- 14 Mart 2013
- 8.010
- 4.022
- 448
Ailemin durumunda bir sıkıntı yok kızlar. Mutlaka ki taksitleri borçları falan var ama, arabayı satabilirler en kötü. Madem 13 bin lirası benim, versinler onunla halledeyim işlerimi.
Erkek arkadaşımın ailesi zaten ev almamız için 30 bin lira + tapu masraflarını falan verdiler. Tapuyu da benim üzerime yaptılar. Şimdi 800 ben, 800 erkek arkadaşım ev kredisi ödüyoruz. Babası ile ev olayından sonra teşekkür etmek amaçlı konuştum, siz merak etmeyin biz yaşadığımız sürece arkanızdayız falan dedi. Bir de bakıyorum kendi aileme nasıl bu kıza yük bindirsem, hangi masraftan kaçsam diye düşünüyorlar.Ev alınmasını da istemediler zaten, kirada oturun, aceleniz ne gibi şeyler söylediler. Evet biraz aceleye geldi ama şartlar o şekilde gelişti.
Nişanda gelecekler ve fazla zamanımız yok, ilk defa da yüz yüze tanışacaklar aynı zamanda. Ben de nişan akşamı nişan olur zaten ertesi gün de kahvaltıya gideriz güzel bir yere diye düşündüm. Annem hemen "sen mi vereceksin onun parasını?" dedi. Evet dedim, ama onların götürmesi lazım, sen çok meraklısın kendini yedirmeye, erkek tarafı onlar bize bir şey düşmez gibi bir şeyler söyledi. Misafir geliyorlar sonuçta, ne kadar yük olabilir ki kahvaltı onda bile laf etti.
Canım çok sıkıldı bu tavırlara...
Bazen diyorum söyleyeyim içimdeki her şeyi ama annemin anlamayacağından 1o bin liran var onun bile lafını ediyorsun diye alelacele arabayı sattırıp parayı yüzüme çarpacağından eminim.
bana çok ilginç geldi altın meselesi özellikle..altınlar bizim hakkımız düşüncesi..onlar yeni evlenenlere yardım diye yapılıyor..anne babaların bu çalışan gençlerin hakkına göz koyması da ayrı bir olay zaten..bir kere bile hadi sen bu eve ne aldın demediler,maaşın nerde eve katkın olsun demedi ailem.hatta eve bi çöp bile almışlığım yoktur..hatta ben de evlenicem seneye şu an çalışmıyorum her şeyi ailem yapacak..keşke her aile çocuk sahibi olmanın sadece doğurmaktan ibaret olmadığını anlasa..üzülüyorum çok bu durumlara..allah yardımcınız olsun arkadaşım
çarparsa çarpsın arkadaşım satsın arabayıda senin paranıda zahmet olucak ona ama suratına çarpıversin
nasıl annelik bu nasıl aile olmak özür dilerim ama doğurmak mesele 4 bacaklılarda doğuruyor madem onlar senin ailen maden annen sen yuvanı kurarken de e.....k gibi üstlerine ne düşüyorsa alacaklar yapacaklar sorumlulukları var
valla kurban olsunlar benim anneme herşeyimi fazla fazla aldı valla
annelik öledir ama ben de bekarken çalışırken her şeye yetişmeye çalıştım benim param demedim bugün gene ihtiyacı olsun gene alırım yaparım ama eminim annemde beni es geçmez
valla misafir geliyolar size. erkek tarafı diye bişey yok.sizdeyken bütün masrafları siz karşılamalısınız.
hem mal vermiyolar ya kız evlendiriyolar. sanki adama bir iyilik ediyorlar mantığından vazgeçmek lazım.
kızı erkeği yok tüm yükümlülükler ortaktır.
amaaa ailenizin nakit parası yoksa ben arabayı sattırmayın, bunu teklif dahi etmeyin derim. ne de olsa sizi bu yaşa onlar getirdi onlar okuttu, meslek sahibi etti.
