gebelikte tiroit sorunu olan varmı

sero13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
223
37
118
40
arkadaşlar benim tiroitlerim az çalışıyordu doktor tiroitlerim için olan ilacı hamileliğimde kullanmaya devam etmem gerektiğini yoksa zeka geriliği yaparmış aynı durumda olan varmı. aklımı çok kurcalıyor ilk kan testimden snr ilacımı iki katına çıkarmıştı yetmiyor diye acaba yetiyormu bilemedimki

Canım aynı sorun bende de var.ilk gebeliğimde bir sorun olmadı şükür inşallah bunda da olmaz.doktorum iki ayda bir tahlillerimi yaptırmamı söyledi ilacını içmeyi unutma hiç birşey olmaz içini ferah tut.çoğu gebeliklerde görülebiliyor.Allah tamamına erdirsin canım...

bunu nasıl anlıyoruz troidin calısıp çalısmadıgını test sonuclarınız nasıldı da anlasıldı hangı testte cıkıyor

bende de hipotiroid var.ayda 1 tahlil yaptırıyorum ve ilacımı düzenli kullanıyorum.doktorun sözünden sakın çıkma hamilelikte kesinlikle kullanmalısın yoksa her türlü olumsuzluk yaşayabilirsin

bunu nasıl anlıyoruz troidin calısıp çalısmadıgını test sonuclarınız nasıldı da anlasıldı hangı testte cıkıyor
bende 5 yıldır var.o yüzden bunun bilinciyle hamile kaldım.tsh değerlerinden anlaşılıyor.eğer yaptırmadıysan ve kuşku duyuyorsan sağlık ocağında bile yapılıyor.t3 t4 ve tsh değerlerine baktırıp anlayabilirisin.

Var bnde sonuclarim kacsa suphelenmeliyim

Bende geçen ay troit tedavisine başladım ve bugün hamile olduğumu öğrendim:) İlaca da devam etmek gerekiyormuş hep, ben araştırdım baya sorun yok yani içilmesi gerekiyor bu ilacın sürekli. Tabii doktor kontrolünde.

evet doktor kontrolünde mutlaka içilmesi gerekiyormuş bebeğin kendi tiroitleri gelişmediğinden bizimkine ihtiyaç duyarmış dedi doktor hamile kalamayınca 7 ay snr doktora gittim testler vesaire olunca ortaya çıktı bundan öncede vardı ama doktor ilca vermemişti ozaman benim tiroitlerim az çalışıyormuş bu yüzdende deforme olmuşlar. bu arada folic asid dışında kullandığınız başka vitaminler varmı

Kızlar merhaba gebeliğimin 6.haftasındayım bundan 10 sene önce guatr ameliyatı oldum aile hekimim guatrımın düzelmediğini ve sürekli ilaç kullanmam gerektiğini söyledi ama iyiki yavaş çalışıyor yoksa ilaç kullanamazdın dedi. Ben ameliyat olduğumda doktor ilaç vermedi ameliyat başarılı dedi yolladı bende düzeldi sandım. Dahiliye doktoru heray düzenli kontrol edilmem gerektiğini söyledi sizce ne gibi sorunlar yaşarım korkuyorum bu bebeği çok istiyorum

benim de tiroitlerim yavaş çalışıyor bebeğin henüz tiroit bezleri gelişmediği için bize ihtiyaç duyuyor dedi doktor ilaçlarını düzenli almam lazımmış yoksa zeka geriliği olabilirmiş bebeğe ve evet düzenli olarak kontorl edilemsi gerekiyormuş

Merhabalar iki yillik evliyim hic korunmadik bi süre icerisinde ve bekledik bebegimiz olmuyor doktora gittik kan tahlilleri felan aldilar benimde esiminde cok sükür bisey cikmadi sadece benim tiroit cok hizli calisiyormus normali 25benimki 85mis Doktor ilacla gecer dedi ve herseferinde kan alarak kesin tedaviye baslayamadi daha sizlere sorum bu hastalik tedavi edilip bebek sahibi olan varmi Allahin izniyle,yada bu süre icinde olursa bu süre icinde hamile kalinirsa bebegi etkilermi bu rahatsizlik?????yeni üyeyim karsima burasi cikti yazdim

Normalde sinir 5 ancak 2.5 in üstüne çıkmaması gerekiyor..aylık kontrol yaptırmakta fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…