Gelecekte annesini yanina almak istiyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
peyderpey konuşmak çok kolay ama insan yükü çok ağır malesef benim babamda aniden rahatsızlandı zaten 3 ay içinde vefat etti ama o kısacık süre bile çok zor bir bebek gibi bakım istedi Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama böyle bir durumda eşim demese bile benim vicdanım rahat etmez ben kendim teklif ederdim yanımıza almayı zira benim eşimde böyle birşeyin lafını etmez seve seve alır annemi yanımıza.

Dönüşümlü bakma işi, biraz vicdana bağlı. Allah korusun, ben olsam annemi babamı kardeşime bile bırakmam. İçim rahat etmez, her an aklım onlarda kalır. Eşim de beni azıcık tanıyorsa, ailemin başkasının yanında kalmasına izin vermeyeceğimi bilir.

Olaya ben şu açıdan hak verdim benim babannem de yatalak kaldı ama oğulları değil kızlar ve gelinler baktı altını değiştirdi bakıcı da tutulmadı. Keza bir erkek akrabamızın annesi de hastalandı gene gelin baktı oğlu hal hatır sordu genel olarak sadece eğer eşiniz bunu diyorsa evet yanlış yani size güvenip yapmıyorsa ben kendim bakarım diyorsa okey. Mesela benim dedemin de çok kısa süre bakılması gerekmisti ama aynı apartmanda bizim alt katımızda oturuyordu belki eşinize direk eve almak yerine öyle bir şey teklif edersiniz

Kızı orda diye tek başına hiç birşey yapmak zorunda değil. İmkanlar doğrultusunda herkes üstüne düşeni yapmalı. Ne kızına ne size. Size dayatma yapıyorsa bu kötü olabilir tabi. Ama bakıcı-yardımcı yada altlı üstlü oturmak falan. Eğer insan isterse her trlü çözümü bulabilir bence

E bakacak tabi ne yapmasını bekliyorsunuz? Sizin anne babanız rahatsızlansa ilgilenmeyecek misiniz anlamadım. Yeni evli falan sandım bu kadar imtina edince ben de. Belli bi yaşta insansınız bunu dert edinmek bile çok ayıp ya.

Ayrıca kızı bakmıyor diyelim o bakmıyor diye kocanızda mı bakmasın? Düşmez kalkmaz bi allah bu arada bakarsınız siz bakılacak duruma düşersiniz orası belli olmaz. Kalbinizi karartmayın şimdiden.

Boynuzlayan mı ??

Ben ananemin annesiyle ,ananemle sonrasindada babanemlede yaşamıs biri olarak şunu söyliyebilirim. Evet annemde babamda aile büyüklerine bakmak istediler baktilar. Aslında hepsinede annem baktı çünkü babam işe gidip geldi. Aksamlari hatır sormaktan başka yardimi olmadi. Hepsi vefat etti. Şimdi bakiyorunda 60 yasini gectiler biri kalp hastasi digeri tansiyon şeker. İstedikleri gibi gezemediler, özelleri olmadı ,kardesimle benim çogu özel ve önemli günlerimiz 2. Planda kaldi. Simdi karı koca başbaşa kaldilar ama gezmeye halleri kalmadi. Yasli insan bakmak kolay degil. Gecen seneye kadar annem babanemin altini alıyordu. Hergece yatak yorgan batiyordu. Ev zehir gibi sidik kokuyordu. . Simdi Annemin kollari tutmuyor belinde fıtık oldu. O yüzden ben kendi ailemde olsa ,eşimin aileside olsa eğer bakıma muhtaç durum olursa yakinimdan ev ve bakici tutar hergün gidip gelip ilgilenirim.

Son düzenleme:
Eşinin de seninde anne babanız hasta olsa evinizde bakmanız gayet doğal , istemiyorsanız açıkça dile getirin, susup sonra eve gelene bunu yansıtmak daha kötü

Anne-babaya bakıp ilgilenmenin pazarlığı/kıyası mı olur?
Ne ekerse onu biçer insan.
Hiç mi sevaba ihtiyacımız yok?
Bu kadar mı kaybettik değerlerimizi?

Buradaki bazı konulara/yorumlara çok şaşırıyorum.
Allah büyüklerimizin hayır duasından mahrum etmesin bizi.
Ben bu hayır duaların çok faydasını gördüm/görüyorum.

Simdiden bunlari dusunmek yerine dua edin Allah muhtac etmesin diye.ha muhtac olurlarsa da ben kendi evinde bakici baksin evlat da gitsin ilgilensin diye dusunuyorum ama zaman ne gosterir bilinmez tabii.belki eve getirmek gerekirse esime hayir demezdim sanirim.sonucta benim annem babam da ayni durumda olabilir.

Büyük konusmayayim ama ben bakarim diye düşünüyorum. Çünkü annemle babam cok kiymetli benim için. Esimle empati kurarim bu durumda da.
Kizina geleeck olursak herkes kendine yakisani yapar.

Ama eve destek bir kadin alirim mutlaka diye de düşünüyorum. Bakim icin degil evin duzeni için.

Simdi evli değilim hasta babama annem baktı ben uzaktaydim, o şansı kaybettim maalesef ama Allah korusun anneme bir sey olsa basimin üstünde yeri var.
Evli degilim ama evli olsaydim da sanirim aynisini düşünürdüm sonucta eşim dedigim insan benim ailemse, annesi babasi da benim annem babam olur. Tabii ki şahsen agir kaldıramam ya da altini alamam ama bu benim de saglik sorunlarimdan sebeptir. Bakıcı/yardimci desteği ile tabii ki elimden geleni yaparim.
Ama şu da var, erkekler genelde evlenirken "aileme baksin" mantığı ile evleniyor buna da karşıyım, kimse kimseye bakici olmak icin evlenmiyor, hayati paylasmak icin evleniyor. Yine de hasta ve muhtacsa bakim evine vermektense bakıcı tutup evimde bakmak daha mantıklı, gözümün önünde olsun demiş ki haklı esiniz bence.

Maddiyat yeterli ise aynı evi gerek görmüyorum ben. Maddiyat yeterli ise ayrı ev (elinin üstünde olacagı yakın mesafede) yatılı bakıcı
Maddiyat azsa aynı ev yatılı kadın
Maddiyat hiç yoksa aynı ev ve bakım

Tüm bunları düşkünlük dönemi için konuşuyorum
Benim görüşüm bu

Konu sahibinin eşini aldattığını da nereden çıkardın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…