- Konu Sahibi fatmatskrn35
-
bu ne ayolmerhabalar ben genç yaşta evlenip çocuk sahibi oldum.18 yaşında oğlumu doğurdum.oğlumda 3 sene evvel evlendi ve 1 yaşında torunum var.benim derdim gelinim ile.oğlumla eşi geçen hafta yeni bir eve taşındılar ben de uzun zamandır onlara ziyarete gitmiyordum gelinim biraz ters bir insandır beni pek sevmez sık sık bunu hissettirir.torunumu çok özlediğim ve yeni ev için dün onları ziyarete gittim.biraz oturduktan sonra oğlum işe gitmek için evden çıktı.gelin ben ve torunum kaldık.oğlum evden çıkmadan önce karısına anneme bi kahve yapta içsin demişti gelinde biraz surat asınca gerek yok kızım çok kalmayacağım zaten dedim oğlum bu duruma bozulunca gelin hemen toparlayıp olur mu anne bekle sen diyerek kahve yapmaya gitti.oğlum gittikten sonra kahveyi getirdi teşekkürederim kızım dedim aldım cevap vermedi.kahveden bi yudum aldım içinde şeker yoktu ben de şekersiz içemem kahveyi kızım bana şeker getirebilir misin dedim bana mufak orda kalk kendin al kahveyi buldun da bunuyosun dedi ben evladım kendim alırım zaten de yeni ev düzeninizi bilmiyorum mutfağını karıştırmayayım diye öyle dedim deyince gelip oturuyosun hizmet bekliyosun işim gücüm azmış gibi senle mi uğraşacağım dedi ben de bir şey demedim kalkayım ben artık dedim kapıdan çıkarken beni uğurlamadı oturduğu yerden bu evde konuştuklarımız burda kalacak eğer kocama bir şey söylersen seni çok kötü yaparım bilmiş ol dedi ben de evden çıktım şimdi size sormak istediğim oğluma bi şey söylemeli miyim sizce böyle bir kadın torunuma iyi bakıyor mudur eğer oğluma söylersem biliyorum işi boşanmaya kadar götürür ortada çocukları da var kimsenin yuvası bozulsun kimseye kötülük olsun istemem sizce söylemeli miyim oğluma yoksa söylediklerini saklamalımıyım yardım ederseniz çok sevinirim hnmlar şimdiden teşekkürler
hayal gücü canım, begenmedin sanırım sendebu ne ayol
Konu sahibinin oglu icin demiyorum cunku durundan haberi yokmusHanımlar,
konu inandırıcı gelmediyse K.İ.B butonu var hatırladınız değil miinanmadınız diye kırıcı olmanıza gerek yok, sanki tüm insanlar kanatsız melekmiş gibi yazmışsınız.
Konu sahibesi genç yaşta anne olmuş, eşini kaybetmiş başı sağolsun, bazı insanlar hayat mücadelesini tek başına verirken ürkek, çekingen olup içine kapanır, belki konu sahibesi böyle biri, belki gelini kayınvalidesinin içine kapanıklığını fark edip ezmeye çalışıyor olamaz mı? Her kayınvalide kötüdür diyemeyeceğimiz gibi her gelinde melek diyemeyiz.
Çevrenizde hiç yok mu kayınvalidesine kötü davranan? Valla benim bir komşum vardı, kadın kayınvalidesini binbir naz niyazla eve alsa da koltukta oturmasına izin vermez bir sandalye tepesinde oturturdu, eşi bir kere anneme niye böyle yapıyorsun diyemedi, ki kayınvalide ağzı var dili yok bir kadındı, o da oğlunu kendi kendine büyütmüş bir anaydı.
Konu sahibesi,
oğlunuza söylemeyin ama gelinle konuşun, ezdirmeyin kendinizi lütfen.
