Tabi ki yapmalılar. Nasıl ki çocuğunu büyütüp okutmak bir ailenin göreviyse, evlendirmek ve evlendirirken destek olmak da görevleri. Kendine, evine almıyor mu hiçbir şey? Yarın bir gün kız evlendireceğim deyip ama eşya ama para köşeye birşeyler koymalıydı. Örnek vereyim, benim ailem her şeyimi fazla fazla yaptı, öyle ki erkek tarafıyla eşittir tüm aldıklarımız. Paraları yetmedi, kredi çektiler (gerçi ben istememiştim kredi çekmelerini). Ha ailenin durumu çok kötü olur, hiç bir şeyleri yoktur anlarım. Ama kızına bir iğne bile yapmıyorsa, arabaya binmeyiversin.
Aslında mutfak eşyası falan almıştı çok önceden...
Kahvaltı takımı, tencere takımı, borcamlarım var...
Bir de mefruşat kursuna gittiğinde yaptığı yatak örtüsü var, sarı sarı oya pullarıyla işlenmiş...
Durumları kötü olsa ben de istemem zaten ama evleri var, arabaları var, yazlıkları var, babam hala çalışıyor, annem emekli. Ortaokulda bir kız kardeşim, üniversitede de bir erkek kardeşim var...
Bütün bunları geçtim bir ara da "düğünde takılan altınlar aileye aittir, sonuçta onların geçmişleri geliyor, sen düğüne gidip bir şey mi taktın ki karşılığı sana gelsin" demişti...
Anlayamadım hem bir şey yapmayacak, hem altınları alacak galiba...Sorulmuyor kib öyle şeyler de, söylediklerini yorumlayarak düşüncelerini anlamaya çalışıyorum ancak..
ah tamda konuşulanların üstüne gelen bi konu oldu bende kısmetse 29 eylülde nişanlanıcam çalışıyorum ve bohçasından fln ne varsa çok şükür kendim hallettim hiçbşyde istemedim babamdan kalan tek şey bi küçük yer tutuldu oranın işte yeme içme olayı halledilecekki ben onlarıda kendim halledicektim dün konu açıldı yemek yiyoruz biz ne takıcaz gibicesiden bende güzel bi saat aldım onu takarız onlar sana ne takıcak işte bilezik fln dedim nişanda takılanlar bizim fln dedi bende evet benim dedim bende duracak hepsi babama babamda hayır hepsini bana getireceksin kolundaki bilezikleride bozarım fln dedi ben şok neymiş efendim onlarla benim işlerimi yapıcakmış biz ayrı gayrımıymışız ne alaka anlamadım bunca yıl bakmış onlara bişey yapmadan evlenicekmiymişim varmı böyle bşy ya gelde canın sıkılmasın gelde neler düşünme gerçekten çok can sıkıcı durumlar ve kafam allak bullak dokunsalar ağlicam ama işteyim
Wala canımmm o zaman bir şekilde değerli gördüklerini sakla derim. Onlar senin güvencen
ah tamda konuşulanların üstüne gelen bi konu oldu bende kısmetse 29 eylülde nişanlanıcam çalışıyorum ve bohçasından fln ne varsa çok şükür kendim hallettim hiçbşyde istemedim babamdan kalan tek şey bi küçük yer tutuldu oranın işte yeme içme olayı halledilecekki ben onlarıda kendim halledicektim dün konu açıldı yemek yiyoruz biz ne takıcaz gibicesiden bende güzel bi saat aldım onu takarız onlar sana ne takıcak işte bilezik fln dedim nişanda takılanlar bizim fln dedi bende evet benim dedim bende duracak hepsi babama babamda hayır hepsini bana getireceksin kolundaki bilezikleride bozarım fln dedi ben şok neymiş efendim onlarla benim işlerimi yapıcakmış biz ayrı gayrımıymışız ne alaka anlamadım bunca yıl bakmış onlara bişey yapmadan evlenicekmiymişim varmı böyle bşy ya gelde canın sıkılmasın gelde neler düşünme gerçekten çok can sıkıcı durumlar ve kafam allak bullak dokunsalar ağlicam ama işteyim
Ailen cidden senin mahcubiyetini hesaba katmiyor.ben ailemden bisey istemedim.ceyizimi fazlasiyla almislardi.ama nisanlin laf etmese bile ilerde biri laf eder soz eder diyerek yatak odami alacaklar bu hafta sonu borcla.yinede icim elvermiyor ama haklilarda.kimsenin agzina pay vermemek lazim.hele bu zamanda.demek istedigim ailenle konus.yasayabileceklerini anlat.belkide bu kadar ince dusunemiyorlardir...
hep erkek ailelerine kızıyoruz ama demekki kız aileleride üstüne düşeni yapmıyor herzaman inşallah çözüm bulursunuz durumu bize anlattığınız gibi anlatın onlarada maaşımdan birşey kalmıyor destek olun biraz deyin
ailenin maddi durumları nasıl?
Bizde herşey eşit yapılır erkek tarafıyla ama bildiğim kadarıyla en azından kız tarafının yatak odası takımı alması gerek. Senin için ne desem bilemiyorum, çünkü insan ailesine güvenemeyecek, ailesinden yardım istemeyecekse kimden isteyecek? Yarın onların bi sıkıntısı olsa ve senin durumun iyi olsa, sen onlara yardım etmeyecek misin? Aileler böyle günler içindir. En önemlisi altınları sakın verme. Hatta eşine ve eşinin ailesine de verme. Ben mesela hepsini kendime ait hesapta saklıyorum. Altının mantığı yeni evlilere destek olmasıdır, mesela yurt dışında yeni evlenenlere hediye alınır, hatta evlenecekler liste yaparlar ihtiyaçlarını. Altınlar sizin sigortanız gibidir, unutma.
hiçte vermeyi düşünmüyorum vermemde ztn ama böyle bi konunun açılması yada bu şekilde konuşulması oldukça can sıkıcı böyle duruma düşmekse berbat bşy
ay çok sinir bozucu.sana en çok destek olmaları gereken dönemde evden çıkmadan ne koparırırsak kar peşine düşmüşler çok itici.bence açık açık söylemelisin yeni evleniyoruz borç harç mı ödeyelim hiç düşünmüyo musun beni desene ne uğraşcaksın
size de şunu söyleyim ayrıca nişanlınızla/eşinizle deli gibi birbirinizi sevseniz de günü geliyor senin ailen şunu yaptı bunu yapmadı altın aldı bilmem ne diye laf söz oluyor ve konu ciddi tartışmalara varıyor.fırsat vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?