Geçim ne kadar zor en çok bebeğime bez alamamak koyuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asgari ücretle mi çalışıyor eşiniz? Sizin de çalışma imkanınız olmaz mı? Ya da evden bir şeyler yapıp satma?

İşte o yüzden mutlaka kenarda birikim olmadan, tek maaş ile geçinebilir durumda olmadan bebek düşünülmemeli diyoruz. Ülkenin hala ortada ne yazık ki Allah herkesin yardımcısı olsun. Mecbur bakacak biri varsa bebeği ona bırakıp sizin çalışmanız lazım. Büyüdükçe masrafları da büyüyecek bebeğinizin

İşte bu yüzden bebek yapmadan önce 10 kere düşünün diye hep söylüyorum bu devirde tek maaşla ev geçinmiyor bebek masrafları nasıl karsilansin. Durumu olmayan çocuğu ertelesij dediğimizde de topa tutuluyoruz, bebek rızkıyla gelir diyorlar yok öyle bir dünya bebeginin rızkını tırnaklarıyla kazımasi gerekiyordu anne babanın bu zamanda babadan zengin değilseniz ve cok çok iyi bir işiniz yoksa tek maaşla Allah yardımcınız olsun... Sizin çocuğu annenize veya kayınvalidenize bırakıp çalışmanız lazım tek çare bu

yemin ederim bende aynısısnı diycektim laf eden olur diye demedim madem durumun kötü neden çocuk yapıyosun çalış biraz kenara para koy öyle yap ya da çalış

Yani gecim son 9 ayda mi zorlasti? Veya kira fatura bogaz derdi hamile kalmadan önce yoktuda hamile kalinca mi oldu? Veya maddi olarak cok iyiydiniz bi anda mi yetisemez oldunuz? Eger bunlara cevap hepsi oncedende ayniysa bugunleri yasamak cokta surpriz olmasa gerek.
Allah yardimciniz olsun ne diyebilirim ki. Tek dert simdilik sadece bez mama belki o bide cocuk boyutuna gecince istekleri olacak ahh ahh. Zor gercekten keske daha sonra dusunseydiniz. Hayırlısi olsun hakkinizda. Cocugunuzu birakip calismayi düşünebilirsiniz

Bez için şimdilik birinden borç alsanız? Anneanne veya babaanneden?
Sizinde çalışma imkanınız var Mı?
Kiranız ne kadar?
Daha uygun bir eve geçilebilir Mı?
Umarım sorun çözülür.
Bir de bildiğim valiliklere çok zor durumdaysanız müracaat edilebiliyormuş bir araştırın.

Şunu demeden duramayacağım.Lütfen ama lütfen korunun..
Ikinciyi bu yoklukta yapmayın.

Sağlık ocaklarında doğum kontrol yöntemleri bedava. Gidin alın isteyin. Bile bile bu zor durumu düzeltmeden ikinci çocuk olmasın.

Bez cok pahali gercekten,
Ben yerinizde olsam eski usule gecerdim ne kadar zor da olsa. Durumunuz biraz yerinde olsa yikanabilir urunlerden alin diyecegim de simdilik eskilerden kesip bez yapmak daha mantikli. Bebeginiz biraz buyuyunce belki borclariniz da azalinca unutursunuz bu zamanlari umarim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…