Gelin bozuntusu

Kiz hergun anasina da gider bacisina da gider kimse karisamaz nokta!ama evin butun islerini annenize yiktiysa,kendisi de piremses gibi oturuyorsa buda annenizin meselesidir yine siz karismamalisiniz.Anneniz problem yasiyorsa uygun bir dille oglunu gelinini de alir karsisina konusur yol verir.Goz gormeyince gonul katlanir misali ,ne annesine gitmesi,nede onlarin cingeneligi gozunuze batmaz.Dediginiz gibi cirkef bir aileyle karsi karsiya gelmis olabilirsiniz o zamanda uzak durun,gidip gelmeyin olsun bitsin dimi?Bunun aksi genellikle erkek tarafinin ailesi dipdipe olalim,gelinde biz nasilsak oyle olsun tarzi dusunur yalniz oyle bir dunya yok.Birde edep,terbiyeden bahsetmissiniz,kullandiginiz cumlelere tekrardan bir okuyun siz ne kadar terbiyelisiniz bir gorun.Sizinki sanirim dinsizin hakkindan imansiz gelir gibi olmus 🤭🤭🤭

Ben gelinin hiçbir şey yapmadığına inanmıyorum, aynı evde yaşayınca aralarına soğukluk girmiş olmalı, anneniz çok eleştirmiş olabilir bu durumda gelin de ne yaparsam zaten beğenmeyecek veya kocama şikayet edecek ben de kendimi geri çekeyim demiştir.

Gelininiz adına üzüldüm umarım annenizi postalarlar o evden😔

Konu sahibinin üslubu kötü ama
Ben hem kaynanayla oturmayı kabul edip hem evde hiç bir iş yapmayıp yatan gelinlere hastayım
Burada temizliğe gidip dönünce yemek bulamayan kaynanaya bile denilmeyen kalmadı
Kendi evinde dört dönüp misafir ağırlar kaynana yanında olunca ben yemek yapmak zorunda mıyım derler

Eğer aynı devam ederse annem çıkın diyecek ama biz kurtarma çabasındayız ayırmak değil biraz evlendiler kendilerine gelsinler bıraksın hergün ennesine gitmeyi birde evde artık temizlik yemek yapsın başka bir istenmiyor
Kaynananin evinde yaşamak normal de annene her gun gitmek mi anormal?
Bence ikisi de sıkıntıli durumlar. Ama ben de her aksam kaynanamin suratini göreceğimi bilsem annemde kalirdim.
Kendi evlerine çıksalar hic goremeyecek anneniz suratini. En azindan simdi ayni evde. Oyle düşünsün. ..

Eğer aynı devam ederse annem çıkın diyecek ama biz kurtarma çabasındayız ayırmak değil biraz evlendiler kendilerine gelsinler bıraksın hergün ennesine gitmeyi birde evde artık temizlik yemek yapsın başka bir istenmiyor
Neden gitmesin annesine yahu.. ne saçma istekler sennin anneni 24 saat görüyor da kendi annesine neden gitmesin..

Anneniz şikayetçiyse konuşsun çıksınlar evden kendi evlerini açsınlar. Böylece herkes kendi evini temizlesin, kendi yemeğini yapsın, kime istiyorsa ona gitsin.

Senin kardesin birak hergun annesine gitmeyi, annesiyle aynı evde yaşıyor evlendiği halde. kiz hergun annesine gidince neden gözüne batti?
Tam tersi bütün isi kiz yapsaydi annen biseye elini sürmeseydi sorun olmazdi ama degil mi?
Ki ben hicbi ise elini surmedigine asla inanmiyorum. Başlarda yapmıştır sonra bakti ki yaptıkça iyice hizmetci muamelesi görüyor birakmistir veya azaltmistir is yapmayı.

Kardeşin de bi zahmet karisini el ustunde tutsun, kiza ayri ev bile kuramiyorsa, en azindan üzmesin. Burda ona da diyecek laf cok aslinda. Ayri eve cikamayacaksan annenin dizinin dibinden ayrilamaycaksan ne diye evlenip elin kızının rahatini bozuyosunki.

