Geceleri iç sıkıntısı ile uyanmak.

Keşke söktürse, menopoza girdim.

Kaş yapayım derken göz çıkarmışım, kusura bakmayın.
Aman ne güzel işte her ay bunalım yok dert tasa yok, hormon coşması yok.
Ayrıca şimdi aklıma geldi, yeni mi girdiniz bilmiyorum ama menepozun ilk 5 yılında bu gibi rahatsız durumların olması normalmiş.

Sadece psikolojik değil, fizyolojik bir problem de olur. Tiroit problemi geldi aklıma mesela. Bence bir uzmana görünmelisiniz.

O kadar hoşuma gitti ki yazdıklarınız sizi tebrik ederim boyle güzel düşüncelere sahip olduğunuz için .. Hep boyle olursunuz umarim

Normal form çaylarının öyle bir özelliğini görmedim ben canım.
Ben bir doktor tavsiyesiyle başladım.
Ve günde 1 fincan falan içtim 1 ay kadar.
Aksine stresi siniri alıyor,ağrıları hafifletiyor.
Yok yok bitki değil, direkt papatyanın kendi çiçeğinden demlenen çay demek istedim.
Hem uyku hem de regl sıkıntısı çeken bir insan olduğumdan zamanında bolca ben kullandım papatyayı ama adet dışında uyku sorunuma yaramadı.
Diğer çayların etkilerini bilmiyorum.

Azıcık dertleştim belki bu gece hiç olmazda rahat uyurum. Zaten sorunum uykusuzluk değil. Önceden de uyuyamadığım veya uyandığım olurdu ama güzel hayaller kurardım, sabah olsun istemezdim. Şimdi tam tersi, sanki içimdeki ışık gitti.

Kendimi bildim bileli uyku konusunda sorunluyum.
Adını vermeyeyim (Zaten doktor yazmadan almanız imkansız) , ağır ilaçlar da kullandım yatmadan 20 dakika kadar önce alınması gereken (Sürünerek yatağa yetişmeye çalışırken koridorda bayıldığım da oldu :) ) ancak o zaman rahat uyurdum ki sabaha da kamyon çarpmış gibi bi kafa ağırlığı ile uyanırdım...

Ve fakat çözümü "Dinlendirici hayaller" ile buldum. Eğer fiziksel bir durum değilse, düşünüp durup uyuyamayangillerdenseniz, en sevdiğiniz mevsimi hayal ederek başlayın, en sevdiğiniz giyim şeklini, saç, makyaj kendinizi kafanızda kusursuz hissettiğiniz halinize getirin, en olmak istediğiniz mekanı seçin ve orada ne yapmak istiyorsanız onu yaparken kendinizi düşünün... Uyku geliyor sonra :)

Size kendi hayal otomatiğimi örnek olarak vereyim:
Mevsim sonbahar, ne terliyorum ne üşüyorum; uzun kollu kıyafetleyim ceketsiz; spor ayakkabılarım, saçlarım belimde ve dümdüz, rengi lacivert, yüzümde bebek gibi makyajım, lisede takılmayı sevdiğim çay bahçesi gibi bir yer vardı oradayım; elimde bir defter şiir yazıyorum, sonra resim çiziyorum derken çat gitti. Sonrası gelmedi hiç

İç sıkıntısı derken göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı falan mı? Hayatınızda yolunda gitmeyen birşey mi var?

Bende normalde regl ağrısı nedir çekmem ama son 2-3 aydır hep çekiyorum hatta periyodun 15.gününden başlayarak 15-20 gün falan sürüp gecikiyor,karnım acıyor falan.
Papatya buna iyi geliyorsa bi deneyeyim.
Uyku için annem ıhlamur poşet çayı içiyordu,bende sana bunu tavsiye edeyim,bol limonlu falan.

O ilaçlardan ben de kullandım, uyku evrelerimde bozukluk var.
Ta ki bir araba bana yaklaştığında tepki veremediğimi anladığım gün bıraktım.
Benim yöntemim de sevdiğim şeyi izleyerek uyumaktır.
Yabancı dizileri takip ediyorum genelde ama bazen yorgunsam özellikle standup gösterileri açıp onları izlerken uykuya dalmayı yeğeliyorum.

