Gelin olmak böyle mi?

Ben onun hizmetçisi değilim derler iki işin ucundan tutunca.. Zaten kadın geelmiş belli bir yaşa yapacağı gelinliği yapmış evlat büyütmüş evlendirmiş.. Bir de oldu olacak gelinin evini silsin süpürsün gelin de totosunu devirsin neymişşşş ayyy ben çocuk doğurdum.. Biz de doğurduk iki buçuk yaşında oğlum..kayınvalidemle dairelerimiz karşılıklı daha bir gün bile anne mutfağımı toplayıverir misin ben çocuğu emzircem diye bırak istemeyi ricada bile bulunmadım.. Yaptırmam zaten.. Ben yatacam o gelcek benim evimi temizlicek mutfağımı toplayacak ben hala yatmaya devam edicem mümkün değil böyle bir şey.. Yapar mısın desem canla başla yapar bilirim.. Ama utanırım ben ya.. İnsanlar artık buluttan nem kapmasalr keşke.. Zorunlu durumda yardım beklenir hani dikiş vardır kalkamıyosundur anlarım da.. Anlamak çok zor gerçekten.. kayınvalidesi gün göstermeyen hanımları tenzih ederim..

Teyzen sana göre iyidir ama o bir kv. Bir çok anne kv olunca belkide istemsiz olarak gelinine karışan, kırıcı biri haline dönüşüyor. Örneğin benim kv bütün herkesin sevdiği, içinde kötü niyet taşımadığını çoğu zaman düşündüğüm bir insandı. Biz iki gelindik ve ikimizinde ayrı ayrı burnundan getirdi. Milletin bize kötü gelin gözüyle baktığını bırak hissetmeyi bariz anlıyorduk. Dışarıya karsı o kadar iyi olan sevilen sayılan kadın söz konusu bizim evimiz bizim çocuklarımız olunca içinden canavar çıkıyordu.. iyi niyet adı altında çok kırıcı oluyordu. İki gelinde doğru düzgün kapısını çalmazdık. Eltimle ikimizde olması gerektiği kadar mesefeliydik. Ama ona göre ikimizde kötüydük. Yani demem o ki teyzen senin teyzen ama gelininizin kvsi.

O grubu bende tenzih ediyorum.Fakat hazır pişmiş yemeğe buyur etse kayınvalide,aa mesafe koy, mesafe koy...Mesafe güzel elbette,ama iş beklerkende aynı mesafe korunmalı...

Ne var bunda .bebekle is yapmak zordur.biri bebege cocuguma baksa bende hemen islerimi tamamlamaya calisir.kuscek yer aramis .bana sorarsan terbiyesizlik.

Ne ilginc insanlar var ya cidden şaşırıyorum ne var bunda ne guzel dusunmus soylemis

Kocasına soyleyecek dertlenecek ne var bunda

Hayır tabiki sizin gelin biraz fitne yapmış

Ben niye garipsemedim "ben bebeğe bakarım, sen mutfağını topla" lafını anlamadım. "Beni bebeğimden ayırıp iş yap diyor, bebeğime benim bakmam zaman geçirmem daha önemli yardım edecekse o iş yapsın" kafası mı yoksa buyurması mı sıkıntı? Aralarda denildiği gibi evin düzeniyle alakalı olabilir, bebek onun da torunu ki bebek bakmayı anne olmuş insan bir şekilde becerir yani, ama kendi evini toplamak falan farklı bir durum gibi geldi bana, yani gelin öyle düşünmese bile kv öyle düşünmüş olabilir kendince. Hoşuna gitmeyebilir kişinin ben de buyurulmasından haz etmem ama pek art niyet sezmedimYani genel olarak karışıyor mu kv onu da bilmiyoruz. Bir de ben söylerim zaten diyenler olmuş ama arada söyleyemem çekinirim diyenler de, kadın çekineceğini düşünmüş olabilir. Bazen ben de aklıma gelen ilk şekilde söylüyorum söyleyeceklerimi iyi niyetli olarak ama yanlış yerlere gidebiliyor, o an üzerinde düşünmemiş de olabilir. Evli ve çocuklu olsam düşüncelerim değişir belki bilmem tabi, bir de işin arka planını bilmiyoruz konuda ne yazıyorsa o.
Gelin özellikle kocasına şikayet kısmında çok haksız bence, çok büyütmüş kadın küçücük mesele yüzünden oğlundan laf işitmiş gereksiz yere.
Teyzenizin size yetiştirmesi sanırım bizim aile içinde de kardeşler arasında çocuklarının yaptıkları ettikleri çok konuşulduğundan garipsemedim, bir çok şeye takılıp dert görüldüğü için birbirlerine boşaltıyorlar içlerini kardeşim sonuçta diye ama yanlış tanımalar olabilir tabi..

