Geçinemeyenler kulübü

Yaa deniz bugün size baya soru sordum ama sen neler alıştın Khomyuk A Audreyhepburn E electra film zaten yok kızlar sizlerde şunu al bunu alma dediğiniz birsey var mı
Sling, kanguru elzem iyi marka ve ergonomik olmalı. İlk ay çabuk büyür alma atlet zıbın tulum derler yalan. Kakaları sıvı zırt pırt her şey batacak seninki de kış bebesi yıkama kurutma uğraşma. Bol atlet bol ayaklı tulum alt üst tulum al. 0-3 az al ama 3-6 çok al. Müslin büyük boy battaniyeler işe yarar çok. Bebekken üstünü örtemezsin ani bebek ölümü yüzünden, iyi bir uyku tulumu araştır ve al. Ben anne yanı beşiği kullandım güzeldi, öneririm. Meme ucu için lansinoh krem al, meme ucu ilk ay çok çektirir onu unutma. Anne kucağı yine iyi bir model bak, ilk 13 kiloda araca da onunla oturtacaksın. 1 yaş sonrası için araba koltuğuna geçersiniz ama bir yaşa kadar ana kucağı elin ayağın. Travel sistem bebek arabası alırsan ona uyumlu olmasına dikkat et.

Yaa deniz bugün size baya soru sordum ama sen neler alıştın Khomyuk A Audreyhepburn E electra film zaten yok kızlar sizlerde şunu al bunu alma dediğiniz birsey var mı
ben kiyafetlerini almistim, dogum cantasi icin olmazsa olmazlardan biri mesane pedi.
mobilya beşik almistim ama sonra cok pisman oldum ( emekledigi donemde besikten atladi)
bebek arabasini almistim ama 1 yaşa kadar toplasan 10 kez kullandim 2.el alsaymisim yada bulsaymisim daha iyiymis. 2.5 senedir depoda yatiyor.
olmasi gereken en onemli seyler bence puset, anne yani besigi yada su gecen yolladigim minik yatak, elektriklisini alamayacaksan eger mutlaka bir tane derin hamak ( gaz sancilarina hafif sallanma iyi geliyor buyuk kurtarici)
bir tane kiraz cekirdegi kemeri (bu da gaz icin cok memnun kaldim)
bolca zıbın çorap ilk aylar sirtina kadar cikan operayonlar gerceklestiriyorlar
agiz mendili annem mermersahtan diktirmisti ama hic gerek yok e bebekte paketli satilan gayet guzel agiz bezleri var (bana hic lazim olmadi cunku pek kusmadi deniz)
müslin örtuler güzel hafif kundaklama islemlerinde de cok ise yariyor.
bir tane sarı işik gece lambasi cok parlamayan voltajda.
bebek kuveti banyo kovasi maşrafası ( cok pahali fonksiyonlu olmasina gerek yok cunku en fazla 6 ay kullanirsin oturmaya baslayinca kucakta yikiyosun zaten)
emzirme koltugu almayacaksan mutlaka en ufagindan bir tane tabure al dizlerin biraz yuksekte kalirsa emzirme pozisyonuna daha rahat geciriyosun dizlerinle destklersen kollarin cok agrimaz.
bolca tahin yagi gogus yarasina bundan baska iyi gelen bir sey bulamadim
aklima gelen bunlar simdilik

Oyuncak olarak da ben güzel bir dönence, kaşıyıcı oyuncaklar, siyah beyaz kartlardan aldım. Epey de oyaladı. Tek bakacaksak oyun halısı güzel bir alternatif. Yine aynı şekilde kalın mukavva dokun hisset kitapları çok güzel oyalar.

ilk zeka kartlarimdi sanirim adi degilmi bende besiginin yanina gozuyle gorecegi yerlere asardim onlari, oyle bakardi :)
oyun halisinin piyanolusu vardi hala piyanosunu kullaniyoruz cidden çok ıse yaradi, hışırtılı kitaplardan almistim ben birde posete sardiklari bir donem oluyor ya.

Bebek bezini ilk aylar deli gibi stoklama. 1-2 numaralar ilk bir kaç ayda geçiyor. Bir numaradan iki paket yetmişti bize mesela. Bir de bebeğin şampuanını fln araştırıp almak da fayda var. Ben mühendisin oğlu diye bi instagram sayfasını takip ederdim o dönem. İçerik inceliyordu. Mesela güzel pahalı dediğimiz mustela kimyasal dolu. Temiz içerikli bakım ürünlerini unutma.
Ben mesela areş ölçer tırnak makası almayı unutmuşum kuzen almıştı onları da unutma

Aa evet ondan da vardı. Jelly book mu neydi adı. Çok severdi.

chamallows ya deniz nerelerden geçtik de bugünlere geldik
Bebek büyütürken günler uzun yıllar kısa derler ya ne doğru. Asla büyümeyecek gibi gelirdi

