Gelin olmak böyle mi?

Sen her ne kadar benden negatif elektirik alsan da, ben senin kendi geleceğin için evliliğin için başına gelecek şeylerden korktuğun için bu konuya bu kadar takıldığını anladım. Belli ki küçüksün. Aslında değilsin. Tıpkı senin yaşlarında benim ve benim gibi kendini büyümüş hissedenlerin yaptığı o ben objektifim ben bilirim tavırlarına girmişsin. Senin geleceğin , evliliğin , hatta allah göstermesin ama belki yalnız anne olabileceğin günlerde güç ve dik durabilmen için ; olayı görmeden sadece sevdiklerin öyle anlattığı için herhangi bir şeye inanma. Ve karişma , kendini evliliğine de karıştırma.
Bırak kendileri halletsin. Kendin hallet. Kendin hallet ki zamanı geldiğinde ' kime ne ' diye bilecek gücü kendinde bul.
Sana çokkk güzelll ve mutlu bir evlilik diliyorum .Umarım herşeyyy aklında ki gönlünde ki gibi olur.

Gelinin kocasina yetistirmesi kabul edilebilir de teyze neden hemen size yetistirmis ki? Kol kirilir yen icinde kalir demisler, gelini yanlis bir sey yapsa dahi kimseye duyurmadan ustunu kapatmaliydi, teyze hemen reklam etmis

Bende sezmedim,annem kardeşime de der,ben çocuğa bakarken mutfağını topla,işin biter dinlenirsin diye.Ama bu hep oldu,hepte olacak.Gecen gün ailesinden her türlü eziyeti görerek büyüyen bir üye,onu yıllarca döven annesi için,ama beni çok seviyor,başka bir boyutta adeta diyordu.
Anne ne yapsa iyi,kayınvalide ne yapsa kötü,bunun değişeceğini sanmıyorum.Bende kayınvalidemle canciğer kuzu sarması değilim.Ama ikisininde artı ve eksilerini biliyorum ya.Önyargılar gözümüzü bu kadar kör etmemeli.Kadının dediğinde bir şey yok.Ben en küçük çocuğumun aşıları için karda kışta evden çıkarken,diğer 2 çocuğumuzu da götürmek zorunda kaldık.Kayınvalidem keşke istekli olsaydı da ona bıraksaydık.Başka bir üye de benim kayınvalidem iyi,çünki ben onu eğittim diyordu.EĞİTTİM!!İ İyi bir insan demek zül geliyor demekki...

Evet korkuyorum evlilikte başıma her şey gelebilir kv çok karışabilir belki eşim beni koruyamaz vsvs korkuyorum doğru. Cadı bor kv.ye dönüşebilir. Bilmiyorum.

Küçük degil 30 yaşındayım. Aslında bu tarz konulara takılıp aaçma sebebi dediğiniz gibi korkuyorum. Belki de kendi evliliğimi ben bitieceğim sert tavırlarımla. Allah korusun.
Kimseyi ezmem kendimide ezdirmem. Mesela kv.ye tartışmadan lafımı söylerim diye düşünüyorum fakat bunum yanlış olduğunu söylüyorlar.
Mevzu teyzem gelin degil. Bu tarz olaylarla karşılaştığımda benim vereceğim tepkiler. Sorun karşısında susup hemen kocaya mı yetiştirmek doğri(basit mevzu olsa dahi) büyük sorunlarda tabiiki eşe söylemeli eş korumalı. Evlilik geriyor!

Su konulara da bir gun objektif yaklasilsin malesef hanimlar en az kotu kaynanalar kaar kotu gelinler var hatta kotu insanlar var ..

Art niyetli bakarsak söylenen her cümle altında bir şey buluruz.

Siz bunu art niyet olarak algiliyorsaniz size cok uzuluyorum. Kesinlikle amacim elestirmek kirmak falan degil nolur beni yanlis anlamayin. Ama bu dusunceden kurtulun. Yoksa bir gelin olarak cok ezilirsiniz.

Konuyu okuyunca aklıma şu anım geldi.. Kayınvalidem evime ilk defa misafir olarak gelmişti. Gelmeden önce de, ben evde çok ince bir temizlik yapmıştım.. Kayınvalidem geldi evimize, 'şurayı şöyle temizle, burayı böyle temizle. camlarda lekeler var.. koltuklarda tozlar var' diye bir sürü eleştiride bulunuyor ve akıl veriyor bana.. Ve bana resmen pis olduğumu ima etti.. O anda da eşim var, eşimin kuzeni var, teyzesi var, eltim var.. Milletin yanında bana resmen kaynanalık tasladı..

Bende dayanamadım, kayınvalideme şu cümleleri kurdum. ' Evimi temizlerim,temiz otururum. Temizlemem pis otururum. Seni ilgilendirmez. Burası benim evim. Nasıl temizlik yapacağımı ben çok iyi bilirim' dedim.. Kayınvalidem hemen, 'ben senin annenim, ben sana yol yordam gösteriyorum' dedi. Halbuki, iyi niyetli bir insan, bu sözleri yanımızda kimse yokken söylerdi.. O zaman çok çok karşılıklı kırılganlıklarımız oldu.. Hatta küstük birbirimize..

Adı üstün de teyzeniz kaynana.. Neden milletin evine karışıyor ki. Her insanın temizlik anlayışı, farklı. Evde ki işler güçler, o evin hanımını ilgilendirir.. Ben teyzenizin de çok iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.. Hemen gelinim, böyle böyle söyledi diye sizlere yetiştirmiş..

Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü benim bebeğim de biraz huysuzdu ve hiç Durmazdı. Hatta hiç uyumadıpım günler bile oldu ama dibimdeki insanlar bebek sevmeye gelirdi güya. Bebeğim tam uyumuş oluyordu bende dinleneyim derken hooop böyle kendimi bikmrz insan gelip 1,5 saat hem bebeğin uyanmasını bekliyordu hemde beni başında dikip konuşmaya çalışıyordu.
En zor günlerimi yalnız geçirmek zorunda kaldım.
Sonra bu insanlar benim yanımda, yaşlanınca insanın yanında çocuk lazım, gelin lazım demeye başladı.
Eeee şimdi ben bakmasam hatalı olan ben olurum ama dimi.
Onlara göre hep yanında olup, yardımcı oldular dimi.
İşin aslı çorba da değil aslında, insan bu gibi durumlarda yanında destek olacak, yardımcı olacak birini arıyor ama malesef yeni nesil büyükler daha çok köstek oluyorlar.

Böyle küstahlar daha kıymetli oluyor sanki!
Teyzemde şeker var birde. Olan annelere oluyor.
Hemen küstah oldu
Ben olsaydım kızardım. Mutfağımı üç günde bir topluyorum belki kime ne? Mutfağın pis demiş resmen.
Teyzeniz hiç alakanız olmadığı halde gelip gelininin dedikodusunu size yaptığına göre çok da masum değil.

Gelin toparlamayacaktı mutfağı

Kv toparla diye talimat vermiş gibi hissetmiş

Bunu kocasına o da annesine söyleyeceğine anında Kv ye söylese olay bu kadar büyümez aslında

Teyzen de bir derdi varsa geline ya da oğluna desin ona buna milleti sakız etmesin

Gelin sadece kocasına demiş teyzen yedi kat ele duyurmuş

ben ilk anlaamdim valla gelin niye bozulmus
yoprumlari okuyunca anladim :))
teyzende dedikodu yapiyor azcik amaa odesmislerr geluinle :))))

Bardağın ne tarafından baktığınız önemli
Kadının yardımcı olmak istemesi batıyorsa kendinizde arayın hatayı
kadının kullandığı sözden alınacaksa geriye bir böyle bir seçenek kalıyor Hadi alındınız kocaya şikayet ne yahu
Sanki çocuk da şikayet ediliyor birde yetiştirdiği oğlundan bu laf için azar işitiyor kusura bakmayın böyle düşünemiyorsanız hiç incelikten de bahsetmeyin. Gelinin yaptığında haklılık göremedim resmen art niyet!

Boşa söyleyende oluyor,arkadaşım demişti.Kayınvalidesine gittiğinde, eşi yakında bulunan ağabeyine çaya gitmeyi teklif etmiş.Arkadaşta, oraya gideceğimizde kızkardeşlerin surat asıyor hep,laf söylüyorlar,sonra gideriz demiş.
Eşi kızıp kardeşlerine hesap soracak olmuş,boş ver aşkım ya,tatsızlık çıkmasın şimdi,hem ben gelinim ya,ortalığı karıştırdı derler,hatırım için bir şey deme diyerek vazgeçirmiş.Peki doğrumuydu dedim,gülerek,tabiiki hayır,ama ne olmuş oldu,canım istemiyordu gitmeyi,ayrıca eşim ne kadar iyi niyetli olduğumu gördü dedi

gunesmk bacıma destek veriyorum. Analığı sizden öğrenecek değiliz, kaynanalar kakadır demiş. Evet destekliyorum.
öyle cnm bide bi kaç kendini bilmez rahminden çıkarmasaydın dıyınce insanın şartelleri iyice artıyor. Bende yanlızdım kuru kalabalık senın uyanmasını beklıyorlarmıs ben zar zor uyuttugum bebeğimi uyandırıyorlardı pijamayla sabah akşam yatağımızdan kaldırıyorlardı. sonra al annesı bu ağlıyor ulen uyandırdınız uykusunu böldünüz günah değil mi!! Sabaha kadar uyumuyordu sonra cocuk uyku duzenı olusturmak cok zor oldu.. ondan sonra burda burda gelecekler bana diyecekler kaynana istemiyosun hadi be ordan!

Son düzenleme:
Adin iyilik edeyim demis ne var bunda. Gelin nankor belli ki

Vaaay :)

60 65 yaşındaki insanlar size iş yapacak,mesela evini süpürecek,toz alacak,yemek yapacak,sizde bakacaksınız.İşin hafifini,bebekle ilgilenmeyi yapacak tabiiki.Bunları 2 elim kanda olsa yaptırmam kayınvalideme.Ama kendiniz yapacak olunca ben temizlikçi miyim, kadın alırım,yaptırırım.Kadının biri demiş ya,ne talihsiz kadınım,gelinlerin kıymetsiz zamanı gelin oldum,kaynanaların kıymetsiz zamanı kaynana oldum.

İşte olay o

Sen o anda başka bir şey derdinde iken bulaşığı koy masayı sil vs denmesi

Konudaki gelin de bundan rahatsız olmuş tabii kocaya Nasıl söylemiş o annesine tam ne demiş bilmiyoruz

Örneğin ben evde misafir varken illet olurum mutfakta iş yapmaya

Hatta şimdi kimse yok ama tabak çanak ortada kv gelse çocuğa bakayım sen mutfağı topla dese acelesi yok sonra toplarım derim ama bunu diyemeyen de kızıp kocasına demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…