Gebeliği benimseyemedim mi?

Laa-laa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
362
105
103
Herkese merhaba

Bugün itibariyle 9 haftalık hamileyim. Planlı bir hamilelikti. Hamileliğimi öğrendiğim ilk günlerde her şey çokça heyecan vericiydi. Fakat çok uzun sürmedi.

Bulantılarımın başlamasıyla birlikte kendimi değişik ruh halleri içerisinde buldum. Hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Yemek hazırlamak hatta yemek yemek bile tam işkence. Bugün rahatça yiyebildiğim yiyeceği ertesi gün son derece iğrendirici bulabiliyorum. Doğru düzgün yemek yiyemediğim için haliyle güçsüz ve bitkin hissediyorum.

Çalışan bi bayanım. İdare etmekte çok zorlanıyorum artık. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Eşim sağolsun her konuda destekçi. Fazlasıyla yoğun çalıştığı halde ev işlerine çok yardımcı oluyor. Yemeğimi bile hazırlayıp önüme getiriyor. Böyle olunca da vicdan yapıyorum tabi.

Mide bulantım azalsa bile ya belim ağrıyo ya sırtım ya da başka bir yerim. Bütün bu ağrılar da mutsuz hissetmeme neden oluyor.

Hepsinden daha önemli gördüğüm bi durum var. Bazen hamile olduğum için gerçekten mutlu muyum diye soruyorum kendime. Hatta bazen hamile olduğumu bile unutuyorum. Bunun nedeni hamilelikten dolayı yaşadığım değişik ruh halleri olabilir mi sizce?

Etrafımdaki hamile arkadaşlarım ultrasona girmek için can atıyor gün sayıyor. Daha şimdiden anne olduklarını söylüyorlar. Ama ben henüz öyle hissedemiyorum. Onlar kadar hevesli bulmuyorum kendimi. Onlar mı abartıyor bende mi bir sorun var çözemiyorum.

Henüz bebeğimin hareketlerini hissetmediğim için mi benimseyemedim hamileliği?
Yeterince iyi bir anne olamayacak mıyım diye düşünmeden duramıyorum. Ya bebeğime yetemezsem?

Bu durum hep böyle mi devam edecek yoksa kendime zaman vermeli miyim?

Uzun oldu kusura bakmayın. Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Hayırlı cumalar..

İlk 3 ay ben de alışamadım. Aynı şeyleri yaşadım hamileden çok hasta gibi hissediyordum. 3 ayı geçtikten sonra da hamileliği tam kabullenemedim. Oysa 2 yıldır istediğim bir bebekti. Hormonlardan alt üst oldum sanırım. Psikiyatra gittim mecburen ilaç başladık. 3 ay dolasıya kadar da bitkisel şurup kullanmıştım adını tahmin edersin. Ama şurup çok etkili değildi,mecburen geçirdim o zamanları. Daha bu hafta bebek için alınacakları düşünmeye başladım adapte olmaya başladım. Bulantı ilacı verdi mi doktorun?

normal sanirim hissettiklerin . ben de 13 haftalik hamileyim . 6 . haftadan beri bulantilarim var dusuk tahlikem de oldugu icin sadece uzaniyorum tum gun . annem bakiyor bana .ise de gidemedigim icin kendimi cok ise yaramaz hissediyorum insallah bulantilar gecince bu hislerimiz gecer

O kadar normal bir durum ki bence, ben de aynen böyleyim. Benim hamileliğim de planlıydı. İlk 4 ay sizin gibi çok zor geçti, pişman bile oldum hamile kaldığıma. Şuanda da nasıl seveceğim, nasıl benimseyeceğim. İlk bebeğim gibi sevebilir miyim? gibi sorular var içimde. Kalp atışını duyduğumda da ağlamadım, ağlayanlar var mesela ne bileyim.

Ama şunu biliyorum ki bu durumlar normal... İlk hamileliğimde de böyleydi. Doğumdan sonra da şıp diye normale dönmüyorsunuz, ama zamanla hormonların da devreye girmesiyle inanılmaz bir bağ oluşuyor bebeğinizle aranızda... Bence şuan sadece kendinizi mutlu etmenizi sağlayacak şeylere vakit ayırmaya çalışın ve kontrol/vitamin tarzı şeyleri aksatmayın. Hayırlı doğumlar şimdiden.

