• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi anlıyorum ve kırgın olmanıza hak veriyorum. Toksik annesi olmayanlar anlamaz bunu. Kadın gelmiş iş yapmış ama belki ki konu sahibinin de burnundan getirmiş.
Bırak gitsin konu sahibi. Ona muhtaç olduğunu hissettirdikce daha çok uzaklaşır. Zaten uzak ve soğuk çok belli bu. O senin için tek biricik ama belli ki sen ve bebeğin onun için biricik değilsiniz. Boşver
Not: böyle bir annem var yıllarca ilgi sevgi dilendim artık bıraktım cumadan cumaya arıyorum

Dolap tamam da bebek arabası koltuğu puseti vs niye siliyorsunuz? İnce bir müslin örtü koyulur genelde. Ayrıca giysileri yıkamak için 2 ay erken değil mi? Ya da içim rahat etmiyor hazır dursunlar istiyorum diyorsanız da azar azar yıkayın kaldırın. Dağ gibi bir günde yığmanıza gerek yok.

İki çocuğum oldu ve hiçbir şeylerini ütülemedim. Benim annem tam tersi bıraksam çorapları milimetrik katlayacaktı. Torunu olacak diye heves etmesi ayrı iş beklenmesi ayrı. Benim içime sinmez.
Ben de sizi nazlı buldum.

insanlar belirli bir zamandan sonra yorgun oluyorlar, isterse 50'li yaslarda olsun..
kendi cocuklarini buyuturken zaten yeterince yipraniyorlar.. tam cocuklar artik buyuse de evlense , isi gucu benim uzerimden kalksa diye dusunurken bu defa da ozellikle kiz cocuklari; hamileyim yardim et, camasirimi utule , cocuguma bak vs.. diyerek annelerinden medet umuyorlar.. buyuklerimizden bunlarin beklenmesi beni biraz uzuyor acikcasi..
ayrica kirildiginiz noktalari acikca ona soyleyebilirsiniz, o 1 yabanci degil anneniz.. icinizden gecirdiklerinizi yahut yapmasini umdugunuz seyleri o an O dusunememis olabilir...
benim annem de, hayatimda yalnizca 2/3 kez gordugum kv ile beni, yeni sezaryen olmusken, ustelik ilk lohusaligimda basbasa birakip gitmisti, bir de senin kayinvalidene mi hizmet edecegim diyerek gitmisti bir de.. buna ragmen onu hayatimdan silmeyi hic dusunmedim .. o da oyle bir insan iste ne yapabilirim ki diye dusundum...
siz de insanlardan fazla 1 beklenti icinde olmayin, bu insan anneniz olsa dahi...
saglikli ve kolay ,bir dogum dilerim..

Geldim…
Şimdi bir de sıkıntı nerde biliyo musunuz annenizin eğitim seviyesini ve yaşını bilmem ama bi cahillik var sanıyoruz ki bizim gibi düşünsünler ama onlar öyle düşünmüyor hem kuşak farkı hem cahillik.. kocanda geliyormuş ne güzel sen onu düşün miss gibi kavusuyorsunuz annenizde oğluna bakmaya gitsin inan eşin üzerine titreyen biriyse her şeyin olmasını istediğinden daha güzel olur.. annenin cahilligine ver hormonlarina ver belki 2 gün sonra eşinle paylaşırken gülerek anlatican bu olayları
Yorum böyle yapılır, teşekkür ederim.

Yavrum bunda ne var?
İnşallah hamile olduğun için alıngansındır
Yine annen gelmiş yardım ediyor
Ben herşeyi tek başıma yapmak zorunda kaldım
Benim gibi olanlarda çok
Eee biz ne yapalım o zaman?
O kalbini yumuşat, Allah annecini başından eksik etmesin
Hayırlı doğumlar diliyorum sana

Çağırmışsınız gelmiş, evinizin tozunu almış, yapılacakları yapmak istemiş, daha ne bekliyorsunuz? Herkes başkasının evinde rahat edemez, evladı bile olsa. Annenizden nefret etmek yerine geldiği için teşekkür edin, kıymetini bilin. Uzattığı suyu bile içmek istememek, ne abartı bi durum.
Dün temizlik için yardımcı gelecekti , tüm ev boyandı, halılarım yıkandı . Yardımcının yeğni kaza geçirmiş gelemeyeceğini söyleyince eşim ve ben evi sildik süpürdük . İl dışına cıktı eşim ve annem yanımda kalacaktı bebğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyelim mi dedim tm dedi. Deterjan gelmedi kargo eksik ürün getirdi. Annemi hiç bir iş yapmayacak kadar düşünen tek kızıyım. Rahat edemem desin , diğerlerine gidiyor ama daha geçen hafta gitti öylesine 1 gece kaldı. Kıymetini çok bildim de o beni bu durumda üzecek kadar düşünmedi , sana da hiç bişi denmiyor dedi , ocağı açık bırakmış ev gaz kokuyor , evin tozunu almış evin tozu 1 gün önce alındı . Ben toz al , ocak sil yemek yap demedim her şey hazırdı o geldiğinde. ya neyse öyle işte boşver

