• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi Eş Adayına Anlatmak

Hayatımda ne muhteşem yy izledim,ne yorum yaptım,ne de böyle bir topicten haberim var...
siz ne biçim insanlarsınız ya bayılıyorsunuz atıp tutmaya.
Benim TÜRKÇE mi eleştiren sevgili üyeler dönün bir kendi kelimelerinize bakın!
Hepiniz çok komiksiniz, 'gaste' tebrik ederim sizi.
Benim gece çok sinirlendiğim için ne yazdığımı farketmemiş olmam, yazar olmamı eleştirme hakkı vermez sizlere.Evet yazarlıkta yapıyorum,haber spikerliğide yaptım,birçok kültür sanat dergisinde de yazdım.
Çeşitli yazarlarlada çalışmalarım oldu.Çok eleştirip merak ettiğiniz için yazıyorum.Hava atmak
normal yaşantım içerisinde ve buradada bana çok uzak,hiçbirzaman öyle olmadım.Eleştirilerinize cevap verebilmek adına yazmak istedim.
Burada herşeyi yaşadım diye anlatıp bizi özel hayatına dahil edenlere bravo demişsiniz,konu sahibi arkadaşı değil diğer üyeleri kastediyorum,'ben birşey yaşamadım' dedim diye, demediğinizi bırakmamışsınız.Biri yaşamış diğeri yaşamamış,herkez özelini yazmış.AMA İŞİNİZE GELENİ ANLAMIŞSINIZ.Hayat sizin gibiler yüzünden yapılmaması gerkenleri yapmak gerekiyormuş gibi tersine dönmeye başladı.Birçok konuda evlilik öncesi ilişki,çocuk vs.gibi konularda atıp tutuyor,demediğinizi bırakmıyorsunuz.Hepiniz namus bekçisi kesiliyorsunuz.Şimdi ne oldu birden iki cümle ile bukadar yargılandım.Sadece şunu söylemeliyim;bu konuya ikibin kişi bakıpta hepsi sizin gibi düşünmemiştir herhalde,benim gibi düşünenlerde olmuştur,fakat eleştirilerinizden korkup cevap yazamamışlardır.Demokratik olun eleştirilerinizi öyle yapın.Kişiye ve duruma göre oynamayın.

hellööööö
hani sen üyeliğini iptal ettiricektin bizim gibi insanlar yüzünden noldu kuğzummm
:52:
maşallah hala laf salatasındasın:9:

burada insanlara işine göre aşına göre giyim kuşam edasına göremi tavır sergileniyor anlamadım..karakter önemlidir karşısındaki bireye kendini saydırmada benim bildiğim.Herkes günahı sevabı biliyor.kimseyi kınamak haddimize değil.Yaşam tarzlarımız bir olmayabilir ama burada hepimiz hemcinsiz lütfen saygı duyalım birbirimize..ve destek olalım kötü günlerümizde..

hiç sormamalıydı sen de hiç söylememeliydin. kandırmak değil bu. eğer o kişinin hayatına gireceğini bilseydin onu beklerdin sonuçta. böyle bir sebepten terkettiyse unut gitsin derim.

Arkadaşlar son yorumumdan sonra yorum yazamadım. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Ben gerçekten bu tarz şeyleri evliliğe dek muhafaza edenlere gıpta ediyorum,saygı duyuyorum takdir ediyorum ama lütfen kınamayın, insan yapmadığı günahlar için mutluluk duyabilir ama garanti edemez. Eğer öyle olsaydı hayatta iniş çıkışlar olmazdı, hele de kınayınca kesinlikle imtihan oluyor bir gün,kendisiyle veya eşiyle veya çocuğuyla..

Yorumlarınızdan sonra biraz daha iyi hissediyorum kendimi doğrusu. Tabiiki aklamıyorum kendimi,ama bukadar utanç ve pişmanlık yaşıyorken sanırım daha fazla yıpratmamalıyım kendimi.En azından biten bittikten ve mazi döndürülemedikten sonra bana düşen ,bu olanları unutmaya çalışıp önüme bakmak.

