Gelinler arasinda ayrimcilik


Evlat ayırmam tabiki de. Ama bu gibi konularda altının çok abartıldığını düşünüyorum. Yani bana içten davranıyorsa varsın diğer gelinine diğer çocuğuna bir tık fazladan yapsın, ama bana içten davranmıyordur o zaman bozulurum. Diğer yaptığı/yapmadığı şeyler de gözüme batar.
 
Bence şunu unutmayin kimse geline damada yapmaz kızının veya oğlunun hatırına yapar. Dolayısıyla yapılani siz kisisellestirmemelisiniz. Diğer merak ettiğim konu da şu. Nasıl öğreniyorsunuz ona ne takıldı diye? Düğünde takılırken mi bakıyorsunuz. Yoksa soruyor musunuz. Gelip kayinvalide açık açık söylemedikce ki gelip söyleyeceğini sanmam bunları öğrenebilir olmaniz çok şaşırtıcı
 
Sormaya gerek yok ki goruluyo koskocaman bi taki sonucta
Kocaman mocaman sizin huzurunuz yerinde mi? Siz ona bakın. Bunu düşünmek sizi demotive ediyor farkında mısınız? Belki de yuvanızdan bile sogutur gelecekte. Adaletli olmak güzeldir ama herkes adaletli olsa idi zaten dünya cok güzel olurdu =) o yüzden bosverin gitsin.
 
Sen istemedin diye kunduzluk yapmışlar. Sonraki gelin istediği zaman ‘ilk geline yapmadık, sana da bunu yapamayız’ diyebilirlerdi. Sonra ki geline fazladan takı yapmaları hoş değil. Yada ona yöresel takı alındı diye eşin sana da hediye alabilir hesaplarınız ortaksa.
 
Aaa eltiye bak ben şok
 
O ayrımcılığı bende yaşadım geline takılması gerekeni kaynanam kızına taktı ama dedim ona taktıysan benimde hakkım ( ev üstündeyim paranız bir) sana takmam dedi kısa süre içinde kızına taktiği da kayboldu ama cok uzuldum
 
Selam hanimlar, siz evlenirken size takilmayan yoresel bir taki eltiniz evlenirken ona takilsa ne hissedersiniz? Bu arada o donemki maddi durumla su anki maddi durumlar arasinda fark yok.
Para mi bir mi sizin bide elinden geldikçe hakkını iste ona verdigiyse önün gibi değerli bisey versin sana yada aldirt kocan alsa bence değerini kalmaz kaynanan alsin (( Benimki cok cimriydi aliramadim
 
Hem evlendir hem takı al bu ne ya düşün şu kvlerin peşinden, sonra kvler neden herşeye karışıyor diyorlar kadının taktığı altına kadar hesap soruyorsun donuna karışsa haklı
 
Sİze de o altını takmamışlar tamam da belki eltinize yapılmayan şeyler de size yapılmıştır. Takılmayın boşverin.
 
Kimseden bir beklentim olmadı düğünümde. Kım ne taktı hatırlamam çoğunu. Eltilerime bile ne takıldığını bilmiyorum . Benı ilgilendirmez de zaten kımın gönlünden ne koparsa onu takar. Ha çok istiyorsam çok içimde kaldıysa da gider kendim kuyumcudan alırım olur biter. Evliliğe böyle maddi konular çok fazla karısırsa ilerisi de pek hayırlı olmaz.
 
Her donemin ekonomik duzeyi farkli bu bir.Mesela kayniniz calismis biriktirmistir karisina daha cok altin yapabilir bu iki.

Kime ne takarsa taksinlar.


Kiskanmasin diye benim kuzenime esinin ailesi amcasinin geliniyle ayni takiyi takmis.Kiza bak neyi dertleniyor.Isteyeydin de takaydilar.Hayret ediyorum dogrusu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…