• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç mi kaldım?

BiProfenid

🪷
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.455
19.242
773
25 yaşındayım.
Bilgisayar programcılığı mezunuyum.
Defalarca kpss denememe rağmen olmadı, atanamadım.

Acaba diyorum 2019 'daki DGS sınavına girip, bilgisayar öğretmenliği mi okusam?
Kazanacağımdan emin değilim, sadece 1 yıl çalışıp denemek istiyorum ama geç mi kaldım sizce?

Açıkçası önlisans mezunu olmaktan sıkıldım çünkü pek çok kez dezavantajını gördüm.
Şöyle ki, eski sevgilimin annesi bile 2 yıllık mezunum diye istemedi. (Bu en basit örnek. Bunun gibi çok kez karşıma çıktı önlisans mezunu olmam)

Hani kazanmasam bile denemeye değer mi?
Bilgisayar öğretmenliğinin önü de pek açık değil ama en azından özel okul şansı var.

Kafam karıştı ya. Bazen "amaann okumak mıı :/" diyorum ama bugün kendi kendime heveslendim nedense.

(Şu anda nişan evlilik vs söz konusu değil. Özel sektörde çalışıyorum. Bi engel yok yani)

:) :)

2 sene sonra cok baska bi yerde olmayacağına gore (mevcut kosullara gore konusuyorum) denemeye değer.. Daha işe yarar bi bölüm olacaksa 4 yil okumaya da değer..

Şuanda içimden sevgilinizin annesinin ağzına iki tane çarpmak geldi :sinirli: Ne alakası var !! Okumak güzel,maddi kaygıların yoksa ailen yanında destekcinse hazılarlan.. İnşallah kazanırsın :KK9:

Bırakın dgs ile lisansa tamamlamayı, yeni bir lisans bölümü okumak için bile geç değil yaşınız :) cesaretlenin, önünüzde uzunca yıllar olacağını ve ömür boyu o işi yapacağınızı düşünerek hareket edin :)

2 sene sonra cok baska bi yerde olmayacağına gore (mevcut kosullara gore konusuyorum) denemeye değer.. Daha işe yarar bi bölüm olacaksa 4 yil okumaya da değer..
2 sene sonra gene ya özel sektörde olurum ya da evlenmiş, evimin hanımı olurum. Ki bunlar düşününce beni tatmin eden şeyler değil.

Senelerce calisip ugrasip ogretmen olup özelde bilgisayar öğretmeni olarak alacağın maaşla şuanda girecegin bir işin maaşı arasında çok fark olmayacak bence. Ugrastigina değmez. Türkiye'de diploma sadece kağıt parçası olmaya başladı. Ticarette ve tecrübede hayat var

Şuanda içimden sevgilinizin annesinin ağzına iki tane çarpmak geldi :sinirli: Ne alakası var !! Okumak güzel,maddi kaygıların yoksa ailen yanında destekcinse hazılarlan.. İnşallah kazanırsın :KK9:

İstediği gibi 4 yıllık mezun gelin aldı kendine:110:
Maddi kaygılarımı şu anki işimde birikim yaparak öteleyebilirim.
Ailem her konuda destek bana.
Çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Reactions: bay
önü açık değilse zorlamanın manası yok. geç değil ama daha garanti bişeylere yönelebilirsiniz. ha hayaliniz olur onu anlarım ama o da yok. sırf okumuş olmak için okuyacaksınız, sonrası yine belirsiz.

Senelerce calisip ugrasip ogretmen olup özelde bilgisayar öğretmeni olarak alacağın maaşla şuanda girecegin bir işin maaşı arasında çok fark olmayacak bence. Ugrastigina değmez. Türkiye'de diploma sadece kağıt parçası olmaya başladı. Ticarette ve tecrübede hayat var
Doğru :/

4 yıllığa geçebileceğinize inanıyorum. Kesinlikle değer.
Hatta öyle bir okulu hedefleyinki bunu başarın.
Çalışıp istedikten sonra yaparsınız.
hocalarla aranızı iyi tutup üniversitede kalmaya çalışın ,kendinizi hocalara sevdirirseniz yardımcı olurlar yönlendirme konusunda.büyükşehirdeki ünilerde bu pek mümkün olmuyor .
akademisyen olun.
En güzel iş kapısı akademisyenlik.
Sizi o istemeyen insanlar bir gün gelirse sizde hadi canım diyin.

25 yaşında atanamadım diye hemen yılmayın insanlar 30 yasından sonra bile atanıyor kpss yi bırakmayın bence. En son kaç puan aldınız kpss den? Bir arkadaşım 85 le atandı ki bence önlisans kpssden çok çalışırsanız elde edersiniz diye düşünüyorum.

25 yaşında atanamadım diye hemen yılmayın insanlar 30 yasından sonra bile atanıyor kpss yi bırakmayın bence. En son kaç puan aldınız kpss den? Bir arkadaşım 85 le atandı ki bence önlisans kpssden çok çalışırsanız elde edersiniz diye düşünüyorum.
Lisansı boşvereyim yani öyle mi?
Arkadaşının bölümü de aynı mıydı?

aöf kayıtları bıttımı oradan tamamlardın.oku zarar gelmez.hem kpss için dgsy e çalışırken pratık yapmış olursun.

hem hangi bolumun önü açık onu anlayamadım. huku,tıpimüh.sağlık sektörü hariç..hangi bolumden mezun olursan ol şöyle sağlam kpss puanı yapacaksın kı önun açık olsun ona bakılırsa.

Ben de aynı bolum mezunuyum,zerre severek okumadim.Acıktan 2 yıl daha okuyup lisansa tamamlarım diye düşünüyordum.Derslerin bazılarını geçip boşverdim,kpssde de 75i geçemiyorum çünkü çalışmıyorum.Yasim 30 ve iki çocuk var,kafam almıyor artık. Eğer gerçekten istersen çok güzel bir yaştasın,bekarken kpssye gömül.
Bu arada atanildiginda maaş durumlari nasıl bilen var mı?

Back
X