Doğuma Hazırlık Gebelikte alınması gerekenler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Bizler ailemizden çıkıp onlarin ailesine giriyoruz.. Destek olacaklarına hayatı zorlastirmayi seciyorlar.
Benim eşimin annesine olan yoğun ilgisi kv hastaligindan kaynaklaniyor.. mükemmel kullaniyor hastalığını oğlunun üzerinde... evlendigimiz icin kendisinin 2. Plana atıldığını mı düşünüyor napiyorsa artık hep bi sebep yaratıp eşimi yanına çağırıyor. .
Bizlere ders olur bunlar heralde:)) ilerde biz böyle davranmayız cocuklarimiza

Amin cnm evet sanırım ona olan ilginin bitmesinden korkuyo kv den ben mesela cok ailen ailen diyorum eşim cok rahatsız oluyo galiba hiçbirşey soylememek gerek kendi haline bırakmalı allah yardımcımız olsun

Amin cnm evet sanırım ona olan ilginin bitmesinden korkuyo kv den ben mesela cok ailen ailen diyorum eşim cok rahatsız oluyo galiba hiçbirşey soylememek gerek kendi haline bırakmalı allah yardımcımız olsun
Canm ben de 5 aylik hamileyim ve ben de ailemden uzaga geldim esimin ailesi burda, ben calisiyorum o yuzden kimse karismiyor alis verise esimle begenip aliyoruz, takma kimseyi kafana istediklerin gereksiz degil sen biliyorsun ihtiyacini ama anlamiyorlar iste...benm esim sag olsun destekci ama kostek olanlar da cok yani, kv degilde eltim biraz degisik calistigim icin esimin evde yardim etmesi lazim ortak is surekli birsey buluyorlar adam eve gelemiyor, gercekten yogun calisiyorum kimse demiyor ki sen ne yeyip ne iciyorsun, eltim hastaym dedi kv hep orda, sonra tuhaf kiskancliklar falan insan sinir oluyor artik bir huzur verseler esimle cok iyiyz ama esim isten basini kaldiramiyor ki onlar yuzunden

Cok zor seni cok iyi anlıyorum ama en azından eşin destekci ne guzel benim eşim tüm ailesini tutar bana gelince susucaksın yapıcaksın diyo cok zoruma gidiyo bebek arabası demiştim alalım artık doguma 1 ay kaldı diye ne gerek var dedi bebek dogsun 6 aylık olsun alırız dedi anneside bebek arabasına gerek yok dedi sagolsun ailem siparişini verdirdi ailem alıyor..insanın kendi ailesinden baska kimsesi yokmuş bunu anladım sende kimseyi umursama kv elti ne halleri varsa görsünler eşinle bir olup herkezi çatlat

O ne oyle ya kv ne karisirmis benm cocuguma alacagima ne sacma seyler, Allahtan ailen destekcin de aliyor senn kv ona bile sinir olur gerci...

O ne oyle ya kv ne karisirmis benm cocuguma alacagima ne sacma seyler, Allahtan ailen destekcin de aliyor senn kv ona bile sinir olur gerci...
Kv dem sinir mi olur aksine annemler alıyor diye seviniyo kendine masraf çıkmıyor çünkü nasıl bir zihniyetse artık ailem sağolsun baktılar alma taraftarı değiller kendileri aldı bebek arabasını 1hafta once kıyafet battaniye aldılar bezine kdr aldılar dediler neyin eksikse biz alıcaz minnet etmicrksin offf cok zor beynimin yorulduğunu hissediyorum artık ailemde döndü yurt dışına evlilik düşündüğünden zormuş

Yuh ya nasil insanlar birazini da biz alalim demezler, neymis efendim baslarlar bizn zamanimzda yoktu boyle seylerde cocuk buyumedi mi diye...yani rahatlik varken neden degerlendirmeyelim eziyet cekelim ki anlamiyorum bu insanlari...

Yuh ya nasil insanlar birazini da biz alalim demezler, neymis efendim baslarlar bizn zamanimzda yoktu boyle seylerde cocuk buyumedi mi diye...yani rahatlik varken neden degerlendirmeyelim eziyet cekelim ki anlamiyorum bu insanlari...
Vallahi canım bir çöp almış değiller 1 tulum 1 biberon 1 emzik 4 atlet sadece bunlar onuda eşimle bir gün gittiğimizde almıştık nasıl insanlar anlamıyorum durumu olmasa anlicam ama durumu el vermeyen kişiler bile gerekenleri alırken kv demin durumu şükür cok iyiyken neden boyle yapıyor anlamıyorum doğuma kalmış 1 ay hiçmi düşünmez insan her an olabilir hazır olsun hastane çantası veya eksikleri alınsın diye ben kendisinden istemiyorum kesinlikle ama ortak iş yaptıklarından hesabı eşim anneye veriyo e haliyle ihtiyaç olunca anneden istiyo e vermediği içinde birşey yapamıyoruz varlık içinde yokluk çekiyorum keşke derdim tek bu olsa ailem bile artık diyor nasıl insanlar bunlar diye

Hesabin birlikte olmasi cok kotuymus, gerci bizm de birlikte ama Allah var hic demezler ne gerek var diye...esin biraz sesini cikarsin bence sonucta orda calisiyor