Yani siz kim oluyorsunuz ki kizin ailesiyle ne sıklıkta görüşeceğine karar veriyorsunuz? Size mi soracaktı?

Annenizle oturup kizi cekistirmekten baska isiniz yok heralde. Bedava hizmetçimiz oldu diye sevindiniz ama isler umdugunuz gibi gitmedi tabi. Asıl siz görümce bozuntususunuz.

Senin kardesin birak hergun annesine gitmeyi, annesiyle aynı evde yaşıyor evlendiği halde. kiz hergun annesine gidince neden gözüne batti?
Tam tersi bütün isi kiz yapsaydi annen biseye elini sürmeseydi sorun olmazdi ama degil mi?
Ki ben hicbi ise elini surmedigine asla inanmiyorum. Başlarda yapmıştır sonra bakti ki yaptıkça iyice hizmetci muamelesi görüyor birakmistir veya azaltmistir is yapmayı.

Kardeşin de bi zahmet karisini el ustunde tutsun, kiza ayri ev bile kuramiyorsa, en azindan üzmesin. Burda ona da diyecek laf cok aslinda. Ayri eve cikamayacaksan annenin dizinin dibinden ayrilamaycaksan ne diye evlenip elin kızının rahatini bozuyosunki.

Yani siz kim oluyorsunuz ki kizin ailesiyle ne sıklıkta görüşeceğine karar veriyorsunuz? Size mi soracaktı?

Annenizle oturup kizi cekistirmekten baska isiniz yok heralde. Bedava hizmetçimiz oldu diye sevindiniz ama isler umdugunuz gibi gitmedi tabi. Asıl siz görümce bozuntususunuz.

Ağzına sağlık bacım

Beni zaten ilgilendirmez tabiki hanımını sevecek fakat annesini de ezdirmeyecek değilmi o oturacak temizliği yemeği annemmi yapıcak
Aynen. Anneniz yapacak, annenin evi diil mi orası, el kızı hizmetçi mi, sen otursana kaynanayla kıza ev açma sonra hzimetçi gör hadi ordan uyanıklar sizi senin ananı niye çeksin o kız he niye

Neden bi konu olunca eğitim durumuna geliyo yani bir doktor çok mu eğitimli çok mu bilen hak vermiyorum bayana ama sizin bu "eğitim"e getirmenize gerek yok
Katılıyorum size 👍
Çok okuyup edep adap uslup bilmeyen insanlar var

Çok ilkokul mezunu olup saygılı edepli nerde nasıl konuşacağını bilen insan var

Eğitim bence okulda değil ailede başlar ailede biter.
Herşey kağıt parçası olan diploma demek değil

Ben gorumcenin derdini anladim,erkek kardesi suan isi iyi,maddiyat iyi ve ablasina kira odemiyor.e v gorumcenin ya..madem kira vermiyor niye ayri eve cikmiyor.

Mişla ,muşla olmuyor bu isler gorumce hanim? Birebir sahit oldunuz mu? Hayir!
Gelin kiz cingene yaa sizin sulalede zaten padisahin sol .... geliyodunuz

Burda birde biz tuu kaka diyelim diye cumlelerinizi iyi suslemissiniz..

Haa bu arada icerik silmek yasak 😉

Görümce bozuntusu kaynana bozuntusu demiyo da gelin bozuntusu ayıp ya
Ahhhh ahhh bilirim ne şeytan olursunuz hele acık oğlunuz kazandı mı para geline gitmesin diye
akıllı erkekler yem olmuyo da maalesef çoğu ana kuzusu işte öyle öyle kafalarını dolduruyor bu görümce kaynana olmaz olasıcalar

İyilere diil sözüm elbette
Ahlar çıkar elbet el kızı diye her kötülüğü reva görürsünüz ama hesabı sorulur

Katılıyorum size 👍
Çok okuyup edep adap uslup bilmeyen insanlar var

Çok ilkokul mezunu olup saygılı edepli nerde nasıl konuşacağını bilen insan var

Eğitim bence okulda değil ailede başlar ailede biter.
Herşey kağıt parçası olan diploma demek değil
[/QUOTE]
Teşekkür ederim 🥰 yorumunuz için 😘

Back
X