gaziantepte ramazan

Konu sahibinin samimiyetine hiç inanmıyorum o ayrı ama ülkenin ciddi bir kutuplaşma ve sinir harbi içinde olduğu aşikar,bundan kimse fayda beklemesin en kaymak kesim bile şapa oturur

Çok doğru birçok yorumuna olduğu gibi bunada katılıyorum
Ve konu sahibi gibi birçok kişi de bu kutuplaşmanın farkında.. nerden mevzu çıkarırım'ın peşinde.

Hay ağzınıza sağlık gaziantebi bir kere daha sevdim sayenizde
Amaç yer mekan sormak değil zaten hiçbir zaman olmadığı gibi

O duymadım diyenlerden biri de benim ama ben özellikle dedimki, su içersen sen su içemezsin diyeni duymadım oralarda dedim yanlış anlaşılmasın. Diğerler yobazlık değil cahillikten afedersiniz eşşeklikten yapıyor bana göre, orucu tutmasını isteyen dini öyle zorbalık dini değil çünkü.

Oruç insan aç insanın halini anlamak için tutulur, aç insan aç kaldığında bütün dünya açlığa gömülmediğine göre etrafta şapır şupur her çeşit yemek yiyen insanı gördüğüne göre demekki oruçken yiyen insanlarla aynı ortamda olmakta oruca dahil.

Biraz karışık oldu galiba ama uçlarda yaşamamak lazım. Biri saldırmıcak diğeride sen yobazsın şunu yapsam kesin saldırırsın modunda gezmeyecek bana göre.

Gaziantepliyim
31 yıldır gazıantepde yasıyorum
Okadar sehır gezdım yurt dısı gordum
Gazıantepde kı ınsanlıgı saygıyı goremedım hıc bı yerde
Acıkcası okuduklarıma uzuldum

Gazıantep cogu ilden cook daha buyuk cok gelısmıs cok modern bı sehırdır

Cok fazla göç alan her cesıt din ve mezhebın bı arada sorunsuzca yaşadıgı dogunun parisi dıye heryerde ün yapmış bı sehırdır.

Gece gec saatde rahatlıkla cıkabılıyorum kımse kımseye karısmaz ıstedıgımı gıyerım o rahatlıga sahıp herseyı kaldırabılır bı sehır

Ramazan dıye kepenklere kılıt vurulmuyor musluman olan var olmayan var oruc tutan var tutmayan var nıye dovelim sızı

siz iyi ve örnek bir müslüman olabilirsiniz ama kötü insanlar var. ben karşılaştığım için söylüyorum.
ortaokuldaydık, okulumuz şehir merkezinde arkadaşımın evi de şehir dışında idi. o gün kızcağız regl günü olduğundan niyetli değildi, tüm gün okulda da bir şey yiyemiyorduk ayıp olacak diye. servis beklediği yerde bir lokma çikolata attı ağzına.bunu saygısızlık olarak görüp görmemek sizin vicdanınıza kalmış.
ve sonra taşla kovaladılar arkadaşımı. yıl mekan bilgisi verebilirim. erzurumda yaşandı, benzerlerini de duydum.
herkes saygı duymayabiliyor,
ben de kimseye yürümem, siz-biz olayı yapmayın. bazı şehirler bazı kültürlerde bu hareketler var.

ben de kimsenin dinine imanına karışmam tutan tutar tutmayan tutmaz kimseye bu yüzden şiddet gösterilmesi dışlanması taraftarı değilim asla.
ancak kusura bakmayın siz oruçlu insanlara saygı gösteriyor musunuz ki, onlardan saygı bekliyorsunuz?
hatta size tepki gösterince "yobaz" oluyorlar.
kimse size oruç tutmadığınız için tepki göstermez saygı duymayıp aleni bir şekilde yiyip içtiğiniz için tepki gösterir!

Ben size tuttuğunuz icin saldiriyor muyum mesela sokakta?

maalesef burda bile inşallah dayak yersin yazanlar olmuş...
bir kadın, nasıl olur da bir hemcinsinin kendisiyle aynı şekilde ibadet etmiyor diye dövülmesini diler aklım almıyor...

Hay ağzına sağlık gaziantebi bir kere daha sevdim sayenizde
Amaç yer mekan sormak değil zaten hiçbir zaman olmadığı gibi
Teşekkür ederim ALLAH kotu niyetli insanlarfan uzak etsin herzaman beklerim Gaziantep e emin olun pişman olmazsınız sıcağı dışında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…