O kadar hoşuma gitti ki yazdıklarınız sizi tebrik ederim boyle güzel düşüncelere sahip olduğunuz için .. Hep boyle olursunuz umarim
Çok teşekkür ederim :) Ben de buradan çok fayda görüyorum, sağolsun arkadaşlar. Konu sahibi de dahil kimse bunları hiç yaşamasın inşallah :)

İç sıkıntısı derken göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı falan mı? Hayatınızda yolunda gitmeyen birşey mi var?
İç sıkıntısı, sade sıkıntı, fizyolojik bir şey değil. Hayatımda yolunda gitmeyen çok şey var. Ama gündüz gayet iyiyim sorunu gece uyurken yaşıyorum.

İyi hatırlattın. Aşk romanım var iki tane okumaya fırsat bulamadığım. Bir tanesini baş ucuma koyup sıkıntımın beni uyandırmasını bekleyeceğim. Okurum bir iki satır. Kafam dağılır ne güzel.

YouTube da çok güzel sakinleştirici müzikler var , uyurken dinlediklerinizi algılıyorsunuz aslında ..

Gece bir anda uyandığınızda sakinleştirici bir müzikle uyanmak da belki iyi gelebilir

Ben tv karşısında uyuyamıyorum. Gözüme ışık yansıma yapınca huzursuz bacak sendromum depreşiyor.

İç sıkıntısı, sade sıkıntı, fizyolojik bir şey değil. Hayatımda yolunda gitmeyen çok şey var. Ama gündüz gayet iyiyim sorunu gece uyurken yaşıyorum.

Gündüz meşgul olduğunuzdan sıkıntı basmıyor. Gece olup da yatağa girince sıkıntılar çullanıyor. Kaza bela uyuyakalsanız da böyle ara ara uyandırıyor. Kötü bir ayrılıktan sonra bir dönem bana da olmuştu. Geçti gitti. Bir hastalık dönemiydi sadece...

Bazı kan değerlerinizde eksiklik de varsa, depresyon yatkınlığımızı katlıyor. Onu da kontrol ettirin isterseniz. Herşeyi yalnızca sorunlarınıza bağlamayın. Yatmadan bir saat evvel ılık süt içebilirsiniz.

Bu doktor korkusu nedir insanlarda anlamiyorum.herkeste pskiyatri ilaclari mal gibi gezdirir uyustururur gibi bi yanlis bilgi var.
Yapmayin gozunuzu seveyim.
Dusuk dozda alacaginiz bi antidepresan butun derdinize care olacaktir.
Doktora gidin derdinizi anlatin ve uyutmayan uyusturmayan bi ilac verin verecekseniz deyin.
Bukadar basit

Evet, sanırım aynı ilaçtan bahsediyoruz.
Doktor gözetiminde kontrollü kullanmak gerekiyor; çünkü yanlış kullanımla bağımlılık yapıyor ve bir süre sonra kesmiyor, beyni sünger etmesi de cabası.

YouTube da çok güzel sakinleştirici müzikler var , uyurken dinlediklerinizi algılıyorsunuz aslında ..

Gece bir anda uyandığınızda sakinleştirici bir müzikle uyanmak da belki iyi gelebilir
Geçen gece bunu deneyeyim dedim.
Benim bebeklere kolik ninni dinletiyorum, bir de ben yapayım kendi çapımda huzurlu uyku falan.
Açtım güzel bir deniz manzaralı ve su sesli video, gözlerimi kıstım iyice ekrana bakıyorum.
Sanki oradaymış gibi hayal ettim, kirpik arasından baktığım için de bayağı bir gerçekçi oldu.
Ohh dedim dünya varmış ama o su sesleri benim idrar torbama baskı yapana kadar.
Tüm gece kalkıp 3 4 kere tuvalete gitmek zorunda kalmamla, su yağmur orman vb hışırtılı seslerle uyunmaması gerektiğini deneyimlemiş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…