çok normal hissettikleriniz. bir kere mideniz bulanıyor. iştahsızlık falan olur kendinizi mutsuz hissedeceksiniz. benim kuzenim eşiyle yatamıyordu kokuyor diye çok normal bu yaşadıklarınız. bende hamileyken tavuğun adını bile duymak istemiyordum. annelik içinizdeki bebeğiniz büyüdükçe hissettikçe artacak. tekmelerini hareket etiğini. benim 9 ay kasık ağrım oldu. hiç geçmeyen bir süre sonra o ağrıyı bile seveceksiniz endişe etmeyin. bloglarda insanların abartı annelik duygularını okumayın herkesin bu süreci farklı geçer. bir kaç haftaya bulantınız geçecek ve annelik her kadına çok yakışıyor. sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

Tek böyle hisseden benmişim gibi düşünmeye başlamıştım neredeyse.
Evet bi ilaç verdi doktorum ama hiçbir işe yaramadı nedense. Tuzlu çubukla bütünleştim diyebilirim.

Sizin bir de düşük tehlikeniz varmış. Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak nasip olsun inşallah.

Tek böyle hisseden benmişim gibi düşünmeye başlamıştım neredeyse.
Evet bi ilaç verdi doktorum ama hiçbir işe yaramadı nedense. Tuzlu çubukla bütünleştim diyebilirim.

Bulantı için sadece bir ilaç yok ki ama. Ben de karamsardım geçmeyecek diye şu an 3.ilaçtayım mesela. Anca iyi geldi.

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Galiba hepsi hormonların etkisidnden. Umarım geçicidir. Size de hayırlı doğumlar.

Bedensel ve ruhsal anlamda degisecegin bir 9 aya girdin
Hissettiklerin cok normal
Zamanla alisirsin keyif de alirsin.

Ama kendini salma
Fazla naz kapris yapma
Elinden geldigince normalinde yasamaya calis bu sureci.

Bulantilar vs gececek sabir

Henüz gebeliğiniz çok yeni. Bide gebeliğin verdiği sorunlardan dolayı yaşadığınız şey gayet doğal. Yavaş yavaş karnınız büyüsün hareketlerini hissetmeye başladığınızda tam manasıyla anlıyosunuz. Bende öyle olmuştu.

ALLAHın izni ile hepsi geçecek bunları yaşamayan anne adayı yok kadar az.
Hep hormonlardan onlar bu duygusal çöküntüyü endişeyi size yaşatıyor.
Ultrasona gelince batı ülkelerinde sıklıgını hastane belirliyor nedeni ise yaydığı frekansların bebege zararı olur yada olmaz düşüncesi.
Gerçi o ülkelerde normal dogum da zorunlu saglık sorunu dışında tabi.
Siz ve tüm anne adaylarına Kokay dogum nasip olsun

Geçenlerde böyle bir konu daha açılmıstı
ben de 11 haftalık hamileyim benzer durumları yasıyorum

hamileliğin tadını çıkart diyenlere böb bön bakıyorum hamilelik tadı nasıl çıkar acaba diye

en mutlu olman gereken zamanlar diyenlere de uzaylı gibi yaklaşıyorum , 7 kilo aldım daha şimdiden

2 saatte bir acıkıyorum , 38 sene boyunce agzıma sürmediğim yumurtayı faydalı diye tiksine tiksine yiyiorum.

sürekli faydalı diye yemekle arası olmayan ben birşeyler yeme gereği duyuyorum.

mesela elim karnıma hiç gitmıyor hamile kimi görsem kural gibi eli karnında, senin de yakında gider elin diyorlar bana aşırı mantıksız geliyor

bebeğimle dısardan konusmuyorum ,bazen ben de diyorum acaba ben doğru karar mı verdim vs diye

üstelik benim bebeğim de tüp bebek , dolu emek ve para harcayarak yaptık

şuanda hissettiğim tek şey, ona yetebilecek miyim maddi yönden

çalıştıgım için ona iyi bir anne olacak mıyım bunları düşünuyorum

biraz da koruma içgüdüm var,üzülünce aglayınca ona bırsey oldumu diye endişeleniyorum ama etrafımdakı gördüğüm duydugum hıcbır annenın (hamile) belirtileri bende de yok

ben de cok fazla halsizlik var
dediğin şekilde benim de eşim çok destekçi
tip olarak da çirkinleştiğimi düşünüyorum
3 ayda karnım böyle olursa 9 ayda ne olucam falan dıyorum

