• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi Eş Adayına Anlatmak

önceki yorumları okumadım sadece başlığa cevap veriyorum belirteyim.
öncelikle geçmişi silemezsiniz. siz eğer her ne yaşamış olursanız olun
Allah dua edip tövbe ettiyseniz ve vicdanınız her geçen gün rahatladıysa
önünüze bakıp bir daha aynı hataları tekrarlamazsınız. Eğer bir erkek sizi gerçekten severse
devamlı geçmişinizi sorup sorgulamaz sizi siz olduğunuz için sever zaten. bunu yaşadım
böyle erkekler de var geçmişinizi önemsemeden sadece sizi siz olduğu için seven. ayrıca
geçimişinizi öğrenmek isteyenler için ise sormaları en doğal hakkıdır eğer o erkek ayrıntıları öğrenmek
istemez isterse o zmn o kişi de bir sorun vardır demektir. size sürekli geçmişinizi detaylarıyla anlattıran
bir erkekle zaten mutlu olamazsınız.

gel gelelim sonuca ben saklanması taraftarı değilim söylenmeli ama ayrıntılarını öğrenmek istemesi
çok yanlıştır o kişiye yol verin. ve geçmişinizi sadece bir kez anlatacağınızı ve bir daha bu konunun
açılmaması üzerinde anlaşın. ve o öğrenmek istediği zaman konuşun. ne çok geç ne çok erken. böyle erkekler de var.
geçmişi hiç sorgulamayan ve ya detayları öğrenmek istemeyen ve konuyu bir daha açmayan. böyle işte

önceki yorumları okumadım sadece başlığa cevap veriyorum belirteyim.
öncelikle geçmişi silemezsiniz. siz eğer her ne yaşamış olursanız olun
Allah dua edip tövbe ettiyseniz ve vicdanınız her geçen gün rahatladıysa
önünüze bakıp bir daha aynı hataları tekrarlamazsınız. Eğer bir erkek sizi gerçekten severse
devamlı geçmişinizi sorup sorgulamaz sizi siz olduğunuz için sever zaten. bunu yaşadım
böyle erkekler de var geçmişinizi önemsemeden sadece sizi siz olduğu için seven. ayrıca
geçimişinizi öğrenmek isteyenler için ise sormaları en doğal hakkıdır eğer o erkek ayrıntıları öğrenmek
istemez isterse o zmn o kişi de bir sorun vardır demektir. size sürekli geçmişinizi detaylarıyla anlattıran
bir erkekle zaten mutlu olamazsınız.

gel gelelim sonuca ben saklanması taraftarı değilim söylenmeli ama ayrıntılarını öğrenmek istemesi
çok yanlıştır o kişiye yol verin. ve geçmişinizi sadece bir kez anlatacağınızı ve bir daha bu konunun
açılmaması üzerinde anlaşın. ve o öğrenmek istediği zaman konuşun. ne çok geç ne çok erken. böyle erkekler de var.
geçmişi hiç sorgulamayan ve ya detayları öğrenmek istemeyen ve konuyu bir daha açmayan. böyle işte

Sorun da burda. Sorduklarında sadece 3 sevgilim oldu demek yeterli gemiyor demek ki,bu kez de başlıyorlar ne düzeyde, yaşanmışlık nedir.. vs vs derken detaylara doğru yol alınıyor. Detaylara yol alınırken 'orada dur!' demeliyim anlaşılan.. fakat bu kez de demekki cinsel birliktelik oldu ki beni durduruyor bu noktada,konuşmuyor-konuşamıyor durumu oluyor..Yok cinsel birlikteli olmadıysa ne noktaya kadar oldu...şeklinde kısır döngüler başlıyor. :( inanın bu mevzu beni mahvetti artık.

eger bekaret degılse mevzu detaylara gırıp anlatmana gerek yoktu sonucta bende olsam bende anlatmazdım banada anlatılsın ıstemezdım

rohy, inanın Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz..

Böylesine takıntılı bir adamla hayatınızı devam ettirmeniz mümkün değildi zaten.

Bir erkek ! geçmişi sormamalı, soruyorsa bu kadar ayrıntılara takılıp kalmamalı.. Yaptığı çok adap dışı.

