Gelini hiç sevmeyen bir GÖRÜMCEYİMM. Sebeplerini yazıyorum sizce haklı mıyım ve neler yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni böyle konularda en geren şey “gelin” Allah “gelin” denmesi oluyor.
Gelin veya damat demeniz için annesi babası anneannesi babaannesi falan olmanız lazım. Kardeşinizin eşlerine yenge veya enişte demeniz gerekir.
Hani gelenekselci bir insanmışsınız ya geleneksel akrabalık bağını öğrenin önce.
Abinizin eşi sizin yengeniz annenizin gelini oluyor.
Önce bir geleneksel olarak neyiniz oluyor onu öğrenin

Şimdi aklıma eski konularına bakmak geldi. Sen sevgilini evlenmeye ikna edememişsin ondanmış tüm derdin ahahaha.
İçin gidiyor değil mi kendinden çok aşağıda gördüğün birinin evli olmasına ama senin uğraşıp uğraşıp evlenememene?
Rahat bırak kızcağızı

Demek ki kız eş ailesi ile arasında mesafeli bir ilişki olmasından yana. Olabilir herkes eş ailesi ile samimi olacak diye bir şey yok. Herkesin yapısı farklıdır. Bazı insanlar da -gelininiz gibi- kendi güvenli alanından çıkmayıp sürekli görüştüğü insanlarla samimiyet kurup diğer insanlarla mesafeli olabiliyor. Hediye konusunda ise beğenmemiş olabilir, tarzı olamayabilir. Ben olsam hiç almam hediye madem kullanmıyor telefonla kutlar geçerim veya doğum gününde hediye çeki gibi bir şey alır veririm nezaketen.
Kadının her hareketini didiklemeyin artık.
Herkesi olduğu gibi kabullenin. Abiniz mutluysa problem olmamalı böyle şeyler. Yani abiniz sevmiş sonuçta siz sevseniz ne olur sevmeseniz ne olur. Benimde erkek kardeşim evli, gelinimizle ilişkilerimiz mesafeli. Onlar mutlular çok şükür bu da bize yeter.
İnsanların hayatlarına ve kişisel özelliklerine bu kadar müdahil olup yargılamayın lütfen.

Gaziantep ve Antalya iki farklı mutfak kültürü. Kadına farklı geliyor sevmiyor olabilir. Kibarca kırmadan diyetteyim demiş geçmiş. Buna bile mana bulmuşlar.
Benim eşimin annesi de bana göre yemesi zor yemekler yapıyor. Ben zeytinyağlı insanıyım, eşimin ailesi Karadeniz yemekleri yapıyor. Beni açmıyor yani ne yapabilirim

Ben de 13 senedir diyetteyim sık aralıklarla hatta şimdi de diyetteyim
Sonuçta kızın etkileyici bir şeyi varmış ki adamı kendine aşık edip evlenmiş değil mi ama.

Gelinin yanına da yukarıdan yukarıdan küçümseyerek bakıyorsanız, sizinle iletişime geçmesi için bir sebep yol. Aramaz sormaz. Haklı.

Beğeniyor güzel söz söylüyormuş, hani konuşmuyordu

Aldıklarınızı beğenmiyor olabilir, mecbur değil kullanmaya. Almayın sizde…

Diğer bir çok konuda “size ne “ diyorum.

Gelinimiz değil yengeniz.

Hahshsjsjs doğru haklısın

Bakıyo olabilirimm emin olamadım şu an

İnsanları olduğu gibi kabul edin. Çok fazla konuşmak zorunda değil her yaptığınızı yemek zorunda da değil. Abinizin hoşuna gitmiş veya sevmiş evlenmiş bu yeterli bence ailedeki her üyeye hitap etmek ayak uydurmak zorunda değiliz saygı çerçevesinde olalım yeter. Bende gorumceyim bu arada mesafe iyidir yani gerektiği kadar içinden çok çok sevmek geliyorsa da seversin :)

Evet bence de ben saygı duyuyorum

Ben o kavramları önemsemiyorum canımm

Normalde herhangi birinin ne yaptığı ne yapmadığı sizi ilgilendirmezken bu kızcağızın suçu abinizle evlenmiş olmak mı? Abinizle ilişkinizde sorun yoksa eşinde de sorun yoktur emin olabilirsiniz. Size karşı doldurmuyor işte daha ne istiyorsunuz. Biriyle evleniyorsunuz diye enerjinin tutmadığı insanlarla muhabbet etmeye mecbur değilsiniz. Abiniz konuşacak şey bulmuş ki sevip evlenmiş. Benim yengem bizi evine sokmuyor ben davet ediyorum gelmiyorlar. Yine de kızda bir hata görmüyorum. Beni sevmek zorunda değil. Ben abime kırgınım sadece. Ben görümcemi severim mesela eşimle ilişkileri çok güzel bozulsun istemediğimden sık sık görüşürüz. Bunlar isteğe bağlı olabilir ancak. İnsanları bir salın da evlilikleri zehir olmasın. Yorumlara bakılırsa sen de az fettan değilsin. Kimbilir ne alttan laf sokuyorsun. Bakışınla bile laf sokacak potansiyel var gördüm ben. İnsanları rica ediyorum rahat bırakın. Kendinize bir meşgale bulun

Cilve onun neresimde ayol odun o

Beni böyle konularda en geren şey “gelin” Allah “gelin” denmesi oluyor.
Belki bu kelimeye alerjisi var? Çok istemiş ama elini tutttuğunu nikah masasına oturtamamış. Adamlar arkasına bakmadan kaçınca da vay bizim gelin tuhaf. Niye çünkü el üstünde tutuluyor, kocası bir dediğini iki etmiyor. Gelin baştacı ama kendisi değil. Bu kadar tuhaf biriyle abimin işi ne, hem de kadının ağzının içine bakıyor demiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…