Kimisi mutfagimi pismi demek istemis falan demis.olay kv kendi tarafi misafiri gelmis.kadin bence zaten bu durumdan biraz mahcup mu denir .yani misafirler ve kv gidince hem bebek hem pasta bulasiklari falan zor olmasin diye soylemis.cunku herkes kalkip gidince kv de de is kalmasin sende bebegine bak demek istiyor.
Herkesde bi art niyetlilik

Birde onlar hep iyi niyetlerinden kaybediyorlar içleri dışları bir onların
patavatsızlığın yeni adı da bu oldu
Kızım gibi görüyorum ay içime sokasım geliyor kvlerden ayrı rahatsız oluyorum bu söylemleri cüretkar isteklere davet olarak görüyorum.
Mesajınızı okuyunca içimdekileri dökesim geldi:)

İyi yaptınız:))

" sonra toplarım, şimdi muhabbet edelim " deyip gecistirilmeliydi eğer istemiyorsa.

Eşine söylemesi gereksiz olmuş.

Bana da biri gelse , çocuklarımla ilgilense işimi yaparım. Alınacak bir durum yok ortada.

Genel itibariyle nasıl bir kv. olduğu da önemli tabi.

Yazacaktım ama aynısı yazılmıs. Katılıyorum.

Onu ne durumda ne tavırla söylediği onemlı.

Gelin hanimin agzindan dinleyin bir de aklinizda olsun insanlar derdini anlatirken karsisindakinin kabahatleriyle anlatirlar iki tarafli dinlenmeden yorum yapilmaz. Kvdem annemi arayip neler demis saygisizmisim vs ama annemi bana kotulediginde annemi kotuleyemezsin bana dedim konu bu bunlari dillendirmemis tabii bende anneme anlatamadim annemi asagiladi bana resmen bu bir ornek esime de neler demis esimle kavgalarimizin haddi hesabi yoktu zamanla anladi tabi esim sukur suan cekirge hesabi sicradi sicradi duruldu.

Gelininiz fitne yapmamış henüz 6 aylık bebeği olan bir kadın hormonlar daha anca yerine geliyordur ,lahusa sıkıntılarını bazıları geç atar, bir bebeği daha yeni yeni düzene sokmuş,muhtemelen yorgun canı burnunda bir kadın kv soylediğini başından değil k...n anlamış alınganlık yapmış. Eşide sormuştur suratın niye düşük vs soylemiştir ben onların ilişkilerinde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama sizin teyzenizin gelini (yani sizi cokta ilgilendirmeyen biri)için konu açıp küstah kelimesini kullanabilmenizi çok iyiniyetli bulamadım kusura bakmayın

Gelın bana cok haklı geldı nıyeyse kendı ı yerıne koydum galıba ben de hıc sevmem ıs buyuma falan benım aklım yok mu mutfagı toplayacak gıbısınden sınırım bozulur. Hele oturup muhabbet ederken o esnada soyluyosa. Soruna gelecek olursak evet gelınler boyle

Öncesinde ne yaşandı bilmiyoruz. Güzel güzel otururken hoş sohbet anında bunu söylese rahatsız etmez belki.
Söylerken ki ton bile önemli.
Kaynanalar biraz yönetmeyi sever.

Teyzeniz söylediğiniz kadar iyi niyetli olsa gelininin kusurunu sizlere yetiştirip küçük düşürmez hatalı davranıyosun kızım diye güzel bir dille geliniyle iletişime geçer yanlış anlaşıldıysam kusura bakma derdi

Aaaaa olur mu ya bebeği bahane edip gelin oturakalır veeee bulaşıkları oğlu yıkamak zorunda kalırsa maaaazallah pamuklara sardı o oğluşunu geline hizmet etsin diye mi büyüttü

Aaaaa olur mu ya bebeği bahane edip gelin oturakalır veeee bulaşıkları oğlu yıkamak zorunda kalırsa maaaazallah pamuklara sardı o oğluşunu geline hizmet etsin diye mi büyüttü
Evet cunkı bizi annelerimiz onların oģullarına hizmet etmek için yarattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…