- 6 Aralık 2010
- 6.158
- 1.549
- 373
- Konu Sahibi lou salome
-
Çok doğru söylediniz..Korkmayın bu zamanda kimse kimseyi oruç tutmuyor diye dövmez, bir baba bile oğluna laf geçiremiyorken.
Uslubunuz ve yazdıklarınız çok itici. Oruc tutanlar sizin gözünüzde yobaz oluyorsa oruc tutmayanlar da bizim gözümüzde yobaz !
Gezmek için 365 gün icerisinde ramazan ayını mı buldunuz?
Kafe,restorant acık degil diye endişeleriniz varsa 15gün sonra ramazan bitiyor! Bi zahmet sabredin
Ve canlarını cektirmemek.Sizin saygıdan anladığınız ağızlarına zorla yemek sokmamak , zorla su icirmemek mi oluyor?
Evet gerçekten çok güzel bi saygı anlayışınız var.
Oruç tutanlar yobaz oluyorsa siz ne oluyorsunuz acaba??
Sizin cok kültürlü oldugunuz uslubunuzdan belli hanimefendi.Haberleri bi izleyin. Var miymis yok muymus. Hem genel kültür oluyor haber izlemek
Önce onlar bana saygi duysun da saldırmamayi öğrensin. Önceligi onlara veriyorum. Hem ben onlara saldirmiyorum.
Ben kimsenin canını cektirmeye calismam. Ama oturup bi kahve de icerim yani
Hamile halinizle dovebilirler. Bence dikkat edin. Bu ülke artık malesef böyle.okul kantini dahil tüm mekanları kapalı,sokakta korkumdan su içemediğim ve arkadaşımın çikolata yediği için taşlandığı yer erzurum,memleketin çok farklı illerinde yıllarca yaşadım. diyarbakırda sorun yoktu.ilden ile değişiyordur
antepi bilemiyorum. daha turistik bir yer olduğu için hoşgörü daha fazla olabilir.ama şu anda ankarada da cesaret edip de sokakta bir şey yiyemem.
Deniz kenari yerler de güzel oluyor. Hem ucuz hem kafa dinliyoruz.Konu sahibinin sorduğu soru açıkken bu kadar saptırılması garip ..üslup noktasında biraz daha yumuşak olabilirdi ama bu linci de haketmiyor bu konu Ayrıca gezmek için Ramazan ayını mı buldunuz diyen arkadaşlara bilgi; uçak biletlerinde Ramazan ayında çok ciddi kampanyalar yapıldı .,onun için herkes Ramazan ayında geziyor .
Canım öyle istedi.Neden ramazan ayı madem insanların bu ayda yobaz olduklarını düşünüyorsunuz bilerek mi bu ayı seciyorsunuz
Oruç Allahla kul arasında bir ibadettir. Bu sene ben de tutamıyorum. Ama tuttuğum gibi, tutmadığım da Allahla benim aramda. Ben tutmadığımı herkese acarsam, aleni şekilde yer içersem, herkesin de laf söylemeye hakkı olur.
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dinde zorlama yoktur, kimse oruc tutmak zorunda değil. Ama oruc tutana saygı duymak zorunda. Nereye giderseniz gidin, toplum içinde yaşamanın kuralıdır bu.
Hakaret, kotu soz, tartaklama vs kimsenin hakkı değil elbette. Ama koca insansınız. Musluman olup olmamaniz hic onemli degil, musluman bir ulkede sanırım 1 ay gibi kısa bir süreyi dışarıda yemek yemeden geçirebilirsiniz
bu ülkede 20 milyondan fazla alevi yaşıyor ve bunların büyük bölümü muharrem ayında oruç tutuyor, ama ülkenin geri kalanının bundan haberi bile olmuyor.
kimseye biz oruçluyuz saygı duy karşımda su içme, yemek yeme demiyorlar mesela,
ihtişamlı iftar sofraları kurup resimlerini boy boy paylaşmıyorlar.
kimseyi karşımda yemek yedin diye dövmüyorlar,
bunları yapana yobaz denir işte, oruç tutana değil.
Ama laiklik bir din değildir. Zaten bir ülkenin degil, insanların dini olur.?
pardon.
Türkiye Cumhuriyeti laik bi ülke. cumhuriyetin ilanından, halifeliğin ve saltanatın kaldırılmasından beri de müslüman bi ülke olarak anılmıyor zaten. sizi 2017 yılına davet ediyorum.
müslümanlar çoğunlukta dersiniz anlarım. ama Türkiye müslüman bi ülke değildir. Laiktir.
Aynen ,ben bu ramazan ayında nerdeyse her hafta bir il geziyorum ,çok ciddi kampanyalar yapıldı .Deniz kenari yerler de güzel oluyor. Hem ucuz hem kafa dinliyoruz.
Tamam canım canlarını cektirmeyeceksen ulu orta bir yerde yemeyeceksindir. O zaman dayak da yemezsin endişelenme.Ve canlarını cektirmemek.
Sizin anlayışınız ne? Tutmayanlar bütün gün ac gezsin mi? Sizin saygi anlayışınız cok komik.
Ama laiklik bir din değildir. Zaten bir ülkenin degil, insanların dini olur.
Sizin anlayacaginiz sekilde, Türkiye, müslümanların cooook büyük çoğunlukta yaşadığı bir ülkedir :)
Hamile halinizle dovebilirler. Bence dikkat edin. Bu ülke artık malesef böyle.
Mesela oruc tutanlar 18 saat su içmeden durabiliyorsa, siz de su içerken koridora çıkma nezaketini gösterebilirsiniz diye düşünüyorum. Yani gösterirseniz ölmezsiniz. Bu dinden öte, insanın insana saygısıdırŞu tartışmaya girmeyeyim dedim ama konu sahibi işini biliyo doğrusu,dayanamadım,ülkenin dini olmaz insanların olur, o zaman sokaktaki fıskiyeleri falan da kapatalım oruç tutanlar susuyo diye,oruçlu adam kendine dönmeli o ne yiyo ne içiyo diye gözü fel fecir okumamalı
Ofiste 2 kişi tutuyor 2 kişi tutmuyo, ben her su içecek olmamda koridorun bi başına gidip tuvalete mi gideyim masanın altına mi gireyim içeceğim elbette ve bu saygısızlık değil, ha nedir ohhh be ne suymuş falan derim o nahoş olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?