- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.408
- 798
- Konu Sahibi lou salome
-
Dun bursanin bir ilcesinde bir aileye linc girisimi yasanmis. Ramazan ayinda oruc tutmadiklari icin saldiriya ugramis insanlarbu ülkede 20 milyondan fazla alevi yaşıyor ve bunların büyük bölümü muharrem ayında oruç tutuyor, ama ülkenin geri kalanının bundan haberi bile olmuyor.
kimseye biz oruçluyuz saygı duy karşımda su içme, yemek yeme demiyorlar mesela,
ihtişamlı iftar sofraları kurup resimlerini boy boy paylaşmıyorlar.
kimseyi karşımda yemek yedin diye dövmüyorlar,
bunları yapana yobaz denir işte, oruç tutana değil.
Ama laiklik bir din değildir. Zaten bir ülkenin degil, insanların dini olur.
Sizin anlayacaginiz sekilde, Türkiye, müslümanların cooook büyük çoğunlukta yaşadığı bir ülkedir :)
Bunları yazan parmaklarını öpeyim. Bir alevi olarak aynen dediğin gibi yaşıyoruz inancımızı. Bizde eğlence yapılmaz, etli yemek yenmez, su içmeyiz, tv açılmaz yas tutarız çünkü. Kime ne demişliğimiz var, eğlenmeyin, düğün yapmayın, müzik dinlemeyin diye kim bizden tek laf duydu acaba. Milyon defa dünyaya gelsem Alevi olarak doğmak isterdim. Ailemin bana en büyük iyiliği bu sanırım.bu ülkede 20 milyondan fazla alevi yaşıyor ve bunların büyük bölümü muharrem ayında oruç tutuyor, ama ülkenin geri kalanının bundan haberi bile olmuyor.
Çok doğru yazmissiniz hanimefendi. Çerçeveletip duvara asmalik bi yazı.bu ülkede 20 milyondan fazla alevi yaşıyor ve bunların büyük bölümü muharrem ayında oruç tutuyor, ama ülkenin geri kalanının bundan haberi bile olmuyor.
Tamam canım canlarını cektirmeyeceksen ulu orta bir yerde yemeyeceksindir. O zaman dayak da yemezsin endişelenme.
Arkadaşım,Yani ben kimsenin agzina zorla su tutmuyorsam, onlar da bana su icemezsin dememeli değil mi...
Hoşgörü mensubu olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum...
Mesela oruc tutanlar 18 saat su içmeden durabiliyorsa, siz de su içerken koridora çıkma nezaketini gösterebilirsiniz diye düşünüyorum. Yani gösterirseniz ölmezsiniz. Bu dinden öte, insanın insana saygısıdır
Herkes nüfustaki dini ibaresini degistirmekte serbest. Ayni oruc tutup tutmamakta serbest olduğu gibi. Benim hic bir yorumumda oruc tutmakla ilgili tek kelime bulamazsiniz. Ben oruc tutanlarin olduğu bir ortamda açık şekilde yemek yemekten bahsediyorum. Lütfen daha iyi okuyunBu çoğunluk neye göre belirleniyor, nüfus cüzdanında islam yazan birçok tanıdığım ya deist ya agnostik mesela, ya da müslüman olup oruç tutmayayı tercih eden de var bunu sayısal verilere mi dökelim, tutan tutar tutmayan tutmaz
Saptirma ustası bunlar anacimKonu sahibinin sorduğu soru açıkken bu kadar saptırılması garip ..üslup noktasında biraz daha yumuşak olabilirdi ama bu linci de haketmiyor bu konu Ayrıca gezmek için Ramazan ayını mı buldunuz diyen arkadaşlara bilgi; uçak biletlerinde Ramazan ayında çok ciddi kampanyalar yapıldı .,onun için herkes Ramazan ayında geziyor .
Ne duymaması ya daha geçen hafta din adamının biri televizyonda bas bas regl olan kadın sokakta yemek yerse dayak yer dedi.Dun bursanin bir ilcesinde bir aileye linc girisimi yasanmis. Ramazan ayinda oruc tutmadiklari icin saldiriya ugramis insanlarhic duymadik diyenlere saskinlikla bakiyorum. Haberlerde izledim. Bu insanlar gercekten garipler
Yürü be captain.ben zaten laiklik bi din demedim ki. zaten ülkenin dini olmaz bunu ben size söylüyorum, siz anlamıyorsunuz. çünlü ilk mesajınızda Türkiye müslüman bi ülke diyen sizsiniz.
ayrıca müslümanların büyük çoğunlukta olması illa sadece onlara saygı duymamız gerektiği anlamına gelmiyor.
Tamam canım canlarını cektirmeyeceksen ulu orta bir yerde yemeyeceksindir. O zaman dayak da yemezsin endişelenme.
Duymamak degil, baslarina gelmedigi surece sorun yok.Ne duymaması ya daha geçen hafta din adamının biri televizyonda bas bas regl olan kadın sokakta yemek yerse dayak yer dedi.
Nasıl duymuyorlar kandırmasın kimse.
Herkes nüfustaki dini ibaresini degistirmekte serbest. Ayni oruc tutup tutmamakta serbest olduğu gibi. Benim hic bir yorumumda oruc tutmakla ilgili tek kelime bulamazsiniz. Ben oruc tutanlarin olduğu bir ortamda açık şekilde yemek yemekten bahsediyorum. Lütfen daha iyi okuyun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?