gaziantepte ramazan

Dun bursanin bir ilcesinde bir aileye linc girisimi yasanmis. Ramazan ayinda oruc tutmadiklari icin saldiriya ugramis insanlar hic duymadik diyenlere saskinlikla bakiyorum. Haberlerde izledim. Bu insanlar gercekten garipler

Ama laiklik bir din değildir. Zaten bir ülkenin degil, insanların dini olur.
Sizin anlayacaginiz sekilde, Türkiye, müslümanların cooook büyük çoğunlukta yaşadığı bir ülkedir :)

Bu çoğunluk neye göre belirleniyor, nüfus cüzdanında islam yazan birçok tanıdığım ya deist ya agnostik mesela, ya da müslüman olup oruç tutmayayı tercih eden de var bunu sayısal verilere mi dökelim, tutan tutar tutmayan tutmaz

Merhaba konu sahibi.
Elbet açık kafeler bulursunuz bugün her şey para olmuş durumda çünkü, bütün mekanların kapalı olması imkan dahilinde olmaz. Gaziantep'i bilmem ama muhafazakar yerlerde yaşadım daha önce. Sokakta yiyip içmek biraz problem ama bir kafede açık alanda bile olsa oturunca hiç sıkıntı kalmıyor, garip. Ama ben olsam tercihimi rahat hareket edebilmek adına daha batı tarafında deniz kenarı bir tatilden yana kullanırdım ki yeni döndüm sayılır öyle bir tatilden hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Sokakta yiyenle sıkıntım yok olamaz, zaten yabancı memleketteyim. Ama evime bir saatliğine gelen biri de bi zahmet su isteyip yuzume baka baka icmesin. Yani disarıda adım bası su satılıyor. Bence bu saygısızlıktır. Yoksa ben gun boyu zaten cocuklarımı yiyip iciriyorum.
Sizin konuyu yazıs tarzınız sırf tahrik.
Benim yasadıgım ilde böyle problemler hiç olmazdı ama turkiyede olmuyor da denemez. Siz saygıdan olmasa da kendi guvenliğiniz icin erteleyiverin

Bunları yazan parmaklarını öpeyim. Bir alevi olarak aynen dediğin gibi yaşıyoruz inancımızı. Bizde eğlence yapılmaz, etli yemek yenmez, su içmeyiz, tv açılmaz yas tutarız çünkü. Kime ne demişliğimiz var, eğlenmeyin, düğün yapmayın, müzik dinlemeyin diye kim bizden tek laf duydu acaba. Milyon defa dünyaya gelsem Alevi olarak doğmak isterdim. Ailemin bana en büyük iyiliği bu sanırım.

Çok doğru yazmissiniz hanimefendi. Çerçeveletip duvara asmalik bi yazı.

Zavalli aleviler yaa. Çok severim. Çok insandirlar. Ve onlarin oruç zamanı hiç duyulmaz nedense. Kimseyi de dovmezler.

Bizim yobazlar saldırır ve isirir anca.

Hataylı biri olarak hataya gitmeni tavsiye ederim heryer açık olur her dinden dilden ırktan insan var çoğunlukta.

Oruç olmamanı yada elbetteki memleketin cahiliyet potansiyelinden dolayı endişeni anlıyorum ama bu kadar endişe etmene falan da gerek yok her oruç tutan 'cahil'dir diye bi dünya yok çünkü.

Son düzenleme:
Yani ben kimsenin agzina zorla su tutmuyorsam, onlar da bana su icemezsin dememeli değil mi...

Hoşgörü mensubu olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum...
Arkadaşım,
Sana şöyle özet geçeyim genelde asla şehir falan vermem.

İstanbul'da yaşıyorum, Hatay da üniversite okudum, Kahramanmaraşlıyım. ( annem birkaç sene Antep te yaşadı)

Aslaaa ve assslaaaa şu dediğine birrr kez dahi karşılaşmadım.( tesettürlüyüm ve çevremde her dinden her görüşe mensup arkadaşlarım oldu)

Ne görmek istiyorsanız onu görüyorsunuz arkadaşlar, yok öyle bi dünya artık. Yobazlık sizin kafanızda kalmış ama artık o yaşam Yok. Umarım farkedersiniz.

Ben bunu saygısızlık olarak görmediğim için hiç öyle bir gerek duymuyorum, kaldı ki personel şubede çalışıyorum çoğu zaman çişe gitmeye vaktim olmuyor nerde kaldı suya gidecem

Herkes nüfustaki dini ibaresini degistirmekte serbest. Ayni oruc tutup tutmamakta serbest olduğu gibi. Benim hic bir yorumumda oruc tutmakla ilgili tek kelime bulamazsiniz. Ben oruc tutanlarin olduğu bir ortamda açık şekilde yemek yemekten bahsediyorum. Lütfen daha iyi okuyun

Sato
Saptirma ustası bunlar anacim

Mune yüzde yüz polemik yaratmak amaçlı açılmış bir konu.

eğer gaziantepteki durumu sorgulamak olsaydı niyet ballandıra ballandıra anlatmaz, meşhur tatlarını deneyebilir miyiz diye geçiştirirdi.

aradan yobaz demeler laf sokmalar.

oruç tutmuyorum, evet oruçlu olanların oruçsuzlara yaptığı baskıdan iğreniyorum. hiçbir aç, benim karnım aç sen de gözümün önünde yeme diyemez. oruçsuz olanın kendini kısıtlamasına gerek yok orucun amacı açlığın aç olanın halini anlamak. hayat durduktan nefsinizi zorlayan olmadıktan sonra yata yata orucun ne anlamı var.

konu tamamen kk'yı karıştırmak için açılmış sabote amaçlı konu. Kazen ve Mune üsluptan da anlayacaktır.

Usturuplu bir sekilde yemek yiyen su icen gorunce niye rahatsiz olunur ki? Oruclu oldugum zaman sokakta su icen yemek yiyen insanlar beni hic rahatsiz etmedi. Gizli kapakli yiyip icmek zorunda degil insanlar. Sizler orucluyken milletin yedigine ictigine takiliyorsaniz vay halinize.

Dun bursanin bir ilcesinde bir aileye linc girisimi yasanmis. Ramazan ayinda oruc tutmadiklari icin saldiriya ugramis insanlar hic duymadik diyenlere saskinlikla bakiyorum. Haberlerde izledim. Bu insanlar gercekten garipler
Ne duymaması ya daha geçen hafta din adamının biri televizyonda bas bas regl olan kadın sokakta yemek yerse dayak yer dedi.
Nasıl duymuyorlar kandırmasın kimse.

Yürü be captain.
Saygı saygi diye aglarlar.
Ama Biz onlara saldirmazken, onlar bize saldırır.

Tamam canım canlarını cektirmeyeceksen ulu orta bir yerde yemeyeceksindir. O zaman dayak da yemezsin endişelenme.

insanlar nefislerine hakim olamıyorsa neden dayak ile terbiye etmeye çalışıyorlar karşılarındakini?
bizim dinimizde de kültürümüzde de dayak ile karşındakini terbiye etmek var mıdır?
allahın muaf tuttuğu hasta,yaşlı,çocuk, hamile, seferi insanlar sokakta bayılmamak için su içince müdahele etmek kimin haddine?
hangi peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmayalım.
bizim dinimiz hoşgörü dinidir, zorlama yoktur.

Ben su içmekten bahsediyorum ama, yemeğin zaten 1 öğünü iş saatlerine denk geliyor ve yemekhane kapalı olduğu için hasta ve hamile arkadaşlarla birlikte avm ye gidiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…