Gelinim beni tehdit ediyor

soyleyecegınız bı cumleyle oglunuzun bosanacagına nasıl emınsınız ?
sızın karsınızda gercekden okadar saygısızca konusan bırıne boyle sakınce cevap verdıgınıze ben ınanmadım bıraz ırrıte ettı samımıyet-samımıyetsızlık arasında ınce cızgı vardır
ayrıca ne alaka torununuza ıyı bakıp bakmadıgı konuyu nereye bagladınız oyle pes yanı

neyse konuya ve sıze ınanmıs olalım
oglunuza soylemenıze gerek yok ama kendınızıde kımseye ezdırmeyın

bu ne ayol

Konu sahibinin oglu icin demiyorum cunku durundan haberi yokmus

Ama anlattiginiz durundaki koca ve diger ornekleri icin bi an Allah bildigi gibi etsin demek geldi icimden

Onca sene besle buyut tabir yerindeyse yeme yedir icme icir sonundada gel bu muameleyi gor Allah hic kimseyi yanlis insanlarla karsilasyirmasin

Zaten dunya dedigimiz 3 gun onuda hak etmeyen insanlarla heba etmeyelim

O komşum 2 erkek evlada sahip, çocuklar daha küçük ama kayınvalidesine ve kocasına yaptıklarını bildiğimden ileride epey eli maşalı bir kayınvalide olacağını biliyorum, ona gelin gidecek kızlara Allah yardım etsin.

Maalesef böyle gelinlerde var, bakın bir hikaye daha anlatayım, bir akrabamın başına geldi, kayınvalide şu an psikolojik tedavi görüyor gelini yüzünden çünkü böyle birşeyi asla beklemiyordu, kendi evlatlarından ayırmamıştı gelinini.

Bu akraba oğlunu evlendiriyor, çocuklarına çok düşkünler, evlatları için deli divane olurlar, herşeyin en iyisini yaparlar, kayınvalide de kayınpederde çok sakin insanlardır, bu ön tanıtımı yaptıktan sonra olayı anlatayım, oğullarını evlendiriyorlar, düğün, takı, eşya ne gerekiyorsa herşey tam manasıyla yapılıyor, evde alınıyor, bir süre sonra torun oluyor, kayınvalide gelini çalışıyor çocuğu da kreşe gidiyor diye geline araba alıyor, sonra yanılmıyorsam gelin oturdukları evi satıp başka semtte daha iyi bir ev alalım diyor, peki diyorlar evi satıp üstüne de para ekleyip oğullarına veriyorlar, gelin çocuğu, arabayı, tüm takıları, evdeki eşyaları, ev için verilen parayı alıp doğru annesinin evine gidiyor, diyeceksiniz ki neden durduk yere gidiyor mutlaka birşey olmuştur yok hiçbirşey olmuyor, evli olduğu çocuğu tanırım çok efendi bir çocuktur, içki, kumar, hatta sigara dahi yok, aldatma, şiddet yok, aile mahvoldu buna rağmen kayınvalide her ay torunu için açtığı hesaba para yatırıyor, ne olursa olsun o benim torunum, onun geleceğini düşünmek benim görevim diyor.

Yani bazen insanlar altında hiçbir sebep olmadan da kötülük yapabiliyor, bazı kayınvalideler ben çektim o da çeksin der fakat bazıları da vardır ki ben çektim gelinim rahat etsin deyip elinden geleni yapmaya çabalar.
Konu sahibesi gerçek ya da değil ama gelinlerinden hak etmedikleri halde fenalık gören annelerde var, evet hiçbirimiz kusursuz değiliz belki ama durduk yere de saygısızlığı ezilmeyi hak etmiyoruz şahsen.

Soyle tabi
Soyleyin bence de o kim sizi tehtit edicek nasil terbiyesiz bukadar

Gercekten tuhafmis hadi sevemedi yapamadi mutsuzdu vs vs gibi nedenler yukleyelim ama nolursa olsun vurgun yapar gibi mali mulku toplayip ortadan kacmak neyin nesi oluyor

En cokta boyleleri el ustunde tutuluyor ya

Birazdan gelin buraya yazıyomuş :)
Ben olsam evine gitmez oğluma derdim oğlum torunumu getir biraz seveyim özledim gibisine. gelinin evine gitmezdim oğlun da anlardı heralde

cok uzuldum ya allah akrabalariniza sabir versin ne diyeyim en cok oglana uzuldum kahrolmustur kolay degil. o kizla ne hayallerle evlendi kim bilir.