düğününüz için araba satsınlar demek hoş değil. kendinizi biraz daha sıkacaksınız anlaşılan. belki kredi filan çekersiniz....
kız tarafı nişan yapar bizde onun dışında çeyiz yatak odası falan kıza aittir bizde, benim ailem yatak odamı fırınımı ocağımı aldılar çeyiz namınada annem yıllarca bornoz takımıdır nevresim pike havlu yastık yorgan gibi şeyler aldı, maaşa geçince bende tek seferde çatal bıçak takımı yemek takımı banyo aksesuarları mutfak gereçleri işte eksik ne varsa onları aldım
senin ailen o paranın üstüne yatmış belli, babanda mı annenle aynı kafada, benim bildiğim kız aileleri kızımızın boynu bükük kalmasın diye daha bi uğraşır
Allah annenize vicdan merhamet izan versin.
Daha fazla birşey diyemiyorum
Kızına bunu yapan yarın gelinine neler yapar tahmin bile edemiyorum
Garip ama var böyle anneler, büyük kızını kendine rakip görüp düşman gii davrananlar.
Hiç kafanıza takmadan evlenin, şu günleriniz kötü geçmesin.
Nişanda takılanlarla alın yatak pdasını ve ailenize zırnık vermeyin artık.[
Benim annem simdiden olmayan gelinin alacagi evi begenmeyebilir dusuncesiyle ogluna ev almayi erteliyor.gelini sececekmis alirken
simdiden takilarini aldi seti de gelinin begendigini alacakmis.bazi aileler gozune soka soka soka evlat ayrimi yapabiliyor.hani kizina boyle yapan geline ne yapmaz dediniz ya o bakimdan yazdim.
Allah annenize vicdan merhamet izan versin.
Daha fazla birşey diyemiyorum
Kızına bunu yapan yarın gelinine neler yapar tahmin bile edemiyorum
Garip ama var böyle anneler, büyük kızını kendine rakip görüp düşman gii davrananlar.
Hiç kafanıza takmadan evlenin, şu günleriniz kötü geçmesin.
Nişanda takılanlarla alın yatak pdasını ve ailenize zırnık vermeyin artık.
Sormadan edemeyeceğim...
Nişana az kaldı, düğüne de 4 ay gibi bir süre...
Nişan alışverişi İstanbul'dan yapılacaktı ama annem bayramda gidersin yaparlar dedi...Peki dedik...
Dün anneme ben tek başıma gitmeyeyim, sen de gel. Gelinlik falan bakılacakmış, yatak odasına da bakarız, tek başıma olmaz dedim. Annem "bizde para yok, alamayız yatak odası falan, sen krediden üste kalan parayı ne yapacaksın? Ay ay bir şeyleri al, yatak odasını falan da öde bitsin" gibi bir şey söyledi...Para hesabım ise şöyle (bu ay ek dersim yok,zaten norm fazlasıyım muhtemeln uzun süre ek ders alamam, maaşım 1830), 800 kredi, 300 kredi kartı taksitlerim, 200 yol param, 100 evin telefon, interneti,25-30 kontörüm, yemek param. Geriye bir şey kalıyor da benim haberim mi yok acaba? Neyle alıcam anlamadım.
Ailemde 13 bin lira gibi bir param var, bu bizde dursun zamanı gelince veririz diyerek ilk maaşımı ay ay alarak araba almışlardı. Şimdi ondan da ses yok, hiç bir şey de yapmayacaklar söylediklerine göre. Dün annem böyle paramız yok diyince o zaman dedim arabayı satın başka yolu yok. Sattırmam onu dedi. Senin 10 bin liran (13 düştü 10'a) direk bankaya kredine yatacak, aylık taksidiniz düşsün. Yani sinirlendim mi diyeyim bozuldum mu diyeyim, fazla mı beklenti içine girdim bilemedim. Normalde çocuklar ailelerine verdikleri paraları istemezler, ayıptır, gerçi ben de lafını etmedim ama 1 yıldır "senin paran bizde, vericez, şöyle yapıcaz, böyle yapıcaz" diyip duruyorlardı. Ben de ister istemez güvendim, herhalde dedim düğünde falan harcanır, ya da eşya alınır...