Bir ilişki yaşayıp yaşamadığınızı soruyor, hakkı mı bilmiyorum ama hayır cevabını verdikten sonra eğer hala ayrıntıları soruyorsa diyecek söz bulamıyorum.

Kimse sizin geçmişinizi kurcalayamaz, buna hakkı yok..

Bundan sonra karşınıza kim çıkarsa çıksın, bu soruyu sorarsa size ters çıkın..

İzin vermeyin kurcalamasına.

Almak istediği cvp. belllidir ki bu bile saygısızlık, herneyse bundan sonrası ONU İLGİLENDİRMEZ.

Defolup gider böyle takıntılı adamlar, zaten asla ama asla mutlu edemezler.

O adamın kurduğu ''Bir yanaktan öpme '' cümlesinin içinde neler var neler.

eger bekaret degılse mevzu detaylara gırıp anlatmana gerek yoktu sonucta bende olsam bende anlatmazdım banada anlatılsın ıstemezdım

hayır tabiiki,başta da söylediğim gibi bekaretle ilgili bir mevzu değil kesinlikle. Anlatmışolduğuma da çok pişmanım. Yalan da söyleyemezdim şuan olsa yine söylemem ama enazından konuyu kapatıp sen yoluna ben yoluma deseydim keşke :( ama işte sevmiştim mutlu olabileceğimizze yürekten inanmıştım.Rest çekemedim. Halbuki anlatınca kabul etse bile ne kadar sağlıklı devam ederdi ki ilişkimiz...
rohy, inanın Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz..

Böylesine takıntılı bir adamla hayatınızı devam ettirmeniz mümkün değildi zaten.

Bir erkek ! geçmişi sormamalı, soruyorsa bu kadar ayrıntılara takılıp kalmamalı.. Yaptığı çok adap dışı.

Bir ilişki yaşayıp yaşamadığınızı soruyor, hakkı mı bilmiyorum ama hayır cevabını verdikten sonra eğer hala ayrıntıları soruyorsa diyecek söz bulamıyorum.

Kimse sizin geçmişinizi kurcalayamaz, buna hakkı yok..

Bundan sonra karşınıza kim çıkarsa çıksın, bu soruyu sorarsa size ters çıkın..

İzin vermeyin kurcalamasına.

Almak istediği cvp. belllidir ki bu bile saygısızlık, herneyse bundan sonrası ONU İLGİLENDİRMEZ.

Defolup gider böyle takıntılı adamlar, zaten asla ama asla mutlu edemezler.

O adamın kurduğu ''Bir yanaktan öpme '' cümlesinin içinde neler var neler.

neler var derken? belki de bu saatten sonra içimde ona ait tüm hisleri öldürmek istiyorumdur,biraz anlatırmısınız?

hayır tabiiki,başta da söylediğim gibi bekaretle ilgili bir mevzu değil kesinlikle. Anlatmışolduğuma da çok pişmanım. Yalan da söyleyemezdim şuan olsa yine söylemem ama enazından konuyu kapatıp sen yoluna ben yoluma deseydim keşke :( ama işte sevmiştim mutlu olabileceğimizze yürekten inanmıştım.Rest çekemedim. Halbuki anlatınca kabul etse bile ne kadar sağlıklı devam ederdi ki ilişkimiz...

neler var derken? belki de bu saatten sonra içimde ona ait tüm hisleri öldürmek istiyorumdur,biraz anlatırmısınız?

Mesela bana bir erkek böyle bir cümle kursaydı itici gelirdi..
Kurulmaıs gereken cümle belkide '' kızarkadaşlarım oldu ama özel anlar paylaşmadım'' olurdu..

Sadece yanağından öptüm cümlesini kuruyorsa samimi değildir, büyük ihtimal yalan söylüyordur, büyük ihtimal bu konuyla ilgili yarası vardır.

Yine büyük ihtimal bu kadar baskı yapıyorsa, bu cümleyi kuruyorsa, psikolojik baskıları vardır.
Belkide çocukluktan kalma belkide başka birşey.

Kısacası kişilik problemi yaşamasaydı eğer erkek gibi davranmasını bilirdi..

...

Benim eşimden önce hiç erkek arkadaşım olmadı, hoş eşimde erkek arkadaşım değidli ama bir geçmişim olsaydı,

birliktelik yaşamak haricinde bunu evleneceğim kişiye anlatmazdım anlatmasınıda istemezdim.

