- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
Keşke söktürse, menopoza girdim.
O kadar hoşuma gitti ki yazdıklarınız sizi tebrik ederim boyle güzel düşüncelere sahip olduğunuz için .. Hep boyle olursunuz umarimGeceleri değil ama son 2 yıldır sabahları aynen böyle uyanıyorum. Hatta içim o kadar acıyor ki, lavaboya acım biraz hafifleyince gidiyorum. Sonrasında giyinip işe gitmek eziyet. Evet doktora gittiğinde ilaç verip seratonin hormonunu yükseltmeyi önerecek. Ben de son 1 yıldır ilacımı bıraktığım için bu haldeyim. Haftasonu hemen youtube dan video açıyorum yatakta, Avrupa yakası iyi geliyor mesela, çok diyalog var, Burhan oyalıyor. Yatmadan önce anason çayı içebilirsin. Yüksek sesle kulaklığa sevdiğin bir parçayı açıp dinleyebilirsin. Bekarsan aşkı hayal edebilirsin. Ben genelde köpek fotolarını açıp benim olduklarını hayal ediyorum, kişiye göre hayal değişir.
Yok yok bitki değil, direkt papatyanın kendi çiçeğinden demlenen çay demek istedim.Normal form çaylarının öyle bir özelliğini görmedim ben canım.
Ben bir doktor tavsiyesiyle başladım.
Ve günde 1 fincan falan içtim 1 ay kadar.
Aksine stresi siniri alıyor,ağrıları hafifletiyor.
Bende normalde regl ağrısı nedir çekmem ama son 2-3 aydır hep çekiyorum hatta periyodun 15.gününden başlayarak 15-20 gün falan sürüp gecikiyor,karnım acıyor falan.Yok yok bitki değil, direkt papatyanın kendi çiçeğinden demlenen çay demek istedim.
Hem uyku hem de regl sıkıntısı çeken bir insan olduğumdan zamanında bolca ben kullandım papatyayı ama adet dışında uyku sorunuma yaramadı.
Diğer çayların etkilerini bilmiyorum.
O ilaçlardan ben de kullandım, uyku evrelerimde bozukluk var.Kendimi bildim bileli uyku konusunda sorunluyum.
Adını vermeyeyim (Zaten doktor yazmadan almanız imkansız) , ağır ilaçlar da kullandım yatmadan 20 dakika kadar önce alınması gereken (Sürünerek yatağa yetişmeye çalışırken koridorda bayıldığım da oldu :) ) ancak o zaman rahat uyurdum ki sabaha da kamyon çarpmış gibi bi kafa ağırlığı ile uyanırdım...
Ve fakat çözümü "Dinlendirici hayaller" ile buldum. Eğer fiziksel bir durum değilse, düşünüp durup uyuyamayangillerdenseniz, en sevdiğiniz mevsimi hayal ederek başlayın, en sevdiğiniz giyim şeklini, saç, makyaj kendinizi kafanızda kusursuz hissettiğiniz halinize getirin, en olmak istediğiniz mekanı seçin ve orada ne yapmak istiyorsanız onu yaparken kendinizi düşünün... Uyku geliyor sonra :)
Size kendi hayal otomatiğimi örnek olarak vereyim:
Mevsim sonbahar, ne terliyorum ne üşüyorum; uzun kollu kıyafetleyim ceketsiz; spor ayakkabılarım, saçlarım belimde ve dümdüz, rengi lacivert, yüzümde bebek gibi makyajım, lisede takılmayı sevdiğim çay bahçesi gibi bir yer vardı oradayım; elimde bir defter şiir yazıyorum, sonra resim çiziyorum derken çat gitti. Sonrası gelmedi hiç
Çok teşekkür ederim :) Ben de buradan çok fayda görüyorum, sağolsun arkadaşlar. Konu sahibi de dahil kimse bunları hiç yaşamasın inşallah :)O kadar hoşuma gitti ki yazdıklarınız sizi tebrik ederim boyle güzel düşüncelere sahip olduğunuz için .. Hep boyle olursunuz umarim
İç sıkıntısı, sade sıkıntı, fizyolojik bir şey değil. Hayatımda yolunda gitmeyen çok şey var. Ama gündüz gayet iyiyim sorunu gece uyurken yaşıyorum.İç sıkıntısı derken göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı falan mı? Hayatınızda yolunda gitmeyen birşey mi var?
İyi hatırlattın. Aşk romanım var iki tane okumaya fırsat bulamadığım. Bir tanesini baş ucuma koyup sıkıntımın beni uyandırmasını bekleyeceğim. Okurum bir iki satır. Kafam dağılır ne güzel.O ilaçlardan ben de kullandım, uyku evrelerimde bozukluk var.
Ta ki bir araba bana yaklaştığında tepki veremediğimi anladığım gün bıraktım.
Benim yöntemim de sevdiğim şeyi izleyerek uyumaktır.
Yabancı dizileri takip ediyorum genelde ama bazen yorgunsam özellikle standup gösterileri açıp onları izlerken uykuya dalmayaçı yeğeliyorum.
Ben tv karşısında uyuyamıyorum. Gözüme ışık yansıma yapınca huzursuz bacak sendromum depreşiyor.O ilaçlardan ben de kullandım, uyku evrelerimde bozukluk var.
Yabancı dizileri takip ediyorum genelde ama bazen yorgunsam özellikle standup gösterileri açıp onları izlerken uykuya dalmayı yeğeliyorum.
İç sıkıntısı, sade sıkıntı, fizyolojik bir şey değil. Hayatımda yolunda gitmeyen çok şey var. Ama gündüz gayet iyiyim sorunu gece uyurken yaşıyorum.
O ilaçlardan ben de kullandım, uyku evrelerimde bozukluk var.
Yabancı dizileri takip ediyorum genelde ama bazen yorgunsam özellikle standup gösterileri açıp onları izlerken uykuya dalmayı yeğeliyorum.
Geçen gece bunu deneyeyim dedim.YouTube da çok güzel sakinleştirici müzikler var , uyurken dinlediklerinizi algılıyorsunuz aslında ..
Gece bir anda uyandığınızda sakinleştirici bir müzikle uyanmak da belki iyi gelebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?