benim gibi bir gelin kul yutmazhayal gücü canım, begenmedin sanırım sende
Konu sahibinin oglu icin demiyorum cunku durundan haberi yokmus
Ama anlattiginiz durundaki koca ve diger ornekleri icin bi an Allah bildigi gibi etsin demek geldi icimden
Onca sene besle buyut tabir yerindeyse yeme yedir icme icir sonundada gel bu muameleyi gor Allah hic kimseyi yanlis insanlarla karsilasyirmasin
Zaten dunya dedigimiz 3 gun onuda hak etmeyen insanlarla heba etmeyelim
merhabalar ben genç yaşta evlenip çocuk sahibi oldum.18 yaşında oğlumu doğurdum.oğlumda 3 sene evvel evlendi ve 1 yaşında torunum var.benim derdim gelinim ile.oğlumla eşi geçen hafta yeni bir eve taşındılar ben de uzun zamandır onlara ziyarete gitmiyordum gelinim biraz ters bir insandır beni pek sevmez sık sık bunu hissettirir.torunumu çok özlediğim ve yeni ev için dün onları ziyarete gittim.biraz oturduktan sonra oğlum işe gitmek için evden çıktı.gelin ben ve torunum kaldık.oğlum evden çıkmadan önce karısına anneme bi kahve yapta içsin demişti gelinde biraz surat asınca gerek yok kızım çok kalmayacağım zaten dedim oğlum bu duruma bozulunca gelin hemen toparlayıp olur mu anne bekle sen diyerek kahve yapmaya gitti.oğlum gittikten sonra kahveyi getirdi teşekkürederim kızım dedim aldım cevap vermedi.kahveden bi yudum aldım içinde şeker yoktu ben de şekersiz içemem kahveyi kızım bana şeker getirebilir misin dedim bana mufak orda kalk kendin al kahveyi buldun da bunuyosun dedi ben evladım kendim alırım zaten de yeni ev düzeninizi bilmiyorum mutfağını karıştırmayayım diye öyle dedim deyince gelip oturuyosun hizmet bekliyosun işim gücüm azmış gibi senle mi uğraşacağım dedi ben de bir şey demedim kalkayım ben artık dedim kapıdan çıkarken beni uğurlamadı oturduğu yerden bu evde konuştuklarımız burda kalacak eğer kocama bir şey söylersen seni çok kötü yaparım bilmiş ol dedi ben de evden çıktım şimdi size sormak istediğim oğluma bi şey söylemeli miyim sizce böyle bir kadın torunuma iyi bakıyor mudur eğer oğluma söylersem biliyorum işi boşanmaya kadar götürür ortada çocukları da var kimsenin yuvası bozulsun kimseye kötülük olsun istemem sizce söylemeli miyim oğluma yoksa söylediklerini saklamalımıyım yardım ederseniz çok sevinirim hnmlar şimdiden teşekkürler
Soyleyin bence de o kim sizi tehtit edicek nasil terbiyesiz bukadarmerhabalar ben genç yaşta evlenip çocuk sahibi oldum.18 yaşında oğlumu doğurdum.oğlumda 3 sene evvel evlendi ve 1 yaşında torunum var.benim derdim gelinim ile.oğlumla eşi geçen hafta yeni bir eve taşındılar ben de uzun zamandır onlara ziyarete gitmiyordum gelinim biraz ters bir insandır beni pek sevmez sık sık bunu hissettirir.torunumu çok özlediğim ve yeni ev için dün onları ziyarete gittim.biraz oturduktan sonra oğlum işe gitmek için evden çıktı.gelin ben ve torunum kaldık.oğlum evden çıkmadan önce karısına anneme bi kahve yapta içsin demişti gelinde biraz surat asınca gerek yok kızım çok kalmayacağım zaten dedim oğlum bu duruma bozulunca gelin hemen toparlayıp olur mu anne bekle sen diyerek kahve yapmaya gitti.oğlum gittikten sonra kahveyi getirdi teşekkürederim kızım dedim aldım cevap vermedi.kahveden bi yudum aldım içinde şeker yoktu ben de şekersiz içemem kahveyi kızım bana şeker getirebilir misin dedim bana mufak orda kalk kendin al kahveyi buldun da bunuyosun dedi ben evladım kendim alırım zaten de yeni ev düzeninizi bilmiyorum mutfağını karıştırmayayım diye öyle dedim deyince gelip oturuyosun hizmet bekliyosun işim gücüm azmış gibi senle mi uğraşacağım dedi ben de bir şey demedim kalkayım ben artık dedim kapıdan çıkarken beni uğurlamadı oturduğu yerden bu evde konuştuklarımız burda kalacak eğer kocama bir şey söylersen seni çok kötü yaparım bilmiş ol dedi ben de evden çıktım şimdi size sormak istediğim oğluma bi şey söylemeli miyim sizce böyle bir kadın torunuma iyi bakıyor mudur eğer oğluma söylersem biliyorum işi boşanmaya kadar götürür ortada çocukları da var kimsenin yuvası bozulsun kimseye kötülük olsun istemem sizce söylemeli miyim oğluma yoksa söylediklerini saklamalımıyım yardım ederseniz çok sevinirim hnmlar şimdiden teşekkürler
O komşum 2 erkek evlada sahip, çocuklar daha küçük ama kayınvalidesine ve kocasına yaptıklarını bildiğimden ileride epey eli maşalı bir kayınvalide olacağını biliyorum, ona gelin gidecek kızlara Allah yardım etsin.