Bak gülüm öncelikle Allah bebegini saglikla kucaga almayi nasip etsin. En önemlisi su anda bu. Kirginligin elbette sirf ütülenmeyen iki kiyafet icin degildir, belkide yillarin birikimi, ama sana kardes tavsiyesi: Kimse icin kendini su anda strese ve üzüntüye sokma. Sen ve bebegin etkilenir, digerlerine birsey olmaz. Tecrübe sabit yani. Hazirlanabildigin kadar kendin hazirlan. Hatta gücün yetiyorsa dogumdan sonra kullanmak icin yiyecek birseyler derin dondurucuya at. Annen senin su andaki ihriyaclarini anlamiyor belki, ama sen kendine.cok iyi bak. Su anda önemli olan stressiz olman
Baktım size ve yazdığınız her kelimeye. Üslup ve güzel analiz için teşekkür ederim. Bugün son bu üzüntü , kırgınlık son olacak. Beklentimi bugün sıfıra indiriyorum ve rahatlıyorum bu kadar.

Ne abartmışsın ama …
Ne kadar ayıp bir açıklama yapmışsın bende hamileyim ama çok şükür senin gibi değilim
Anne bu ya sende kalmak istemiyor diye anneni reddetmişsin resmen
bir kızım var diğeri de yolda Allah nasip ederse
Umarım senin gibi bencil ve anlayışsız bir evlat olmazlar
Senin gibi bencil ve anlayışsız evlat olmazların "Senin gibi " kısmına amin diyorum. Benim gibi olmasınlar size ödül olsun istemem

Sizinkisi biraz şımarıklık gibi geldi bana. Nazlanacaksanız kocanıza nazlanın. Doğumdan bir gün öncesine kadar her seyimi kendim yaptım, ölmedim. Tek yaptığım büyük temizliğe birini almaktı. Lohusa şerbetimi bile kendim yaptım bir yerim eksilmedi. Valla geldim gidiyorum şöyle bi kadın olamadım ya diyordu ya Müge. Onun gibisiniz🤪
Ölmediğinize sevindim.

Peki severek yapmamasi size neden bukadar inanilmaz geldi? Zorunda degil yani ne yapalim annenizi bu sebepten silmeyi dusunecek kadar bi olay degil yani kirildiniz oldu bitti haftasonu esnizle yaparsiniz bunlar cok abartilacak isler degil
İnanılmaz geldi o beni doğuran ve annem. Sevdiğim sevildiğimi bildiğim kişi. Her dayağına , her küfrüne rağmen kabullendiğim kadın. Zoruma gitti beni anlamamsı, kalmak istememesi, lohusayken bile kaynanan gelsin demesi bunlar zoruma gitti. Olsun bitti gitti boşverdim

Hamilesiniz hasta değilsiniz ve haksizsiniz anneniz de olsa kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil zorunlulugu da yok üzgünüm ama abartmissiniz
Temizliğimi eşimle ben yaptım , evim boyandı, halılarımı yıkattım . Eşim il dışına gidecek diye annemi çağırdım sağ olsun geldi torununun kıyafetlerini yıkar ütülriz dedim kurumayınca kurumadı ben gidicem dedi. .Acelen ne 1 gün kal birlikte yapalım dedim ütü zor mu sizce bana değil :) Neyse kardeşimin bakıcıya ihtiyacı varmış gibi (30) ablanla anlaşamaz ben gidicem demesi. Annem veya başkası tabi ki zorunlu değil yapmaya veya bende kalmaya. Beni incitmesi , kıyması zoruma gitti çünkü ben ona hiç öyle değilim. Boşverdim bu gece beklentimi sıfıra çektiğim gece olacak

Hamilesiniz felç değil. Anneniz toz almış iş yapmış bu bile ayıp. 500 TL ayırıp bir kadın tutup ütünüzü yaptırın tozunuzu aldırın. Ya da bırakın pis kalsın. Kadın ömür boyu sizi sırtında mı taşıyacak. Yazık ya, bence de çıkarın hayatınızdan da kadın rahat etsin. Muhtemelen diğer kardeş de böyle yapışmış kadına, o yüzden eve gidip onun işlerini yapmak zorunda hissediyor.
Siz nasıl kelimeler kullanıyorsunuz böyle. Yazmanızı istemiyorum rica ediyorum

Neden annelere bizim hizmetçimizmis gibi yaklaşıyoruz...Manevi olarak yanınızda istememissiniz, ütüleri de yap diye kal demişsiniz ne kadar kötü...kimse sizin işinizi yapmak zorunda değil ki,yapamiyorsaniz yardımcı alıp yaptırın.Benimkiler iki doğumda da bir gün önce geldiler.Her işimi kendim yaptım.Buzluga atilacaklari bile hazırladım,sadece manevi olarak destek için çağırdım
Haklısınız , annem benim hizmetçim değil bunu kendi çok iyi biliyor konumuz bu değil.