Söylemeseydim vicdan yapacaktım buna eminim,bu da bana ağır gelir, fakat keşke hiç dillendirmeden ayrılığı çizseydim.

Yorumlarınızı okurken aklıma birsürü şey yazmak gelmişti ama şu an bu kadar. Paylaşmak çok iyi oluyor gerçekten,herkese ayrı ayrı teşekkürler.

Imzami okumanizi rica ediyorum inanin sadece uyari verdim firtina oncesi sessizlik !

Rohy bu soruları soran erkek güvenilir değildir ve kendisi birşeyler yapmış ki seni sorguya çekiyor ben direk tekmeyi basardım

Ya tamam belki hatalıydı bunları sormamalıydı benim de prim vermemem gerekirdi vs vs ama gerçekten yalancı biri değildi o :( Yani aramızdaki dialoglar bilen benim,yalan asla söylemiş olamaz.

sevgili konu sahibi,
diğer mesajları okumadım sadece seninkini okudum
pardon ama sen bu çocuğun nesini takdir ettin? hassas falan değil bildiğin iki yüzlü ve ağzından laf almak istemiş. bu tip sorular sorması onun ne kadar hassas olduğunu değil ne kadar sığ olduğunu gösterir. zaten bişey yaşamamışsın bundan sonra da kimseye anlatma. Çok sinirlendim ne demek ya iş bu aşamaya gelmişken terketmek. İyi ki de terketmiş evclenince ileride bu kafayla senin onu aldattığını da düşünürdü.

sevgili ferege, bilmiyorum düşündüklerim bunlar. Hala at gözlüğüyle mi dolaşıyorum farketmeden acaba ala sağlıksız mı düşünüyorum diyorum sizler bunu dedikçe.

Geriye dönüp baktığımda aslında asıl suçlu benim, buna pirim verdim. Ne kadar hayat kurabilecek kadar yakın görüş olsam da geçmişi anlatmayı rddedip bitirmeliydim diyorum.
Evet olabilir tabi, belki sürekli karşıma çıkaacaktı,belki fazla güvensizdi insanlara ve bu bana da yansıyacaktı olur olmaz zamanalrda..

Mahvetti bu yaşadığım dönem beni ya..

sevgili ferege, bilmiyorum düşündüklerim bunlar. Hala at gözlüğüyle mi dolaşıyorum farketmeden acaba ala sağlıksız mı düşünüyorum diyorum sizler bunu dedikçe.

Geriye dönüp baktığımda aslında asıl suçlu benim, buna pirim verdim. Ne kadar hayat kurabilecek kadar yakın görüş olsam da geçmişi anlatmayı rddedip bitirmeliydim diyorum.
Evet olabilir tabi, belki sürekli karşıma çıkaacaktı,belki fazla güvensizdi insanlara ve bu bana da yansıyacaktı olur olmaz zamanalrda..

canım her işte vardır bir hayır , belli ki güzel kalpli bir insansın. bu çocuk seni zaten hak etmemiş. Ona fazla güvenmişsin lütfen onu savunup kendini suçlamaktan vazgeç, seni yargılayabilecek tek makam Allahtır. kendini yiyip bitirme kendini suçlama artık bu yükü sırtında taşıma emin ol sende sana böyle bir soruyu dahi sormaya tenezzül etmeyecek kadar güvenen biriyle karşılaşacaksın.
kişi kendinden bilir işi derler ya o birşeyler yaşamamış olsa zaten kızlara güvenirdi ve sana bunu sormazdı.
lütfen kendini suçlama suçlu olan o canım
Allah gönlüne göre versin inşallah