geceleri kasınmaktan uyuyamıyorum

ben de garipim yani , bu duygularım için de içten içe vicdan yapıyorum

bebeğe hazırlık yapıyorum kıyafet falan aldım , küvetini aldım sımdı odasını yapacağız mesela ama bpyle o pembiş anneler gibi çığlık atarak duygusala bağlayarak yapmıyorum bunları

kalp atşında ben de hiç duygulanmadım
Arkadaslarım ay nasılll heyecanlandı mı falan dediler , yooo dedim bana uzaylıymısım gibi baktılar

ben kesede de heyecanlanmamıstım

kalp atısından sonrakı ılk randevuda bıraz gozlerım doldu ,ilk defa gordugumde o da üzüntü gibiydi yani yazık, bana muhtaç içimde vs diye

Hareketlerini hissetmeye baslayinca isin rengi degisiyor. Ilk bebegimi 11 haftalikken kaybettim. Bu hamileligimin basindan beri lekelenmelerim var. Her an gidecekmiş gibi davrandım bağlanamadım cok uzun bir sure. Artık 34.haftaya girdim. Içimde minik bir insanın varlığını hissedebiliyorum . Keyfi simdi çıkıyormuş hamileligin. Korkularım tamamen bitmiş değil daha yeni konu açtım bununla ilgili. Ama daha pozitif dusunuyorum artik. O hayata sımsıkı tutundu bizim isteğimizle geldi ben de güçlü olmalıyım diyorum.

şimdilik duygular karışık boş gelebilir. 12-16 hafta aralığında ultrasonda göreceğin takla güvercini seni çokça heyecanlandıracak. merak etme. sonraki aylar hareketlerini izlemekten dinlemekten başka şeyle ilgilenmeyeceksin bile.
ilk haftalar adaptasyon problemi herkesin başına gelebilir.

ruhsuz muyum neyim, ne biliyim...

Çok normal canım, benim de planlı olmasına rağmen, o ilk dönemler geçene kadar çok sorguladım ama şimdi doğsa da o tekmeleyen ayaklarını ellerini ısırsam diyorum. Hiç kendini kötü hissetme.

bende 7 haftalık hamileyim çok istıyordum tedavilerle olmadı kendiliğinden oldu keseyi gördüm çok heycanlanmadım kalp atışındada aynı şekilde ve hamile kalmadan önce bebek isimlerini falan araştıryordum kıza karar bile vermiştim bebek odası bakıyorudum kıyafet bakiyordum ki kıyafet bile almıştım hamile kalmadan şimdi tık yok bebek kıyafeti isim mobilya sanki hiç canım istemeyecek onlara bakıp araştırmayı gibi eşimde böyleydi o alıştı gece istem dışı yüz üstü yatıyorum uykusu çok ağırdır yinede uyanp beni kontrol ediyor öyle yatma hadi düzgün yat bebek nefes alamaz diyor geçen bebek için köşeye para biriktirdiğini söyledi beşik alacakmış bebek arabası falan arada elini karnıma koyup nerde ki bu kalp atışı mı diyor ben elimi karnıma falan götürmüyorum ve ben vicdan azabı çekiyorum o kadar çok istiyordum ki şimdi hiçbişey hissetmiyorum hamile olduğumu duyan sarılıyor öpüyor sanki onlar hamile gibi hissediyorum

ben tedavi ile hamile kaldim tedavi ile hamile kaldigimizdanmidir bilmem bu sekilde kalan butun arkadaslarimla ayni seyden hayiflandik ben cok rahat bir gebelik gecirmeme ragmen sizin gibiydim aklimda hep bir tuhaf soru isaretleri yetememek korkusu etrafimdakilere bakinca kendimde bir problem oldugunu dusundum durdum
sonra bana bazi insanlsrin bazi seyleri cok abartarak yasadigi dusuncesi geldi bazilari resmen kendini kutsuyormus gibi davraniyor gercekten hic moralinizi bozmayin bu surecte hormonlar herkese esit davranmiyor maalesef :) o kaygilarda hic bitmiyor bir gece deliksiz uyusam diyorum kizim aslinda iyi uyur ama bu gece sesi cikmadiysa bu seferde niye sesi cikmadi kustuda bogazinami kacti hastami biseymi oldu diye kendin kalkiyosun kaygi hic bitmiyo yani annelik = sonsuz endişe bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…