Gebeliğinde 3.ayına giren anne adayları

whitewish

Gel Bebişim Gel :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
2.717
18
88
Merhabalar

Selam anne adayları öncelikle hepimize sağlıklı,hayırlı evlatlar dünyaya getirmek nasip olsun inşallah
Gebelikle ilgili bir çok topik var fakat çoğundan ne yazık ki tam bir paylaşım sağlayamadım o nedenle yeni bir topik açmak istedim,gebelik sürecimizde neler yaşıyoruz,endişelerimiz,hayallerimiz,beklentilerimiz neler bunları paylaşabileceğimiz bir topiğimiz olsun.
Ben kısmetse yarın 3.ayıma giricem ve inşallah pazartesi günü ilk testimizi yapıcaz 'ikili test' hem heyecan hem de endişe içindeyim.
3.ayınıza gelene kadar neler yaşadınız?Gelin birlikte paylaşalım birbirimize destek olalım

ben aranızda yeniyim bende perşembe günü gideceğim doktora 3. ayımın dolmasına 2 hafta var bende merak ediyorum ikili test yapılacak ne zaman nasıl bilmiyorum bu ilk bebeğim.

ikili testini yaptırıcaksan eğer dolu dolu 3 aynın tamamlamışsın yani :) bende tam 3 aylık hamileyim. çarşamla ikili test için gidicem hastaneye. bakalım inş. herşey güzel olucak :)

Topiğiniz hayırlı olsun gerçi 3 ayımı bitirdim hatta 5.ayıma girdim diyebilirim herkeze sağlıklı gebelikler dilerim heyecanlı bir süreç herkezin gebeliği hayırlı olsun

ben aranızda yeniyim bende perşembe günü gideceğim doktora 3. ayımın dolmasına 2 hafta var bende merak ediyorum ikili test yapılacak ne zaman nasıl bilmiyorum bu ilk bebeğim.

Hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah,senin de az kalmış bulantın var mı nasıl geçiyor hamileliğin?

ikili testini yaptırıcaksan eğer dolu dolu 3 aynın tamamlamışsın yani :) bende tam 3 aylık hamileyim. çarşamla ikili test için gidicem hastaneye. bakalım inş. herşey güzel olucak :)

Selam canım seninle yaklaşık zamanlardayız sanırım ben dün yaptırdım ikili testimi ve ense kalınlığı v.ölçümleri hiç zorlamadı hemen ölçtürdü kanımı da verdim kısmetse prş.alıcaz inşallah sağlıkları yerindedir bebeklerimizin
Senin nasıl geçti 3 ayın ve şu dedikleri altın 3 ay a girdiğini düşünüyor musun? Benim hala bulantım olduğu için ben pek düşünemiyorum

Topiğiniz hayırlı olsun gerçi 3 ayımı bitirdim hatta 5.ayıma girdim diyebilirim herkeze sağlıklı gebelikler dilerim heyecanlı bir süreç herkezin gebeliği hayırlı olsun

Sağol tatlım bebeğin de hayırlı olsun sen 2 aydan önden gidiyorsun deneyimlerini bizimle paylaşırsın o zaman

merhaba, bende yarın yaptırıcam inşallah kısmetse.bakalım benim miniğim ne haldeymiş :) ense kalınlığı için bişey dedi mi dr. yoksa kan testi sonuçlarıyla birliktemi bişeyler söyleyecek? ben şu 3 ay boyunca çok zorlandım ve hala da devam ediyor. çok fazla halsizim, mide bulantılarım hiç rahat vermiyor. birde çok fazla nefes darlığı çekiyorum.dr. sormadım ama havalara bağlıyorum bunuda. genelde 14. haftadan sonra daha rahat olursun diyorlar. o zaman bir enerji geliyormuş. o günleri iple çekiyorum :) şu güzel mutlu günlerimin ağız tadıyla bir keyfini çıkaramadım henüz

Selam,ense kalınlığına önce bakıyor doktor bi eşik değeri var ortalama şu kadar olması gerek diyor ona bakıyor,sonra doktorun gönderdiği labr.a gittik biz orda kan verdim sonucu da prş.günü çıkıcak kısmetse.Ense kalınlığını ultrasonda ölçüyor yani bazen uzun sürebiliyormuş bebeğin duruş pozisyonuna bağlı olarak.
Benim de çok zor geçti bu dönemim gebeliğim ikiz başlamış fakat 6.haftada biri düşük oldu o nedenle kanamam olunca doktor hem ilaç hem de dinlenme verdi,yaklaşık 2 ay evden çıkmadım ve ilacımın da değeri yüksekti tansiyon düşüklüğü cabası bulantıları anlatıyorum bile sen de yaşamışsın :) benim de hala devam ediyor hala herşeyi yiyemiyorum,midem almıyor inşallah dedikleri gb.dir biter 14.haftada hiç kalmaz.
Bebeğini en son ne zaman gördün ben 1 ay önce görmüştüm ve çok şaşırdım kocaman olmuş,hareket ediyor inanılmaz bir duygu

büyük geçmiş olsun canım Allah buna sağlık sıhhat versin inşallah. benim 2. gebeliğim bu. ilkinde düşük yapmıştım senin kadar zor zamanlar yaşamadım ben. sadece çalıştığım için erken saatte kalkmak ve istediğim gibi dinlenememek çok zorluyo. evde olup dinlendiğimde bu kadar kötü geçmiyor.
bende en son 9. haftanın başında gördüm, şimdi 12. haftanın ortasındayım. her ghün kadınlar klübüne girip gün gün gelişmesini takip ediyorum bu gün ne oldu onda acaba diye :) çok merak ediyorum şimdi kocaman olmuştur :)