Aa evet ondan da vardı. Jelly book mu neydi adı. Çok severdi.
simdi yazarken aklima geldi nelerle oynuyor ya bu cocuklar pet siseler posetler bir suru oyuncak almistim da en son minik pet siselerin icine doldurdugum pirinc nohut minik taslar olan cesitli ses cikaran o siselerle aylarca oynamisti

chamallows ya deniz nerelerden geçtik de bugünlere geldik
Bebek büyütürken günler uzun yıllar kısa derler ya ne doğru. Asla büyümeyecek gibi gelirdi
ya sorma simdi anlatirken o zaman ki buhranlarim, endisem panigim.
bebek bezinde gordugum kucucuk kirmizilik icin oturup hickira hickira aglayisim, gazi gitsin diye sallamaktan geceleri kollarimin agrisindan uyuyamazdim, o zaman ne kadar zor geliyodu hersey.
simdi aslinda o kadarda zor degilmis ben acemiymisim yalnizmisim

Yok kız olur mu öyle şey aşk olsun. İsterseniz doktor kuzenime de sorabilirim......

aaa Ay tenli anne sut sagma makinesi ve sut saklama posetleri, biberon
Ben onları hiç kullanmadım ya. Fazladan sağınca da bu sefer memedeki süt miktarı artıyor. İşe dönmeyecekse hiç memeleri pompaya alıştırmamak da daha iyi sanki. Ben pompasız bitirdim emzirmeyi. Biberon hele ilk aylarda çok riskli çocuk kolaya da alışabilir. Bizim doktorumuz önermemişti o dönem biberonu

Ben kıyafet olarak en çok tulum ve çıtçıtlı body kullandım. Eldiven kullanmadım ikisinde de. Uyuturken elini kolunu sabit tutmak için yarım kundaklar var. Onun faydasını gördüm. Bol bol ağız bezi, salya için yakalık kullandım. Benim iki kız da 0-3 ay tulumları 2 hafta kadar giydiler, sonrasında 3-6 aylara geçtik. Bu nedenle 0-3 ay tuluma yatırım yapmamanı tavsiye ederim. Hastane çıkışları yeterli olur.

Evde hafif sallanan ana kucağı çok kurtarıcı oldu. İkea beşiğin yan kısmını söküp, anne yanı beşik olarak kullandım ben. 33 aylık oldu, hala üstünü örtmüyor, uyku tulumu ile yatırıyorum.

Simdi yazilanlardan bakiyorum da aslinda bebege alınacaklar çok kişisel. Ben mesela bebekle ayni odada yatmam yatmiyorum. Anne yani besik bana hic lazim olmadi. Her yere toplayıp goturebilecegim o park yatak su an 3. Yü büyütüyor. Yaz olunca sadece beyaz kolsuz çıt çıtlı badi giydirdim. Ben çorap manyağıyım. Ilk ogluma aldığım coraplarin her bedeeni bir basket topu olur 3 bile giyiyor kuculenleri baskasina gonderdim. Ben pratik,kullanışlı ve uygunluktan yanayım. E bebekten bolca beyaz badi alıyorum uzun kollu,kolsuz. Benimkiler böyle büyüyor. Yaz olunca alt üst takım bezli bebek için bana gereksiz geliyor daraliyorum. Tulum aliyorum renkli desenli tek parça giydir cikart oksun bitsin. Kışın bile wvde uzun kollu tek çıçıtlı altina bir pijama ve corap bitti gitti. Kat kat hiydirmeyi sevmedigimden benim tercihim bu. Kimi emzirmek zorgelir mama tercih eder, gece uyanmasin der mamaya baslar memeye tutmaz bile. Bebek arabasina gelince travel sistem aldik. Kocaman bagaji olan bir araba yoksa külliyen dert. Taşımak dert, sığdırmak dert. Bir baston puset tarzi araba is görür. Ama araba icin puset oto koltugu ilk seviye olanlar guzel sart zaten. Hep yalniz olduğunu tasimasi temizlemesi kolay bir baskasina ihtiyac duymayacağım sekilde alisveris yapmani tavsiye ederim. Ben slig ya da kanguru kullanmadim ,bilemiyorum. Aklima gelenler bunlar.

benim sutum ilk zamanlar egildigimde falan gogsumden akiyordu, sisiyordu mecburen mastit olmamak icin sagmak gerekti.

benim sutum ilk zamanlar egildigimde falan gogsumden akiyordu, sisiyordu mecburen mastit olmamak icin sagmak gerekti.
Khomyuk birde ilk bir kac gun sut gelmeyince mamayi kucuk parmagimizi agzina verip siringayla vermistik, emme refleksi yapsin diye.
ilk haftalarda goguslerim cok yara oldugu icin kolostrumuda o sekilde verdim ben

kısın usumuyorlar mi
ben denizi yazin dahi çorapsiz giydirmeye korkuyorum illa bir corap olacak ayaginda donlada dolaşsa yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…