gaziantepte ramazan

Yemekhane kapanacak dediler sonra kumanya verilecek dendi kumanya zeytin peynir domates salatalık oluyo bunun için kart okutup para ödicem bir de yemekhaneye, elbette kimse çıkmıyo avm de yiyo millet, tabi en ucuz yemek 10 tl olduğundan bu ayı en az 200 TL yemek parasıyla kapatıcaz benim 300 350 olur, şimdi saygı konusuna hiç girmeyelim

Oruc ben de tutamiyorum.tutabilene sonsuz saygi duyuyorum.bu neden le kimsenin gozune soka soka ne su icerim ne yemek yerim.
Oruc tutmuyorsunuz diye kimse sizi taslamaz isirmaz merak etmeyin.
Sizin tabirle yobaz degiller.
Oruc ben de tutamiyorum.tutabilene sonsuz saygi duyuyorum.bu neden le kimsenin gozune soka soka ne su icerim ne yemek yerim.
Oruc tutmuyorsunuz diye kimse sizi taslamaz isirmaz merak etmeyin.
Sizin tabirle yobaz degiller.
Ay ısırılmaktan çok korkarim :)

Amacını anlamıyorlar çünkü neden tuttuklarını bilmiyorlar, amaç açın halinden anlamak değil mi? E tamam al işte sana fırsat anla işte nasıl oluyormuş.
Diğer aylarda sokakta aç, fakir insanlar varken yemek yediğinde o insanlar ne hissediyor, onu anlayacaksın işte.
Ki sen akşam olunca yemeğini, suyunu doya doya yiyip içeceksin, o insanlar onu da yapamıyor çoğu zaman.
Gel de anlat işte. Hep bana saygı duy ama benden bekleme anlayışı.

Yobazlık ne kadar hoş değilse sizin gibi geniş mezheplilik de hoş değil.
Çok mecbur kalmadıkça oruçlu olma ihtimali olan bi garsondan hizmet bekleyemem. Bu tamamen dinime ve dinimin değerlerine olan saygımdandır. Ki bizim ülkemizde bi alman bi abdli bize bizden çok saygı duyarken kendi vatandaşımızın yobazlar bana saldırırmı diye embesilce bi soru sorması adamı cidden tahrik ediyo. Sonra yobaz diyolar.
Sana saldırırlar hatta linç ederler. Gitme sen oraya

Degil mi ama? Restoranda iftar yaparken hic dusunme geregi duymuyorlar o kendilerine servis yapan insan da acaba oruclu mu acaba orucunu acabildi mi diye. Saygiysa herkese saygi. Herkes isine geldigi gibi davraniyor.

işte tüm sorun burda, bir kesim sadece kendini saygıdeğer buluyor, diğerlerinin he yaptığı, ne hissettiği, ne yaşadığı kimin umrunda...

Arkadaşlar,

Diğer konulardan kızıp burada zehir saçmak da bana doğru gelmiyor. Diğer konusunda ben de açtığı konuları görünce bu üyenin kafamda çizdiğim profil olmadığını söylemiştim adilce ve yine birisini sevmiyoruz diye ona her konuda gıcık yorumlar yapmak da adil gelmiyor. Kız oruç tutanlara yobaz demiş gibi saldırılmış, ben de sahura kalkamadan çalışan ve oruç tutan insanım ama oruç tutmayanlara özgürlük tanımayan yobazların olduğunu bilen birisiyim. Yok mu bu çoğunluktan bu ülkede? Kendi nefsimizi terbiye ediyoruz diye kendi nefsi ile bir hesaplaşma içine girmeyen insanlara ne haddimize yanımızda yemek yiyor, su içiyor diye sözde bir saygı beklemek. Bu kişisel bir ibadet kimse saygı falan göstermek zorunda değil. Ben öyle düşünmüyorum, tuttuğum oruç Allah ile benim aramda. Doğu illerinin bu konularda daha sıkı olduğunu biliyoruz, ben konuda absürt bir şey görmedim. Saldırmaya gerek yok bence.

Pardon da ben Zaten dayak atmaya hakları var diye bir cümle kullanmadım. Nereden ne bulsak da yürüsek diye bakıyorsunuz.
Arkadaş saygıdan bahsediyor ya güya ben onun üzerinde duruyorum. Saygı bekliyorsa önce saygı gösterecek. O zaman korktuğu başına gelmez. Ki dayak olayını ben burda okuyorum. Ama hiç bir müslüman oruç tutmuyor karşımızda yiyiyor içiyor diye saldırmaz birine. Muhtelemen sözlü münakaşadan sonra gelişmiştir olay diye düşünüyorum
. Bu tür bir davranış tabiki müslümana yakışmaz.

Bursanin neresi ki orasi?
Ben ramazanda gayet yiyip icen cok gordum, heykel yildirim tarafinda bagnazlar bulunur belki ama nilufer' de okadar cikmiyor zannimca.
Hamileye ne sorabilir ki insan, bnde hamileyken oruc tutmadim, manav aldigim kirazi yikayip vermisti yolda canim cekerde yerim diye..

önce saygıyı sen göster, sonra karşındakinden bekle. yobaz diyerek konunun başında hakaret ediyosun, kendin gibi düşünmeyenlere. inşallah bütün " yobaz"lar toplanıp ramazının 1000. dayağını atarlar. o şekilde saygı beklemeden önce göstermeyi öğrenirsin

Çok değişik bir insansınız sözde kendinizi MODERN LAIK biri gibi göstermeye çalışıyorsunuz ama ne kadar da düşüncesi kıt birisiniz. Saygı bekliyorsunuz ama saygı sıfır. Hristiyan yahudi ateist budist hindu her şey olabilirsiniz ama maalesef insanlık namına hiç birşey almamissiniz. Konulariniza baktım da ıslamiyeti yaşayanları bir küçümseme yada doğu güneydoğulu olanları küçümsemeye çalışma çok yazık. Keşke ilimden önce ahlak terbiyesi alsaymissiniz. GAZIANTEPLIYIM sukur kimsiniz nesiniz bilmiyorum ama hic iyi niyetli degilsiniz. Ama şu aziz mübarek günlerde duamda olacaksınız ALLAH hidayet versin anlayış versin. Merak etmeyin dayak yemezsiniz tahrik etmediğiniz sürece ANADOLU insanı misafirperverdir umarım kötü düşüncelerinizi oralar da kusmazsiniz. Iyi gezmeler.

Bir sürü saldıri oluyor bu ulkede.
Eger haberlerde görmüyorsaniz Devekuşu gibi kafanizi kuma gommussunuz demektir.
Biraz haberiniz olsun ulkede olanlardan..cahil kalmayın.
Bu saldiri antepte de var mi diye sormak gayet yerinde bir soru..Çünkü pek cok yerde var. Sayin devekusu hanim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…