Bu konuda ısrarla, insanlar açık olmalıdır diyen bayanları anlamıyorum;
bu kadar pembe bakmayın, bu kadar basit bakmıyor erkekler;

siz masum bir ilişki görürsünüz, ifade edemezsiniz, karşınıdaki erkek masumluktan bihaber olduğu için hiçbirzaman sizi anlamaz !!

Bu yüzden bu kadar açık olmanın anlamı yok.. Anlayan, anlatılası insanlar bindebirdir.

BİRDE ÖNEMLİ BİR KONU; bir erkek ısrarla anlatmasını istiyorsa karşısındaki kişinin, anlatınca anlayacak kişilik değildir demektir.

Mesela bana bir erkek böyle bir cümle kursaydı itici gelirdi..
Kurulmaıs gereken cümle belkide '' kızarkadaşlarım oldu ama özel anlar paylaşmadım'' olurdu..

Sadece yanağından öptüm cümlesini kuruyorsa samimi değildir, büyük ihtimal yalan söylüyordur, büyük ihtimal bu konuyla ilgili yarası vardır.

Yine büyük ihtimal bu kadar baskı yapıyorsa, bu cümleyi kuruyorsa, psikolojik baskıları vardır.
Belkide çocukluktan kalma belkide başka birşey.

Kısacası kişilik problemi yaşamasaydı eğer erkek gibi davranmasını bilirdi..

...

Benim eşimden önce hiç erkek arkadaşım olmadı, hoş eşimde erkek arkadaşım değidli ama bir geçmişim olsaydı,

birliktelik yaşamak haricinde bunu evleneceğim kişiye anlatmazdım anlatmasınıda istemezdim.

Bu konuda ısrarla, insanlar açık olmalıdır diyen bayanları anlamıyorum;
bu kadar pembe bakmayın, bu kadar basit bakmıyor erkekler;

siz masum bir ilişki görürsünüz, ifade edemezsiniz, karşınıdaki erkek masumluktan bihaber olduğu için hiçbirzaman sizi anlamaz !!

Bu yüzden bu kadar açık olmanın anlamı yok.. Anlayan, anlatılası insanlar bindebirdir.

BİRDE ÖNEMLİ BİR KONU; bir erkek ısrarla anlatmasını istiyorsa karşısındaki kişinin, anlatınca anlayacak kişilik değildir demektir.

özellikle de söylediği şey, 'ben bir kızın son noktası olmadım' Bunu çok sık kullandı :S Ne aptalmışım(ki aslında iyi niyetliliğin verdiği saflıktı o anda) ki ona ben ayrıntıları anlattırmayı düşünemedim,madem o sordu ben de didik didik sorsaydım keşke :( kendi utancımdan kafamı kaldırıp olayı doğru değerlendiremedim,kafama geç dank etti :(

özellikle de söylediği şey, 'ben bir kızın son noktası olmadım' Bunu çok sık kullandı :S Ne aptalmışım(ki aslında iyi niyetliliğin verdiği saflıktı o anda) ki ona ben ayrıntıları anlattırmayı düşünemedim,madem o sordu ben de didik didik sorsaydım keşke :( kendi utancımdan kafamı kaldırıp olayı doğru değerlendiremedim,kafama geç dank etti :(

Bir bir kızın son noktası olmadım ama (çok özür dilerim) her haltı yaptım..

Zaten dedimya yarası olmasaydı bu kadar ısrarcı olmazdı.

Niye utanıyorsunuz, bu sizin geçmişiniz, Yaradan ile sizin aranızda..Bu kimseyi ilgilendirmez..
Bir daha sorgulanmasına izin vermeyin.

Ders alınası bir geçmiş, kendi içinizdeki pişmanlıklar bir nevi güzeldir ve sizi ilgilendirir.

Ayrıcada hayırlısı olmuş, iyiki sormuş, yoksa bu takıntısını anlamayacaktınız, saklayabilirdide, sonradanda çıkarabilirdi ortaya.

Bir bir kızın son noktası olmadım ama (çok özür dilerim) her haltı yaptım..

Zaten dedimya yarası olmasaydı bu kadar ısrarcı olmazdı.

