Gelin Ailesi Nelerle Yükümlü?

karşı tarafın ailesi bu kadar iyi niyet gösterirken kendi ailen sana bunları mı yapıyor ? çarparsa çarpsın sen de yüzsüz ol arkadaşım senin paranın hesabını niye bu kadar tutuyorlar ? senin artık kendine ait bir geçimin olacak destek olmayacaklarsa köstek olmasınlar.

Teşekkürler. Biz nişanlımla çocuk düşünmüyoruz uzuuuun bir süre. Geçenlerde yine neden düşünmediğimizi tartışırken, "maddi yönleri bir kenara bırakalım da gerçekten büyük sorumluluk, mesela senin gibi yalnız bırakacağım bir evlat dünyaya getireceğime hiç getirmeyeyim daha iyi" dedi bana

Bizde de öyle senin paran benim param yoktur ama bu araba işi dışında annemin eline verdiğim bir para da olmadı. Erkek kardeşime harçlık veririm, eve halı alırım, küçük kardeşimin kitap, kıyafet gibi ihtiyaçlarını karşılarım, markete giderim, eve bir şey yapılacak olur onu yaparım gibi durumlarda bulunurum genelde...

Zaten konut kredisi çektik, bir kredi daha çekmeyiz muhtemelen.
Onların bu yaşa getirmesi görevleri yalnız, bana iyilik olsun diye yaptıkları bir şey yok. Zaten onların daha doğrusu annemin bunca seneki tavırlarından dolayı şu an böyle tepkiliyim. Tepkim de kendi kendime zaten onlara yansıttığımbir şey yok. Benim elime şu an için bütün ıvır zıvır masrafları çıkınca 200 falan kalıyor. Onunla mı alayım ev eşyalarımı? Ailem hiç mi elini ceplerine atmasın? Üniversiteyi falan da kendim okudum ayrıca. Ailemin bulunduğu şehirde yaşamama rağmen bana doğru düzgün harçlık vermedikleri için krediye başvurdum ve o şekilde ihtiyaçlarımı karşıladım. Tabi işe girince de o aldığım milyarları faiziyle ödedim.
Ayrıca annem bana sürekli "fesatsın, kötü niyetlisin, seninle hiç anlaşamıyoruz, bu evden gittiğin gün kurban kesicem adağım var" diyen bir kadın.

kız tarafı nişan yapar bizde onun dışında çeyiz yatak odası falan kıza aittir bizde, benim ailem yatak odamı fırınımı ocağımı aldılar çeyiz namınada annem yıllarca bornoz takımıdır nevresim pike havlu yastık yorgan gibi şeyler aldı, maaşa geçince bende tek seferde çatal bıçak takımı yemek takımı banyo aksesuarları mutfak gereçleri işte eksik ne varsa onları aldım
senin ailen o paranın üstüne yatmış belli, babanda mı annenle aynı kafada, benim bildiğim kız aileleri kızımızın boynu bükük kalmasın diye daha bi uğraşır

Allah annenize vicdan merhamet izan versin.
Daha fazla birşey diyemiyorum
Kızına bunu yapan yarın gelinine neler yapar tahmin bile edemiyorum
Garip ama var böyle anneler, büyük kızını kendine rakip görüp düşman gii davrananlar.
Hiç kafanıza takmadan evlenin, şu günleriniz kötü geçmesin.
Nişanda takılanlarla alın yatak pdasını ve ailenize zırnık vermeyin artık.

Bizde de nişan ve kına gecesinde yer gösterme kıza aittir, salon tutar ya da evde yapar kız tarafına bağlı. İkramlar ve diğer masraflar erkek tarafınadır.
Bunun dışında beyaz eşya, mutfak eşyası ve yatak odası kız tarafına aittir.
Biz nişan için evde olsun dedik, basit bir yüzük takma, kurabiye ve kolonya hediye düşündüm gelenlere. Hatta bu siteden bir arkadaş hazırlıyor sağolsun, 250 gibi bir şey tuttu çok bir şey değil annem ona bile kızdı, sana düşmez o sürekli hata yapıyorsun, kendini ezdirme falan dedi. Ama yine de ben verdim gizli saklı
Sürekli bana ne takacaklar diyip duruyor, sorayım mı yani ne yapayım bilemedim? En son dedi 3 bilezik ve bir gerdanlıktan aşağı takmamalrı lazım diye...

