- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi lou salome
-
Dun bursanin bir ilcesinde bir aileye linc girisimi yasanmis. Ramazan ayinda oruc tutmadiklari icin saldiriya ugramis insanlarhic duymadik diyenlere saskinlikla bakiyorum. Haberlerde izledim. Bu insanlar gercekten garipler
Valla ben senin yerinde olsam giderimSato
Saptirma ustası bunlar anacim
Mesela ben bi şişe suyu bir anda icemem. Yudum yudum icerim.Mesela oruc tutanlar 18 saat su içmeden durabiliyorsa, siz de su içerken koridora çıkma nezaketini gösterebilirsiniz diye düşünüyorum. Yani gösterirseniz ölmezsiniz. Bu dinden öte, insanın insana saygısıdır
Neden rahatsiz oluyorlar anlamiyorum. Ben her sabah esime cocuguma kahvalti hazirliyorum, onlar yerken kitap okuyorum. Hic rahatsiz olmadim. Canim falan cekmiyor. Mutlu oluyorum hatta aaaa benim oglan ne guzel yiyor diyeNe duymaması ya daha geçen hafta din adamının biri televizyonda bas bas regl olan kadın sokakta yemek yerse dayak yer dedi.
Nasıl duymuyorlar kandırmasın kimse.
Aynen çoğunluğa ait olma rahatlığı ve boşvermişliği.Duymamak degil, baslarina gelmedigi surece sorun yok.
Bisey söylimmi senin derdin cok baska.Ve canlarını cektirmemek.
Sizin anlayışınız ne? Tutmayanlar bütün gün ac gezsin mi? Sizin saygi anlayışınız cok komik.
İnanın artik konularinizi sadece karsit fikirlileri kiskirtmak amacli yazdiginizi düşünüyorum
Yobaz ne demek ya bende oruc tutuyotumda tutmayanlara dindiz imandiz gözüyle bakmiyorum herkesin hayati kendine deyip geciyorum peki siz ne akla hizmet bu insanlari yobaz diye yaftaliyorsunuz
Siz alın sevgilinizlevsarabinizi elinize kendiniz gibi elit zumrenin olfugu mrkanlarda cılginca eglenin yobazlarin oldugu memlekette ne isiniz var
Sizmi saldirmiyormusunuz?Yürü be captain.
Saygı saygi diye aglarlar.
Ama Biz onlara saldirmazken, onlar bize saldırır.
Bunları yazan parmaklarını öpeyim. Bir alevi olarak aynen dediğin gibi yaşıyoruz inancımızı. Bizde eğlence yapılmaz, etli yemek yenmez, su içmeyiz, tv açılmaz yas tutarız çünkü. Kime ne demişliğimiz var, eğlenmeyin, düğün yapmayın, müzik dinlemeyin diye kim bizden tek laf duydu acaba. Milyon defa dünyaya gelsem Alevi olarak doğmak isterdim. Ailemin bana en büyük iyiliği bu sanırım.
Degil mi ama? Restoranda iftar yaparken hic dusunme geregi duymuyorlar o kendilerine servis yapan insan da acaba oruclu mu acaba orucunu acabildi mi diye. Saygiysa herkese saygi. Herkes isine geldigi gibi davraniyor.hiç duymadık diyenlere ayrı, saygı vs diyenlere ayrı şaşırıyorum,
karşında su içildi diye tahrik olacaksan adam döveceksen ne anladım ben o ibadetten?
bunlar anne-baba değil mi, çocuğuna yemek yapmıyor mu?
restoranda, otelde çalışan akşama kadar döner başında, fırında hem yemek yapıp, su servis edip hem oruç tutan insan değil mi?
yıllarca annem ramazanda, babam muharremde oruç tuttu, biz aynı evde yedik içtik, kimse kimseyi saygısızlıkla suçlamadı, önce insan olmak ve saygıyı hakedenin sadece kendisi/kendi inancındaki olmadığını bilmek gerek...
Tabii ki çıkmak zorunda değilsiniz. Sizin nezaket seviyeniz kullandığınız her kelimeden belli oluyor.Mesela ben bi şişe suyu bir anda icemem. Yudum yudum icerim.
Her yudumda koridora mi cikalim? İşi gücü birakip
Hamile halinizle dovebilirler. Bence dikkat edin. Bu ülke artık malesef böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?