Niye utanıyorsunuz, bu sizin geçmişiniz, Yaradan ile sizin aranızda..Bu kimseyi ilgilendirmez..
Bir daha sorgulanmasına izin vermeyin.

Ders alınası bir geçmiş, kendi içinizdeki pişmanlıklar bir nevi güzeldir ve sizi ilgilendirir.

Ayrıcada hayırlısı olmuş, iyiki sormuş, yoksa bu takıntısını anlamayacaktınız, saklayabilirdide, sonradanda çıkarabilirdi ortaya.

Bana aşık olduğunu söylemişti, annemle konuştuğunda bile dilegetirmişti. Madem kendi de yaptıysa bende neden takılsındı ki işte onu anlayamıyorum :S umarım hayırlısı böyledir gerçekten.. İnşallah bir daha evlilik için adım attığımda böyle bir sorunu yaşamam.Bir daha kaldıramam :S

Son düzenleme:
Hakkınızda hayırlısı olmuş. Bir erkeğin kız arkadaşına bir birliktelik yaşadın mı diye sorması normal ama ayrıntı sorması bana sapıkça geldi.

Sonuçta eski sevgililerinize de aşık oldunuz yakınlaştınız tamam pişman olabilirsiniz ama bu sadece sizi ilgilendirir. Bir daha böyle bir soruyla karşılaşırsanız birliktelik yaşamadım diyip geçin detay sorandan da kaçın, hemen terk edin.

Hakkınızda hayırlısı olmuş. Bir erkeğin kız arkadaşına bir birliktelik yaşadın mı diye sorması normal ama ayrıntı sorması bana sapıkça geldi.

Sonuçta eski sevgililerinize de aşık oldunuz yakınlaştınız tamam pişman olabilirsiniz ama bu sadece sizi ilgilendirir. Bir daha böyle bir soruyla karşılaşırsanız birliktelik yaşamadım diyip geçin detay sorandan da kaçın, hemen terk edin.

Başkalarının bakış açısıyla olayları görmek gerçekten önemliymiş. Şu anda olan bitene farklı gözle bakmaya başladım,çünk herkesten aynı yorum alıyorum. Niye böyle bi densizlik yaptım yaa inanamıyorum kendime.

Umarım bu çektiğim bu acının ızdırabın mükafatını bulurum.

görende biriyle yattin kalktin sanir vallah yaa anlamiyorum.. gecmise bak aman allahim..!!

biriyle el ele tutustun veya öpüstün diye seni terk ediyor ama kimbilir kendisi ne haltlar yedi.. ve saten o an o yoktu ki hayatinda. adi üstünde GECMIs gitmis iste..

Merhaba arkadaşlar,

Sizlere aylardır kafamı kurcalayan bir meseleyi anlatmak istiyorum.Daha önceki konularım beni aldatan sevgilim ve ondan sonra hayatıma giren başka birinin zamanla değişip terketmesiyle ilgiliydi..Her neyse..Ben 24 yaşında bir bayanım, yaklaşık 4-5 ay önce bir tanıdık aracılığyla birisiyle tanıştırıldım. Kısa sürede birbirimize çok ısındık,kafalarımız gönlümüz çok yakındı.Aile yapımız, yetişme tarzımız,kültür vs çok münasipti herşey.

Ailesi beni isteyecekti,ailem de razı olmuştu bu işe,sevinçlilerdi. Fakat bir konuşmamızda öyle bir şey sordu ki.. Daha önceki ilişkilerimin ne boyutta olduğunu sordu.Bu arada hemen söyleyeyim,sevgililerimden hiçbiriyle cinsel birlikteliğim olmadı, bazı yakınlaşmalarım oldu.(şimdi çok pişmanım..keşke olmasaydı-yapmasaymışım bunları...biliyorum ki bunlarda yeteri kadar büyük günahtı) Kendisi bana yanaktan öpme dışında hiçbir kızla ileri birşey yaşamadığını belirtmişti baştan. Beni o kadar zorladı ki,bunu bilmeye hakkı olduğunu,bu konuda çok hassas olduğunu, bir birliktelik kurulacaksa bilmesi gerektiğini vs vs derken ben hep az az anlattım. Kimseyle bir yatağa girip cinsel birliktelik yaşamadığımı en baştan söyledim, ama o hep detayları istedi :( Nasıl herşeyi dile dökebilirdim ki!? Tamam kendince haklıydı, bu tutumunu insan olarak takdir edebilirim bravo diyebilirim,keza öyle, fakat ben de kendimce haklıydım. Neden mi?
1.) ailelerin rıza gösterdiği aşamaya gelmişken,bunu söylesem ve terketse, belki gerekçe olarak bunu duyuracaktı aileme veya akrabalarıma (kimbilir..insanı %100 tanıyamazsın ki)
2.) geçmişte kalıp üzerine sünger çektiğin bu günahı hatayı söylemek çok utanç vericiydi :((
3.) pişmanlığımı görmüşken ve başka her ama her konuda uyuşup mutlu mesut bu yolda ilerlerken, bukadar ortak nktalarımızın olması ve ona hiçbir saygısızlık yapmayışım-anlayışıylı oluşumun anlamı yok muydu hiç?