Ailemden bir şey beklememem mi gerekir acaba? İnsan bozuluyor ister istemez. Yani bir anne nevresim de mi alamaz?
kız tarafı nişan yapar bizde onun dışında çeyiz yatak odası falan kıza aittir bizde, benim ailem yatak odamı fırınımı ocağımı aldılar çeyiz namınada annem yıllarca bornoz takımıdır nevresim pike havlu yastık yorgan gibi şeyler aldı, maaşa geçince bende tek seferde çatal bıçak takımı yemek takımı banyo aksesuarları mutfak gereçleri işte eksik ne varsa onları aldım
senin ailen o paranın üstüne yatmış belli, babanda mı annenle aynı kafada, benim bildiğim kız aileleri kızımızın boynu bükük kalmasın diye daha bi uğraşır
bide ev almak için ne bu acele. hele bir düğünüzü yapsaymışsınız, eşyanızı alsaymışsınız.
valla eşinin aileside işgüzarlık yapmış bana göre
Gelin adayı şu an bizde. Üniversitedeki kardeşimin kız arkadaşı. Yağmur yağıyor, ayakları ıslanmış da kızcağızın çorap evreyim vardır senin açılmamış ver diyor...yemekler hazırlıyor, ailesinin yanına giderken hediyeler gönderiyor falan. Onun kini bana sanırım, yaptığım yemeklerin tadına bile bakmaz, senin yaşındayken ben de böyle yapardım, sen bi evlen çocuğun falan olsunda göreyim benim gibi olabiliyor musun der hep...
Ben vermem zaten takı falan ama muhtemelen bizim taraftan zarf içinde annemin eline tutuşturanlar olur, onları geri vereceğini zannetmiyorum..
Ev için en güzel zamandı zaten. Peşinat vardı, başka zaman biz nereden bulabiliriz peşinatı? Kiraya çıktıktan sonra İstanbul gibi bir yerde ev almamız için bir kaç senenin geçmesi gerekir.
Ayrıca benimki özel sektörde çalışıyor şu 10 sene en verimli zamanı, ondan sonra nerede nasıl iş bulur meçhul. Başımızı sokacak evimizi garantiledikten sonra diğer sorunlar hallolur. Onun ailesinde işgüzarlığın i'si bile yok. Adam ev için peşinat veriyor, eşyaları alırım diyor, aylık sıkıştığınız yerde destekleriz diyor ama işgüzar oluyor öyle miBenim annem elindeki bütün birikmişini gelinine ev alsın diye verecek ve tapuyu da kızın üstüne yapacak öyle mi? İki dünya bir araya gelse bile mümkün değil.
Ahh ahh... Yazdıklarını okuyunca içim bir cız etti inceden...
Çok benzer şeyler yaşıyorum. Bugüne kadar çok şey yaptım evim ve ailem için, hepsi de helal olsun o ayrı. Ben de araba paralarına katkıda bulundum. Fatura-aidat ödüyorum, mutfak alışverişi yapıyorum, eksiklerini tamamlıyorum, hiç bir alışverişte anneme para ödetmiyorum. Zannetmeyin ki durumlari kötü, maaşları, evleri, arabaları, yazlıkları var. Peki ben evlenmeye karar verdiğimde ne oldu? Annem aldı beni karşısına "Kızım bizim durumumuz belli, bizden bir şey beklemeyin." dedi. "Niye paranız yok mu?" diye sordum, "Araba alacağız o parayla." dedi.
