Müziği çok severim ama uykulu iken dinleyince huzursuz bacak sendromumu tetikliyor. Ritmik düzenli seslerde oluyor böyle. Araba sesi, gök gürültüsü gibi düzensiz sesler beni rahatlatıyor nedense. Trafikten gelen ses beni rahatlatıyor mesela. Evimizin az ilerisinde arabaların transit geçtiği bir köprü var. Vızır vızır sesleri bana iyi geliyor. İnanıram sın çöp kamyonunun sesini duyunca kendimi güvende hissediyorum ama Vivaldi, Bethofen dinlemeyi çok sevdiğim halde huzursuz bacak sendromumu tetikliyor.YouTube da çok güzel sakinleştirici müzikler var , uyurken dinlediklerinizi algılıyorsunuz aslında ..
Gece bir anda uyandığınızda sakinleştirici bir müzikle uyanmak da belki iyi gelebilir
Evet onlar o etkiyi yapıyor :) başka tarzlarda var bana iyi geliyorGeçen gece bunu deneyeyim dedim.
Benim bebeklere kolik ninni dinletiyorum, bir de ben yapayım kendi çapımda huzurlu uyku falan.
Açtım güzel bir deniz manzaralı ve su sesli video, gözlerimi kıstım iyice ekrana bakıyorum.
Sanki oradaymış gibi hayal ettim, kirpik arasından baktığım için de bayağı bir gerçekçi oldu.
Ohh dedim dünya varmış ama o su sesleri benim idrar torbama baskı yapana kadar.
Tüm gece kalkıp 3 4 kere tuvalete gitmek zorunda kalmamla, su yağmur orman vb hışırtılı seslerle uyunmaması gerektiğini deneyimlemiş oldum.
Benim sabahları bir de uyandırma ilacım vardı, gece içtğim fazlasıyla ağır olduğu için sabahları da onun etkisini nötrleyecek bir şey.Evet, sanırım aynı ilaçtan bahsediyoruz.
Doktor gözetiminde kontrollü kullanmak gerekiyor; çünkü yanlış kullanımla bağımlılık yapıyor ve bir süre sonra kesmiyor, beyni sünger etmesi de cabası.
Allahtan kalkıp tuvalete gidebildiniz.Geçen gece bunu deneyeyim dedim.
Benim bebeklere kolik ninni dinletiyorum, bir de ben yapayım kendi çapımda huzurlu uyku falan.
Açtım güzel bir deniz manzaralı ve su sesli video, gözlerimi kıstım iyice ekrana bakıyorum.
Sanki oradaymış gibi hayal ettim, kirpik arasından baktığım için de bayağı bir gerçekçi oldu.
Ohh dedim dünya varmış ama o su sesleri benim idrar torbama baskı yapana kadar.
Tüm gece kalkıp 3 4 kere tuvalete gitmek zorunda kalmamla, su yağmur orman vb hışırtılı seslerle uyunmaması gerektiğini deneyimlemiş oldum.
Komik gelecek ama kolik sesler diye aratım dinleyin derim.Müziği çok severim ama uykulu iken dinleyince huzursuz bacak sendromumu tetikliyor. Ritmik düzenli seslerde oluyor böyle. Araba sesi, gök gürültüsü gibi düzensiz sesler beni rahatlatıyor nedense. Trafikten gelen ses beni rahatlatıyor mesela. Evimizin az ilerisinde arabaların transit geçtiği bir köprü var. Vızır vızır sesleri bana iyi geliyor. İnanıram sın çöp kamyonunun sesini duyunca kendimi güvende hissediyorum ama Vivaldi, Bethofen dinlemeyi çok sevdiğim halde huzursuz bacak sendromumu tetikliyor.
Bu demektir ki herşeyin doğal birözümü var.Benim sabahları bir de uyandırma ilacım vardı, gece içtğim fazlasıyla ağır olduğu için sabahları da onun etkisini nötrleyecek bir şey.
Ama yine de dediğiniz gibi özellikle düşünsel ve bedensel olarak fazlaca zarar gördüm.
Benim uyku derdimi 2 bebek çözdü, güm diye yatakta horlayarak uyuyorum artık.
Hayır hiçte komik gelmedi, gayet mantıklı. Gök gürültüsü bulacağım ben.Komik gelecek ama kolik sesler diye aratım dinleyin derim.
Tabirleriniz çünkü tam bebekleri sakinkeştiren şeyler ve hala tıpta bunun bir sebebi yok.
Bebekliğinizde belki öyleydiniz ve hala bu sesler size iyi geliyor olabilir.
Avm den trafik sesine ev gürültüsünden kurutma makinasına kadar türlü türlü sesler mevcut youtube da.
Lisansımla alakalı bir araştırmamda, seslerdeki tınıların beyinde işlendiğini ve her tınının farklı bir duyguyu harekete geçirdiğini öğrenmiştim.
