gaziantepte ramazan

Dun bursanin bir ilcesinde bir aileye linc girisimi yasanmis. Ramazan ayinda oruc tutmadiklari icin saldiriya ugramis insanlar hic duymadik diyenlere saskinlikla bakiyorum. Haberlerde izledim. Bu insanlar gercekten garipler

hiç duymadık diyenlere ayrı, saygı vs diyenlere ayrı şaşırıyorum,
karşında su içildi diye tahrik olacaksan adam döveceksen ne anladım ben o ibadetten?
bunlar anne-baba değil mi, çocuğuna yemek yapmıyor mu?
restoranda, otelde çalışan akşama kadar döner başında, fırında hem yemek yapıp, su servis edip hem oruç tutan insan değil mi?
yıllarca annem ramazanda, babam muharremde oruç tuttu, biz aynı evde yedik içtik, kimse kimseyi saygısızlıkla suçlamadı, önce insan olmak ve saygıyı hakedenin sadece kendisi/kendi inancındaki olmadığını bilmek gerek...

herkes orunu kendi icin tutmali. Ben orucluyum ama musafirim orycsuzsa kahvesini yapiyorum binbir ısrarla limonatami kekimi ikram ediyorum.

Siz biraz dikkat ederseniz problem olmaz.

Sato

Saptirma ustası bunlar anacim
Valla ben senin yerinde olsam giderim
Zaten genelde turistik ,bilinen yerlere gideceksin ,oralarda da çoğunlukta senin gibi gezen insanlar olduğu için kimse yadırgamaz .bir de o sıcakta oruçlu insanlar çok çıkıp gezmezler ,evde dinlenirler .
Ben daha gecen hataya gittim ,çok da rahattı zaten gezdiğin yerlerde herkes birşeyler yiyip içiyor,kimse de bakmıyor

Mesela ben bi şişe suyu bir anda icemem. Yudum yudum icerim.
Her yudumda koridora mi cikalim? İşi gücü birakip

Ne duymaması ya daha geçen hafta din adamının biri televizyonda bas bas regl olan kadın sokakta yemek yerse dayak yer dedi.
Nasıl duymuyorlar kandırmasın kimse.
Neden rahatsiz oluyorlar anlamiyorum. Ben her sabah esime cocuguma kahvalti hazirliyorum, onlar yerken kitap okuyorum. Hic rahatsiz olmadim. Canim falan cekmiyor. Mutlu oluyorum hatta aaaa benim oglan ne guzel yiyor diye
Calisirken hamileyken cok sorun yasadim,masada su icemezsin, kalk mutfaga git orada da oturanlar var yine icemezsin, napayim wcde su mu iceyim valla yiprandiydim.

sorulariniz normal de uslubunuz gereksiz sert olmus bu yuzden tepkileri cekmissiniz uzerinize. hos tepkilerde cok fazla ama neyse..
daha hala yaziliyor da konu sahibi oruc tutana yobaz dememis. oruc tutup herkesin buna mecbur olduğunu dusunen zihneiyetlere demis..

neyse konunuzda gecen sorulara cevap almissiniz bari konunuzu kapatin da daha fazla insanlar polemige girip yok yere ceza almasin.

Hay ağzına sağlık kardeşim ya

bizim evde yıllarca muharremde babam, ramazanda annem oruç tuttu,
kimse kimseye saldırmadı, kınamadı, saygısızlıkla suçlamadı, herkes ibadetinin gereğini yaptı.
bunlar gerçek ibadet nasıl yapılır, herkes nasıl kendinden sorumlu olur bilmeyenler işte.

Degil mi ama? Restoranda iftar yaparken hic dusunme geregi duymuyorlar o kendilerine servis yapan insan da acaba oruclu mu acaba orucunu acabildi mi diye. Saygiysa herkese saygi. Herkes isine geldigi gibi davraniyor.

Şu bi gerçek en başta ben bu orucu tutuyorsam kendime tutuyorum. Tutmayanda bana göre kendi kaybediyor. Onlarla ne alıp veremediğim olabilir de onlara ters bakabilirim ki. Cehalet bu tabii kii...
ama aşağıdaki mesajda dahil bütün konunun amacı yazdıklarınızdan belli oluyor.

Oruç tutan daha güzel şekilde ifade edebilir değilmi sıkıntısını, sizde sıkıntınızı daha güzel ifade edebilirsiniz.

Olayın buralara geleceği belliydi yani ilk mesajınızdan sizde pekala biliyorsunuz.
Hamile halinizle dovebilirler. Bence dikkat edin. Bu ülke artık malesef böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…