Geçmiş olsun sana da canım benim de ilk gebeliğim düşüktü bu ikinci inşallah Allah bunlara sağlık verir kucağımıza alabiliriz.
Haklısın çalışırken hamile kalmak çok daha zor ben işten ayrılmıştım,iş ararken de bir yandan bebek çalışmaları olunca iş aramayı bırakmıştım iyiki de bırakmışım zaten gidemezmişim herşey de bir hayır vardır.
Benim hepsi birarada olunca tabi zorladı ama bebeği görünce hiçbiri kalmıyor.Çok şaşırıcaksın kocaman oluyorlar o zaman daha ufacık bacağı kolu kafası birleşik gb.gördüğümüz için anlaşılmıyordu ama şimdi hareketlerini falan görmek çok değişik bir duygu,inşallah için rahat çıkarsın sen de doktordan

benim bulantılarım geçmek üzere ilk başta çok zorlandım kilo kaybettim ilaç kullanınca kendime geliyordum ama şimdi sanırım normale dönüyor. perşembe gideceğim doktora çok heyecanlıyım...

benim bulantılarım geçmek üzere ilk başta çok zorlandım kilo kaybettim ilaç kullanınca kendime geliyordum ama şimdi sanırım normale dönüyor. perşembe gideceğim doktora çok heyecanlıyım...

Selam;benim de bir var bir yok ama yine de tam olarak beslenemiyorum.Ben de 3 kilo vermiştim geri aldım tabi onları
Gerçekten çok heyecanlı güzel haberlerle dönersin inşallah doktordan

biz de 3 ayımızı doldurduk 12+5 ken ikili testi yaptık her gitmemde 1 2 gün atlıyor benim hesaba göre 13+4 günlüğüz :) ama bulantılarım vardı kusmuyordum şimdi her an her yerde kusabiliyorum sabahları olmazdı şimdi sabah akşam farketmiyor geçmeyecek diye çok korkuyorum valla az önce patates haşlayacaktım tencereye suyu da doldurunca baya ağır oldu tek taraflı tutuyordum ya bişey olurmu diye korku başladı ben de çok pimpirikliyim bu ara

Tebrik ederim canım :) bizimki de önden gidiyor dun 12 haftalik cikmam gerekirken 12+6 cikti hizli buyuyorlar :) maşallah bz cinsiyetimizi bile öğrendik :)
Ben de çok pimpirikliyimdir ondan cok dikkat etmeye çalışıyorum tencereden bisey olacağını sanmam tatlim ama . bulantılar cok fena ben de ac kaldim mı hemen başlıyor açlığa hic gelemiyorum

maşşallah cnm demekki iyi bakıyoruz bebişlere :) bizim de kesin olmamakla birlikte kız dedi doktor Allah gönlüme göre verdi ilk bebeğim kız olsun istiyorduk dün gün boyu uyudum başımı hiç kaldıramadım :)

Son düzenleme:
merhaba kızlar..bende bugün 11.haftama girdim perşembe ikili tarama testim var kısmetse ..ya bişiy sorcam benim ultrason resimlerinden bişey anlaşılmıyor bebeğin kafası nerde bacağı nerde doktor göstersede anlamıyorum göremiyorum ben ..hani şöle kanlı canlı göreyim istiyorum ama yok kimilerininki daha şimdiden oynuyormuş ultrasonda karartıdan başka bişiy yok anla anlayabilrsen kare bulmaca gibi sizinkide öylemi?

dün bende ikili testimi yaptırdım. kesin olmamakla birlikte büyük ihtimal kız dedi doktor :) kız istememe ramen hep içimden erkek olucakmış gibi geçiyodu hep. ama inşallah Allah gönlüme göre vericek :) bizim kızbelli ki çok yaramaz ve inatçı. dün bi türlük ense kalınlığının ölçülmesine izin vermedi. ne yaparsak yapalım amuda kalkmış vaziyette oynadı durdu :) sonunda güç bela ölçebildi doktor. bu günde kan testimin sonuçlarını alıcam. inşallah bi sorun yoktur. birde ense sıvısı kalınlığı 1mm çıktı.çok az değilmi? internetten araştırdığımda hep 1.7 2 3 e yakın yazmışlar.

Maşallah canim sağlıklı olsunlar da kiz erkek farketmiyor senin de gönlüne gore olmuş.
Evet bizim bebisler azcık buyuk :) ilerleyen aylarda normale döner diyorlar belki de anne baba yapısına da bağlıdır bu ben de çok iri ve uzun doğmuşum çünkü. Rabbim saglik versin bebişlerimize,bir sonraki kontrolün ne zaman peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…