Başkalarının fikirlerini bu kadar önemseme. mümkün oldukça da anlatma zaten.
Tamam 300 TL lik bebek arabasıyla da büyür bebek 4500-5000 TL lik bebek arabasında da. Sen kendi durumuna göre ne kadarını gerekli bulursan ne kadar bütçe ayırabilirsen onu alırsın.
Benim daha çok yeni ama mesela bebek arabası için travel sistem olanlardan düşünüyorum ve 1000 TL civarı bütçe ayırıcam.
Bebek odası düşünmüyorum şimdilik. Taşıncaz ve 4 yıl kadar farklı bir şehirde olucaz. O yüzden su şu an için gerekli gelmiyor. Şu an yaşadığımız şehre geri döndüğümüz zaman daha düzenli bir oda yapmayı düşünüyorum. Park yatak tarzı bir şey mi alırım tek beşik mı alırım onu düşünüyorum daha

Bebek odası bende çok istemiştim ilk hamileligimde ama tecrübeli annelerle konustugumda çok da önemli olmadığı kanaatine vardım ama benim evimde fazladan bir kıyafet dolabıd vardı bebeğin esyalarini oraya yerleştirmiştim. zaten iki yaşına kadar emdiği için de ayrı oda da yatamazmış gecede 50 kere kalkardi. şimdi çok güzel ve kullanışlı bir oda aldık artık 3 yaşında ve inşallah kendisi sıkılana kadar kullanabileceği bir model

Melekmelegimm ilk önce allah kucağına sağ sâlim almayı nasip etsin. Ancak bir anne neye heves edip alıyorsa, bu onun kararıdır, eşi dışında kimse karışmamalıdır. Ha eşin derse ki; hanım bu kadar masrafa gerek yok, bütçemiz de belli, o zaman tekrar düşünülür. Travel sistem düşündüğün kadar kullanışlı değil. Para tuzağı resmen. Biz mesela bebek arabasını ikinci el olarak aldık, temiz ve 5 yaşına kadar kullanabilir. Bir güzelce yıkadık, demirlerini boyadık tertemiz oldu, 1nci el gibi. Beşiğini sıfır aldık,o da 2 yaşına kadar kullanabilir. Oyun park çeşidinden. Bebeğin belki senin istediğin yaşa kadar beşiğinde yatmayacak bilemezsin ki, aklı erince genç odası alırsın kendi değişiklik isteyene kadar kullanır. Biz öyle yapmayı düşünüyoruz. Biberona gelince, aldığın biberon çok kullanışlı ben de arıyorum ancak bulamadım. Valla insanın çocuğuna herşey değer üçüncü bir kişiyi duymamak umursamamak gerekir kimi zaman :)

Bu zihmiyette ki kv çok zordur eminim Allah yardımcın olsun. Benim de eşim biraz öyledir ona ne gerek var buna ne gerek var fazla alma az az al zaten büyüyecek zamanla alırsın falan filan.. ilk doğumumda elini cebine atmadı buralarda adetmis kızın annesi alırmış herşeyi çok şükür annem herşeyi almıştı hiç eksiksiz magnetine kadar. Bu sefer ben acısını çıkartıyorum evet gereksiz bişey almadım ama herşeyin en iyisini aldım ihtiyacım olduğu kadar. Bı bebek arabası kaldı ki onu da şuan lüzumlu görmüyorum çünkü kıs ayına giricez ve park bahçe olayı havalar ısınacak kadar olmayacak bahara doğru almak daha mantıklı geliyor.

lizz_1702 saçma bir adet, yok kız tarafı alırmış, yok kız tarafı takarmış.... ama tabii saygı da duymak gerekte ne bileyim yine de saçma geldi bana, valla çıkar acısını, kimisine hak :)

lizz_1702 saçma bir adet, yok kız tarafı alırmış, yok kız tarafı takarmış.... ama tabii saygı da duymak gerekte ne bileyim yine de saçma geldi bana, valla çıkar acısını, kimisine hak :)

Çok güzel çıkardım inan ki az ve öz aldım herşeyi aslında ilk gebelikte insan bilmeden Fuzuli bir sürü şey alıyor sonra da onları koyacak yer bulamıyoruz. İnşallah doğumdan sonra ihtiyacım kalmadığında herşeyi dagiticam

Yani bazen öyle olabiliyor :)
Bir çok anne var durumu iyi olmayan bağışlamak güzel fikir..

Hesabin birlikte olmasi cok kotuymus, gerci bizm de birlikte ama Allah var hic demezler ne gerek var diye...esin biraz sesini cikarsin bence sonucta orda calisiyor
Yok canım kendiside memnun bu durumdan yakınmıyor hiç geçen tartışma yaşadık dedimki hiç harçlık vermiyorsun birikim yapamıyoruz bişey istesem alamıyorum dedim ve ailemin önünde sen kimsinki sana para verim biriktiresin annem biriktiriyor sen kimsin dedi çıkıştı o an benim icin herşey koptu demekki benle olan evliligini önemseniyor bizi aile görmüyor karakter meselesi

Bende başlarda yatak odası tkmı düşünüyordum ama kiracı olduğumuzdan sadece beşik almaya karar verdim aynen herkez bütcesine göre hareket eder bende bildiğim icin o fiyattaki puseti begenmiştim ve herşeye bol harcadıklarını görüpte bebeğe bana gelince boyle yapmaları cok zoruma gidiyor insan hiçmi hevesli olmaz eksiğini alalım diye onlar tartışmayla herşeyi aldırdı kendi aileme

Aynen en mantıklısı bende heves edip yatak odası tkmı istedim ama büyüdügünde ve allah nasip ederde kendi evimize geçtiğimizde yaparım artık sadece beşik düşünüyorum

O zaman problem senin esinde, o ne demek oyle ya...ben calisiyorum.ona ragmen harcligimi da esimden aliyrum hic demez Allah var neden diye...neyse insallah duzelir biraz esinin gozu acilirda Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…