Zaten konut kredisi çektik, bir kredi daha çekmeyiz muhtemelen.
Onların bu yaşa getirmesi görevleri yalnız, bana iyilik olsun diye yaptıkları bir şey yok. Zaten onların daha doğrusu annemin bunca seneki tavırlarından dolayı şu an böyle tepkiliyim. Tepkim de kendi kendime zaten onlara yansıttığımbir şey yok. Benim elime şu an için bütün ıvır zıvır masrafları çıkınca 200 falan kalıyor. Onunla mı alayım ev eşyalarımı? Ailem hiç mi elini ceplerine atmasın? Üniversiteyi falan da kendim okudum ayrıca. Ailemin bulunduğu şehirde yaşamama rağmen bana doğru düzgün harçlık vermedikleri için krediye başvurdum ve o şekilde ihtiyaçlarımı karşıladım. Tabi işe girince de o aldığım milyarları faiziyle ödedim.
Ayrıca annem bana sürekli "fesatsın, kötü niyetlisin, seninle hiç anlaşamıyoruz, bu evden gittiğin gün kurban kesicem adağım var" diyen bir kadın.
[/QUOTE]

ne bilim herkesi kendi ailem gibi cefakar sanıyorum.
ama yine de bişey bekleme. bir iğne dahi alacak olsalar zaten yıllarca onu söyler dururlar.
bir yatak , iki çekyat alın. sonra yavaş yavaş dizersiniz evi. herşeyin hemen olması gerekmiyor.
ben de evlendiğimde annem 2 yorgan ve 1 yemek takımı aldı(ben istemedim başka bişey)
eşimin aileside 1 elektrikli süpürge ve bir de set üstü ocak :))))
gerisini kendimiz yavaş yavaş aldık. ilk yıl halılarım bile yoktu. hatta bi süre sehpam olmadığından misafirlere karton kutu üztünde servis yaptım. boşver herşey oluyor. sağlık olsun yeter :)))))

Canim düğün zamanı herşey dert sıkıntı oluyor.benim ailem yatak odasini,buzdolabi tv haric beyaz eşyayı aldilar.tabi mutfak için bütün elektronikleri aldilar.zaten diğer şeylerde vardi pike takimi nevresim vs.onlarda daha cok yapmak isteriz ama bu kadar yapabildik dediler
Gerçekten herseyo erkek yaparsa zor.sonradan sıkıntı oluyor ama mutlu olunsunda duzelir.esim kendi yapti kredi cekti sıkışıyoruz ama ne yapalim.sen sormuşsun annene yapayizz derse ne yapacan üzülmemeye çalış zor ama bence yaparlar ya..

bide ev almak için ne bu acele. hele bir düğünüzü yapsaymışsınız, eşyanızı alsaymışsınız.
valla eşinin aileside işgüzarlık yapmış bana göre

Gelin adayı şu an bizde. Üniversitedeki kardeşimin kız arkadaşı. Yağmur yağıyor, ayakları ıslanmış da kızcağızın çorap evreyim vardır senin açılmamış ver diyor...yemekler hazırlıyor, ailesinin yanına giderken hediyeler gönderiyor falan. Onun kini bana sanırım, yaptığım yemeklerin tadına bile bakmaz, senin yaşındayken ben de böyle yapardım, sen bi evlen çocuğun falan olsunda göreyim benim gibi olabiliyor musun der hep...

Ben vermem zaten takı falan ama muhtemelen bizim taraftan zarf içinde annemin eline tutuşturanlar olur, onları geri vereceğini zannetmiyorum..

Ahh ahh... Yazdıklarını okuyunca içim bir cız etti inceden...