Kolik durumunu araştırırken de özellikle beyaz gürültünün, insanın hayatı boyunca en korunaklı yeri anne karnı olduğu için, hemen herkeste sakinleştirici etkisi olduğunu gözlemlemiş uzmanlar.
Diş sıkma var ama bahsettiğim çenedeki kasılmayı üzüntüden yapıyorum. Ben yapıyorum yani . Diş sıkma ayrı. Yorgun veya kızgın uyuduğum zaman yaparım.Cene ekleminde problem veya dis sikma var mi??
O sekilde uyanmaniza da sebep olabilir. Kisir dongu gbi yani bu psikolojiyle uyudugunuz icin olur siz kizarsiniz snra tekrar olur vs. Rahat olun bi ara bnada oluyodu kalp krizi gecirip olcem saniyodum. birde mide rahatsizliklari yapar reflu gastrit vs. Dua okuyun rahatlatiyo. Hayirli geceler.Diş sıkma var ama bahsettiğim çenedeki kasılmayı üzüntüden yapıyorum. Ben yapıyorum yani . Diş sıkma ayrı. Yorgun veya kızgın uyuduğum zaman yaparım.
Uykuda karabasan gibi bir şey olmasın bu, yanlış anlamayın batıl inançtan değil ama bunun bir adı vardı, uykudan birden uyanıp kasılan bir vücuttu bu dediğim hastalığın belirtileri. Bence gecikmeden gidin doktora, psikolojik evet ama bu tip durumlara öyle beyin uyuşturucu ilaçlar vermiyorlar diye biliyorum arkadaşımda da olmuştu.Yine oldu ne yazık ki.
Hayır canım öyle bir şey değil. Benim ki yoğun bir üzüntü ve keder hissetmek. Kasılmayı hissettiğim üzüntüye karşı tepki olarak kendim yapıyorum. Mimik gibi ama sevimli olanlarından değil. Acı ve keder ifadesi.Uykuda karabasan gibi bir şey olmasın bu, yanlış anlamayın batıl inançtan değil ama bunun bir adı vardı, uykudan birden uyanıp kasılan bir vücuttu bu dediğim hastalığın belirtileri. Bence gecikmeden gidin doktora, psikolojik evet ama bu tip durumlara öyle beyin uyuşturucu ilaçlar vermiyorlar diye biliyorum arkadaşımda da olmuştu.
Evet menopozla parallel oldu. Ayrıca başka ailevi sıkıntılarda eklenince durum benim için zorlaştı galiba.Menapoz için doktora göründünüz mü?
Adet kesilmesi olduğu için mi, yoksa teşhis koyulduğu için mi söylüyorsunuz bunu?
Ve uykularınızla menapoz süreci paralel mi?
Ben de menapoza girdiğimi düşünüyorum ve uyku kalitem çok düştü. Alakalı mı diye düşündüm.. yazlık dönüşü direkt doktora gidicen. Siz de bir görünün bence..
Çok stresli zamanlarınızda oluyor bu anladığım kadarıyla. Yani tamamen stresten kaynaklı psikolojik. O ismini hatırlayamadığım ama sonradan öğrendiğim aslında uyku felci olan yukarıdaki hastalık zannettim sanırım ben sizinkini. Psikolojik destek alın derim ya da çok kullandığım bir kitap var onu tavsiye edebilirim, reklam olarak algılanmasın diye yazmıyorum burdan ama özelden eğer ihtiyaç duyarsanız söyleyebilirim.Hayır canım öyle bir şey değil. Benim ki yoğun bir üzüntü ve keder hissetmek. Kasılmayı hissettiğim üzüntüye karşı tepki olarak kendim yapıyorum. Mimik gibi ama sevimli olanlarından değil. Acı ve keder ifadesi.
Neyse, sabah oldu çok şükür.
Muhtemelen kronik stresiniz var, uyurken de dişlerinizi sıkıyorsunuz. Eğer kökenine inip, stresinizi azaltmazsanız sağlığınız bozulabilir. Pasiflora deneyebilirsiniz, bitkiseldir. (Ben hiç içmedim ama aşırı heyecanlı bir arkadaşım içip hafif dalgınlaşmıştı, onu da belirteyim)Birazdan uyumaya gideceğim ve en az üç dört kere diye sanki dünya başıma yıkılmış gibi derin bir sıkıntıyla uyanacağım. Çenem hissettiğim acıyla kasılıyor yüzüm acı içinde geriliyor, kahroluyorum ve kalbim daralıyor. Son bir yıldır böyle. Artık dayanamıyorum. Normalde böyle bir insan değilim. Pozitif ve mutluluk hormonları fazla çalışan biriyim. Pollyananın ta kendisiyim ama uyurken neden böyle oluyorum. Biliyorum doktora git diyeceksiniz, o da depresyon ilaçları verecek bende Leyla gibi dolanacağım gün boyu. İlaç istemiyorum, dertleşmek istiyorum. Çay tarifi falan varsa onu içerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?