Maalesef böyle gelinlerde var, bakın bir hikaye daha anlatayım, bir akrabamın başına geldi, kayınvalide şu an psikolojik tedavi görüyor gelini yüzünden çünkü böyle birşeyi asla beklemiyordu, kendi evlatlarından ayırmamıştı gelinini.
Bu akraba oğlunu evlendiriyor, çocuklarına çok düşkünler, evlatları için deli divane olurlar, herşeyin en iyisini yaparlar, kayınvalide de kayınpederde çok sakin insanlardır, bu ön tanıtımı yaptıktan sonra olayı anlatayım, oğullarını evlendiriyorlar, düğün, takı, eşya ne gerekiyorsa herşey tam manasıyla yapılıyor, evde alınıyor, bir süre sonra torun oluyor, kayınvalide gelini çalışıyor çocuğu da kreşe gidiyor diye geline araba alıyor, sonra yanılmıyorsam gelin oturdukları evi satıp başka semtte daha iyi bir ev alalım diyor, peki diyorlar evi satıp üstüne de para ekleyip oğullarına veriyorlar, gelin çocuğu, arabayı, tüm takıları, evdeki eşyaları, ev için verilen parayı alıp doğru annesinin evine gidiyor, diyeceksiniz ki neden durduk yere gidiyor mutlaka birşey olmuştur yok hiçbirşey olmuyor, evli olduğu çocuğu tanırım çok efendi bir çocuktur, içki, kumar, hatta sigara dahi yok, aldatma, şiddet yok, aile mahvoldu buna rağmen kayınvalide her ay torunu için açtığı hesaba para yatırıyor, ne olursa olsun o benim torunum, onun geleceğini düşünmek benim görevim diyor.
Yani bazen insanlar altında hiçbir sebep olmadan da kötülük yapabiliyor, bazı kayınvalideler ben çektim o da çeksin der fakat bazıları da vardır ki ben çektim gelinim rahat etsin deyip elinden geleni yapmaya çabalar.
Konu sahibesi gerçek ya da değil ama gelinlerinden hak etmedikleri halde fenalık gören annelerde var, evet hiçbirimiz kusursuz değiliz belki ama durduk yere de saygısızlığı ezilmeyi hak etmiyoruz şahsen.
cok uzuldum ya allah akrabalariniza sabir versin ne diyeyim en cok oglana uzuldum kahrolmustur kolay degil. o kizla ne hayallerle evlendi kim bilir.O komşum 2 erkek evlada sahip, çocuklar daha küçük ama kayınvalidesine ve kocasına yaptıklarını bildiğimden ileride epey eli maşalı bir kayınvalide olacağını biliyorum, ona gelin gidecek kızlara Allah yardım etsin.
Maalesef böyle gelinlerde var, bakın bir hikaye daha anlatayım, bir akrabamın başına geldi, kayınvalide şu an psikolojik tedavi görüyor gelini yüzünden çünkü böyle birşeyi asla beklemiyordu, kendi evlatlarından ayırmamıştı gelinini.
Bu akraba oğlunu evlendiriyor, çocuklarına çok düşkünler, evlatları için deli divane olurlar, herşeyin en iyisini yaparlar, kayınvalide de kayınpederde çok sakin insanlardır, bu ön tanıtımı yaptıktan sonra olayı anlatayım, oğullarını evlendiriyorlar, düğün, takı, eşya ne gerekiyorsa herşey tam manasıyla yapılıyor, evde alınıyor, bir süre sonra torun oluyor, kayınvalide gelini çalışıyor çocuğu da kreşe gidiyor diye geline araba alıyor, sonra yanılmıyorsam gelin oturdukları evi satıp başka semtte daha iyi bir ev alalım diyor, peki diyorlar evi satıp üstüne de para ekleyip oğullarına veriyorlar, gelin çocuğu, arabayı, tüm takıları, evdeki eşyaları, ev için verilen parayı alıp doğru annesinin evine gidiyor, diyeceksiniz ki neden durduk yere gidiyor mutlaka birşey olmuştur yok hiçbirşey olmuyor, evli olduğu çocuğu tanırım çok efendi bir çocuktur, içki, kumar, hatta sigara dahi yok, aldatma, şiddet yok, aile mahvoldu buna rağmen kayınvalide her ay torunu için açtığı hesaba para yatırıyor, ne olursa olsun o benim torunum, onun geleceğini düşünmek benim görevim diyor.
Yani bazen insanlar altında hiçbir sebep olmadan da kötülük yapabiliyor, bazı kayınvalideler ben çektim o da çeksin der fakat bazıları da vardır ki ben çektim gelinim rahat etsin deyip elinden geleni yapmaya çabalar.