Çok benzer şeyler yaşıyorum. Bugüne kadar çok şey yaptım evim ve ailem için, hepsi de helal olsun o ayrı. Ben de araba paralarına katkıda bulundum. Fatura-aidat ödüyorum, mutfak alışverişi yapıyorum, eksiklerini tamamlıyorum, hiç bir alışverişte anneme para ödetmiyorum. Zannetmeyin ki durumlari kötü, maaşları, evleri, arabaları, yazlıkları var. Peki ben evlenmeye karar verdiğimde ne oldu? Annem aldı beni karşısına "Kızım bizim durumumuz belli, bizden bir şey beklemeyin." dedi. "Niye paranız yok mu?" diye sordum, "Araba alacağız o parayla." dedi.

Bir daha asla konuyu açmadım, açmam da, madem öyle diyorlar... Çok şükür onlarsız da herşeyimizi yaparız ama düşününce insanın içi biraz burkuluyor. Neden ailem en azından yatak odamı almayı teklif etmesin? Ya da onu geçtim, çeyizime beğendiğim bir şeyi annem alıp da "Kızım çeyizine benden olsun." demesin? O kadar bile önemi yok mu? Böyle durumlarda daha duygusal oluyor insan, ne olursa olsun ailesinden bir destek bir sıcaklık bekliyor.

Kısacası aslında herşeyim var ama manevi yönden öksüz-yetim bir kız gibi evleniyorum. Bunları yazarken gözlerim doldu, bu kadar üzüldüğümün farkında bile değildim...

sen evden gidince kurban kesicem demiş kadın daha ne desin, al sana çeyiz :99:

bide ev almak için ne bu acele. hele bir düğünüzü yapsaymışsınız, eşyanızı alsaymışsınız.
valla eşinin aileside işgüzarlık yapmış bana göre

Ev için en güzel zamandı zaten. Peşinat vardı, başka zaman biz nereden bulabiliriz peşinatı? Kiraya çıktıktan sonra İstanbul gibi bir yerde ev almamız için bir kaç senenin geçmesi gerekir.
Ayrıca benimki özel sektörde çalışıyor şu 10 sene en verimli zamanı, ondan sonra nerede nasıl iş bulur meçhul. Başımızı sokacak evimizi garantiledikten sonra diğer sorunlar hallolur. Onun ailesinde işgüzarlığın i'si bile yok. Adam ev için peşinat veriyor, eşyaları alırım diyor, aylık sıkıştığınız yerde destekleriz diyor ama işgüzar oluyor öyle mi Benim annem elindeki bütün birikmişini gelinine ev alsın diye verecek ve tapuyu da kızın üstüne yapacak öyle mi? İki dünya bir araya gelse bile mümkün değil.

O zaman derdi sizinle.
Size sanretmek düşüyor canım yapacak birşey yok.
Birde şu günleri sağlam atlatmak.
Evladına yaptığı şanındandır denir bizde , herkes kendine yakışanı yapar.
Ama bir takım , iki parça çeyiz için üzmese sizi keşke.
Hiç unutmam annem beni kursayazdırmak için tek bileziğini satmıştı.
Canım anam
İşte anne vaaar , anne var(

e bu durum sizi sıkıntıya sokmuş mu sokmuş. işgüzar işte

Evet ben de bu durumdayım şu an...Çok şükür ikimiz de çalışan insanlarız, bir şekilde zaten hallederiz ama insan bir destek bekliyor. Bizimkiler zaten uzak diye hiç istemediler, özel sektörde çalışıyor diye istemediler. İstemedikleri içn şimdi biz razı değiliz ne yaparsan yap modunda da olabilirler.

e arabaları varmış 2.arabayı kime alıyorlar?

ilk işe girdiğimde benim de yol param yoktu yol parası için alyansını sattı annem, hala alamadım o alyansı ona biliyor musun, düşününce nasıl duygulandım şimdi..

ne alaka yaa onlar alın bunu harcayın diye mi takılıyo.. Emanet o.. çok ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…