- 26 Ocak 2016
- 1.420
- 788
- 123
- Konu Sahibi fatmatskrn35
-
yasanilan seyler bile olsa ,boyle yapmak mi lazim?Daha önce yaşanılan bi seyler mi var acaba. Niye durduk yere gelin böyle davransın
Hep kayinvalideler kötü değil tabi kötü gelinlerde var bütün iyiliklere rağmen kötü olan.Fakat teyzecim üzgünüm ben bu konuya pek inanmadım.
valla gelin seni istemiyo belli ogluna söylicende ne olcak yani en fazla huzursuzluk olur gelin seni istemel zorunda dgeil kahve yapmak zorunda degil kocası yanında yapmıs yeter sende mumkun mertebe gitme bayram seyran gelirlerse görürsünmerhabalar ben genç yaşta evlenip çocuk sahibi oldum.18 yaşında oğlumu doğurdum.oğlumda 3 sene evvel evlendi ve 1 yaşında torunum var.benim derdim gelinim ile.oğlumla eşi geçen hafta yeni bir eve taşındılar ben de uzun zamandır onlara ziyarete gitmiyordum gelinim biraz ters bir insandır beni pek sevmez sık sık bunu hissettirir.torunumu çok özlediğim ve yeni ev için dün onları ziyarete gittim.biraz oturduktan sonra oğlum işe gitmek için evden çıktı.gelin ben ve torunum kaldık.oğlum evden çıkmadan önce karısına anneme bi kahve yapta içsin demişti gelinde biraz surat asınca gerek yok kızım çok kalmayacağım zaten dedim oğlum bu duruma bozulunca gelin hemen toparlayıp olur mu anne bekle sen diyerek kahve yapmaya gitti.oğlum gittikten sonra kahveyi getirdi teşekkürederim kızım dedim aldım cevap vermedi.kahveden bi yudum aldım içinde şeker yoktu ben de şekersiz içemem kahveyi kızım bana şeker getirebilir misin dedim bana mufak orda kalk kendin al kahveyi buldun da bunuyosun dedi ben evladım kendim alırım zaten de yeni ev düzeninizi bilmiyorum mutfağını karıştırmayayım diye öyle dedim deyince gelip oturuyosun hizmet bekliyosun işim gücüm azmış gibi senle mi uğraşacağım dedi ben de bir şey demedim kalkayım ben artık dedim kapıdan çıkarken beni uğurlamadı oturduğu yerden bu evde konuştuklarımız burda kalacak eğer kocama bir şey söylersen seni çok kötü yaparım bilmiş ol dedi ben de evden çıktım şimdi size sormak istediğim oğluma bi şey söylemeli miyim sizce böyle bir kadın torunuma iyi bakıyor mudur eğer oğluma söylersem biliyorum işi boşanmaya kadar götürür ortada çocukları da var kimsenin yuvası bozulsun kimseye kötülük olsun istemem sizce söylemeli miyim oğluma yoksa söylediklerini saklamalımıyım yardım ederseniz çok sevinirim hnmlar şimdiden teşekkürler
mrb kendimi sizin yerinize koyuyorum ve cevap veriyorum.benimde iki oğlum var ve birgün Allah nasip ederse bende kayinvalide olucam.böyle bir olayla karşılaştığım an tamda şunu yapardım.kahveyi alıp rastgele biryere firlatip ayağa kalkardim ve bana bak kızım oğlumla evlendin çocuk doğurdun diye oğlum senin kölen olmadı..ya adam olursun yada seni saçından tuttuğum gibi babanin evine postalattiririm.cocugununda yüzünü bir kez bile goremezsin..der ve çıkar giderdim.ve herseyi oğluma anlatirdim...ben çocuklarımız yetistirirken ilk önce anne sonra eş gelir..aynı durum eşim içinde geçerli once annesi sonra ben..eğer sizde bu fikirde yetistirdiyseniz oglunuzu sizi anlicaktir.ezdirmeyin kendinizi...
Hanımlar,
konu inandırıcı gelmediyse K.İ.B butonu var hatırladınız değil miinanmadınız diye kırıcı olmanıza gerek yok, sanki tüm insanlar kanatsız melekmiş gibi yazmışsınız.
Konu sahibesi genç yaşta anne olmuş, eşini kaybetmiş başı sağolsun, bazı insanlar hayat mücadelesini tek başına verirken ürkek, çekingen olup içine kapanır, belki konu sahibesi böyle biri, belki gelini kayınvalidesinin içine kapanıklığını fark edip ezmeye çalışıyor olamaz mı? Her kayınvalide kötüdür diyemeyeceğimiz gibi her gelinde melek diyemeyiz.
Çevrenizde hiç yok mu kayınvalidesine kötü davranan? Valla benim bir komşum vardı, kadın kayınvalidesini binbir naz niyazla eve alsa da koltukta oturmasına izin vermez bir sandalye tepesinde oturturdu, eşi bir kere anneme niye böyle yapıyorsun diyemedi, ki kayınvalide ağzı var dili yok bir kadındı, o da oğlunu kendi kendine büyütmüş bir anaydı.
Konu sahibesi,
oğlunuza söylemeyin ama gelinle konuşun, ezdirmeyin kendinizi lütfen.
boyle gelinler dusman basina alti ustu bir kahve ..
pislik kadin..
boyle gicik insnlara sinir olurum..
bizim gelinde bu konuda uyuzdur kimse evine gitmesin kapisini calmasin..
orda tek basina geberip gitsin istiyor iyide..
bizde ailecek abimizi ozluyoz ..
o olmasa ben o geline azima geleni saymayi biliyom da ..
iste abi jatri icin susuyom..
boyle gelinlerden nefret ederim..
ben çocuklarımi karaktersiz yetistirmiyorum.tam tersi cok fazla karakterli yetistiriyorum.sadece karaktersiz bir geline nasıl davranacagımi söylüyorum...ben çocuklarıma edepli hayalı bir insan nasıl olunur onu ogretiyorum.zaten daha bana sıra gelmeden gerekeni yaparlar..edepsiz bir geline oğullarım ömürlerini harcamazlar zaten.annelerinin laflariyla hareket eden erkek cocugu yetistirmiyorum.sadece annelerine yapılan bu terbiyesizligi asla affetmicek evlatlar yetistiriyorum...
Saçından tuttuğum gibi babanın evine postalattırırım mı? :) :) :) :) :)
Karaktersiz bir birey mi olacak oğullarınız, nacizane sorum.. Karaktersizlikten kastım, hanımını boşayıp boşamayacağına annesi karar veren tipler çok karakterli değillerdir çünkü. Erkek ya da kadın için de geçerli tabiki bu. Anasının ağzına bakan insanlar sanırım böyle yetişiyor. :)
ben çocuklarımi karaktersiz yetistirmiyorum.tam tersi cok fazla karakterli yetistiriyorum.sadece karaktersiz bir geline nasıl davranacagımi söylüyorum...ben çocuklarıma edepli hayalı bir insan nasıl olunur onu ogretiyorum.zaten daha bana sıra gelmeden gerekeni yaparlar..edepsiz bir geline oğullarım ömürlerini harcamazlar zaten.annelerinin laflariyla hareket eden erkek cocugu yetistirmiyorum.sadece annelerine yapılan bu terbiyesizligi asla affetmicek evlatlar yetistiriyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?