- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
"kızım nasıl uygun görürsen istersen çocuğa sen bak zahmet olacak gerçi size ama ben mutfağı toplayım yok istemeseniz hanımefendi kızım çocuğa sizin kadar iyi bakamasamda onu oyalayıp hemde mutfağı toparlarım arz ederim güzel gelin kızım" diyecekti bilememiş teyzeniz
Görümce olarak yardım eden sizmişsiniz kaynana olarak anneniz değil.daha yengemler yardım istemeden yardım ediyorum hemde seve seve. Kızın ailesinin gelecek durumu yoksa kim yardım edecek başka. yengem doğum yaptı yaşlı annesi geldi ikisinede hizmet ettim hiç zoruma da gitmedi. O kadar sevdiki beni çeyizimde bir çok hediyesi vardı.
Tabiiki benden öğrenmeyeceksiniz kutsal annelik mertebesine erişmişsiniz bence benim gibi bekar anne olmayanlarla muhattap olmayın asdhgdj.Kaynana eski zamanlardan anlar mesela kundak gibi günümüzde çok fazla zararı olduğu fizyolojik olarak kanıtlandı sanırım bekar ve evlat sahibi değilsin ayrıca olsan bile anneliği senden öğrenecek değiliz
Bilmiyorum nasıl ve ne anlattı. Karısının üzülmesine üzülmüştür belki.Doğrudur canım kimse kimsenin be yaşadığını bilemez.. yalnız anlayamadıgım hadi kız şımardı eşine söyledi eşi neden annesine kızıyor ? Bu cumlede annesine kızacak birşey yok çünkü kızmadı için baska cümlelerde lazım
"kızım nasıl uygun görürsen istersen çocuğa sen bak zahmet olacak gerçi size ama ben mutfağı toplayım yok istemeseniz hanımefendi kızım çocuğa sizin kadar iyi bakamasamda onu oyalayıp hemde mutfağı toparlarım arz ederim güzel gelin kızım" diyecekti bilememiş teyzeniz
Doğru diyorsunuz kendimi tutmam lazım.Teyzenizin söylediği iyi niyetli olabilir belki ama terbiyesizce olmuş. Sanki alttan alta "Bebek bakmaktan ortalığı pis bırakmışsın ben bakayım bari de sen de git mutfağını topla" der gibi. Gelinin de koştura koştura kocişkosuna şikayet etmesine bir tarafımla güldüm sjsjsj büyük hata. Çok rahatsız olduysan o an alttan kibar bir şekilde laf sok geçiştir mevzuyu, öğretmenine arkadaşını şikayet eden çocuklar gibi çok komik.
Bu konudan bağımsız olarak sizin konularınızı bildiğimden söylüyorum. Siz müstakbel eşinizin aile yapısına çok karışıyor ve dahil olmak istiyorsunuz, genel gözlemim bu katılırsınız katılmazsınız. Biraz kendinizi dışarıda tutup saygı çerçevesinde mesafeli olursanız teyzenin gelini gibi komik durumlara düşmezsiniz sanıyorum.
Konu teyzemin gelini.
Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.
"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.
Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
Bekar anne olmayan ne anlar haklısın Allah gönlüne göre versin yardım etmeyen emir veren kaynana vbTabiiki benden öğrenmeyeceksiniz kutsal annelik mertebesine erişmişsiniz bence benim gibi bekar anne olmayanlarla muhattap olmayın asdhgdj.
Neden?Kaç yaşındasın ?
Tabiiki benden öğrenmeyeceksiniz kutsal annelik mertebesine erişmişsiniz bence benim gibi bekar anne olmayanlarla muhattap olmayın asdhgdj.
Size bebeyi vermişte pek birşey olmamış ama neyse :))) Cümleten cümleten hepimizin gönlüne göre :))Bekar anne olmayan ne anlar haklısın Allah gönlüne göre versin yardım etmeyen emir veren kaynana vb
Sizlere kolay gelsinouuv
sen de gelin olsana
kaynana falan ha
valla cok zevkli
i love cay tazelemek
sana kesinlikle katılıyorum bacım. Fakat konu dışında bir şey söyleyeceğim, yarım kundak yap bebeğin doğuncA. Yani kalça çıkığına sebep olmamak için mumya gibi değil de, kollarını sar, bacakları serbest kalsın. Ben öyle yapıyorum doktor dedi. Deliksiz uyuyor öyle. Yoksa bebeğin sinirleri gelişmediği için kollarıyla ilk zamanlar istemsiz hareket edip kendini uyandırıyor.Kaynana eski zamanlardan anlar mesela kundak gibi günümüzde çok fazla zararı olduğu fizyolojik olarak kanıtlandı sanırım bekar ve evlat sahibi değilsin ayrıca olsan bile anneliği senden öğrenecek değiliz
Kime desteek :))sana kesinlikle katılıyorum bacım. Fakat konu dışında bir şey söyleyeceğim, yarım kundak yap bebeğin doğuncA. Yani kalça çıkığına sebep olmamak için mumya gibi değil de, kollarını sar, bacakları serbest kalsın. Ben öyle yapıyorum doktor dedi. Deliksiz uyuyor öyle. Yoksa bebeğin sinirleri gelişmediği için kollarıyla ilk zamanlar istemsiz hareket edip kendini uyandırıyor.
Kaynana konusunda tam destek, o ayrı:)
Art niyetli bakarsak söylenen her cümle altında bir şey buluruz.Evin daginik ve pis manasi var bunda bence. Siz oyle algilamayabilirsiniz ama sanirim gelin de benle ayni seyi anlamis.
Benim evimin isi de daginikligi da beni ilgilendirir. Evime gelen misafirin ne haddine? Memnun degilse bir daha gelmeyebilir o kendi tercihi. Iyi niyetli olsa ben bebege bakayim sen de bir isim varsa yap veya koy cayini kahveni biraz dinlen keyif yap derdi bence.
gunesmk bacıma destek veriyorum. Analığı sizden öğrenecek değiliz, kaynanalar kakadır demiş. Evet destekliyorum.Kime desteek :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?