Konu sahibesi gerçek ya da değil ama gelinlerinden hak etmedikleri halde fenalık gören annelerde var, evet hiçbirimiz kusursuz değiliz belki ama durduk yere de saygısızlığı ezilmeyi hak etmiyoruz şahsen.
Sevememeyi, anlaşamamayı anlarım, bazen bir erkek ya da kadın iyi bir arkadaş, iyi bir sevgili olur ama iyi eş olamaz, olur yani insanlık hali ama böyle de yapılmaz, ayrılmak istese inan ki kayınpederi, kayınvalidesi onu mağdur etmezdi, öyle ver bakalım malı mülkü, torunda bizim deyip eziyet edecek yaygara koparacak insanlar değiller, duyunca çok üzülmüştüm çünkü kayınvalidesi kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, cefakar bir kadındı, karı koca yıllarca dişlerinden tırnaklarından arttırıp evlatları için birikim yaptılar, ki kayınvalide o cadı kayınvalidesine hala bakan biri, hani böyle eziyeti falan hak eden bir kayınvalide varsa bu kadıncağızın kayınvalidesi sonuna kadar hak ediyor, kadın sessiz diye ezilirdi hep, kocası da sessizdir kendi hallerinde insanlar anlayacağın.Gercekten tuhafmis hadi sevemedi yapamadi mutsuzdu vs vs gibi nedenler yukleyelim ama nolursa olsun vurgun yapar gibi mali mulku toplayip ortadan kacmak neyin nesi oluyor
En cokta boyleleri el ustunde tutuluyor ya
Insan cok uzuluyo boyle seyleri duyunca Allah akıl fikir versin boylelerine ne denebilir kiSevememeyi, anlaşamamayı anlarım, bazen bir erkek ya da kadın iyi bir arkadaş, iyi bir sevgili olur ama iyi eş olamaz, olur yani insanlık hali ama böyle de yapılmaz, ayrılmak istese inan ki kayınpederi, kayınvalidesi onu mağdur etmezdi, öyle ver bakalım malı mülkü, torunda bizim deyip eziyet edecek yaygara koparacak insanlar değiller, duyunca çok üzülmüştüm çünkü kayınvalidesi kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, cefakar bir kadındı, karı koca yıllarca dişlerinden tırnaklarından arttırıp evlatları için birikim yaptılar, ki kayınvalide o cadı kayınvalidesine hala bakan biri, hani böyle eziyeti falan hak eden bir kayınvalide varsa bu kadıncağızın kayınvalidesi sonuna kadar hak ediyor, kadın sessiz diye ezilirdi hep, kocası da sessizdir kendi hallerinde insanlar anlayacağın.
Kaldı ki çocuk için hem birikim hemde nafaka ödeniyor asla da lafını ettirmezler çünkü o onların torunu, geline kızıp torunu cezalandırmayacak kadar da iyiler, başkası olsa cıngar çıkartırdı.
fatma hanim hic uzulmeyin oglunuzu cekin kenara azicik aglayin sonra bunlari tek tek anlatin. bence ise yara oglunuz ayrilcam falan verse sakin ayrilma hakkimi helal etmem dersiniz kendinizi bu kadar ezdirmeyinhanımlar konuya inanmamışsınız ben sizden yardım istediğim için yazdım bunu muhtemelen hepinizin yaşı benden küçük ilerde oğullarınız kızlarınız evlenince inşAllah size böyle insanlar denk gelmez dün yaşadım bu olayı iyiliğimden değil böyle bir şeyi oğluma söylersem yuvaları yıkılabilir araları açılır torunum anası babası ayrı büyür diye sustum büyük terbiyesizlik yaptığının ben de farkındayım böyle insalar var yaşadıkça görürsünüz ben eşimi genç yaşta kaybettim oğlumu çok zorluklarla büyüttüm bilirim yuvanın yıkılmasının ne kadar zor ayrı tek başına çocuk büyütmenin zorluğunu bu yüzden ortada torunum var size danışmak istemem bundan yoksa bir dk durmazdım
Azcık aglayin mi cocukta anamı nfatma hanim hic uzulmeyin oglunuzu cekin kenara azicik aglayin sonra bunlari tek tek anlatin. bence ise yara oglunuz ayrilcam falan verse sakin ayrilma hakkimi helal etmem dersiniz kendinizi bu kadar ezdirmeyin
söylediginizde bosanacaklarini da nerden cikardiniz? nerden bu kadar eminsiniz? bu cumleniz beni irrite etti biraz. Kendinizi olabildigince iyi niyetli gosterdiginiz konunuzda tek bi cumleniz bana yetti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?