Bir daha asla konuyu açmadım, açmam da, madem öyle diyorlar... Çok şükür onlarsız da herşeyimizi yaparız ama düşününce insanın içi biraz burkuluyor. Neden ailem en azından yatak odamı almayı teklif etmesin? Ya da onu geçtim, çeyizime beğendiğim bir şeyi annem alıp da "Kızım çeyizine benden olsun." demesin? O kadar bile önemi yok mu? Böyle durumlarda daha duygusal oluyor insan, ne olursa olsun ailesinden bir destek bir sıcaklık bekliyor.
Kısacası aslında herşeyim var ama manevi yönden öksüz-yetim bir kız gibi evleniyorum. Bunları yazarken gözlerim doldu, bu kadar üzüldüğümün farkında bile değildim...
Ahh ahh... Yazdıklarını okuyunca içim bir cız etti inceden...
Çok benzer şeyler yaşıyorum. Bugüne kadar çok şey yaptım evim ve ailem için, hepsi de helal olsun o ayrı. Ben de araba paralarına katkıda bulundum. Fatura-aidat ödüyorum, mutfak alışverişi yapıyorum, eksiklerini tamamlıyorum, hiç bir alışverişte anneme para ödetmiyorum. Zannetmeyin ki durumlari kötü, maaşları, evleri, arabaları, yazlıkları var. Peki ben evlenmeye karar verdiğimde ne oldu? Annem aldı beni karşısına "Kızım bizim durumumuz belli, bizden bir şey beklemeyin." dedi. "Niye paranız yok mu?" diye sordum, "Araba alacağız o parayla." dedi.
Bir daha asla konuyu açmadım, açmam da, madem öyle diyorlar... Çok şükür onlarsız da herşeyimizi yaparız ama düşününce insanın içi biraz burkuluyor. Neden ailem en azından yatak odamı almayı teklif etmesin? Ya da onu geçtim, çeyizime beğendiğim bir şeyi annem alıp da "Kızım çeyizine benden olsun." demesin? O kadar bile önemi yok mu? Böyle durumlarda daha duygusal oluyor insan, ne olursa olsun ailesinden bir destek bir sıcaklık bekliyor.
Kısacası aslında herşeyim var ama manevi yönden öksüz-yetim bir kız gibi evleniyorum. Bunları yazarken gözlerim doldu, bu kadar üzüldüğümün farkında bile değildim...
O zaman derdi sizinle.
Size sanretmek düşüyor canım yapacak birşey yok.
Birde şu günleri sağlam atlatmak.
Evladına yaptığı şanındandır denir bizde , herkes kendine yakışanı yapar.
Ama bir takım , iki parça çeyiz için üzmese sizi keşke.
Hiç unutmam annem beni kursayazdırmak için tek bileziğini satmıştı.
Canım anam
İşte anne vaaar , anne var(
ah tamda konuşulanların üstüne gelen bi konu oldu bende kısmetse 29 eylülde nişanlanıcam çalışıyorum ve bohçasından fln ne varsa çok şükür kendim hallettim hiçbşyde istemedim babamdan kalan tek şey bi küçük yer tutuldu oranın işte yeme içme olayı halledilecekki ben onlarıda kendim halledicektim dün konu açıldı yemek yiyoruz biz ne takıcaz gibicesiden bende güzel bi saat aldım onu takarız onlar sana ne takıcak işte bilezik fln dedim nişanda takılanlar bizim fln dedi bende evet benim dedim bende duracak hepsi babama babamda hayır hepsini bana getireceksin kolundaki bilezikleride bozarım fln dedi ben şok neymiş efendim onlarla benim işlerimi yapıcakmış biz ayrı gayrımıymışız ne alaka anlamadım bunca yıl bakmış onlara bişey yapmadan evlenicekmiymişim varmı böyle bşy ya gelde canın sıkılmasın gelde neler düşünme gerçekten çok can sıkıcı durumlar ve kafam allak bullak dokunsalar ağlicam ama işteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?