detaylara girecek olsam uzun sürer.. şöyle bitireyim: bana ayrıntılarıyla söyletirken ben bir anda hepsini diyemedim ve aldatmak da istemedim onu, çünkü bana ima ediyordu'' zaten doğru söylemezsen ömür boyu yüzüme bakarken vicdan azabı duyarsın'' diye.. Ve Allaha yemin olsun ki ''köprüyü geçince herşeyi anlatırım o da bırakamaz beni' gibi düşünceler asla barındırmadım.

İşte bir anda söylemediğim ve bu durumlardan dolayı beni terketti.. Aileme ne diyeceğimi bilemedim. Onu asla kötülemedim,karşılıklı olamayacağını anladık dedim..
Onu çok sevmiştim.. beni geçmişimden dolayı sildi gitti..

Sizler böyle bir durum karşısında ne yapardınız?
Bir diğer sorum ise: hayatıma bundan sonra çıkacak yeni kişide anlatmalıyım!? Nerden bilebilirim suistimal edilip deşifre olmayacağımı?Hadi böyle yapmasa bile, ben evlilik kuramayacak mıyım yani sırf bu sebeple?? Yalan söylemeyi-kandırmayı ise asla düşünmüyorum.Hakkına giremem..

not: Geçmişteki bu yaşananlar keşke olmasaydı,gerçekten pişmanım ve Allah.a tövbeliyim. Rabbim beni affetsin.. Kaç ay oldu ama ben hala hatırladıkça üzülüyorumgözlerim doluyor, ağlıyorum..Hala Rabbimden onu diliyorum..Karmakarışığım :((

kusura bakmada senin erkek arkadaşın ruh hastası bence
niye detaylı soruyoki
uygulamalı göstermeni istememiş allahtan ne insanlar var

sen kendini suçlu hissetme

Son düzenleme:
Sorması saçma zaten,ama ayrıntı istemesi daha da saçma olmuş.
Eşim bana biriyle çıktın mı diye sormadı.İma bile etmedi.Ben de ona sormadım.Bilse ne bilmese ne?Değişecek mi geçmiş,hayır...
Eşimi seviyodum ve başka insanlarla yanyana bile düşüncesini kaldıramayacaktım,bu yüzden de sormadım.Elbet olmuştur kız arkadaşı.
Sen de iyi ki kurtulmuşsun ondan.Kimbilir ilerde kaç kere anlattıklarını senin başına kalkıp kavga çıkaracaktı..

ne yani damat adayı pek mi masummus hiç öpüşmemişmi kımseyle didik didik ediyo tabı erkegın yapması normal kadınının kı namusa girer

bende eşimden geçmişimi saklamadım allaha şükür kötü bir geçmişimde yoktu ama hemen anlatmadım zaten ne zaman iş ciddiye bindi nişan konusulmaya baslandı dedim ki ben böyle böyleyim bunları yasadım bılmende bı mahsur görmuyorum seffaf bir ılıskı olsun sende bana anlat ondan sonra devam edelım yolumuza dedım hala da öyle seffaf yasıyoruz ama bu detaylar cok cok sonra konusulmalı ılk tanıstıgı anda olmaz ha karsı taraf sorarsada kapalı bı sekılde anlatılır detaya gırılmeden

Son düzenleme:
Dolaylı olarak sorduğum herkes, hatta annem bile böyle söylüyor( sanki bir arkadaşım bu durumdaymış gibi..veya tv.de böyle bir olayı izlemişm gibi anlatıyorum fikir almak için..)
Eğer kendi de bunları yapsaydı veya daha ileri aşama olmuş olsaydı bile, neden hassas davransındı ki peki? Yani kendisinin yaptığı bişeyi başkasına normal görmez miydi??