Doğuma 9 hafta varmış. Riskli gebelik değilse fazla nazlı buldum kusura bakmayın. Ben 37. Haftaya kadar fiilen çalıştım iki gebeliğimde de. Marifet diye demiyorum. Aksine burada yalnızım ve eşimden başka desteğim yok. Pek çoğumuzun benzer hikâyeleri vardır. Tek başına bir şekilde ayakta durup kendini çekip çevirmek. Kimseye minnet etmemeye çalışmak zor ama en kafa rahatlığı sağlayanı da bu bence. Kırılıp üzüldüğüm çok oldu ama karşımdaki kimse aman napim bu da böyleymiş bir de buna mı üzüleceğim en iyisi gidip çay koyayım dedim. Annemle çok didistim, çok kırıldığım oldu ama annedir. Doğumlarımda yanıma koşan o oldu yine. Sizin anneniz de elinden geleni yapmış. Hiç yapmayıp aman ne halin varsa gör tavrında da olabilirdi. Yapar mı yapar. Bir ütü iki dandini eşya temizliği için canınızı sıkmaya değmez. Elbet bir şekilde hallolur.
Haklısınız

Ben sizi anlıyorum ve kırgın olmanıza hak veriyorum. Toksik annesi olmayanlar anlamaz bunu. Kadın gelmiş iş yapmış ama belki ki konu sahibinin de burnundan getirmiş.
Bırak gitsin konu sahibi. Ona muhtaç olduğunu hissettirdikce daha çok uzaklaşır. Zaten uzak ve soğuk çok belli bu. O senin için tek biricik ama belli ki sen ve bebeğin onun için biricik değilsiniz. Boşver
Not: böyle bir annem var yıllarca ilgi sevgi dilendim artık bıraktım cumadan cumaya arıyorum
Muhtaç değilim ona rağmen öyle davranıyor, neler dedi neler. Ben bu gece itibariyle beklentimi sıfıra indiriyorum gerçekten bu durumu burada sonlandırma kararı aldım inş başaracağım. Kafamda rahat olacak misler gibi olacağım

insanlar belirli bir zamandan sonra yorgun oluyorlar, isterse 50'li yaslarda olsun..
kendi cocuklarini buyuturken zaten yeterince yipraniyorlar.. tam cocuklar artik buyuse de evlense , isi gucu benim uzerimden kalksa diye dusunurken bu defa da ozellikle kiz cocuklari; hamileyim yardim et, camasirimi utule , cocuguma bak vs.. diyerek annelerinden medet umuyorlar.. buyuklerimizden bunlarin beklenmesi beni biraz uzuyor acikcasi..
ayrica kirildiginiz noktalari acikca ona soyleyebilirsiniz, o 1 yabanci degil anneniz.. icinizden gecirdiklerinizi yahut yapmasini umdugunuz seyleri o an O dusunememis olabilir...
benim annem de, hayatimda yalnizca 2/3 kez gordugum kv ile beni, yeni sezaryen olmusken, ustelik ilk lohusaligimda basbasa birakip gitmisti, bir de senin kayinvalidene mi hizmet edecegim diyerek gitmisti bir de.. buna ragmen onu hayatimdan silmeyi hic dusunmedim .. o da oyle bir insan iste ne yapabilirim ki diye dusundum...
siz de insanlardan fazla 1 beklenti icinde olmayin, bu insan anneniz olsa dahi...
saglikli ve kolay ,bir dogum dilerim..
Teşekkür ederim, anneniz sizi kırmış ,hayal kırıkllığına uğratmış bunun üzerine beklentiyi azaltmışsınız.
Aynen bende bu duyguyu farklı hikayede yaşadım ve bu gece buna son verme kararı aldım başarmak için uğraşacağım.
Amin

benim de 5 yılın ardından tüp bebekle oldu bebeğim. en büyük pişmanlığım etrafımda insan istemekle oldu. yardım ederler, bana bakarlar vs diye düşünmek resmen kabusum oldu. keşke kocam dahil kimse olmasaydı etrafımda.
o yüzden boş ver kimseyi silme kendin yapabildiğin kadarını yaparsın 💐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X