gaziantepte ramazan

Gaziantep il sınırında bi grup arkadaş hortumla dövüyoruz
Islak odun da iyi oluyor bi de kızılcık sopası

Konunun devamı mağduriyetlerin dile getirilmesi, bir takım siyasi mesajlar, ülkem insanı üzerine genellemeler ve buna karşı öfkeli savunma mesajları, kapanış şeklinde sürüp nihayete erecek.

Son düzenleme:
Geçenlerde eski iş arkadaşım nişanlısıyla arabada öldürüldü,öldüren şahısın savunması ise o an kimi el ele görsem öldürecektim demiş,namus bekçisi!
Demem o ki bazı insanlar dışardan destekleneceklerini bildikleri için size
Tepki gösterebilirler ülke onların.Ah dahada yazardımda neyse.

Oruç Allahla kul arasında bir ibadettir. Bu sene ben de tutamıyorum. Ama tuttuğum gibi, tutmadığım da Allahla benim aramda. Ben tutmadığımı herkese acarsam, aleni şekilde yer içersem, herkesin de laf söylemeye hakkı olur.
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dinde zorlama yoktur, kimse oruc tutmak zorunda değil. Ama oruc tutana saygı duymak zorunda. Nereye giderseniz gidin, toplum içinde yaşamanın kuralıdır bu.
Hakaret, kotu soz, tartaklama vs kimsenin hakkı değil elbette. Ama koca insansınız. Musluman olup olmamaniz hic onemli degil, musluman bir ulkede sanırım 1 ay gibi kısa bir süreyi dışarıda yemek yemeden geçirebilirsiniz

Konu sahibi yobaz derken oruç tutmayan insanlara saldıram, küfreden,tahammül edemeyen kesimden bahsediyor diye düşündüm. Hiç oruç tutanlara saldırı olarak algılamadım. Acaba insanlar neden hemen üzerine alınıyor. Ürkütücü geliyor iyice bana.
Antep ilinde sorun olmayacağını düşünüyorum çünkü turistik bir şehir. Turistleri aç bırakmıyorlardır herhalde :)

Oruç tutmadığı için dayak yiyen mi var hiç duymadım diyen arkadaşlara şaşırdım, nerede yaşıyorsunuz hiç haber izlemediniz mi Allahaşkına?

Böyle bir konunun burada açılmasına ayrı şaşırdım, sonucunun nereye varacağı belli olan konuları açmaktaki amaç ne?

Ben tutanlara saybi duyuyorum. Agizlarina yemek.tikmiyorum.

Onlar da bana saygı duymak zorunda.

Korkmayın bu zamanda kimse kimseyi oruç tutmuyor diye dövmez, bir baba bile oğluna laf geçiremiyorken.

Uslubunuz ve yazdıklarınız çok itici. Oruc tutanlar sizin gözünüzde yobaz oluyorsa oruc tutmayanlar da bizim gözümüzde yobaz !

Gezmek için 365 gün icerisinde ramazan ayını mı buldunuz?
Kafe,restorant acık degil diye endişeleriniz varsa 15gün sonra ramazan bitiyor! Bi zahmet sabredin

Ustune alinanlari bi incelemek lazim. Saldırgan tarafları var bence. Bilinçaltı duzeyde.

Peki hanımefendi, bundan sonra ne zamsn gezecegimi size sorarım.

Sana saygı duyulmasını istiyorsan önce sen saygı duy oruç tutanlara da önlerinde bişey yiyip içme.

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.

?
pardon.

Türkiye Cumhuriyeti laik bi ülke. cumhuriyetin ilanından, halifeliğin ve saltanatın kaldırılmasından beri de müslüman bi ülke olarak anılmıyor zaten. sizi 2017 yılına davet ediyorum.

müslümanlar çoğunlukta dersiniz anlarım. ama Türkiye müslüman bi ülke değildir. Laiktir.

bu ülkede 20 milyondan fazla alevi yaşıyor ve bunların büyük bölümü muharrem ayında oruç tutuyor, ama ülkenin geri kalanının bundan haberi bile olmuyor.
kimseye biz oruçluyuz saygı duy karşımda su içme, yemek yeme demiyorlar mesela,
ihtişamlı iftar sofraları kurup resimlerini boy boy paylaşmıyorlar.
kimseyi karşımda yemek yedin diye dövmüyorlar,
bunları yapana yobaz denir işte, oruç tutana değil.

Haberleri bi izleyin. Var miymis yok muymus. Hem genel kültür oluyor haber izlemek
Sana saygı duyulmasını istiyorsan önce sen saygı duy oruç tutanlara da önlerinde bişey yiyip içme.
Önce onlar bana saygi duysun da saldırmamayi öğrensin. Önceligi onlara veriyorum. Hem ben onlara saldirmiyorum.

Ben kimsenin canını cektirmeye calismam. Ama oturup bi kahve de icerim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…