Arkadaşlar cvp.larınız için nekadar tşk.etsem az.. Kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hisseder oldum artık.Yani başka açılardan gerçekten ben elinden dilinden zarar vermeyen biryimdir.Ona ne saygısız bir sözüm ve ayrıldıktan sonra etrafıma karşı durumu toparlamak adına onu kötüleyişim..hiçbir şekilde olmadı.
Çalıp çırpan, laf taşıyan ,ara bozan bir insan değilim..Bu tarz özelliklerin hiç mi kıymeti yoktu, o kadar mutlu edişim çok mu manasızdı.. Off off

ilk sorunun cevabı: o bir erkek, yani 1000 tane kızla yatıyım ama evleneceğim kız bakire olsun dicek

her halti yiyen ve evlenceyi kizin el degmemis birisini olmasini isteyen erkekleri hic kusura bakmayin ama haltlarini yiyeceksin bir güzel ve yüzün bile kizarmadan yalan söyleyeceksin namuslu ayaklarini oynayacaksin allahim yaaa.. sinir oluyorum böylelerine..

yok ya böyle tipler icin kendini kirtletmeye degmez..salla gitsin.!!

Sorması saçma zaten,ama ayrıntı istemesi daha da saçma olmuş.
Eşim bana biriyle çıktın mı diye sormadı.İma bile etmedi.Ben de ona sormadım.Bilse ne bilmese ne?Değişecek mi geçmiş,hayır...
Eşimi seviyodum ve başka insanlarla yanyana bile düşüncesini kaldıramayacaktım,bu yüzden de sormadım.Elbet olmuştur kız arkadaşı.
Sen de iyi ki kurtulmuşsun ondan.Kimbilir ilerde kaç kere anlattıklarını senin başına kalkıp kavga çıkaracaktı..

bir keresinde sen X ile çıktın mı dedi hayır dedim niye soruyorsun yok birşey dedi.
sonradan duydum ki X herkese demiş ki ben Carrie ile çıkmıştım zamanında (hoş o zamanlar çocuktuk, 17 yaşlarında). eşime geldim sordum neden söylemedin bana dedim, oda dediki ben sana sordum ve sen hayır çıkmadım dedin, ben sana inanıyorum, sana detay sorma ihtiyacı duymadım demişti

bu arada eşimle tanıştığımda erkek arkadaşım vardı sonradan ayrılmıştım ve eşimle çıkmaya başlamıştım, yani biliyordu ilk erkek arkadaşım olmadığını

Son düzenleme:
Detaylara girmemek kaydıyla ben de anlatmak isterim sorarsa evleneceğim kişiye ama nereden bileceğim bu insan belki yok kabul etmiyorum diyecek, aileme yansıtacak kardeşlerime yansıtacak.Al başına bela.Yani boşu boşuna huzursuzluk. Bunu yaşamak istemiyorum.

Neden bu kadar detay soruyorsun dediğimde 'düşmanımı tanımak istiyorum' dedi. Yani yaşanmışlık önemliymiş, ne boyuta kadar ilerlemişiz,ona göre kaldırıp kaldıramayacağını ölçecekmiş. Allahm ne salakmışım:(( kendime diyecek sçz bulamıyorum

sizin iliskinizde birsey yok ki yani gecmisteki yasadiklarinizda,
sanki gercekten yatmissin gibi davranmis,hem cok sacma birsey
ilk basta insan bilemedigi icin belki sorabilir ama bu ayrinti ne ya,
keske anlatamasaydiniz bu kesinlikle sakla filan diye ama
o kisiye nasil güvenirsiniz...ama olan olmus,
hani burda bazi kizlar konu aciyor ya,bakire degilim sevgilim,nisanlim vs bu konuda
hassas ne yapayim diye?hepte yaziyorlar gercegi söyle,bu yalanla nasil yasarsin
filan diye aslinda su kadar kücük bir örnekte bile gördük ki erkekler bazen gercegi hic hakketmiyor..eden var etmeyen var
iste bunu anlamak lazim...

Back
X