gaziantepte ramazan

okul kantini dahil tüm mekanları kapalı,sokakta korkumdan su içemediğim ve arkadaşımın çikolata yediği için taşlandığı yer erzurum,memleketin çok farklı illerinde yıllarca yaşadım. diyarbakırda sorun yoktu.ilden ile değişiyordur
antepi bilemiyorum. daha turistik bir yer olduğu için hoşgörü daha fazla olabilir.ama şu anda ankarada da cesaret edip de sokakta bir şey yiyemem.

Çok doğru söylediniz..

Sizin saygıdan anladığınız ağızlarına zorla yemek sokmamak , zorla su icirmemek mi oluyor?
Evet gerçekten çok güzel bi saygı anlayışınız var.
Ve canlarını cektirmemek.

Sizin anlayışınız ne? Tutmayanlar bütün gün ac gezsin mi? Sizin saygi anlayışınız cok komik.

Sizin cok kültürlü oldugunuz uslubunuzdan belli hanimefendi.

Konu sahibinin sorduğu soru açıkken bu kadar saptırılması garip ..üslup noktasında biraz daha yumuşak olabilirdi ama bu linci de haketmiyor bu konu Ayrıca gezmek için Ramazan ayını mı buldunuz diyen arkadaşlara bilgi; uçak biletlerinde Ramazan ayında çok ciddi kampanyalar yapıldı .,onun için herkes Ramazan ayında geziyor .

Hamile halinizle dovebilirler. Bence dikkat edin. Bu ülke artık malesef böyle.

Deniz kenari yerler de güzel oluyor. Hem ucuz hem kafa dinliyoruz.

Şu tartışmaya girmeyeyim dedim ama konu sahibi işini biliyo doğrusu,dayanamadım,ülkenin dini olmaz insanların olur, o zaman sokaktaki fıskiyeleri falan da kapatalım oruç tutanlar susuyo diye,oruçlu adam kendine dönmeli o ne yiyo ne içiyo diye gözü fel fecir okumamalı

Ofiste 2 kişi tutuyor 2 kişi tutmuyo, ben her su içecek olmamda koridorun bi başına gidip tuvalete mi gideyim masanın altına mi gireyim içeceğim elbette ve bu saygısızlık değil, ha nedir ohhh be ne suymuş falan derim o nahoş olur

Ama laiklik bir din değildir. Zaten bir ülkenin degil, insanların dini olur.
Sizin anlayacaginiz sekilde, Türkiye, müslümanların cooook büyük çoğunlukta yaşadığı bir ülkedir :)

Ben Antep'te bir süre kaldım.
Kınanmanız, tepki görmeniz çok çok yüksek bir ihtimal. Hatta İstanbulla karşılaştırılamaz bile.
Antep mutfağını tatmak istiyorsanız ramazandan sonra gelmenizi tavsiye ederim...

Ama laiklik bir din değildir. Zaten bir ülkenin degil, insanların dini olur.
Sizin anlayacaginiz sekilde, Türkiye, müslümanların cooook büyük çoğunlukta yaşadığı bir ülkedir :)

ben zaten laiklik bi din demedim ki. zaten ülkenin dini olmaz bunu ben size söylüyorum, siz anlamıyorsunuz. çünlü ilk mesajınızda Türkiye müslüman bi ülke diyen sizsiniz.

ayrıca müslümanların büyük çoğunlukta olması illa sadece onlara saygı duymamız gerektiği anlamına gelmiyor.

Hamile halinizle dovebilirler. Bence dikkat edin. Bu ülke artık malesef böyle.

malesef genel olarak toplumda bir hoşgörüsüzlük var, ramazan aynın tam tersi hoşgörü anlayış kardeşlik ayı olması gerektiğini düşünüyorum. herkes birbirine saygı gösterse, trafikte işte sokakta ama olmuyor. kin ve nefret, karşındaki bizden değilsin diye dışlamak moda olmuş.

Mesela oruc tutanlar 18 saat su içmeden durabiliyorsa, siz de su içerken koridora çıkma nezaketini gösterebilirsiniz diye düşünüyorum. Yani gösterirseniz ölmezsiniz. Bu dinden öte, insanın insana saygısıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…