Son düzenleme:
Merhabalar , önceki yorumları okumaya çalıştım.Genel olarak yorumlara katılıyorum.
Geçmişinizde yaşadığınız şeylerden ötürü kendinizi yıpratmayınız.Bunlar çok doğal olan durumlar.Genelleme yapmak istemezdim ama sevgilisi olupta ,elele tutuşmayan,öpmeyen yok denecek kadar azdır bana göre.Bu benim kişisel fikrim. Ayrıca eğer size geçmişinizi soruyorsa ,bunu uslübunu bozmadan daha iyi niyetli bir şekilde sorabilirdi.Demekki takıntılı biriymiş, ve bence sizin gibi iyi niyetli birini kaybetmiş. Bence asıl kötü olan şey, öpmek,dokunmak vs. değildir.Kötü olan kişinin niyetinin bozuk olmasıdır. Ayrıca burada bazı arkadaşlara kızdım , konu sahibi fikirlerimizi almak istemiş eleştiri vs değil. Son olarak ; kendinizi üzmeyin,hayırlısı buymuş.İnşallah Allah gönlünüze göre verir :34:

canım her işte vardır bir hayır , belli ki güzel kalpli bir insansın. bu çocuk seni zaten hak etmemiş. Ona fazla güvenmişsin lütfen onu savunup kendini suçlamaktan vazgeç, seni yargılayabilecek tek makam Allahtır. kendini yiyip bitirme kendini suçlama artık bu yükü sırtında taşıma emin ol sende sana böyle bir soruyu dahi sormaya tenezzül etmeyecek kadar güvenen biriyle karşılaşacaksın.
kişi kendinden bilir işi derler ya o birşeyler yaşamamış olsa zaten kızlara güvenirdi ve sana bunu sormazdı.
lütfen kendini suçlama suçlu olan o canım
Allah gönlüne göre versin inşallah

Hepimizin gönlündeki hayra dönüşsün inşallah. Beni yargılamadı yani kötü söz söylemedi,kınamadı. Hatta dedi ki: seni kınamıyorum,çünkü kınarsam biliyorum ki yarın birgün kızım olsa onun başına gelir diye..Kötü biri değildi eminim ama işte o da hata yaptı böyle sorgulamakla,ben de yanıtlamakla..Hüsnüzandayım ama eğer ki gerçekten kendi yaşayıp da ona rağmen böyle gösterdiyse kendini Rabbim görüyor derim,elimden de başka birşey gelmez.

Merhabalar , önceki yorumları okumaya çalıştım.Genel olarak yorumlara katılıyorum.
Geçmişinizde yaşadığınız şeylerden ötürü kendinizi yıpratmayınız.Bunlar çok doğal olan durumlar.Genelleme yapmak istemezdim ama sevgilisi olupta ,elele tutuşmayan,öpmeyen yok denecek kadar azdır bana göre.Bu benim kişisel fikrim. Ayrıca eğer size geçmişinizi soruyorsa ,bunu uslübunu bozmadan daha iyi niyetli bir şekilde sorabilirdi.Demekki takıntılı biriymiş, ve bence sizin gibi iyi niyetli birini kaybetmiş. Bence asıl kötü olan şey, öpmek,dokunmak vs. değildir.Kötü olan kişinin niyetinin bozuk olmasıdır. Ayrıca burada bazı arkadaşlara kızdım , konu sahibi fikirlerimizi almak istemiş eleştiri vs değil. Son olarak ; kendinizi üzmeyin,hayırlısı buymuş.İnşallah Allah gönlünüze göre verir :34:
Niyuetler konusunda içim rahat, nasıl olsa kandırırım diye bir kere bile düşünmedim. Ne bileyim arabasıyla falan gelmişti, markasını dahi sorsanız bilmem, annem arabası nasıl birşeydi demişti,Allah biliyo ya rengini bile hatrlamakta zorlandım. Yani maddi birşeyine önem vermedim,sadece mutlu olalım bilinçli davranalım olgun davranalım diye konuşurduk. Saygımın,sevgimin ,içtenliğimin bir değeri yokmuş.Çünkü içten -doğal davrandığımı kendi söylerdi..
Öyle olsun bakalım diyorum içten içe onunla konuştuğumda bazen..

