Küstahlık yaparsam söylesinler!Konunun başında bekleyip her yoruma anında cevap mı vermem gerekiyor. Kural mı var?
Sizden negatif enerji alıyorum....
Farkındayım benden negatif enerji aldığınız. Ama alıntı yaptığınız yorum üzerine bir kaç kere cevaplaştık.
Sorun değil . Sen bırak teyzeni kuzenini gelinini , sen bir gün gelin olduğunda senin hakkında hiç laf söyleye hakları olamayan insanların seninle ilgili bir şeyler söylerlerse 'Küstah' gibi . O zaman ne yaparsın onu düşün.
Doğrudur canım kimse kimsenin be yaşadığını bilemez.. yalnız anlayamadıgım hadi kız şımardı eşine söyledi eşi neden annesine kızıyor ? Bu cumlede annesine kızacak birşey yok çünkü kızmadı için baska cümlelerde lazımBu dediklerinizi sürekli yapan biri zaten. Gelin doğ yaptı annesi 1gün kaldı gitti teyzem40ı çıkana kadr bekledi ilgilendi. Vs vs sürekli eli üzerinde yardımcı olur.
Bence hanım kızımız şımardı.
Tamam .Küstahlık yaparsam söylesinler!
Siz neden alındınız bu kelimeye size"küstah" diyen mi oldu acaba ailede. Bilmeden incittim sanırım sizi. Kusura bakmayın.
Bebeğin olunca yutacaksın bu dediklerini.
Bebeğim var, kimseden yarsım beklemiyorum. Ama evime gelen de ''bebeğine bakayım şurayı temizle'' diyeceğine, ''bebeğine bakayım biraz dinlen kızım'' desin. Şimdi yattığında tüm gece uyuyorsun ya, bebeğin olunca her saat başı mızırdanacak ve o tatlı uykundan kalkıp altını alıp emzireceksin.
Bu yazım burada kalsın, birkaç yıl sonra ''ah be bana demişlerdi'' dersin. Mutlaka hatırlayacaksın zaten, şüphem yok.
Gelin olunca anlarsın...Konu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Her basit mevzuyuda mı soylemeli?Olayları tek taraflı hatta 3. ağızdan falan dinliyoruz bir de gelinin penceresinden bakmak gerek. Ama acı tecrübem kağıt oynasa annesinden önce siz eşinize söylemelisiniz. Erkekler ilk kimden duyarsa ona inanıyor.
Yaşlılara saygısızlık yapılmaz tatlım. Yüz göz olunmaz. Kv ile arandaki köprü eşin olacak. Öğren bunları. Öyle her aklına geleni kv yüzüne söylersen 2 ay sonra karşılıklı tartışırsınız. İyi olmaz. Lafını esirgemeyen, terbiyesiz gelin olursun.Evet herkes öyle söylüyor 'uykusuzluk' büyük sorun. Aynı sorunları bende yaşayacağımm. Kısmet.
Kv bana dese 'sonra toplarım şimdi halim yok' derim. İlla ısrar ederse 'anne sen toplayıver o zaman' der gulerim:) kalkıp kocaya şikayet etmem basit mevzuyu.
Ve bende herkes gibi uyumak isterim :)
Ay çok güldüm:) bu konu çok güldürdü beni bu akşam. Sağlı sollu ataklarla geliyor herkes. Hele konu sahibi, gelinsavar gibi"kızım nasıl uygun görürsen istersen çocuğa sen bak zahmet olacak gerçi size ama ben mutfağı toplayım yok istemeseniz hanımefendi kızım çocuğa sizin kadar iyi bakamasamda onu oyalayıp hemde mutfağı toparlarım arz ederim güzel gelin kızım" diyecekti bilememiş teyzeniz
Özür dilerim.Tamam .
Evet acım da yaram da büyük. Bana demişlerdi zamanında sizden çıkardım acısını. Kusura bakmayın. Allah'ın selameti başınıza olsun.
Konu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Herşeyi söylemek lazım. Ama ilk zamanlarda değil yavaş yavaş. Adama dürüst ol herşeyi senden duysun hatta yanlış anlayacağını düşündüğün şeylerde şakayla karışık anlat ama anlat. Ben anlatmıyordum kaynanamın anlatmalarıyla ne kavgalar ettik... Erkek kısmı ilk duyduğuna inanır dene ve gör.Her basit mevzuyuda mı soylemeli?
Ben söylemezdim.
Söylemek mi lazım hemen her şeyi? İlk benden yanlan şey duydu belki bana mı inanacak o zaman. İleride kendi evliligim icinde merak ediyorum o yüzden açtım konuyu.
Bekara karı boşamak kolay derlerKonu sahibi sen bakma burdaki yorumlara.
Burdaki tüm gelinler hizmet bekler,kendi anneleri de kardeşlerinin karılarına durmadan hizmet ediyor çünkü
Gelip kaynanam benden hizmet bekliyor diye konu açarlar,lakin kaynanadan hizmet beklemeyi de asla ihmal etmezler :))
Sen kendi kişiliğin karakterinle doğruyu yanlışı bulursun zaten,teyzeciğine de çok üzüldüm.Hayırsız evladı varmış.
Ben cahilim bu konulardaaaYaşlılara saygısızlık yapılmaz tatlım. Yüz göz olunmaz. Kv ile arandaki köprü eşin olacak. Öğren bunları. Öyle her aklına geleni kv yüzüne söylersen 2 ay sonra karşılıklı tartışırsınız. İyi olmaz. Lafını esirgemeyen, terbiyesiz gelin olursun.
Bak bu yazım da burada dursun, evlenince gelip okursun. ''Evet yaa bana demişlerdi'' dersin. Daha öğreneceğin çooook şey var.
daha yengemler yardım istemeden yardım ediyorum hemde seve seve. Kızın ailesinin gelecek durumu yoksa kim yardım edecek başka. yengem doğum yaptı yaşlı annesi geldi ikisinede hizmet ettim hiç zoruma da gitmedi. O kadar sevdiki beni çeyizimde bir çok hediyesi vardı.Konu sahibi sen bakma burdaki yorumlara.
Burdaki tüm gelinler hizmet bekler,kendi anneleri de kardeşlerinin karılarına durmadan hizmet ediyor çünkü
Gelip kaynanam benden hizmet bekliyor diye konu açarlar,lakin kaynanadan hizmet beklemeyi de asla ihmal etmezler :))
Sen kendi kişiliğin karakterinle doğruyu yanlışı bulursun zaten,teyzeciğine de çok üzüldüm.Hayırsız evladı varmış.
Ben herkesisavıyorummAy çok güldüm:) bu konu çok güldürdü beni bu akşam. Sağlı sollu ataklarla geliyor herkes. Hele konu sahibi, gelinsavar gibi
Kaç yaşındasın ?Özür dilerim.
Kaynana eski zamanlardan anlar mesela kundak gibi günümüzde çok fazla zararı olduğu fizyolojik olarak kanıtlandı sanırım bekar ve evlat sahibi değilsin ayrıca olsan bile anneliği senden öğrenecek değilizValla gelinler olarak nelere laf edeceğinizi şaşırmışsınız,bebeği yaptığınız adamı kaynana doğurdu baktı,büyüttü farkında mısınız acaba?? Kaynana ne anlarmış :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?