan dolayı yolda herkesin içinde su içmeyiver
Sizin şu an ettiginiz gibi mi?sorunuzu sordunuz antepte yaşayan biri cevapladı hala niye onlar biz diye tartışmalara devam ediyorsunuz
Konu sahibinin samimiyetine hiç inanmıyorum o ayrı ama ülkenin ciddi bir kutuplaşma ve sinir harbi içinde olduğu aşikar,bundan kimse fayda beklemesin en kaymak kesim bile şapa oturur
Çünkü derdi mekan sormak değil, derdi polemik çıkarmaközel mesajta attım ama görmedi galiba.
hiç sıkıntı yok her yer açık ama hava sıcak ona göre gelinmelı
Mune hanim öyle şey yapmaz. Ağzını toplaSırf polemik için konu açıyorsunuz
@Mune
Çok değişik bir insansınız sözde kendinizi MODERN LAIK biri gibi göstermeye çalışıyorsunuz ama ne kadar da düşüncesi kıt birisiniz. Saygı bekliyorsunuz ama saygı sıfır. Hristiyan yahudi ateist budist hindu her şey olabilirsiniz ama maalesef insanlık namına hiç birşey almamissiniz. Konulariniza baktım da ıslamiyeti yaşayanları bir küçümseme yada doğu güneydoğulu olanları küçümsemeye çalışma çok yazık. Keşke ilimden önce ahlak terbiyesi alsaymissiniz. GAZIANTEPLIYIM sukur kimsiniz nesiniz bilmiyorum ama hic iyi niyetli degilsiniz. Ama şu aziz mübarek günlerde duamda olacaksınız ALLAH hidayet versin anlayış versin. Merak etmeyin dayak yemezsiniz tahrik etmediğiniz sürece ANADOLU insanı misafirperverdir umarım kötü düşüncelerinizi oralar da kusmazsiniz. Iyi gezmeler.
Mune hanim tabiki yapmaz sikayet edilen mune hanim degil sensinMune hanim öyle şey yapmaz. Ağzını topla
O duymadım diyenlerden biri de benim ama ben özellikle dedimki, su içersen sen su içemezsin diyeni duymadım oralarda dedim yanlış anlaşılmasın. Diğerler yobazlık değil cahillikten afedersiniz eşşeklikten yapıyor bana göre, orucu tutmasını isteyen dini öyle zorbalık dini değil çünkü.hiç duymadık diyenlere ayrı, saygı vs diyenlere ayrı şaşırıyorum,
karşında su içildi diye tahrik olacaksan adam döveceksen ne anladım ben o ibadetten?
bunlar anne-baba değil mi, çocuğuna yemek yapmıyor mu?
restoranda, otelde çalışan akşama kadar döner başında, fırında hem yemek yapıp, su servis edip hem oruç tutan insan değil mi?
yıllarca annem ramazanda, babam muharremde oruç tuttu, biz aynı evde yedik içtik, kimse kimseyi saygısızlıkla suçlamadı, önce insan olmak ve saygıyı hakedenin sadece kendisi/kendi inancındaki olmadığını bilmek gerek...
Kızlar, bu haftasonu antebe gidelim diyoruz. ama gündüzleri ramazan diye restoranlar kapalı mıdır, katmerci ve beyrancı kapalı mıdır, ağız tadıyla tahmis kahvesinin 400 yıllık binasında kahvemizi içemez miyiz, sokakta su içsek ramazanın 100. dayağını da biz mi yeriz gibi sorularım var size.
özetle, antep yobazlarla mı dolu, yani tarzı nedir,
yoksa insana saygı duyan ve istediğimiz gibi gezebilmemizi sağlayacak bir ortam var mı?
not: olmadı hataya gidicez. hataya ramazanda gitmiştim, şahaneydi. Insanlari da öyle. Ama primer tercihim antepten yana. Antebe çok hakim degilim, iyice gezmek istiyorum.
Pardon da ben Zaten dayak atmaya hakları var diye bir cümle kullanmadım. Nereden ne bulsak da yürüsek diye bakıyorsunuz.
Arkadaş saygıdan bahsediyor ya güya ben onun üzerinde duruyorum. Saygı bekliyorsa önce saygı gösterecek. O zaman korktuğu başına gelmez. Ki dayak olayını ben burda okuyorum. Ama hiç bir müslüman oruç tutmuyor karşımızda yiyiyor içiyor diye saldırmaz birine. Muhtelemen sözlü münakaşadan sonra gelişmiştir olay diye düşünüyorum. Bu tür bir davranış tabiki müslümana yakışmaz.
Mune hanim tabiki yapmaz sikayet edilen mune hanim degil sensin
Ben size tuttuğunuz icin saldiriyor muyum mesela sokakta?ben de kimsenin dinine imanına karışmam tutan tutar tutmayan tutmaz kimseye bu yüzden şiddet gösterilmesi dışlanması taraftarı değilim asla.
ancak kusura bakmayın siz oruçlu insanlara saygı gösteriyor musunuz ki, onlardan saygı bekliyorsunuz?
hatta size tepki gösterince "yobaz" oluyorlar.
kimse size oruç tutmadığınız için tepki göstermez saygı duymayıp aleni bir şekilde yiyip içtiğiniz için tepki gösterir!
O duymadım diyenlerden biri de benim ama ben özellikle dedimki, su içersen sen su içemezsin diyeni duymadım oralarda dedim yanlış anlaşılmasın. Diğerler yobazlık değil cahillikten afedersiniz eşşeklikten yapıyor bana göre, orucu tutmasını isteyen dini öyle zorbalık dini değil çünkü.
Oruç insan aç insanın halini anlamak için tutulur, aç insan aç kaldığında bütün dünya açlığa gömülmediğine göre etrafta şapır şupur her çeşit yemek yiyen insanı gördüğüne göre demekki oruçken yiyen insanlarla aynı ortamda olmakta oruca dahil.
Biraz karışık oldu galibaama uçlarda yaşamamak lazım. Biri saldırmıcak diğeride sen yobazsın şunu yapsam kesin saldırırsın modunda gezmeyecek bana göre.
Teşekkür ederim ALLAH kotu niyetli insanlarfan uzak etsin herzaman beklerim Gaziantep e emin olun pişman olmazsınız sıcağı dışındaHay ağzına sağlık gaziantebi bir kere daha sevdim sayenizde
Amaç yer mekan sormak değil zaten hiçbir zaman olmadığı gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?