geçmişte yaşayamazsın. günah olduğunu söylüyorsunuz, pişmanmışsınız zaten, Allah affetsin. sürekli hatırlayıp durmayın. sizi seven, sizi siz olduğunuz için sevsin. yeni birisi olup sorarsa, sevgilim olmadı diyemem ama geçmişteki herşeyi unuttum ben dersiniz. içine sinecekse cinsel birşey yaşamadım dersiniz. kısa kesersiniz konuşmayı.

geçmişte yaşayamazsın. günah olduğunu söylüyorsunuz, pişmanmışsınız zaten, Allah affetsin. sürekli hatırlayıp durmayın. sizi seven, sizi siz olduğunuz için sevsin. yeni birisi olup sorarsa, sevgilim olmadı diyemem ama geçmişteki herşeyi unuttum ben dersiniz. içine sinecekse cinsel birşey yaşamadım dersiniz. kısa kesersiniz konuşmayı.

Bu konuda -ki umuyorum çıkmaz ama..- böyle ısrar eden biri yine olursa,kesinlikle yol vereceğim.. Tamam bilmek isteyene saygı duyarım ama anlatmam artık..Onlar öğrenmeye çalışırken benim utançlar sebebiyle ruhum tahrip oluyor.

Ay bu erkekler çok komik kızlarla her türlü yaklaşımlarda bulunup sonra el değmemiş kız arama ,bulma işlere girişiyorlar önce onlar dürüst olsun ve kendini sorgulasın istekte bulunmayan erkek olunca kızada bir şey olmaz

Hepimizin gönlündeki hayra dönüşsün inşallah. Beni yargılamadı yani kötü söz söylemedi,kınamadı. Hatta dedi ki: seni kınamıyorum,çünkü kınarsam biliyorum ki yarın birgün kızım olsa onun başına gelir diye..Kötü biri değildi eminim ama işte o da hata yaptı böyle sorgulamakla,ben de yanıtlamakla..Hüsnüzandayım ama eğer ki gerçekten kendi yaşayıp da ona rağmen böyle gösterdiyse kendini Rabbim görüyor derim,elimden de başka birşey gelmez.

nasıl kınamamaksa, bu cümle bence kınama cümlesi :)

boşveer takılma bir kişi böyle yaptı diye herkes yapacak değil ya,

bende resmi nikahlı nişanlımdan ayrıldım. görüştüğüm kişi bunu sorun yaptı ,iyiki tanıştığımızın 2.günü anlatmışım, sonradan anlatsaydım iyi olmazdı. gerçi o kişiden bende çok hoşlanmamıştım o yüzden hemen anlattım birazda :) ona rağmen senin gibi bunalıma girmiştim 1 hafta..
sonradan boşverdim. herşey nasip
nasipse gelirmiş çinden yemenden
nasip değilse gelip geçermiş yanından

bu söz böylemiydi:27:

nasıl kınamamaksa, bu cümle bence kınama cümlesi :)

boşveer takılma bir kişi böyle yaptı diye herkes yapacak değil ya,

bende resmi nikahlı nişanlımdan ayrıldım. görüştüğüm kişi bunu sorun yaptı ,iyiki tanıştığımızın 2.günü anlatmışım, sonradan anlatsaydım iyi olmazdı. gerçi o kişiden bende çok hoşlanmamıştım o yüzden hemen anlattım birazda :) ona rağmen senin gibi bunalıma girmiştim 1 hafta..
sonradan boşverdim. herşey nasip
nasipse gelirmiş çinden yemenden
nasip değilse gelip geçermiş yanından

bu söz böylemiydi:27:

yorum için teşekkürler..nasıl yani?Tanıştuığınız birine 2.gününde nikahlı nişanlınızdan ayrıldığınızı belirttiniz o da bunu sorun yapıp çekip gitti öyle mi? Ne garip insanlar var,dünya hali bu ,insan nasıl evleniyor veya nişanlanıyorsa yolları da ayırabilir,sizin yaptığınız ayıp birşey yokmuş ki..Neyse,herkes tercihiyle yaşıyor yolunu çiziyor tabiiki.Bir yerden sonra fazla birşey denemiyor.

Back
X