Gercekten tuhafmis hadi sevemedi yapamadi mutsuzdu vs vs gibi nedenler yukleyelim ama nolursa olsun vurgun yapar gibi mali mulku toplayip ortadan kacmak neyin nesi oluyor

En cokta boyleleri el ustunde tutuluyor ya
Sevememeyi, anlaşamamayı anlarım, bazen bir erkek ya da kadın iyi bir arkadaş, iyi bir sevgili olur ama iyi eş olamaz, olur yani insanlık hali ama böyle de yapılmaz, ayrılmak istese inan ki kayınpederi, kayınvalidesi onu mağdur etmezdi, öyle ver bakalım malı mülkü, torunda bizim deyip eziyet edecek yaygara koparacak insanlar değiller, duyunca çok üzülmüştüm çünkü kayınvalidesi kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, cefakar bir kadındı, karı koca yıllarca dişlerinden tırnaklarından arttırıp evlatları için birikim yaptılar, ki kayınvalide o cadı kayınvalidesine hala bakan biri, hani böyle eziyeti falan hak eden bir kayınvalide varsa bu kadıncağızın kayınvalidesi sonuna kadar hak ediyor, kadın sessiz diye ezilirdi hep, kocası da sessizdir kendi hallerinde insanlar anlayacağın.

Kaldı ki çocuk için hem birikim hemde nafaka ödeniyor asla da lafını ettirmezler çünkü o onların torunu, geline kızıp torunu cezalandırmayacak kadar da iyiler, başkası olsa cıngar çıkartırdı.

Insan cok uzuluyo boyle seyleri duyunca Allah akıl fikir versin boylelerine ne denebilir ki

BElki konuyla alakasi yok ama kimileride sırf kasi gozu guzel diye huyunu suyunu bilmedikleti hatta kotu oldugunu bildikleri kimselerle evlilik kuruyorlar ya valla onlarin husrana ugramalarina cokta sasirmitorum hatta acik konusayim cokta uzulmuyorum

Cunku herseyin guzellikte arayan insanlarin evliligide huzur mutluluk beklentisiyle yapmadigina eminim

fatma hanim hic uzulmeyin oglunuzu cekin kenara azicik aglayin sonra bunlari tek tek anlatin. bence ise yara oglunuz ayrilcam falan verse sakin ayrilma hakkimi helal etmem dersiniz kendinizi bu kadar ezdirmeyin

fatma hanim hic uzulmeyin oglunuzu cekin kenara azicik aglayin sonra bunlari tek tek anlatin. bence ise yara oglunuz ayrilcam falan verse sakin ayrilma hakkimi helal etmem dersiniz kendinizi bu kadar ezdirmeyin
Azcık aglayin mi cocukta anamı nasıl aglatirsin diyip boşasin kadını annesinin göz yaşına dayanamaz nasılsa

söylediginizde bosanacaklarini da nerden cikardiniz? nerden bu kadar eminsiniz? bu cumleniz beni irrite etti biraz. Kendinizi olabildigince iyi niyetli gosterdiginiz konunuzda tek bi cumleniz bana yetti.

Aynen hussettiklerimi yazmışsınız. Kayinvalide lerin gerçek yüzü işte bu kesin boşanmaya kadar is gider nah gider

Fatma hanım ben söylediklerinize inandım. Msj diliniz anneminkine benziyor :) inanılmayacak bir şey Yok ayrıca. Bazı üyelerin kaba tavırlarının kusuruna bakmayın
Gelininiz çok zor biriymiş, Allah yardımcınız olsun. Ama onu kendi kızınız gibi görüp, terbiyesini de uygun bir şekilde verin. Sevgi ile açılmayacak kapı yoktur .
İnşallah gelininiz yaptığı hatanın farkına varır .
Ama annelik ağırlığınızı da koruyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…